דרוש מידע האם מותר לסמוך על הנס ולא להיכנס למרחב מוגן?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
  • #1
האם מותר לסמוך על הנס ולא להיכנס למרחב מוגן? יש הרבה הנוהגים ככה לכתחילה מפני שלכל טיל יש כתובת, ואם הטיל צריך לפגוע אז הוא יפגע בכל מקרה??
 
  • הוסף לסימניות
  • #2
כן!
וגם כשאתה צריך לנסוע מירושלים לבני ברק,
פשוט תשב על הספה בבית עם כוס קפה ועיתון.
ואם אתה צריך להגיע לב"ב, אתה תגיע בכל מקרה....
סליחה על הציניות, גומר אותי לראות את כל אלה שמסתובבים חופשי....
 
  • הוסף לסימניות
  • #3
האם מותר לסמוך על הנס ולא להיכנס למרחב מוגן? יש הרבה הנוהגים ככה לכתחילה מפני שלכל טיל יש כתובת, ואם הטיל צריך לפגוע אז הוא יפגע בכל מקרה??
נראה לי מוסכם על כולם שלא מומלץ להסתובב ברחוב

לגבי כל השאר כשם שפרצופיהן... כך דעותיהם וכו'

וראה את כל האשכולות שנחסמו או ננעלו בענין
 
  • הוסף לסימניות
  • #4
כן בוודאי שמותר לסמוך על הנס!
אבל ניסים מורידים זכויות.
ובוודאי שההשתדלות האמיתית היא תפילה, ומרחב מוגן הוא רק מס שהקב"ה שם בטבע בגדר השתדלות.
 
  • הוסף לסימניות
  • #6
עוד בענין זה

מאמר יפה שכתב בעל אז נדברו שליט"א בענין
 

קבצים מצורפים

  • אז נדברו השבוע - שווה קריאה.pdf
    KB 79.9 · צפיות: 49
  • הוסף לסימניות
  • #7
שלכל טיל יש כתובת,
בקו המידע, דיבר המראיין עם איזה רב מאלעד (לא זוכרת את שמו)
הרב אמר על זה
מי שיושב בבית ולא עושה שום דבר לפרנסתו, ואומר שלכל שקל יש כתובת, יכול לסמוך גם על זה :)
 
  • הוסף לסימניות
  • #8
תשובה שהעתקתי מפורום אוצר החכמה
שאלה: עתה מחמת המלחמה באיראן, ששלחו כמה טילים הרסניים, והיה כמה הרוגים ומאות פצועים, ועשרות בנינים נפגעו, ועדיין עוד כמה לכודים, האם יש חיוב להכנס לממ"ד או למקלט גם בעיר התורה בני ברק, וגם עתה בשב"ק נצלו הרבה מבני התורה מרסיסים ושברים וחלקי ירוט, בניסי ניסים. האם יש חיוב כניסה למקום מוגן בשעת אזעקה בבני ברק ובכל הארץ כולה הן בשעת התפילה והלימוד והן שלא בשעת התפילה והלימוד, ואם יש בזה משום השתדלות ואין סומכין על הנס, או שבבני ברק אפשר לסמוך על הבטחת מרן החזו"א זיע"א והבטחת מרן שר התורה זצוק"ל שלא יפלו טילים בבני ברק.

תשובת מח"ס שערי יוסף : עתה הרי הוא בגדר שכיח היזקא, [ובפרט שגם נפל בעיר התורה בני ברק] ויש חובת כניסה למקומות מוגנים לממ"ד או למקלט, [וכפי הוראות פיקוד העורף], והרי הוא בכלל החיוב ההשתדלות. ואין סומכין על הנס. ולכן אף באמצע תלמוד תורה, יש חיוב ללכת למקום מוגן.

מקור:
הוראת גדולי הפוסקים שליט"א שבנ"ד במלחמה מאיראן בודאי שיש חובת השתדלות, להכנס למקומות מוגנים, אף בעיר התורה בני ברק. [וכן הורה הגראי"ל שטיינמן זצ"ל, ועוד, וכן השיב עתה מרן גאון ישראל הגאון רבי דב לנדו שליט"א, וכן הסכמת כל גדולי הפוסקים, וכנתבאר בארוכה בשערי יוסף הלכות מלחמה]. ואף שמרן שר התורה הגר"ח קניבסקי זצ"ל בשם החזו"א שהבטיח שבבני ברק לא יפלו טילים, [ואף בקרית הרצוג, ופרדס כץ, כיון שהרוב שם שומרי שבת, וכמו שהורה הגר"י זילברשטיין שליט"א לאחר תחילת המלחמה בשמחת תורה, (קובץ דברי רבותינו (עמ' ל"ב)]. ואף שבבני ברק יש יותר שמירה יתירה, ולכן הקלו בזה במלחמה בעזה, שלא להכנס למקום מוגן בב"ב, אלא רק די שלא יהיה מתחת כיפת השמים, כיון שלא היה שכיח היזקא, והיה אחוזי ירוט גבוהים, אבל בנ"ד אף אם יש אחוזי ירוט גבוהים, מ"מ כיון שהסכנה יותר חזקה וקשה, שהרי טיל אחד יכול להמיט אסון על רחובות שלמים, הרי יש בזה חשש סכנה.

והעולה בזה כמה טעמים. א]. כיון שאין סומכין על הנס, (עי' שבת לב ע'א, תענית כ' ע"ב), וכ"ש בנ"ד ששכיח היזקא. (עי' קרבן נתנאלרא"ש ע"ז פ"ב יב). ב]. אף שקימ"ל במקום ששלוחי מצוה אינם ניזוקים, במקום דשכיח היזקא, (עי' פסחים דף ח' ע"א), ואף שת"ת אף בעידנא דלא אסיק ביה, מגנא, (עי' סוטה כא ע"א), וא"כ יש לדון שבאמצע לימוד תורה, אי"צ ללכת למקום מוגן, מ"מ לכתחילה אין לסמוך ע"כ, א' אף ת"ח אין צריכים לסמוך על הנס. (חזו"א חו"מ ב"ב סימן ה' סקי"ח). ב' כיון שי"א שדין זה נאמר רק אם לומד תורה לשמה, (אור החיים הקדוש ויקרא כו ד', העמק שאלה פיסקא ד'). ג]. מצוה של ונשמרתם מאוד לנפשותיכם, [רשב"ץ (לא תעשה אות קיח), ואמנם לדעת הרמב"ם (פי"א מהל' רוצח ה"ד, פירוש המשניות שבועות פ"ד סי"ג) הוא חובה של השמר לך]. ד]. חובת השתדלות, ואף מי שבוטח בה', מ"מ במקוםספק פיקוח נפש, צריך להשתדל [וכמ"ש בחזו"א (או"ח סי' נ"ט סק"ד)], וכיון שעתה הוא סכנה, א"כ בודאי שאין מקום להקל בזה. [ואף בספק פיקוח נפש כתב בשו"ע (סי' שכ"ט ס"ג) שמחללים שבת]. וכמו שהורו גדולי הפוסקים, וכמו שהגרח"ק השיב בכמה פעמים, שיש להכנס למקום מוגן לממ"ד או למקלט, [וכן הובא שהורה החזו"א במלחמה בשנת תש"ח]. ה]. כיון שהחטא גורם, ובזמנינו שיש הרבה בני אדם שאינם שיש להם אינטרנט פרוץ רח"ל וחסר ההגנה, [וכן שהביאו בשם הגרח"ק], וכמו שהורה הגר"י זילברשטיין שליט"א שהבטחת החזו"א רק שבני ברק תהיה בקדושה ובטהרה. ו]. אף בב"ב אפשר שההבטחה עתה אינה קיימת, כיון שאף בזמנינו נופלים בבני ברק הרבה רסיסים, ולפי"ז לאומרים שהגרח"ק השיב שלא יהיה רסיסים, צ"ע, ויש שישבו שלא יהיה נזקים, אך קא חזינן דהיה נזקים. ומ"מ אף בספק ספיקא, של פיקוח נפש, דינו כפיקוח נפש, וכמו שהורה החזו"א בתשובות וכתבים. והדברים פשוטים וברורים.

הערת הילדים והכנסתם לממ"ד בלילה
שאלה: האם יש חיוב להעיר את הילדים ולהכניסם לממ"ד באמצע הלילה.
תשובה: מחמת דשכיח היזקא, יש חיוב להעיר את הילדים. וקשה לסמוך על מידת הביטחון. ואף בעיר התורה בני ברק, כיון דשכיח היזקא. [וכמו שהורו גדולי הפוסקים]. ועכ"פ ראוי להשכיבם בממ"ד כדי שלא להעירם.
 
  • הוסף לסימניות
  • #10
האם מותר לסמוך על הנס ולא להיכנס למרחב מוגן? יש הרבה הנוהגים ככה לכתחילה מפני שלכל טיל יש כתובת, ואם הטיל צריך לפגוע אז הוא יפגע בכל מקרה??
ויל"ע כשחוצה הכביש האם יזיז עיניו מביני עמודי הספר להביט היש רכב אם אין

ובנוסח אחר
שיפשפש בעצמו מה היה עושה אם היה נפצע בתאונת דרכים האם היה מתקשר לכוחות ההצלה או שאם הוא צריך למות הוא ימות בכל מקרה אז בשביל מה להטריח אנשים באמצע החיים לבא לטפל בו
 
  • הוסף לסימניות
  • #11
צריך לבדוק מה נגד מה.
הסיכוי הסטטיסטי שיפול טיל איפה שעומדים לכאורה לא מקרי בהלכה "היזק המצוי", ולא כאן המקום לדון.
מי שיכול להיכנס למה לא.
אבל עדיף לעמוד בחוץ מאשר לגרום לנזק וודאי ע"י ריצה לא אחראית (שכבר יש כמה הרוגים ל"ע מזה, ועוד פצועים, והמוני פצועים נפשית, בעיניי ראיתי תאונה שנמנעה ברגע האחרון כאשר נהג האיץ את מהירותו באזעקה כנראה כדי להגיע למרחב מוגן ובשניה האחרונה הולך רגל הספיק לברוח מתחת הגלגלים), או התקפי חרדה וכדו'.
לכן לכאורה מי שזה משבש לו לחלוטין את שגרת יומו, מפריע בדברים חשובים, או שיודע שלא ישלוט בעצמו ואם לא יכריח את עצמו לא להתייחס הוא יכנס לסכנה, נראה לי שכדאי שלא יכנס.
לא רב, לא פוסק.
 
  • הוסף לסימניות
  • #12
בקו המידע, דיבר המראיין עם איזה רב מאלעד (לא זוכרת את שמו)
הרב אמר על זה
מי שיושב בבית ולא עושה שום דבר לפרנסתו, ואומר שלכל שקל יש כתובת, יכול לסמוך גם על זה :)
הרב סיני הלברשטאם גאב"ד צאנז שיכון ג' בני ברק
 
  • הוסף לסימניות
  • #13
האם מותר לסמוך על הנס ולא להיכנס למרחב מוגן? יש הרבה הנוהגים ככה לכתחילה מפני שלכל טיל יש כתובת, ואם הטיל צריך לפגוע אז הוא יפגע בכל מקרה??
אני אומר מראש שאני לא אומר או פוסק שלא צריך להיכנס אלא כל אחד ישאל את דעת רבותיו,
אבל צריך לקחת עוד דברים בחשבון,
1. מה הסבירות שטיל או רסיס יפול בדיוק באזור שלי? (אני לא אומר שלכל כדור יש כתובת, אלא שלא שייך לחשוש לכל חשש רחוק, והשאלה מה הגדר כאן, האם הסטטיסטיקות של הנפילות נחשבות כמקום סכנה)

2. האם כל ההיסטריה סביב הריצה לממ"ד או למקלט לא מביא אתו היזקות? רק שבוע שעבר היו שני אנשים שנפטרו כתוצאה מריצה למקלט וכן בתחילת המלחמה נפטר קשיש בן מאה שנה שמעד בדרכו למקלט, (רק להזכיר שמתחילת המלחמה נפטרו מהטילים 12 אנשים ששנים מהם נפטרו בתוך מקלט!!) והיה יום אחד שפירסמו את כמות הנפגעים באותו יום אמרו שיש 27 נפגעים רובם כתוצאה מחבלות בדרכם לממ"ד עוד כמה נפגעי חרדה והיתר מרסיסים.

ומצד שני יש לקחת בחשבון שככל ויש יותר אנשים ברחוב, הסיכוי שמישהו יפגע עולה והחשש לסכנה גם עולה אבל השאלה עדיין קיימת לבן אדם פרטי ששואל אם כאדם פרטי (לא כציבור) יש לו חיוב להיכנס למקום מוגן,
וכן האם זה גם על חשבון שיעור תורה או באמצע לימוד/תפילה. (שע"ז שמעתי בבירור מרב גדול ומובהק שאין צריך לבטל שיעור)
ושוב שאף אחד לא יסתמך על דברים של רב אנונימי אלא כל אחד שילך וישאל רב האם הוא צריך וחייב להתמגן בעת אזעקה

(בסוגריים, שום רב לא יגיד לכם באופן גורף ובפומבי שלא צריך, גם משום שההלכה משתנית בין יחידים ובין ציבור וגם משום עינא בישא...)
(ממליץ לכל אחד לקרוא את דבריו של אז נדברו שבעוד חודשיים נראה אם כל הציבור עדיין נכנס לממ"ד... וגם את כל המאמר שכתב שם)
 
  • הוסף לסימניות
  • #14
צריך לומר פו כמה נקודות חשובות
חובת ההשתדלות היא כל אחד לפי כוחו
ולכן יש כאלו שבשעת אזעקה לא ירדו למקלט
כי זה יותר מדי בשבילם
אבל לראות ירוטים זה ודאי שאסור מצד סיבה אחרת
כמ שאסור להסתכל הרבה בקשת בגלל שזה דין
גם זה דין ולכן אסור להסתכל על זה
בענין בני ברק אז יש הבטחה של החזון איש
שלא יפלו פצצות בבני ברק
אבל דבר ראשון זה עוזר רק למי שיש לו אמונה בזה
וידוע שר' חיים קניבסקי זצוק"ל אמר שהכוונה היא על כל מקום תורה
אבל לגבי רסיסים או הטילים המתפצלים שזה חלק מטיל אין הבטחה
ולכן אפ' אחרי ההבטחה של החזון איש יש עדין חיוב גמור לכל אחד להימצא במקום שמוגן מרסיסים או מפצצות מתפצלות
וזה לא נראה מדי קשה אז זה ודאי בגדר השתדלות
ובענין מקומות אחרים כל אחד צריך לעשות את ההשתדלות המקסימלית
 

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

עודכן בכסליו תשפ"ג

שלום לכל הותיקים
פתחתי פורום למתחילים, ללא ידע מוקדם בשוק ההון, ששוקלים את צעדיהם הראשונים בניהול חסכונותיהם.
בואו ננסה יחד לעזור להם.
אני מתחיל ראשון בכמה הודעות.

תחילה,
למידע שקיים בפרוג.
יש בפרוג 'פרקי הקדמה להשקעה בשוק ההון' שנכתבו ע"י:
@מקצועי בלבד
שמאד יעזרו לכם אם אתם לא מכירים את התחום.
במאמר הראשון של @מקצועי בלבד יש הסבר מפורט בנושאים הבאים:
  • אופי ההשקעה של הישראלי לעומת מקבילו האמריקאי.
  • מה זה מניות ?
  • מה זה איגרות חוב ?
  • טענה ששוק ההון מסוכן מאוד.
  • מהו הפלח המנייתי המומלץ ל'תיק ההשקעות' ?
  • ממי לא לשמוע עצות וטיפים ?!
  • איך ממזערים סיכון ?
  • פיזור מניות.
  • השקעה לטווח ארוך.
  • השקעה פאסיבית.
  • לא למכור בשפל.
  • מה זה מדד תל אביב 125. ומהו מדד 35.
על כל אלו ועוד תוכלו לקרוא במאמר הראשון של @מקצועי בלבד על שוק ההון.

ובמאמר השני של @מקצועי בלבד תוכלו לקרוא על הנושאים הבאים:

  • תשואה ממוצעת בשוק ההון, 7% לפחות.
  • מהי ריבית דריבית, ואיך מחשבים אותה ?
  • תוכנית השקעה מצוינת לנישואי הילדים.
  • סיכונים שיש בשוק ההון.
  • פיזור השקעות.
  • למידת ההשקעה.

תתחילו במאמרים האלו.
תקראו פעמיים ותחזרו לכאן.
באשכול זה ננסה יחד להשלים לניקים בפרוג את המידע החסר להם כדי להגיע להשקעה בפועל.
תקראו
תישנו על זה לילה.
תחפשו עוד תחשבו
ואל תהססו לחלוק לחשוב אחרת ולשאול
ובסוף להשקיע.
בין שלל הדיווחים העדכונים והפריצות לשידור, שמות הנטבחים וסיפורי הניצולים, תקיפות בעז"ה וחיסול המחבלים, החדשות הטובות והפחות, המתח והחרדות, האזעקות והמרחב המוגן, הטלפון והמרחב הקולי.

חשוב שיהיה גם מקום אחר, אווירה טובה, להתאוורר ולנשום עמוק, להביט על עם ישראל היפה, להתמקד בחדשות הטובות, פוסטים שמעלים חיוך, סרטונים ותמונות עם הומור בריא, שיעזרו לנו לעבור את התקופה. יהיה טוב!


כמה כללים בסיסיים:
  • אין להעלות תכנים כפולים.
  • ללא ציטוטים ושרשורים. לזה יש נספח.
  • הודעות מאולצות או תת רמה - מיותרות, אין טעם להעלותם.
  • אין לדון כלל! בדברים שיעלו פה.
  • יש להעלות רק דברים שמתאים לרוח אתר חרדי.
  • ללא תמונות נשים.
  • ללא בקשות "אפשר בזיפ"! (תוכלו לפנק את המנוטפרים בלי שיבקשו).
  • ללא מחזור קרשים ישנים, בדיחות מלפני שנה או עשור מיותרות.


עריכה:
כפי ששמתם לב, האשכול השתנה מעט, מעלה רמה ומחליף פורמט.
כל הדירוגים התאפסו. מהיום, אתם מחליטים מה מתאים ומה בדיחת קרש מאולצת ומיותרת.

אשכול זה מיועד לבדיחות ותכנים הרצים ברשת וקשורים למלחמה בלבד.
יש לכם בדיחה טובה? מעולה! תכתבו אותה פה.
מישהו העלה בדיחה, ויש לכם מה לומר עליה, כתבו בנספח. אין לפתוח פה ציטוטים ושרשורים.

צופים יקרים, שימו לב! אתם מצבעים ומשפיעים איזו הודעה מתאימה, ואיזו מאולצת או תת רמה.
ההצבעה אנונימית, וכל אחד יכול להשפיע. הודעה שתקבל דירוג שלילי, תוסר מהאשכול.

כמובן, הודעה כפולה, או כזאת הנוגדת את כללי האשכול, תקבל אף היא את הדירוג השלילי שלכם,
וכך תעזרו לנו לשמור עליו נקי עם רמה גבוהה.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  1  פעמים
למעלה