עזרה אל-על

שימו לב איך גם אנחנו מאמינים למה שמתפרסם אצלם כעובדות. אנחנו נופלים בזה שוב ושוב. מוקיעים או לא, מתנגדים להכללות, מתווכחים, ולא מעלים בדעתנו שהכל שקר וכזב מיסודו.

ומה עכשיו? האם יפרסמו אצלם את העניין כראוי? באותו סדר גודל כמו שפורסמה העלילה? האם מישהו יתן את הדין על שקר והסתה? האם יהיה קנס או כלא? טוב, לא נהיה נאיבים. לא יהיה כלום.

רק שיהיה לנו ברור: המאבק של קבוצות בתוכם נגד כל דבר דתי - הוא ממוקד ומתוחכם מאוד.
יעקב אבינו היה איש תם (שלם) יושב אוהלים, אבל ידע טוב מאוד מי זה לבן ובאיזה תחכומים ורמאויות הוא נוקט.
כדאי שנלך בעקבותיו גם בחלק הראשון וגם בחלק השני.

היכן כל אלו שזעמו/הזדעזעו/כעסו/הגיבו וכו' על הנוסעים החרדים אדוקים, ש"עיכבו טיסה שעה ורבע"? בוא נראה אותם מתנצלים לפניהם,
ואולי מכאן ולהבא נלמד לקח, שכשהתורה אומרת שאסור לחשוד בכשרים ולקבל לשה"ר - הכוונה כפשוטו, ואסור לנו להאמין לכל פוסט טפשי שאיזה יצור מפרסם!

היכן כל אלו שזעמו/הזדעזעו/כעסו/הגיבו וכו' על הנוסעים החרדים אדוקים, ש"עיכבו טיסה שעה ורבע"? בוא נראה אותם מתנצלים לפניהם,
ואולי מכאן ולהבא נלמד לקח, שכשהתורה אומרת שאסור לחשוד בכשרים ולקבל לשה"ר - הכוונה כפשוטו, ואסור לנו להאמין לכל פוסט טפשי שאיזה יצור מפרסם!

מה הקשר?
הנושא נפתר כי הדיילים סידרו מקום תוך 5 דקות.
אני עצמי הייתי בטיסה שזה לקח כל זמן העליה למטוס עד שמצאו משהו להחליף.
והיחס שלהם היה מאד לא מכובד.

מותר לדבר על זה. זה נושא בעייתי שכדאי לפתוח לפני הטיסה.

אין קשר לזה שמשהו כאן ניסה לעשות סיפור מכלום.

נערך לאחרונה ב:
מה הקשר?

אין קשר לזה שמשהו כאן ניסע לעשות סיפור מכלום.

מותר לדבר. לא בהקשר לחרדים שעכבו כאילו טיסה במשך שעה ורבע, כאשר הסיפור הוא שקר וכזב ומיועד להסתה וליצירת מצב בו לא יהיה לגטימי לבקש אפילו בצורה הכי יפה להחליף מקומות.

מה הקשר?

אין קשר לזה שמשהו כאן ניסה לעשות סיפור מכלום.
הנושא נפתר כי תמיד ניתן,מותר ואף צריך לבקש יפה לעבור מקום, אין מצוה לשבת צמוד לחילוניה.
מותר לאלעל לתת שירות גם בנושא דת. זו לא בושה.
די לנחיתיות.

הנושא נפתר כי תמיד ניתן,מותר ואף צריך לבקש יפה לעבור מקום, אין מצוה לשבת צמוד לחילוניה.
מותר לאלעל לתת שירות גם בנושא דת. זו לא בושה.
די לנחיתיות.

מותר לאלעל לעזור.
אבל כמה כללים
1. הם לא חייבים.
2. המבקש צריך להתיייס בצורה מכובדת לצוות ולנוסעים.
3. לדעת מראש שאולי לא יצליחו. לא תמיד יש אנשים שמוכנים.

אבא שלי ואחי היו בטיסה לפני מעל עשור ש2 גברים שעלו מהראשונים ממש (הם היו קצת אחריהם) נכנסו והודיעו לדיילות שהם לא יושבים במקום שנתנו להם והם לא זזים מהמעבר עם לא פותרים את זה.
ניסו לומר להם שיכנסו ויראו כי עכשיו אין להם דרך הם לא יכולים לבקש ממי שבחוץ.
והם עוד בכלל לא יודעים מי יודה בשורה שלהם אז אין מה לסדר.
זה לקח רבע שעה לגרום להם להסכים להיכנס.
אז הטיסה לא יצאה באיחור כי יש זמן לתקלות. אבל כל האנשים חיכו מחוץ עד שהם הסכימו להיכנס ולנהל את הדיון מבפנים.

נערך לאחרונה ב:
מותר לאלעל לעזור.
אבל כמה כללים
1. הם לא חייבים.

אבא שלי ואחי היו בטיסה לפני מעל עשור ש2 גברים שעלו מהראשונים ממש (הם היו קצת אחריהם) נכנסו והודיעו לדיילות שהם לא יושבים במקום שנתנו להם והם לא זזים מהמעבר עם לא פותרים את זה.
ניסו לומר להם שיכנסו ויראו כי עכשיו אין להם דרך הם לא יכולים לבקש ממי שבחוץ.
והם עוד בכלל לא יודעים מי יודה בשורה שלהם אז אין מה לסדר.
זה לקח רבע שעה לגרום להם להסכים להיכנס.
אז הטיסה לא יצאה באיחור כי יש זמן לתקלות. אבל כל האנשים חיכו מחוץ עד שהם הסכימו להיכנס ולנהל את הדיון מבפנים.

מה המטרה של הסיפור, שקרה לפני מעל עשור, על איזה שני גברים שהתנהגו לא בסדר?

מה המטרה של הסיפור, שקרה לפני מעל עשור, על איזה שני גברים שהתנהגו לא בסדר?

אני לא יודעת כמה פעמים טסת לארהב
אבל כאדם שטס המון ובמשפחה שלי במצטבר יש עשרות טיסות בשנה.

חשוב לי לעלות למודעות שזה נושא מאד בעייתי.
אז כנראה שכאן בסיפור זה לא הנושא.
ותסתכלי על התגובות שלי מראש לא דיברתי עליו כי טין לי מושג, דברתי על מה שאני כן מכירה.

יש לי בעשור האחרון עוד הרבה סיפורים. חלק כתבתי כאן, לפי ההקשר.

מותר לאלעל לעזור.
אבל כמה כללים
1. הם לא חייבים.
אנחנו גם לא חייבים לטוס איתם
חברת אל על גם צריכה להתייחס בצורה מכובדת לציבור החרדי ולא לפגוע ברגשותיהם ולאלץ אותם לעשות משהו שזה בציפור נפשם.
ולכן היה עדיף שאל על יתנו פקודה לאלו שנותנים את המקומות שכשרואים חרדי יתנו לו מקום ליד גבר וכל זה לפני העליה למטוס וכך יחסכו המון בלגן על המטוס.

אנחנו גם לא חייבים לטוס איתם

חברת אל על גם צריכה להתייחס בצורה מכובדת לציבור החרדי ולא לפגוע ברגשותיהם ולאלץ אותם לעשות משהו שזה בציפור נפשם.

ולכן היה עדיף שאל על יתנו פקודה לאלו שנותנים את המקומות שכשרואים חרדי יתנו לו מקום ליד גבר וכל זה לפני העליה למטוס וכך יחסכו המון בלגן על המטוס.

מתי אמרו שחייבים לטוס באל על?
את דורשת את אותם דרישות מטורקיש ארלנס?

ואגב, איך יתנו ליד גבר? לא מסומן להם במחשב של הציק אין מי גבר ומי אישה.

יש כל מיני דברים שאפשר לעשות ולפעמים עושים.
זה תלוי בעומס, באיחורים, בהרכב צוות ועוד.
לדוגמא
מה שהם יכולים לעשות ולפעמים עושים (אבל זה לא יכול להיות הנחיה גורפת)
כשמגיע גבר חרדי לתת לו את המקום שנקבע לו/שיש עכשיו במחשב ובמקביל להתקשר למי שמסדר בטיסה את המקומות ולבקש לסדר אותו ליד גבר.
ואז כשהוא יגיע לשער העליה למטוס יחליפו לו את הכרטיס.
זה קורה והרבה.
כי אל על כן רוצים לעזור.
אבל אי אפשר לדרוש שזה יהיה ההתנהלות קבועה.
כי זה מאד קשה ולא תמיד אפשרי.

אני חושבת שניתן לחלק את התגובות כאן בין אנשים שטסים הרבה (וטיסות ארוכות) לכאלה שלא ורק מדברים מרחוק בלי להבין איך זה מתנהל.

מתי אמרו שחייבים לטוס באל על?
ולכן מותר לנו להכריז על חרם צרכנים אחרי שהם מאיימים להוריד מהמטוס
את דורשת את אותם דרישות מטורקיש ארלנס?
1.)בטורקיש אירליינס לא נוסעים כ30% חרדים.
2)והם לא ייאמו על ציבור מסויים להוריד מהמטוס על דרישות דת רק
ועל זה נאמר שנה ופירש קשה מכולם.
איך יתנו ליד גבר? לא מסומן להם במחשב של הציק אין מי גבר ומי אישה.
מידיעה, אם יודעים על כל מושב מי יושב שמה.

לא מסומן להם במחשב של הציק אין מי גבר ומי אישה.
אני חושבת שניתן לחלק את התגובות כאן בין אנשים שטסים הרבה (וטיסות ארוכות) לכאלה שלא ורק מדברים מרחוק בלי להבין איך זה מתנהל.
אז לפי החלוקה הזו אני מאלו שטסה הרבה ואני אומרת מידיעה ברורה שבצ'ק אין הם יודעים בהחלט מי יושב בכל מושב ותמיד כשבעלי נוסע בגפו הוא מסדר את זה שם ומעולם לא קרה לו בכל עשרות הטיסות שבמושב לידו היתה אישה.
ואחרי שטסתי בחברות זרות רבות כמו בריטיש, אוסטריאן, וירג'ן, אמריקן אירליינס ועוד, אני יכולה לומר באופן גורף שהיחס שם לחרדים הוא מקסים!
באל על היחס לחרדים נע בין הבלגה לתעוב.

ולכן מותר לנו להכריז על חרם צרכנים אחרי שהם מאיימים להוריד מהמטוס

1.)בטורקיש אירליינס לא נוסעים כ30% חרדים.
2)והם לא ייאמו על ציבור מסויים להוריד מהמטוס על דרישות דת רק
ועל זה נאמר שנה ופירש קשה מכולם.

מידיעה, אם יודעים על כל מושב מי יושב שמה.

באלעל גם לא נוסעים 30 אחוז חרדים.

את מבינה מה את אומרת אם הם יודעים מי יושב איפה זה אומר שכולם כבר עשו ציק אין וקיבלו מקום. (אני כתבתי שלא יודעים מהסיבה הפשוטה שלא כולם כבר עשו ציק אין)

עכשיו נלך איתך ונגיד שהם יודעים
על כל חרדי צריך לשנות למשהו אחר מקום בלי לומר לו!!!!
לכן זה לא הגיוני ואם משהו יכול לעשות משהו (לא תמיד) זה מי שמסדר בטיסה את המקומות.
אם הם ישנו בציק אין.
לבן אדם אחרי יחליפו מקום ללא אישור.
אחרי שכבר קיבל מספר כיסא באתר או במכונה.

אז לפי החלוקה הזו אני מאלו שטסה הרבה ואני אומרת מידיעה ברורה שבצ'ק אין הם יודעים בהחלט מי יושב בכל מושב ותמיד כשבעלי נוסע בגפו הוא מסדר את זה שם ומעולם לא קרה לו בכל עשרות הטיסות שבמושב לידו היתה אישה.
ואחרי שטסתי בחברות זרות רבות כמו בריטיש, אוסטריאן, וירג'ן, אמריקן אירליינס ועוד, אני יכולה לומר באופן גורף שהיחס שם לחרדים הוא מקסים!
באל על היחס לחרדים נע בין הבלגה לתעוב.

איך הם מסדרים?
זה תלוי בהמון פרמטרים.
לפעמים הם יכולים לתת במקום בלי לדבר עם מי שמסדר בטיסה (אני לא יודעת מי זה דייל? מנהל טיסה?) לפעמים מדברים איתו והוא מאשר. ולפעמים הוא אומר שאי אפשר עכשיו והוא ינסה ואם כן יחליפו בשער העליה למטוס.

את בעצמך אומרת שהם סידרו לבעלך ועל זה כל הדיון.
שכשהם יכולים הם מסדרים.
ומי שמבקש נורמלי מנסים מאד לעזור לו.
רק שיש אנשים שלא מבקשים יפה ובדאי לא מתנהלים בחכמה.

טסתי בהרבה חברות יש נחמדות יותר ויש פחות אלעל ממש לא בתחתית הרשימה למרות שיש אנשים שמאד אוהבים להסביר כמה הם דפוקים.

מדהים לראות שיש אנשים שמגינים בחירוף נפש על אל על, כאילו היו הדוברים שלהם,
ברור שצריך לנהוג בעדינות, בצורה מושכלת והמון טקט, ולא לגרום לחילול ד', ואף אחד לא חולק ע"כ,

אך אסור לשכוח שאנו היום ציבור ענק בלעה"ר, וכולנו מאותו מגזר ואב אחד לכולנו, וזכותנו וחובתינו לדרוש מאל על - ושאר החברות, לעזור לנו [ולפחות לא להפריע] ולהעמיד לנו תנאים שנוכל לנסוע כרצוננו וכנדרש מאתנו, זה הכל.

יש חברות תעופה שמלכתחילה שמות עין על הציבור החרדי
והסטיגמה על ציבור זה- לא משהו.
חברת SWISS (סוויס-אייר) כשהיא רוצה להעניש דייל/ת היא נותנת להם
קו ציריך-תל אביב.
שמעתי את זה מכמה דיילות של החברה הנ''ל.
ובכל זאת- את חשבון הנפש עלינו לעשות, בין אם המניעים אנטישמיים או שיש דברים בגו.
נסענו עם SWISS לפני כשבועים
היתה שורת חרדים והיתה אמורה לשבת לידם אישה.
הדיילות השתדלו למצוא לה חלופה בשקט ובמסירות רבה.

את מבינה מה את אומרת אם הם יודעים מי יושב איפה זה אומר שכולם כבר עשו ציק אין וקיבלו מקום.
אם המקום עדיין פנוי ברור שהם לא יודעים מי ישב שם אבל אחרי ששמו את המקום לאישה הם צריכים להזהר לא לתת את המקום ליד לגבר
על כל חרדי צריך לשנות למשהו אחר מקום בלי לומר לו!!!!
ממש לא על כל חרדי!!!
אלא במקרה והחרדי יגיע ממש בסוף וכל המקומות הפנוים יהיו רק ליד נשים.
שזה משהו לא כל כך שכיח.
וגם זה עם קצת רצון, ואחרי שיכירו בזכויות שלנו. אפשר לסדר בשקט(כמובן בהסכמת הנוסעת וברור-כדבריך- שלא הגיוני להחליף למישהי מקום בלי להגיד לה) בלי רעש וצלצולים ובלי לאיים להוריד מהמטוס כל חרדי שלא ירצה לשבת ליד אשה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  3  פעמים
למעלה