כדי לממן הסעות תלמידים שמפוצצים את האוטובוס ולא נותנים לאף אחד אחר לנסוע).
ושוברים את הדלתות ומתנהגים באלימות כלפי נוסעים אחרים דבר יום ביומו.
 

קבצים מצורפים

  • IMG-20260108-WA0133.jpg
    IMG-20260108-WA0133.jpg
    KB 332.7 · צפיות: 34
ושוברים את הדלתות ומתנהגים באלימות כלפי נוסעים אחרים דבר יום ביומו.
אלו ששוברים דלתות ומתנהגים באלימות
עברו את הגיל של בית הספר
ברוב המקרים
 
אני חולק עליך
בעיניי תחבורה ציבורית צריכה לאפשר לכל אחד להתנייד לכל מקום
נכון, אבל זה לא אמור להיות הסעות תלמידים, ואז מי שצריך להגיע לעבודה צריך לנסוע ברכב פרטי, או להידחס באוטובוס מפוצץ בילדים משתוללים שתופסים לעצמם ולחברים שלהם את המקומות ומטרידים את הנהג והנוסעים. ילדים בני 7 מתרווחים על מקומות הישיבה, ומבוגרים בני 40 מיטלטלים בעמידה ומחזיקים בעמודים של האוטובוס כדי לא ליפול.
 
נכון, אבל זה לא אמור להיות הסעות תלמידים, ואז מי שצריך להגיע לעבודה צריך לנסוע ברכב פרטי, או להידחס באוטובוס מפוצץ בילדים משתוללים שתופסים לעצמם ולחברים שלהם את המקומות ומטרידים את הנהג והנוסעים. ילדים בני 7 מתרווחים על מקומות הישיבה, ומבוגרים בני 40 מיטלטלים בעמידה ומחזיקים בעמודים של האוטובוס כדי לא ליפול.
יש הרבה בעיות
הפתרון לא צריך להיות לוותר על חלק מהנוסעים כדי שחלק אחר יוכל להשתמש בתחבורה ציבורית
 
יש הרבה בעיות
הפתרון לא צריך להיות לוותר על חלק מהנוסעים כדי שחלק אחר יוכל להשתמש בתחבורה ציבורית
תחבורה ציבורית בכלל לא אמורה להיות הסעות תלמידים.
המוסדות אמורים לארגן הסעות לעצמם.
 
אלו ששוברים דלתות ומתנהגים באלימות
עברו את הגיל של בית הספר
ברוב המקרים
אולי המקרה הספציפי הזה, אני רואה את הילדים נתלים על העמודים, מטפסים, צועקים, מעיפים אחד את השני על הרצפה בכל כיכר, מרביצים, מה לא?
 
יש היום קו 2 מרמה ד' לרמה ב'.
השאלה אם בכלל מעוניינים להוסיף עוד קו בנהר הירדן בגלל העבודות על הנת"צ.
חוץ מזה שתחבורה ציבורית מיועדת לעזור לאנשים להגיע לעבודה, ולא להיות הסעה למוסדות.
מוסדות אמורים לארגן לעצמם הסעה.
(אני לא צריך להגיע לא לרמה ב' ולא לרכבת, אבל נשמע לי הרבה יותר הגיוני לעשות קו נורמאלי לרכבת, מלעשות קו יותר טוב לרמה ב' כדי לממן הסעות תלמידים שמפוצצים את האוטובוס ולא נותנים לאף אחד אחר לנסוע).
אני לא מדבר על התלמידים שנוסעים באופן קבוע בתח"צ.
אני מכיר כמה שגרים בד' 4 והם לומדים בכולל ברמה ב' ומכיר גם כאלה שהם מלמדים במוסדות ברמה ב' ואין להם אוטובוס ישיר מד' 4 לרמה ב'.
וגם הילדים שלהם שכן נוסעים בהסעה קבועה של המוסדות, אבל כל פעם שהילדים מאחרים את ההסעה זה סיפור שלם...
אם תעשה סקר כמה נוסעים קבועים יש כל יום מד' 4, לרמה ב' או לרכבת, התשובה היא ללא ספק רמה ב'.
 
אני לא מדבר על התלמידים שנוסעים באופן קבוע בתח"צ.
אני מכיר כמה שגרים בד' 4 והם לומדים בכולל ברמה ב' ומכיר גם כאלה שהם מלמדים במוסדות ברמה ב' ואין להם אוטובוס ישיר מד' 4 לרמה ב'.
וגם הילדים שלהם שכן נוסעים בהסעה קבועה של המוסדות, אבל כל פעם שהילדים מאחרים את ההסעה זה סיפור שלם...
אם תעשה סקר כמה נוסעים קבועים יש כל יום מד' 4, לרמה ב' או לרכבת, התשובה היא ללא ספק רמה ב'.
בא נצא מנקודת הנחה שאם מדובר בקו עירוני עורקי הוא לא ייכנס לר' חלקיה בר טובי לדוגמא.
אז יצטרכו לרדת במדרגות מרחב"ט לרב חנינא (במקום לרדת להאמוראים לקו 2), וגם יחסכו את הסיבוב של קו 2 בד'2.
לא שזה לא משמעותי, אבל לדעתי קו מהיר לרכבת הרבה יותר דחוף, כי בכל רמה ד' אין היום קו כזה בכלל.
 
בא נצא מנקודת הנחה שאם מדובר בקו עירוני עורקי הוא לא ייכנס לר' חלקיה בר טובי לדוגמא.
אז יצטרכו לרדת במדרגות מרחב"ט לרב חנינא (במקום לרדת להאמוראים לקו 2), וגם יחסכו את הסיבוב של קו 2 בד'2.
לא שזה לא משמעותי, אבל לדעתי קו מהיר לרכבת הרבה יותר דחוף, כי בכל רמה ד' אין היום קו כזה בכלל.
אגב, קו 2 מגיע לרכבת.
 
תחבורה ציבורית נועדה להוות תחליף לתחבורה פרטית.
וזה גם האינטרס של מתכנני הקווים ואחראי התחבורה למיניהם. לחסוך גודש שנוצר כתוצאה מנסיעה בתחבורה פרטית.
יעדי הנסיעה כלל לא משנים. הביקוש, הוא זה שאמור לקבוע את מסלול הנסיעה.
 
בא נצא מנקודת הנחה שאם מדובר בקו עירוני עורקי הוא לא ייכנס לר' חלקיה בר טובי לדוגמא.
דבר ראשון צא מנקודת ההנחה הזאת שקו עורקי הכוונה שכולו עורקי, קו עורקי זה גם כשהוא 90% עורקי, ובכלל אין כזה דבר קו עורקי ב100% כל הקילומטרים זמובילים מתחנת קצה על החניון, או אל תחנת תפעול תחזוק אחרת אינו במקומות 'עורקיים',
קו עורקי הוא כזה שלא מתפתל באמצע הדרך במקומות שוליים ונידחים.
 
תודה רבה.
נסיעה של כמעט שעה מרמה ד' עד הרכבת.
לעומת המפה שהעליתי לעיל בערך 20 דק' מרמה ד' עד הרכבת.
במילים אחרות: רמה ד' צריכה קו ישיר מ38 לרכבת/הרטוב וכו' דרך כבי ש38
לא רק רמה ד' אלא גם א' וכו', משום מה לא מעבירים קווים ב38 הסיבה לא ידועה
 
במילים אחרות: רמה ד' צריכה קו ישיר מ38 לרכבת/הרטוב וכו' דרך כבי ש38
לא רק רמה ד' אלא גם א' וכו', משום מה לא מעבירים קווים ב38 הסיבה לא ידועה
מרמה א' יש כבר קווים מהירים לרכבת קו 4,5 דרך כביש 10.
 
מרמה א' יש כבר קווים מהירים לרכבת קו 4,5 דרך כביש 10.

הכוונה לרמה א' מזרח כמובן, כי בעצם גם תושבי רמה ד' יכולים להשתמש עם כביש 3855
קו 4 לא יוצא מרמה א' אל כביש 10 אלא יש לו סיבובון קטן וקו 5 מג'1 נכנס לג' 2 (אפשר להתחבר לקו 5 דרך קו 3 אבל זה לא ישיר)
צריך את שניהם, אני מבקש להבין למה לא מעבירים קווים דרך 38????
 
כי בעצם גם תושבי רמה ד' יכולים להשתמש עם כביש 3855
נכון, אפשר לעשות קו מהיר מרמה ד' לרכבת גם דרך כביש 3855.
אני מבקש להבין למה לא מעבירים קווים דרך 38????
עד היום לא היה בזה כ"כ הגיון, אבל אחרי פתיחת מחלף גבעת שרת שהנסיעה דרך כביש 38 הרבה יותר מהירה, יש בזה הרבה יותר הגיון.
 
בלת"ק
וכל אחד אומר את דעתו... אני גרה במיקום מרכזי ואין לי הרבה תלונות חוץ מקוים לירושלים שהתדירות ירדה ונגמרים ב11.30 בלילה. אחרי זה? תתמודד..

קו מבית שמש להר נוף. ????
 

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.


הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

  • מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

  • חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".


הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

  • איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

  • איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
תוכניות מלאות של הגרלה 2446
המסקנות:
עיריית בית שמש לא יודעת קרוא וכתוב.
הפרוייקט יכלול 5/6 קומות ללמטה כמו התוכנית המקורית
יבנה בצורת H כדי לאפשר 2 כיווני אויר בכל הדירות (@די )
עד 8 בקומה
79-85 יח"ד בבנין
7 בניינים
אגב, ההגשה היתה ב 9/3 ולא כמו שמפורסם. התאריך שמופיע באתר ההנדסה הוא תאריך חתימת המהנדס.
בשורות טובות לכולם!
בס"ד, יצרתי ממשק נוח ליצירת לוח שנה עברי עם התאמה אישית,
לעת עתה, אפשר להוסיף כיתוב (ימי הולדת וכד'), להעלות תמונה לכל יום, וכן תמונה ראשית לחודש.
זה עדיין באמצע עבודה, אני כבר מפרסם בשביל לקבל הערות והארות.
הנה קישור לאתר,

הוראות:
1. אפשר לבחור תמונת רקע ללוח שנה
2. לכל חודש ניתן לתת תמונה ראשית
3. בכל יום ניתן להוסיף תמונת רקע ליום, וכן כיתוב (אם יש יותר מאירוע אחד, אפשר פשוט לרדת שורה)
4. בסיום, מקליקים על הכפתור "להורדה"
זה פותח את חלונית ההדפסה,
שימו לב: יכול לקחת זמן עד שזה נטען, תלוי בכמות התמונות שהעליתם, אפי' כמה דקות!
הנה צילום מסך של ההגדרות בחלונית ההדפסה.
1759872841572.png


כאמור, אני אשמח מאוד להערות והצעות.

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

ההסכם, שגובש עוד בממשלה הקודמת, כולל בין היתר בניית נתיבי תחבורה ציבורית ורכישת אוטובוסים ארוכים בהיקף של 250 מיליון שקל • לפי גורמים בענף, החתימה עליו והקצאת התקציבים נבלמת על ידי השר בצלאל סמוטריץ' מסיבות פוליטיות
אסף זגריזק16:03


במשרד האוצר תוקעים הסכם תחבורה לבית שמש במאות מיליוני שקלים. לדברי מקורות בענף, הסיבה הרשמית לכך היא עיכובים משפטיים, אבל מאחורי הקלעים מרוץ העברת הכספים בעיצומו - משום שככל שמתקרבים לבחירות 2026 הסיכוי שהפרויקטים יאושרו נמוך יותר.

ואולם, אותם מקורות טענו בשיחות עם גלובס כי בדיונים משותפים למשרדי התחבורה והאוצר התגלה שהשר בצלאל סמוטריץ' בעצמו עצר את החתימה על ההסכם ואת הקצאת התקציבים; זאת, לדבריהם, על רקע העובדה שנציג מפלגתו במועצת העיר לא הוכנס לקואליציה והוא חבר באופוזיציה העירונית.

ההסכם מול עיריית בית שמש נדחה מספר פעמים. עוד בתקופת הממשלה הקודמת הוצע לעירייה לחתום על ההסכם, אך היא גררה רגליים בנושא.

ההערכות במשרד התחבורה בהנהלתו הקודמת היו שהעירייה העדיפה לחכות לממשלה הנוכחית בתקווה שזו תהיה רגישה יותר לצרכיה ותתקצבה בסכומים גדולים יותר. לאחר מכן, בתחקיר "המקור" נטען שרגב היא שעצרה את החתימה. בכל אופן, ההסכם עדיין לא נחתם מאז, למרות שמשרד התחבורה הגיש אותו לאישור משרד האוצר.

ההסכם כולל בניית נתיבי תחבורה ציבורית ברחובות מרכזיים כמו נהר הירדן, נחל הקישון, נחל צאלים וישעיהו הנביא. התקציב כולל כ־250 מיליון שקל לתכנון ולביצוע של הנתיבים הללו וכן לרכישת אוטובוסים מפרקיים וארוכים יותר לשירות. זאת משום שהאוכלוסייה בבית שמש נסמכת בחלקה הגדול על תחבורה ציבורית.

ההחלטה על חיזוק העיר בית שמש
בינואר 2022 קיבלה הממשלה הקודמת החלטה על חיזוק העיר בית שמש. בין הדרכים לחיזוקה הכלכלי־חברתי של העיר נמנו פעולות שעל משרד התחבורה לבצע. כך הוטל על המשרד לקדם תכנון ובנייה של נתיבי תחבורה ציבורית, תכנון מסופים, הסדרת רחובות והתאמתם לנסיעת אוטובוסים מפרקיים, פיתוח רשת אופניים וכן הגדלת היצע האוטובוסים.

לפני שנה פרסם המרכז להעצמת האזרח דוח על התקדמות ההחלטה ומצא שבכל הנוגע לתחבורה היא לא מתקדמת כמתוכנן. בעיקר בשל תקציב חלקי שהועבר, היעדר שיתוף פעולה של הנהלת העיר הקודמת באשר לסלילת נתיבי אופניים, ובנוסף נמצא כי תוכנית המאי"ץ שמכוחה נבנה ההסכם שמתעכב - עדיין בדיונים.

בחודש יוני בשנה שעברה ביקרה צמרת משרד התחבורה בעיר, ואז ציינו שם כי "במהלך הישיבה, הנחתה השרה רגב לקדם פגישות של צוות המאי"ץ עם הנהלת העיר החדשה, על מנת לגבש הסכם לטובת העיר שייחתם בקרוב. במסגרת ההסכם, ייסללו 31 ק"מ של נתיבי תחבורה ציבורית, מסלולי אופניים, יחודשו תשתיות התחבורה העירוניות, תשופר הבטיחות בדרכים ויורחבו הכבישים בעיר לטובת אוטובוסים רבי קיבולת. זאת במקביל להאצת העבודות ברחוב נהר הירדן, הרחוב הראשי של העיר, שכבר יצאו למכרז. ההסכם יביא להגדלת השימוש בתחב"צ, קיצור זמני נסיעה והורדת כמות האוטובוסים בצירים המרכזיים". ואולם חרף החלטות ממשלה ותוכניות שצוברות אבק - ההסכם ותיקצובו, כאמור, נתקעו.


הסכמי התחבורה הכלליים אושרו על ידי משרדי התחבורה והאוצר לקראת תקציב 2022, אז הוקצו 6 מיליארד שקל לסלילת נתיבי תחבורה ציבורית במשך 5 שנים וכן 2 מיליארד שקל לסלילת שבילי אופניים. גורמי המקצוע במשרד התחבורה והאוצר גיבשו בשעתו תבחינים מקובלים לבחינת ההקצאות. ואולם בפועל, רבות מהתוכניות מתעכבות, חלקן בשל מחלוקות פוליטיות.

מלשכת השר סמוטריץ' לא התקבלה תגובה.
למה רק במודיעין עילית יש קו נפרד מכל שכונה במודיעין עילית (ק"ס דרומי, ק"ס צפוני, ברכפלד, חפציבה נאות הפסגה) לכל שכונה בירושלים ובבני ברק (בער"ש ומוצ"ש), ואילו בבית שמש מסתפקים במקרה הטוב באוטובוס אחד שעושה סיבוב בכל בית שמש ביחד למרות שבית שמש גדולה ממודיעין עילית פי שנים?
פניתי בנושא הזה לפני זמן רב למקלב פרנקל משרד התחבורה ועוד ועוד ולא קיבלתי שום מענה.
מדובר סך הכל על אוטובוס אחד בער"ש ואוטובוס אחד במוצ"ש, לא קו שיצא כל יום כל רבע שעה...

וכמובן גם אחרי המסלול הזה של 40 דק' בתוך בית שמש, יהיו כאלו כמו תושבי ד'2 או ג'1 או רמה א' למעלה, שיצטרכו ללכת 20 דק' או חצי שעה עד האוטובוס (או לקחת עוד אוטובוס פנימי) כשתושבי מודיעין עילית נהנים מאוטובוס ישיר מדלת לדלת לירושלים ובני ברק.
אני יכול להבין שבימות החול אי אפשר לעשות אוטובוסים מדלת לדלת, אבל בער"ש ומוצ"ש שזה נסיעות אחרי שעות העומס של העבודה (אין כ"כ עומס בכבישים), ומדובר באוטובוס אחד ס"ה, ואנשים נוסעים עם כל המשפחה ילדים וטף מזוודות עגלות וכו' בהחלט יש מקום לעשות אוטובוסים ישירים מדלת לדלת (לדוגמא אוטובוס שיסע את כל רמה ד' כולל רב חנינא ורב חנן ויצא ישר לכביש 38 ובירושלים רק את רמת שלמה, וכנ"ל משאר שכונות בית שמש)

אפילו במקום להוסיף נסיעות לקווים הרגילים (600 617 וכו') אפשר לעשות את התוכנית הזו.
תחשוב איך הציבור יהיו מרוצים ואיזה פירגונים פרנקל יקבל אם הוא יארגן אוטובוס מכל שכונה בבית שמש לכל שכונה חרדית גדולה בארץ בער"ש ומוצ"ש.
מדובר בסך הכול בערך 50 אוטובוסים בער"ש ו50 אוטובוסים במוצ"ש (5 שכונות בבית שמש כפול 10 שכונות חרדיות בארץ). לשם השוואה קו 600 עושה 76 נסיעות לכל כיוון כל יום. וכמובן הנוסעים בקווים האלו יהיו במקום לנסוע בקווים הקיימים היום בער"ש ומוצ"ש.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  1  פעמים
למעלה