התייעצות יחידות או דירת 3 חדרים מה הכי נדרש במרכז ב"ב?

  • הוסף לסימניות
  • #1
בשטח של 70 מ"ר האם כדאי לתכנן 2 יחידות להשכרה
או דירת 3 חדרים להשכרה
הדירה בקומה3 (ועוד 6 מדרגות)ללא מעלית
 
  • הוסף לסימניות
  • #2
בנוסף אשמח לייעוץ האם כדאי להשקיע בסטנדרט גבוה ועדכני מטבח עם ארונות עד תקרה קיר גבוהים וכו'
וכן ריהוט או שלא מקבלים את התמורה לכך...?
תודה רבה
 
  • הוסף לסימניות
  • #3
2 יחידות מצד אחד זה יותר כסף אבל הרבה יותר כאב ראש
זה בערך כל שנה לחפש דייר חדש יכול להשאיר את הדירה גם ללא שוכר כמה חודשים
ודירה של 3 חדרים הוא גודל מאוד מבוקש ובד"כ סוגרים לכמה שנים
ולגבי סוג הריהוט ברור שאפשר לבקש על זה יותר כנ"ל אם הדירה יותר פרקטי
ואנשים אוהבים לגור בבית יפה
 
  • הוסף לסימניות
  • #4
בשטח של 70 מ"ר האם כדאי לתכנן 2 יחידות להשכרה
או דירת 3 חדרים להשכרה
הדירה בקומה3 (ועוד 6 מדרגות)ללא מעלית
תעשו מזה 3.5.

בנוסף אשמח לייעוץ האם כדאי להשקיע בסטנדרט גבוה ועדכני מטבח עם ארונות עד תקרה קיר גבוהים וכו'
וכן ריהוט או שלא מקבלים את התמורה לכך...?
תודה רבה
סטנדרט עדכני מסייע להשכרה מהירה ומאפשר ברירת לקוחות.
 
  • הוסף לסימניות
  • #5
ולגבי סוג הריהוט ברור שאפשר לבקש על זה יותר כנ"ל אם הדירה יותר פרקטי
ואנשים אוהבים לגור בבית יפה
אולי אנשים אוהבים לגור בבית יפה, אבל הציבור נאנק תחת עול יוקר המחיה
והרבה מאוד אנשים יבחרו לגור בבית פחות מפונפן, ולהמנע מהוצאה מיותרת של עוד כמה מאות שקלים בחודש...
 
  • הוסף לסימניות
  • #6
בשטח של 70 מ"ר האם כדאי לתכנן 2 יחידות להשכרה
או דירת 3 חדרים להשכרה
הדירה בקומה3 (ועוד 6 מדרגות)ללא מעלית
לדעתי עדיף לתכנן 2 יחידות.
גם אצלנו התנאים היו דומים, ובחרנו לחלק לשתי יחידות, וברוך ה' הן כל הזמן בתפוסה מלאה.
כשביררנו בזמנו נאמר לנו שיש ביקוש גדול יותר ליחידות קטנות, כי הרבה זוגות עם ילדים כבר עוברים לערים זולות יותר ולא בהכרח מחפשים לגור קרוב להורים.
 
  • הוסף לסימניות
  • #7
האמת שלא ציינתם מיקום כי זה מאוד שונה יש ערים ששם אין בכלל ביקוש ליחידות דיור ויש ערים
ששם דווקא הביקוש על יחידות יותר גדול
בכל אופן להכניס זוג צעיר ליחידות הקטנות של היום זה ממש לא בריא והרבה אנשי מקצוע מתריעים על כך
כך שנראה שלאט לאט הביקוש ירד
 
  • הוסף לסימניות
  • #8
לדעתי עדיף לתכנן 2 יחידות.
גם אצלנו התנאים היו דומים, ובחרנו לחלק לשתי יחידות, וברוך ה' הן כל הזמן בתפוסה מלאה.
כשביררנו בזמנו נאמר לנו שיש ביקוש גדול יותר ליחידות קטנות, כי הרבה זוגות עם ילדים כבר עוברים לערים זולות יותר ולא בהכרח מחפשים לגור קרוב להורים.
כתבתי קרוב למרכז בני ברק תודה רבה
 
  • הוסף לסימניות
  • #9
מקפיצה אשמח לחוות דעת נוספות תודה
 
  • הוסף לסימניות
  • #10
ציינת שהדירה תהיה בקומה שלישית בלי מעלית.
אני גרתי 5 שנים בדירה בקומה 3.5 ללא מעלית,
לא היה מאוד קל, אבל לא נורא בכלל, היינו בלי ילדים.
עם תינוק זה היה ממש מאתגר, לעלות כל פעם עגלה, עברנו מייד.
לכן לדעתי, דירת 3 חדרים בבנין בלי מעלית יהיה קשה יותר להשכיר,
יותר קל לזו"צ לגור בקומה גבוהה בלי מעלית.
כמובן הכל עניין של סייעתא דשמיא.
בהצלחה
 
  • הוסף לסימניות
  • #11
יש חוסר במרכז בני ברק, בדירות 3.5 חדרים.
אם הדירה תהיה מתוכננת היטב, בדגש על תכנון פרקטי למשפחה צעירה עם 3-5 ילדים.
כן חשוב שיהיה נעים לגור בדירה.
רוב האנשים לא מחפשים דירה מפוארת, הם מעדיפים מחיר נמוך יותר.
דירה ישנה קשה מאד להשכיר.
דוקא בגלל יוקר המחיה, יש הרבה אנשים שידם אינה משגת לקנות דירה.
אז לכה”פ, לגור בדירה שכורה נאה ומשופצת.

2 יחידות זה יותר מכניס, אבל המון כאב ראש.
וגם לא תמיד מצליחים להשכיר אותן.
מאד קשה להשכיר יחידות קטנות.
אנשים מעדיפים לשלם יותר יקר ולגור בדירונת ולא בצינוק.
 
  • הוסף לסימניות
  • #12
דירת 3 חדרים יפה נעימה מתוכננת טוב ומרווחת
אין צורך בפאר
אין צורך לרהט, דירות כאלו מיועדות לזוג עם ילדים שמעדיפים לרהט לעצמם וגם פחות נשמר
תדאגו שהדירה תהיה נעימה סלון גדול וכו'
יחידות קטנות אולי יותר רווחי אבל דורש המון התעסקות סביב זה והן יצאו לך קטנות מדי.
 

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון



לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.



גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
שבוע שעבר זכה הניק @100 אחוז ב־601 ₪ 🎉
ברכות חמות!
גם השבוע תתקיים ההגרלה לכל העומדים בכללי המיזם - אל תפספסו!
🔹 מתחילים את ההגרלה בסכום של 200 ₪
🙏 תודה מיוחדת ל־@מחשבים זה אני !
מי מצטרף להגדלת סכום הזכייה לכבוד שבת ולזיכוי הרבים? ✨

והפעם — הפתעה נוספת!
הגרלה נוספת על זיכוי של 200 ₪ לרכישת סיפורים מרתקים וחינוכיים, שהילדים פשוט לא מפסיקים לשמוע! 🎧
מבית "לשכת הילדים"

✔️ כולל גם את הסיפור החדש והמעולה לימים אלו: "דוידוני במקלט"
לא זכיתם? לא נורא!
אפשר לרכוש ב־7.5 ₪ בלבד — ואפילו פחות למנויים 😉

סדר עד הסדר, קייטנה לערב פסח מבית לשכת הילדים.
כל הפרטים כאן>>>>
שימו לב!
בין המשתתפים בקייטנה, תתקיים הגרלה על מארז משחקי פליימוביל לבחירה, בשווי 500 ש"ח!
כאן מצטרפים
או בטלפון 077-263-8526
1774474870971.png


כללי המיזם — בהודעה הבאה!

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

ליאיר יש דירה בפריפריה בשווי 1,250,000, מתוכה 350,000 משכנתא עם החזרים של 1,800 ש"ח.
הוא משכיר אותה ב2,500 ושוכר במרכז ב4,500 [הוא לא מתכנן לעבור דירה]. סה"כ הוא משלם כל חודש 3,800 על דיור.
ליאיר יש 3 בנות חמודות בגילאי 2, 5, ו7, והוא רוצה לתכנן את החתונות שלהן + התחייבויות לדירה. בהנחה שיהיו עוד ילדים בדרך.
ליאיר יש אפשרות לחסוך 1,500 ש"ח בחודש. אז הוא החליט לפתוח קרן השתלמות [כן, הוא עצמאי] ולשים את הכסף בS&P500 כל חודש. בנוסף הוא קיבל הצעה להלוואה של 30,000 ללא ריבית לשלוש שנים, אם הוא יעביר את החשבון בנק שלו. אז הוא מתכנן לקחת את ההלואה ולהשקיע אותה, ולהחזיר מתוך החיסכון החודשי 833 ש"ח בחודש.

אבל אז חבר בכולל הסביר לו שבעצם הוא משלם כל חודש פער של 2,000 ש"ח שכירות שהולך לטמיון. במקום זה, הוא הציע לו למכור את הדירה בפריפריה ולקנות דירה בעיר מגוריו ב1,800,000, לקחת משכנתא של 970,000 [70,000 הוצאות נלוות]. בהנחה שהוא ישלם כל חודש 5,000 על המשכנתא, ישאר לו עוד 300 חיסכון חודשי לS&P [כרגע הוא משלם 3,800 על דיור, ונשאר לו 1,500 כזכור].

אלא שחבר אחר טען לו, שמדירה במרכז לא מחתנים ילדים, אף אחד לא מוכר את הדירה שלו בשביל זה - רק מחוסר ברירה מוחלט.

אז מה אתם מציעים ליאיר לעשות בתכל'ס?

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  1  פעמים
למעלה