דרוש מידע סוף שנת המס 2025 עוסק זעיר

  • הוסף לסימניות
  • #61
הבנתי שיש אפשרות גם בעוסק זעיר להחשיב 0% הוצאות אם מגישים דוח מלא ולא מקוצר, למישהו יש מידע בענין, זה חשוב לאישה לדמי לידה?
 
  • הוסף לסימניות
  • #62
עסק זעיר של בעלי 200 שח לחודש
תלמיד כולל לא חיב גיוס
האם זה יפגע בהנחה למעון?
מה להצהיר עליו בבקשת הדרגה?
תודה
 
  • הוסף לסימניות
  • #63
הבנתי שיש אפשרות גם בעוסק זעיר להחשיב 0% הוצאות אם מגישים דוח מלא ולא מקוצר, למישהו יש מידע בענין, זה חשוב לאישה לדמי לידה?
אני הבנתי שאם בוחרים כך יש שנתיים צינון לפני שניתן שוב להכיר 30%.
 
  • הוסף לסימניות
  • #64
עסק זעיר של בעלי 200 שח לחודש
תלמיד כולל לא חיב גיוס
האם זה יפגע בהנחה למעון?
מה להצהיר עליו בבקשת הדרגה?
תודה
יתכן ויפגע בהנחה במעון,
תלוי בגובה המשכורת ובנתונים אישיים נוספים,
 
  • הוסף לסימניות
  • #65
יתכן ויפגע בהנחה במעון,
תלוי בגובה המשכורת ובנתונים אישיים נוספים,
יפגע ברמה של ההפרש של ה200 שח או יותר?
תודה!
(כי בעקרון אם אני בוחרת עצמאי בסימולטור הוא מוריד לי את הדרגה לגמרי..)
 
  • הוסף לסימניות
  • #66
יפגע ברמה של ההפרש של ה200 שח או יותר?
תודה!
(כי בעקרון אם אני בוחרת עצמאי בסימולטור הוא מוריד לי את הדרגה לגמרי..)
כי בסימלטור אתם מחליפים את הלומד לעובד ואז הוא צריך להרוויח לפחות 3,333 כדי להיחשב הורה עובד, אבל תכלס הוא גם לומד וזה שהוא עובד לא מוריד את המעמד מהורה לומד,
למעשה, זה מזיז רק לגבי הכנסה לפי נפש אבל לא מוריד את המעמד של הורה לומד (במידה ואכן יש, לומד יום שלם בכולל ואינו בגיל גיוס)
 
  • הוסף לסימניות
  • #67
עסק זעיר של בעלי 200 שח לחודש
תלמיד כולל לא חיב גיוס
האם זה יפגע בהנחה למעון?
מה להצהיר עליו בבקשת הדרגה?
תודה
זה עלול ליצור קצת קושי בהנחה בארנונה
אצלנו בעיר דורשים דפי חשבון של כל השנה במקום רק 3 חודש ושומה
 
  • הוסף לסימניות
  • #70
בלת"ק
בסוף הדיווח המקוצר לבעל עסק זעיר נדרשתי לסמן את הסעיף הבא: 'אני מצהיר/ה כי מלבד ההכנסות מעסק המפורטות בטופס זה, לא היו לי הכנסות נוספות מעסק ו/או משלח יד'.
לפני שפתחתי את העסק הזעיר עבדתי כשכיר (ודיווחתי על כך בתיאום מס שהגשתי כבר), האם אני יכול לסמן שבאמת אין לי הכנסות מעסק או משלח יד, ואם אני כן צריך לדווח, איפה לעשות זאת (אני לא רואה מקום בו אפשר לדווח על זה).
תודה רבה לכל המגיבים והעונים
 
  • הוסף לסימניות
  • #71
בלת"ק
בסוף הדיווח המקוצר לבעל עסק זעיר נדרשתי לסמן את הסעיף הבא: 'אני מצהיר/ה כי מלבד ההכנסות מעסק המפורטות בטופס זה, לא היו לי הכנסות נוספות מעסק ו/או משלח יד'.
לפני שפתחתי את העסק הזעיר עבדתי כשכיר (ודיווחתי על כך בתיאום מס שהגשתי כבר), האם אני יכול לסמן שבאמת אין לי הכנסות מעסק או משלח יד, ואם אני כן צריך לדווח, איפה לעשות זאת (אני לא רואה מקום בו אפשר לדווח על זה).
תודה רבה לכל המגיבים והעונים
ראה את ההדגשה שלי בציטוט
ולכן התשובה היא לא, כי ההכנסות הנוספות שהיו לך הם ממשכורת ולא מעסק או משלח יד
 
  • הוסף לסימניות
  • #72
איך יודעים אם העסק שפתחתי ב- 2025 מוגדר כזעיר או כעסק פטור
מעוניין שיוגדר כפטור ולא זעיר
תודה מראש
 
  • הוסף לסימניות
  • #75
אין לי ניסיון עם זה
אבל ברגע שלא תגיש דוח מקוצר אוטומטית תוכל להפוך לעוסק רגיל
מן הסתם אם תפנה בבקשה לשינוי יסדרו לך כבר עכשיו את הסוג תיק
אני חושבת שכיום זו הברירת מחדל, עוסק זעיר
 

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

שלום וברכה,
ברצוני לברר בשביל מכרים-

אנו מנסים לאתר אנשים שרכשו דירה בפרויקט מגורים בעיר נתניה לפני כשנתיים במסגרת מודל התשלום ‎7/93.

מדובר בדירות חדשות שנרכשו “על הנייר”, כאשר בשלב הרכישה שולמה מקדמה של כ-7% ממחיר הדירה, והיתרה אמורה להיות משולמת לקראת מסירת הדירה (כ-93% מהסכום).

הרכישה בוצעה דרך מתווך שליווה את העסקה, ובמסגרת השיווק הוצג לרוכשים כי הרכישה היא על מנת למכור את הזכויות בדירה לפני המסירה.

המתווך גבה על השרות הזה כ-100K תוך התחייבות (לצערנו ללא כל תיעוד/ חוזה) שהוא ימצא קונה לדירה לכשתהיה מוכנה, והרוכשים יגזרו קופון של כמה מאות אלפים (ההפרש בין הדירה על הנייר לדירה המוכנה)

והנה- מתקרב זמן התשלום הסופי- והמתווך מודיע שהוא עשה כל מאמץ אך לא הצליח למכור את הדירה, מה שמשאיר את הרוכשים להתמודד לבד עם הצורך לשלם/למצוא קונה, בתוספת ההפסד העצום של הכסף שהוא גבה מהם ללא כל תמורה.

הבנו שישנם עוד קונים רבים שנפלו בפח...

המטרה שלנו היא ליצור קשר עם רוכשים נוספים כדי:
• להבין האם קיימים מקרים נוספים עם מאפיינים דומים
• להחליף מידע בין הרוכשים
• ולבחון אפשרות להתייעצות משפטית משותפת במידת הצורך

אם אתם:
• רכשתם דירה בפרויקט מגורים בנתניה לפני כשנתיים במסגרת עסקת ‎7/93
• נכנסתם לעסקה דרך מתווך שהציע ליווי או סיוע במכירת הדירה לפני המסירה
• או שאתם מכירים מישהו שנמצא במצב דומה

נשמח מאוד שתכתבו כאן, או שתשלחו מייל לכתובת: shenbituach ואז שטרודל ג'ימייל וכו'

בשורות טובות
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.


הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

  • מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

  • חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".


הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

  • איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

  • איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

ראיתי שהנושא לא ברור מספיק - להלן ציטוט מאתר רשות המיסים​

התנהלות עסק זעיר זה דבר חדש וקשור רק למס הכנסה בלבד, ההתנהלות מול מע"מ וביטוח לאומי הוראות ניהול ספרים כרגיל כמו בעבר.

האם בעל עסק זעיר צריך עדיין לדווח למע"מ?​

בעל עסק זעיר זו הגדרה של מס הכנסה ולכן כל הדיווחים למע"מ לא משתנים.

האם למעבר לדיווח כ"בעל עסק זעיר" יש השלכות על חובת ניהול ספרים?​

לא. החוק לא השתנה לעניין זה. עצמאי שידווח כ"בעל עסק זעיר" עדיין חייב לנהל ספרים כחוק, ויכול למצוא את עצמו מוזמן לביקורת ניהול ספרים או דיונים.

האם למעבר לדיווח כ"בעל עסק זעיר" יש השלכות על התנהלות בעל העסק מול ביטוח לאומי וניכוי הוצאות ביטוח לאומי?​

בשלב זה, לא יהיו השלכות על ההתנהלות מול ביטוח לאומי למעט שהוצאות על תשלומים לביטוח לאומי יוכרו במסגרת ההכרה של ההוצאות בשיעור 30% מהמחזור של בעל עסק זעיר.

האם עוסק זעיר צריך לפתוח תיק עצמאי בביטוח לאומי ?​

בעת הגשת בקשה לפתיחת תיק לבעל עסק זעיר במערכת המקוונת, המידע עובר לביטוח לאומי באופן מקוון ונפתח תיק באופן אוטומטי. למעשה הבקשה המקוונת פותחת תיק אוטומטית במע"מ, מס הכנסה וביטוח לאומי. במקרים אחרים, יש לפתוח תיק בביטוח הלאומי.

בעלי עסק זעיר יוכלו לדווח על פיצויי מלחמה, דמי מילואים או דמי לידה החל מהיום​

תאריך פרסום: 24.11.2025

בעקבות פרסום התקנות המסדירות את אופן הדיווח של עצמאים המסווגים כבעלי עסק זעיר על הכנסות מפיצויי מלחמה לעצמאים, דמי מילואים או דמי לידה, עדכנה רשות המסים את מערכות הדיווח בהתאם והחל מהיום יכולים בעלי עסק זעיר לדווח על הכנסות אלו וליהנות מפטור מהגשת דו"ח שנתי.
רפורמת בעל עסק זעיר מעניקה הקלות לעסקים שהמחזור המדווח שלהם למע"מ לא עולה על תקרת עוסק פטור (120 אלף ₪ בשנים 2024 – 2025). פיצויי מלחמה, דמי מילואים או דמי לידה אינם מוגדרים כמחזור עסקאות לעניין מע"מ ולכן עלתה השאלה כיצד יש לדווח עליהם ומה קורה כאשר הכנסות העסק עוברות את התקרה של 120 אלף ₪ אם כוללים בהן הכנסות מפיצויים מלחמה, דמי מילואים או דמי לידה.
לגבי הכנסות מפיצויי מלחמה לעצמאים – יש לדווח עליהן כחלק מהמחזור הצפוי בתיאום מס, וכחלק מהמחזור בפועל בדיווח השנתי המקוצר. ניתן לנכות בגינן הוצאות בשיעור נורמטיבי של 30%, והן נכללות בחישוב התקרה לצורך קביעת הזכאות להיחשב כבעל עסק זעיר.
אם הכנסות העסק, כשהן כוללות הכנסות מפיצויי מלחמה, עוברות את התקרה לצורך קביעת זכאות להיחשב כבעל עסק זעיר (120,000 ₪ לשנים 2024 ו-2025) – יש להגיש דו"ח שנתי למס הכנסה. בגין השנים 2025 ו-2024 ניתן לבקש במסגרת הדו"ח לנכות הוצאות בשיעור נורמטיבי של 30% מהמחזור במע"מ בלבד, ולדווח בנפרד על ההכנסות מפיצויי מלחמה.
לגבי הכנסות מדמי לידה ודמי מילואים – יש לדווח על הכנסות אלה בנפרד ממחזור העסקאות. החל מהיום קיים שדה נפרד לדיווח על הכנסות אלו, הן במערכת תיאומי המס והן במערכת דיווח שנתי מקוצר. אין לנכות בגינן הוצאות בשיעור נורמטיבי של 30% והן אינן נכללות בחישוב התקרה לצורך קביעת הזכאות להיחשב כבעל עסק זעיר.
0 תגובות

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה