התייעצות איזה לימודים קשים יותר?

אם יורשה לי-
סיימתי השנה, עוד לא מצאתי...
ייתכן שזה קשור לעצירה מסוימת בבניה, בעקבות כך שבני דודינו הפלסטינים (האומללים, המדוכאים והנרדפים) לא מורשים לעבוד בשטחי ישראל, יתכן גם שקורות החיים שלי לא בנויים בצורה משכנעת מדי, צריכה לעבוד על זה, אבל אולי אצלכם התקבלו יותר בקלות כי בזמן שלך זה היה שונה, כמה בנות למדו אדריכלות? תכנות? ייעוץ מס? או שבפשטות ניתן לומר שיש אלוקים מעל כל זה? והדור שלנו מתמודד עם אתגרים שונים.
באמת בשנים האחרונות יש הצפה בלימודים של מקצועות ריאליים, (למרות שאדריכלות משלב גם הומני- יצירתי ואומנותי) גננות ומורות- אובד עליהן הקלח ודי מבייש לחשוב על הכיוון (במא' מוסגר- חבל שלחץ חברתי כ"כ משפיע עלינו, כי בסוף הוא גורם לצוואר בקבוק, כש100 בנות מנסות להתקבל למקצוע מסוים ו-99 מהן נשארות עם אכזבה, כי- כ-ו-ל-ן למדו תכנות אז גם הן, והנה- כ-ו-ל-ן נתקעות בלי עתיד אז גם הן...)
קיצור- מה עשיתי לעצמי??? ;)

באמת? אשמח שתפרטי יותר...
איזו סוג עבודה זו? בפרטי? למה בעצם מתכנן חשמל שוכר אותי? הוא לא מבין טוב ממני בתחום? או שהוא רוצה להריץ עניינים ולהגיע לים לקוחות (מה שאומר שהוא יותר איש עסקים מבעל מקצוע) ושאני אעשה את העבודה השחורה?

לא בטוחה...
ממש תלוי לאיזו נישה בתחום האדריכלות את נכנסת, (עיצוב עושה ים כסף, כנ"ל היתרי בניה) אם את עצמאית/ שכירה וכמה את יודעת למכור את עצמך (מה לעשות- זה תחום שדורש יותר יחצנות מאחרים, בעצם היותו. אדריכל עוסק גם ביופי של המבנה, וצריך לשדר ללקוח את זה)
נכון- יש מתכנתות שעושות 50 אלף בחודש, אבל- זה אפשרי גם אצלנו...
היו לי מורות שעושות 80 אלף ויותר...
תמיד יהיו כאלו שירוויחו יותר מאיתנו (גם סלון שמלות כלה, שמי שפתחה אותו למדה שנה יכול לעשות ים כסף) וכן להיפך, מקצוע לא נמדד כשווה ואיכותי רק אם רואת חשבון מרוויחה פחות ממני, מקצוע שמתאים לי נמדד ברמת משיכה אליו, הסיפוק מהעיסוק בו, כסף זה די בסוף, ואם אין סיפוק- אין כסף כי אף אחד לא סובל בשביל להרוויח טוב אלא אם הוא מזוכיסט...
אין מילים!
אבל תודה שהזכרת לנו שאנחנו לא אלה שקובעים
יש מעלינו את אלוקים והוא החליט בשבילנו מה מתאים לנו
לנו נשאר "רק" ההחלטה הסופית מבחינתנו
וגם המשכורת כבר נקבעה לנו מראש
ולא משנה בכלל מה למדנו ובמה אנחנו עובדים
 
קיצור- מה עשיתי לעצמי??? ;)
ראשית אני יענה לך על השאלה/תשובה הזו שרשמת:
(יהודי לא מתחרט על מה שהוא עשה כבר....לכל דבר יש משמעות בעולם הזה)

ואם נקשר את זה לעולם התעסוקה, אני מאמינה וגם רואה בפועל בפגישות הרבות שלי
שיש נשים או בנות שלמדו קורסים/מסלולים ולא מצאו מיד עבודה
(כמובן אני מתכוונת לקורסים או לימודים שהתאימו להם לכישורים וליכולות
ולא סתם קורסים שלא בדקו את ההתאמה שלהם לפני...)
זה שירת אותם בהמשך החיים במקומות עבודה השונים שלהם...
וזה היה אחד היתרונות שלהם שהם התקבלו למקום טוב.
אז תאמיני שיתכן ויגיע יום והלימודים ישרתו אותך בצומת כלשהי בחיים....(יש הפתעות:))

לגבי חיפוש עבודה עם סיימת בשנה האחרונה, אז אני רוצה לעודד אותך,
שהסטטיסטיקה מראה ש - 8 חודשים זה סביר למציאת עבודה...
ובכל תחום צריך לעבוד בשביל למצוא!! לחפש עבודה זו עבודה!!
בנוסף את כותבת שהקו"ח שלך צריכים שדרוג,
את זה את אמורה לעשות לפני חיפוש העבודה ולא עכשיו,
זה הכרטיס ביקור שלך אצל המעסיקים.....
במקביל ממליצה לך לפנות למקומות ולהציע את עצמך (כמובן אחרי השדרוג קו"ח)
לפנות לחברות משפחה וכו' ולספר שאת מחפשת...וכו' וכו'...
יש הרבה מאד דרכים להגיע בע"ה למשרות, רק צריך לעבוד בשביל זה.

ואם עשית את ההשתדלות לפני שהלכת ללמוד ובדקת שאתן אכן מתאימה
לתחום זה, זה ההשתדלות שלך לפתוח את הפתח לפרנסה בע"ה...
כמו שמבואר בחובת הלבבות.

בהצלחה וס"ד בדרך!!
 
ראשית אני יענה לך על השאלה/תשובה הזו שרשמת:
(יהודי לא מתחרט על מה שהוא עשה כבר....לכל דבר יש משמעות בעולם הזה)
......

בהצלחה וס"ד בדרך!!
שלא כדרך החכמים אתחיל מהסוף להתחלה-
תודה!!!
אלו דברים שאני יודעת, גם כי תחום פיתוח האישיות מעניין אותי מאוד וקוראת הרבה בנושא, אבל כמישהו בא ומניח אותם על השולחן בצורה מרוכזת, עושה סדר בראש ובלב...
קודם כל הרגעת אותי, עם מבט ריאלי ואופטימי (שמשום מה הרבה פע' אנחנו חושבים שהם סותרים אחד את השני, מה שמביא אותנו לפסימיות, כי הכל לא באמת הולך כפי שרצינו, שהרי אדם ריאלי נתפס כפיקח וצלול יותר, עוד נושא לדיון- בתור אחת שגם מתבלבלת לפע')
דבר שני- פתחת לי את העיניים לראות ש... 8 חוד' (את זה לא ידעתי) הם לא כ"כ הרבה זמן, שהרי אפ' החיים פה הם כחלום יעוף... ושגם אם לא אעבוד במקצוע הזה ספציפית:cry:, עדיין לא אומר שלא אשתמש בכישורים שרכשתי ופיתחתי.
ממש נהניתי לקרוא, להפנים ולנשום עמוק לקראת המשך העבודה שיש לי כרגע (אם חיפוש עבודה היא עבודה;)) בענין קורות חיים ושדרוגם, הצעה של עצמי במקומות עבודה בצורה פיזית וכו'...
אז כן, מודה לך ממש גם על העצות המחכימות,
ואם בתור סוף נחליט לחזור להתחלה- השאלה ששאלתי את עצמי היתה לגמרי בבדיחות הדעת, הומור שחור שהוא בעצם חבר די טוב שלי... ברור לי לגמרי שאלוקים איתי בכל צעד- גם כשלפע' נראה לי שאני צועדת אחורה...:steps:
 
מעונינת לדעת על יעוץ מס. מה העומס הלימודי? למי זה מתאים? למודים קשים?
 
מקפיצה,
*מה יותר שווה אדריכלות ועיצוב פנים? או תיכנות?
*האם זה נכון שלאדריכלות יש יותר אינטרקציה עם גברים.
*במה יש יותר סיכוי למצאו עבודה?
*(מה יותר קשה?)
אשמח ממש לתשובה.
 
אני כרגע באמצע לימודי אדריכלות.
ובהחלט זה מקצוע שדורש המון!
הלימודים שלו קשים ועמוסים
צריך לדעת לקראת מה הולכים.
אבל עדיין אני נהנת וממש ממליצה
 
אשמח חוות דעת מה באמת מומלץ לילמוד תכנות או אדריכלות?
מה יותר מורכב?
האם אכן מרוויחים כסף באדריכלות?
 
בתכנות יש יותר מקומות שיש קבוצות של חרדיות משא''כ באדריכלות כמעט ולא קיים קבוצה גדולה של חרדיות
אבל במצב של היום שהתכנות השוק קשה, להוסיף להעדפות גם סביבת עבודה רק נשים חרדיות ממה שהבנתי זה הופך כמעט ללא קיים כך שגם בתכנות יש,
אבל כמה אינטראקציה יש בכל אחד ואיפה יש יותר קשה לי לומר.
 
מומלץ יותר מאיזו בחינה?
 
בתכנות יש יותר מקומות שיש קבוצות של חרדיות משא''כ באדריכלות כמעט ולא קיים קבוצה גדולה של חרדיות
אבל במצב של היום שהתכנות השוק קשה, להוסיף להעדפות גם סביבת עבודה רק נשים חרדיות ממה שהבנתי זה הופך כמעט ללא קיים כך שגם בתכנות יש,
אבל כמה אינטראקציה יש בכל אחד ואיפה יש יותר קשה לי לומר.
חברה שלי לומדת אדריכלות בבני ברק
 
היום כמעט בכל הסמינרים בב"ב יש לימודי אדריכלות
 
חברה שלי לומדת אדריכלות בבני ברק
סליחה שלא הדגשתי
אבל מה שכתבתי לא נאמר על לימודי אדריכלות זה בתשובה לשאלה האם באדריכלות יש יותר אינטראקיצה עם גברים
ששאלו מקודם ונראה שהשאלה היתה על מקומות העבודה
לגבי לימודים כמו שהזכירו יש בכל הסמינרים כמעט
 

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון



לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.



גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  1  פעמים
למעלה