חדשות בעולם שאגת הארי • עדכוני מלחמת איראן האחרונה

  • הוסף לסימניות
  • #1
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.


הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

  • מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

  • חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".


הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

  • איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

  • איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
 
הפיתרון
לאור בקשות רבות של משתמשים: לפניכם כללי פרסום הודעות על התראת צבע אדום באשכול העדכונים, במטרה לשמור על סדר ולמנוע הצפה.
  • ניתן לפרסם על אזעקות בהיקף נרחב הכוללות מחוז שלם בבת אחת או אזורים מרכזיים כגון גוש דן, ירושלים, חיפה והדרום.
  • ניתן לפרסם התראה מקדימה ורשמית על ירי צפוי, עוד בטרם הפעלת הצופרים בפועל.
  • ניתן לפרסם דיווח על אירוע ביטחוני חריג בעיר מרכזית, כגון חדירת כטב"ם לאזור מאוכלס.
  • בכל אירוע תפורסם הודעה אחת מסכמת, עניינית וברורה, המגדירה את ההיקף המלא של האירוע.
  • חל איסור לפרסם התראות נקודתיות ליישוב בודד או לאזור קטן, ואין לפרט רשימות של ערים בזו אחר זו בתוך אותו אירוע.
  • כל ההתראות המקומיות, רשימות היישובים והעדכונים השגרתיים יופנו אל אשכול "צבע אדום" הייעודי בלבד.
חיסול בכיר במשמרות המהפכה
מקורות מהשטח מדווחים על חיסול מפקד יחידת הטילים של משמרות המהפכה בעיר קאשאן, רזא קסאב (עאבדהו). עדים במקום אומרים שהאירוע התרחש כאשר רחפן פגע ברכבו.
 
הסנאטור הרפובליקני לינדזי גראהם בציוץ נוסף הלילה:



1768086388782.png
 
פרשנות רחבה על כלל התחזיות בפולימרקט.
>>>


השאלות המוצעות לדירוג כוללות כמה אלמנטים.
פוליטי, צבאי, פרסונלי.
למרות ההקשר המתבקש בין כלל השאלות יש הבחנה מובהקת מפתיעה.
הסיכונים לגבי תקיפה צבאית משפיעים כמובן על הישרדות הממשל.
אבל, באופן עקבי יש הפרש בהתאמה בין חמינאי לבין חוזק השלטון.

כלומר:
הסיכוי שחמינאי ייפול גבוה באופן מובהק מכלל שלטון משמרות המהפכה.


בתחזית ארוכת הטווח שמסומנת ניתן להבחין...
60% ל"פרישת" חמינאי.
ורק 47% לנפילת המשטר בכללותו.
>>>
1768085621241.png


השאלות בנויות על בסיס ציר זמן.
ההכרעה תלויה בהגעה לתאריך שצויין בשאלה.

לדוגמה:
הנפילה עד ה31 בינואר, סוף החודש הלועזי הנוכחי.
28% ל"פרישת" חמינאי.
ורק 19% לנפילת המשטר בכללותו.
שוב, חמינאי משליך כמובן על חוזק המשטר אבל לא באופן דומה.


סקירה מדוקדקת על התחזית ל31 בינואר.
>>>
1768086177105.png


למי שלא בקיא בעולם המניות - קצת מושגים בקצרצרה.
מלבד ה"מחיר" הנוכחי יש משמעות לעוד היבטים ב"סחר" על השאלה הזו.
כמות הכסף במחזור המסחר, מגמה, השוואה למתחרות ועוד.

בקיצור, בתרגום לעברית:
יש כבר מיליוני דולרים שמושקעים בשאלה הזו.
העלייה משמעותית ורציפה לאורך זמן.
וביחס לשאלות כמו "תקיפה באיראן" או "כניסת פהלווי" הדירוג עולה בהתאמה.

יש לכך משמעות רבה, אפילו כמה:
1. הרבה כסף = הרבה מדרגים = דיוק טוב יותר.
2. הרבה... = חשיבות עולמית עולה.
3. הרבה... = לחץ על הגורמים הרלוונטיים שמודעים לתוצאות.

לדוגמה:
פוליטיקאים מעדיפים להיות בצד המנצח. ע"ע טראמפ.
אנשי עסקים כמו אילון מאסק מנצלים את ההזדמנות לטובת יח"צ. ע"ע סטארלינק.
גורמי ביטחון משקללים פעולות צבאיות... ועוד.
 
דיווח בערוץ אופוזיציה באיראן: לפחות 2,000 מפגינים נהרגו ב-48 השעות האחרונות. (ישראל היום)
מדובר בערוץ "איראן אינטרנשיונל", ערוץ האופוזיציה הכי אמין.
וזה עוד כש98% מהאיראנים מנותקים מאינטרנט, המספרים צפויים לעלות.
 
דיווח באיראן | חיסול מפקד יחידת הטילים באיראן קאשאן רזה באמצעות רחפן. (ינון מגל).
1768087327822.png
 
התובע הכללי של איראן בהצהרה: הוצאה להורג תתבצע לכל המוחים העצורים.
 
הנשיא טראמפ משתף בחשבון שלו ברשת החברתית Truth Social תיעוד של המפגין בלונדון שטיפס על שגרירות איראן והחליף את דגל המשטר לדגל הישן של איראן
 
ניו יורק טיימס: טראמפ קיבל תדרוך על אפשרויות חדשות לתקיפות צבאיות באיראן והוא שוקל זאת ברצינות בתגובה למאמצי משטר האייתוללות לדכא את ההפגנות. (עמיחי שטיין)
 
בזמן שהמשטר בטהראן מנסה לחנוק את הקישוריות לאינטרנט (צניחה ל-1% בימים האחרונים), מתחת לפני השטח מתפתח אירוע כלכלי-טכנולוגי ששווה לשים אליו לב. לפי ההערכות, פועלות כיום במדינה בין 30,000 ל-50,000 צלחות סטארלינק. דמי המנוי של כ-110$ הם משכורת חודשית ממוצעת באיראן. זה "כסף יקר" מאוד. במציאות כזו, המודל הכלכלי הופך לשיתופי – בנייני מגורים שלמים מתאגדים ל-Crowdfunding מקומי כדי לממן צלחת אחת. אינטרנט הוא כבר לא מותרות, הוא נכס הישרדותי.כשאין מערכת בנקאית (סנקציות), הכסף זורם בנתיבים של "כלכלת צללים". חלפני קריפטו או רשתות משפחתיות בחו"ל שרושמות את המכשירים בטורקיה/האמירויות על תוכניות Roaming. זה שוק שחור משומן שעוקף גם את המכס וגם את הפיקוח הפיננסי.אבל כעת מאסק נכנס לאירוע והחליט המהלך לפתוח את השירות בחינם עקב המתיחות. זה לגמרי "טריגר" שמשנה את יחסי הכוחות: כשגוף טכנולוגי פרטי הופך לשחקן גיאופוליטי שפועל לפי אינטרסים של "כוח וכבוד", היכולת של מדינה ריבונית לשלוט במידע נשחקת עד דק.כך יוצא שהמשטר משקיע הון בלוחמה אלקטרונית (Jamming), אבל מול טכנולוגיה לוויינית מבוזרת – זה קרב מאסף. ברגע שהמשטר מושך חזק מדי לכיוון של ניתוק, הטכנולוגיה דוחפת חזרה בכל הכוח לצד השני לטובת חופש מידע טוטאליכמו בשוק ההון, גם כאן – ברגע שהלחץ על הקפיץ הופך לבלתי נסבל, הוא פשוט משתחרר.
 
לגבי האפשרות הטכנית של תקיפה אמריקנית באיראן: כרגע אין אף נושאת מטוסים באזור המפרץ הפרסי, וזו בעיה.

נושאת המטוסים הקרובה ביותר היא אברהם לינקולן, שנמצאת במרחק של לפחות כמה ימי הפלגה בים סין הדרומי.עם זאת, ניתן לחשוב על אופציות אחרות: אין לנו מושג היכן נמצאות 4 צוללות טילי השיוט של הצי האמריקני מסוג אוהיו (הצוללות פלורידה, מישיגן, ג'ורג'יה ואוהיו) שעל כל אחת מהן עד 154 טילי טומהוק. מיקומן הוא סוד צבאי והן קשות מאוד לאיתור.

בנוסף, מפציצי B-2 יכולים להמריא ישירות מארה"ב, מבריטניה או מכל מקום אחר בעולם ולתקוף באיראן (כפי שראינו במבצע עם כלביא). בשל חמקנותם הם יהיו האופציה הראשונה של פיקוד התקיפה הגלובלית של חיל האוויר האמריקני (AFGSC), אבל במצב הרעוע של ההגנה האווירית של איראן לאחר מבצע עם כלביא, יש לאמריקנים אופציה להפעיל גם מפציצי B-1 (שיכולים לשאת כמות חימושים גדולה עוד יותר מאשר ה-B-2) ואפילו B-52, אם כי זה פחות סביר לנוכח האיטיות שלהם שכופה זמן שהייה ארוך יחסית באזור המאוים.

לבסוף, ישנה פריסה יבשתית של טייסות קרב אמריקניות באזור - בבסיס אל-עודייד בקטאר, באינצ'רליק שבטורקיה (לא בטוח כמה הטורקים יאהבו את הרעיון) בירדן וייתכן שבעוד מקומות.

בעיה נוספת שעלולה לגרום להיסוס אמריקני היא מחסור במיירטים ובסוללות יירוט באזור, כשסביר שיהיה ניסיון לתגובה איראנית משמעותית נגד בסיסים אמריקניים. יחד עם זאת גם יכולת השיגור של איראן נפגעה משמעותית. בקיצור, אופציות לא חסרות - עכשיו חסר האומץ לקבל את ההחלטה, כי אם טראמפ יחכה עד לצבירת כוחות אופטימלית ייתכן שהמחאות ידעכו וזה יהיה מאוחר מדי.

תמיר מורג
 
8יו"ר הפרלמנט האיראני, מחמד קאליבף, משגר איום הבוקר :

כל תקיפה אמריקאית בשטח איראן תוביל לתקיפה על ישראל ועל הבסיסים האמריקאים באזור.

אבו עלי
 
דיווח בניו יורק טיימס: טראמפ עודכן בנוגע לאפשרויות תקיפה באיראן, כולל נגד יעדים לא צבאיים. על פי הדיווח הוא טרם קיבל החלטה סופית, אך הוא שוקל ברצינות תקיפה בתגובה על דיכוי המפגינים
 
גורמים ביטחוניים מעריכים כי היקף המפגינים ברחבי איראן מתקרב לכ-300 אלף בני אדם. מדובר במספרים הגבוהים מאלה שנרשמו במחאות החיג’אב ב-2022, ובדומה למחאות הכלכליות ב-2018 - אך עם מגמת התרחבות ברורה.
 

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

תוכניות מלאות של הגרלה 2446
המסקנות:
עיריית בית שמש לא יודעת קרוא וכתוב.
הפרוייקט יכלול 5/6 קומות ללמטה כמו התוכנית המקורית
יבנה בצורת H כדי לאפשר 2 כיווני אויר בכל הדירות (@די )
עד 8 בקומה
79-85 יח"ד בבנין
7 בניינים
אגב, ההגשה היתה ב 9/3 ולא כמו שמפורסם. התאריך שמופיע באתר ההנדסה הוא תאריך חתימת המהנדס.
בשורות טובות לכולם!
כמידי שבוע, אנו באתגר שבועי במתכונת ייחודית, המוקדש כולו לפרשת השבוע.
האתגר הוא הזדמנות מופלאה להשתמש בכלים שבידינו כדי להרבות את כבוד השבת ולהפיץ יצירה יהודית איכותית.

התמונה הנבחרת תשמש כרקע ללוחות "זמני כניסת ויציאת השבת", ותפורסם במגוון פלטפורמות ברשת עם קרדיט ליוצרים.

📋 כללי האתגר (חשוב לקרוא!)​

  • סגנון: ניתן להעלות יצירות בכל סגנון אמנותי שתבחרו.
  • פורמט: מומלץ מאוד להעלות בפורמט מלבן עומד (יחס גובה).
  • שדרוג: ניתן ואף רצוי להוסיף הנפשת וידאו קצרה של מספר שניות בנוסף לתמונה הסטטית.
  • פתיחת האשכול: הראשון שפותח אשכול במוצאי שבת בהתאם לכללים - הוא האשכול הפעיל. על פותח האשכול להעלות תמונה לדוגמה (שיכולה להשתתף באתגר כהודעה נפרדת). ולהעתיק את הכללים הנ"ל.
  • ניהול: בשונה מהאתגרים הרגילים, הזוכה באתגר זה לא ינהל את האתגר הבא (הנושאים קבועים מראש).
  • זכייה היברידית: צוות פרוג יבחר את התמונה המנצחת מתוך חמש היצירות שקיבלו את הדירוג הגבוה ביותר מהקהילה.

⚖️ הנחיות תוכן ותקנון​

  • רגישות יהודית: אין להעלות תמונות הממחישות את פניהן של דמויות מהתנ"ך.
  • כללי האתר: אין להעלות תמונות של דמויות נשיות מעל גיל 3.
  • כמה? אין הגבלת יצירות, ניתן להעלות מספר יצירות, בתנאי שהם יפות ומקצועיות.
  • מקוריות: היצירה חייבת להיות תוצר של בינה מלאכותית שנוצרה במיוחד עבור האתגר הנוכחי.
  • ניקיון: על התמונה להיות נקייה מסימני מים או עריכה ידנית. (סימן קטן של מחולל התמונות לא מפריע).
  • קרדיט: אם ברצונכם שיופיע קרדיט שונה משם המשתמש שלכם, ציינו זאת בבירור בטקסט בהודעה מתחת לתמונה.
  • זכויות: בהתאם לחוקת האתגרים, לאתר "פרוג" קיימת הזכות לעשות שימוש חופשי ביצירות המשתתפות באתגרים.

🕒 לוחות זמנים​

  • פתיחת האתגר: בכל מוצאי שבת ייפתח אשכול ייעודי לפרשת השבוע הקרוב.
  • סיום האתגר: יום רביעי בלילה (בזמן זה האשכול יינעל להשתתפות ולדירוג).
בהצלחה לכולם! מחכים ליצירות המרהיבות שלכם.

ויה"ר שנזכה להיות מן המאחרים לצאת מן השבת וממהרים לבוא
ולהרבות את כבוד השבת בעולם.

דוגמא:

An_illustration_of_an_open_Torah_scroll_set_on_a_s-1774444897586.png

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  13  פעמים
למעלה