- הוסף לסימניות
- #521
כמה זמן ייקח נסיעה כזו לירושלים? ולביתר עילית?
זה מאד תלוי אם יהיה רקל או רכבת כבדהרק"ל שתגיע למלחה (כמו בחלופת הבסיס) לא תהיה שימושית. אנשים לא ייקחו אוטובוס פנימי מרמה ד' (לדוג') למע"ר ברמה א', ואז ייסעו למלחה, ואז יחליפו לקו הירוק של הרק"ל בירושלים כדי להגיע לבנייני האומה. פשוט ימשיכו לנסוע באוטובוסים.
לדעתי הפיתרון הכי טוב הוא להרחיב קצת את כביש 38 וכביש 1 ולעשות עליהם רק"ל שתגיע עד בנייני האומה (אפשר עם תחנות בקריית יערים ומבשרת ציון).
בבית שמש הקו יתחיל מאיזור מסוף בית החולים בכניסה לרמה ד' וה'2, וייסע לאורך זכריה הנביא/נהר הדן עם כ5 תחנות בס"ה בית שמש.
תלוי איזה מסלול.כמה זמן ייקח נסיעה כזו לירושלים?
פניתי אליהם וזו התגובה:לפנות בעניין אל ידידיך משכבר הימים בצתא''ל.
אין עדיין תכנון סגור, אבל אנחנו שוקלים להכתיר אותך ל'נציגנו לענייני צתא''ל' באופן רשמי...פניתי אליהם וזו התגובה:
אין כרגע תכנון סגור לגבי הפתרון המסילתי לבית שמש.
אנחנו בשלבים שכוללים בחינה ראשונית, ולזה מיועדת הבדיקה.
הבחינה תבוסס על ניתוח של הקשרים הקיימים והעתידיים בין הערים והיא תיבדק בהתאם לכך.
הסוגייה של יעד הביקוש בתוך ירושלים והצורך בנסיעות המשך היא אכן סוגיה משמעותית שתיבדק במסגרת זו.
לא מספיק התעמקתי במכרז, אבל לכאורה זה היה צריך אם כן להיות כתוב בו ''התכנון יכלול חיבור למסילות הקו הירוק הקיימות''...אבל בפועל הקו עצמו - הרכבת - יעשו קו שממשיך עד בר אילן.
לא הבנתי מה חשבתפניתי אליהם וזו התגובה:
אין כרגע תכנון סגור לגבי הפתרון המסילתי לבית שמש.
אנחנו בשלבים שכוללים בחינה ראשונית, ולזה מיועדת הבדיקה.
הבחינה תבוסס על ניתוח של הקשרים הקיימים והעתידיים בין הערים והיא תיבדק בהתאם לכך.
הסוגייה של יעד הביקוש בתוך ירושלים והצורך בנסיעות המשך היא אכן סוגיה משמעותית שתיבדק במסגרת זו.
זה ברור. אם זה מסילות רק"ל וזה מגיע למלחה לא צריך לכתוב את זה. המכרז הוא לתכנון בין בית שמש לירולשים מלחה. לא צריך לכתוב יותר מזה.לא מספיק התעמקתי במכרז, אבל לכאורה זה היה צריך אם כן להיות כתוב בו ''התכנון יכלול חיבור למסילות הקו הירוק הקיימות''...
נסיעה לירושלים דרך כביש 38 היא מיותרת, מאריכה את הדרך לחינם, ועולה גם הרבה כסף של דלק ובזבוז זמן. זו נסיעה לכיוון מערב וחזרה לכיוון מזרח.אני רוצה דרך כביש 38 וכביש 1 מכמה סיבות
1. ככה התוכנית תעלה פחות כסף ותהיה יותר היתכנות לביצוע (גם כאן צריך גשר מיוחד לרכבת בשער הגיא לדוגמא, אבל באופן כללי זה הרבה יותר זול). גם חוסכים את כביש 39 (מבחינה כספית) לדעתי הוא מיותר, רק יגרום ליותר פקקים בבגין (אלא אם כן ירחיבו את בגין ל10 נתיבים)
2. לחסוך התנגדות של הירוקים.
3. אם זה יגיע למלחה זה ייעצר שם, רק בתכנון עתידי יאריכו את זה למרכז ירושלים (אני יודע שכתבת לעיל שהרכבת מבית שמש תמשיך על המסילה של הקו הירוק עד בנייני האומה, אבל לדעתי בכלל לא בטח שזה יקרה מכמה סיבות).
במצב של כביש 1 כיום, יעדיפו את הרכבת מרמבש ב 20 דק' ולא להיכנס לפקקים וכו'.נסיעה מבית שמש למרכז-צפון ירושלים (בנייני האומה לדוגמא) דרך כביש 38 וכביש 1 לא מאריכים את הדרך בצורה משמעותית (מצפון בית שמש עד בנייני האומה בקו אווירי זה 20 ק"מ ודרך כביש 38-1 זה 25 ק"מ).
לא מעניין אותי כמה זמן התוואי הזה קיים. תכלס הוא יחסית מישורי (לאחר השיפוצים) והוא קיים כבר, כך שאף אחד לא יתנגד להרחבה שלו וזה גם לא יעלה הרבה (אפשר לעשות רק"ל על חשבון הנת"צ של כביש 1, ולעשות מתחם חנה וסע בשער הגיא לבאים מגוש דן).
מי שחולם על גשרים+מנהרות מרמה ה' ישר לבנייני האומה זה יקרה אולי עוד 100 שנה לא עוד 10 שנים.
גוש דן יכולים להגיע לירושלים דרך כביש 443.
ההרחבה של כביש 60 לא תעזור להרבה זמן אם בכלל, בגלל העומסים מביתר וגוש עציון.
הניידות של בית שמש לירושלים צפויה לרדת יחסית להיום, כי יבנו בבית שמש בית חולים מרכזי תעסוקה מסחר ועוד.
כביש 1 אכן סוג של כביש פנימי בין בית שמש לירושלים. לדוג' לפי הנתונים חלק הארי של האוטובוסים בכביש 1 הם מבית שמש.
בכל אופן אם ממש רוצים לעשות את כביש 39, אני חותם על זה שזה יגביר בצורה דרסטית את העומסים בבגין, כמו כביש 16 החדש שמתנקז לכביש 1 וגורם לעומס רב. ואם יבנו שם רק"ל זה יהיה בזבוז כסף משווע כי אנשים ידרשו אוטובוסים למרכז ירושלים והרכבת תהיה ריקה (כמו כל תחנות הרכבת החדשות דימונה בית שאן וכו')
אני בעד רכבת מרמב"שבמצב של כביש 1 כיום, יעדיפו את הרכבת מרמבש ב 20 דק' ולא להיכנס לפקקים וכו'.
מלחה תיהיה נקודה מצויינת להחליף תחבורה לכל חלקי י-ם.
לא כולם צריכים להגיע לבנייני האומהאני בעד רכבת מרמב"ש
אבל שתגיע למרכז ירושלים ולא למלחה
אם למלחה זאת אומרת (נסיעה פנימית לרק"ל בבית שמש)+נסיעה 20 דק' למלחה+נסיעה 20 דק' לבנייני האומה דוחס בקו הירוק
אנשים יעדיפו את קו 600 שמגיע מתחת לבית שלהם ישיר לבנייני האומה.
לגבי כביש 39 אני לא חושב שיש דרך טובה לשפר את התנועה של הרכבים הפרטיים באופן כללי בכל הארץ ולכן השקעה עצומה בכזה דבר תהיה בזבוז כסף.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כג
אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
הנושאים החמים


Reactions: goaty, אמונה בהשם, עיצוב שנוסק גבוה ועוד 12 משתמשים15 //