100%
קודם כל שיהיה ממה לתת...
כל המדברים כאן גבוהה גבוהה לא באמת חווים מצב בו אין פת לחם ובסוף כל חודש צריך לבקש הלוואות בשביל שלא יעקלו להם את החשבון.
אם יש לך כסף שאת שוקלת לשים בחיסכון, תני צדקה. אם זה כסף של הגיסה שלך שלווית ממנה, זו עבירה לתת צדקה.
באמת שקשה למי שלא התנסה במצב כזה להבין את מי שאין לו.
בכל זאת, בגלל שזה גמרא מפורשת אני מרשה לעצמי לצטט "אם רואה אדם שמזונותיו מצומצמין יעשה מהן צדקה".
וגם כתוב: הָבִיאוּ אֶת כָּל הַמַּעֲשֵׂר אֶל בֵּית הָאוֹצָר וִיהִי טֶרֶף בְּבֵיתִי וּבְחָנוּנִי נָא בָּזֹאת אָמַר ה' צְבָקוֹת אִם לֹא אֶפְתַּח לָכֶם אֵת אֲרֻבּוֹת הַשָּׁמַיִם וַהֲרִיקֹתִי לָכֶם בְּרָכָה עַד בְּלִי דָי.
באמת שקשה למי שלא התנסה במצב כזה להבין את מי שאין לו.
בכל זאת, בגלל שזה גמרא מפורשת אני מרשה לעצמי לצטט "אם רואה אדם שמזונותיו מצומצמין יעשה מהן צדקה".
וגם כתוב: הָבִיאוּ אֶת כָּל הַמַּעֲשֵׂר אֶל בֵּית הָאוֹצָר וִיהִי טֶרֶף בְּבֵיתִי וּבְחָנוּנִי נָא בָּזֹאת אָמַר ה' צְבָקוֹת אִם לֹא אֶפְתַּח לָכֶם אֵת אֲרֻבּוֹת הַשָּׁמַיִם וַהֲרִיקֹתִי לָכֶם בְּרָכָה עַד בְּלִי דָי.
לא חולק ח"ו,
אבל יש הבדל בין מי שמזונותיו מצומצמין, לבין מי שאין לו מזונות.
כתוב אמנם שאפילו עני המתפרנס מן הצדקה חייב לעשר, אבל זה מדבר על האוכל ולא על מעשר כספים.
יש עצה אחרת: לרשום בצד את ה"חוב" למעשר, ולכשירווח לשלם אותו.
אבל לקחת הלוואות? אני לא מכיר רב שיורה כך.
לחשבן כל שקל עוד לא נתקלתי בתוכנה שעושה את זה טוב ובקלות...
מכיר כמה אקסלים של מעשרות רק שאני לא מתחבר לא לממשק ה'ידידותי' ולא לקטע שנתונים יכולים להימחק.
הגאון מווילנא כותב, שמי שנותן מעשר לא יפסיד, ומי שנותן חומש ירוויח.
הוא מסביר שהבטחת עשר תעשר, נאמרה בתבואה. שם יש מעשר ראשון, מעשר שני, ותרומה. ויחד זה יוצא כ20%. לכן כדי לזכות להבטחה זו בכספים, יש לתת 20% לצדקה.
זה תלוי בהמון דברים, כמו כל השאלות כאן.
ההמלצה לכולכם, היא ללכת לרב שלכם עם כל השאלות, ולתת לאשכול הזה לחזור לסיבתו המקורית, אנשים שנותנים חומש ורואים ברכה.
רק כי הוא קיים את הסגולה שאמר הרב ההוא או הספר הזה...
אם אתם מאמינים ברב מסוים שאומר שזה מה שראוי לעשות, תעשו. אם אתם עושים את זה רק בשביל הסגולה ובשביל זה נכנסים לחובות ואנשים סביבכם מלווים לכם כי לא נעים להם, ככל הנראה שזה לא מה שהקב"ה רוצה ממכם כרגע.
קודם כל, זה לא רב פלוני, זה הקב''ה מבטיח.
דבר שני, "עשר בשביל שתתעשר". הרעיון הוא דווקא לעשות את זה בשביל הסגולה וההבטחה.
ואם קשה לכם, ואתם מתפלאים, אז אתם יכולים לנסות, ובחנוני, אומר הפסוק. זיל נסי. אומר בנו של ריש לקיש לר' יוחנן. אתם יכולים להגיד, כל אחד מה שהוא חושב, אני לא מאמין, זה גדול עלי, אני לא במצב, או פשוט לבחון, לנסות, לבדוק. ולהבחין. לפתוח את העיניים. לראות את מה שמגיע. ולא לחכות לכל מיני סיפורי ניסים בשביל עלונים.
תגידו, זה לא קשה?
היום אני נותן מעשר ב"ה בלי קולות של ניכוי הוצאות וכדו'.
אבל בגלל ההוצאה המטורפת על דיור כל חודש (חצי מההכנסה) יוצא לי שאני נותן למעשה כמעט חמישית מכמה שיש לי להוצאות שוטפות.
אם אני אתן חומש זה יצא כמעט חצי מכמה שיש.
זה אפשרי בכלל?
(דוגמא- רווח 10,000 בחודש, ניכוי 5,000 למשכנתא ניכוי 2000 לחומש יוצא לי רק 3000 שח בחודש למחיה. דוגמא בלבד)
קודם כל, זה לא רב פלוני, זה הקב''ה מבטיח.
דבר שני, "עשר בשביל שתתעשר". הרעיון הוא דווקא לעשות את זה בשביל הסגולה וההבטחה.
ואם קשה לכם, ואתם מתפלאים, אז אתם יכולים לנסות, ובחנוני, אומר הפסוק. זיל נסי. אומר בנו של ריש לקיש לר' יוחנן. אתם יכולים להגיד, כל אחד מה שהוא חושב, אני לא מאמין, זה גדול עלי, אני לא במצב, או פשוט לבחון, לנסות, לבדוק. ולהבחין. לפתוח את העיניים. לראות את מה שמגיע. ולא לחכות לכל מיני סיפורי ניסים בשביל עלונים.
מסכים עם הגישה, אבל צריך לזכור שלא לפי כולם נאמר גם על מעשר כספים, וודאי שלא על חומש.
אגב, איך אתם מחשבנים את זה, הבעיה בכל האקסלים למינהם, שצריך להזין אליהם את הנתונים כל חודש, ואז אני כבר יכול לעשות את זה לבד.
אני תורם לא לפי סדר, יש לי רק שלוש הוראות קבע, (אל תגלו לקופות השונות) ובסוף כל חודש, דולה מהפירוט אשראי כמה נתתי וכמה אני צריך להוסיף.
לא מדבר על ניכוי הוצאות עסק, אין לי עסק.
אלא על ניכוי הוצאות לימוד תורה, ומישהו אמר לי שגם הוא לא מעשר על כסף שיורד אוטומטית כל חודש ולא מגיע אליו כמו משכנתא, כשם שלא מעשרים על הכסף שהולך למיסים.
אני מתכוון שאני לא עושה הנחות.
(אגב את הדירה להשקעה שאני משלם יותר משכנתא משכירות אני לא מחשב את השכירות שאני מקבל כרווח. אלא כחלק מההוצאה. (כשם שברור שעסק שיוצא עם מאזן שלילי לא צריך לתת מעשרות על הרווחים שהלכו להוצאות)
את השכירות שאני משלם על היחידה אני לא מקזז)
הרבה אמרו לי את זה, אמרתי להם נכון, אז תנסו.
אתה לא יודע את אתה יכול, תנסה.
לגבי כל מי שכל הזמן תוקף עם החובות, אין שום אדם שאמר לתת מהכסף של ההלוואה. הדיבור הוא לתת מהכסף שלכם, לפני שאתם מחזירים את ההלוואה.
החשבון הוא כזה. אתם חיים בסדר, כי הבנק נותן לכם הלוואה עם ריבית פלונית. אלוקים אומר, תנסו אותי, תנו לי הזדמנות כביכול, ואני ייתן לכם דיל יותר טוב. לא תנסו?
לגבי מי שנתן ואז נכנס לגירעון, אני לא קובע כלום, אבל אולי כדאי לכם לחכות עוד קצת, ממש טיפה, גם אלוקים מורשה לבחון אתכם מעט.
ולפלוני שעסוק בלתקוף את הרעיון ולהבליט חסרונות, נכון, מאה אחוז שזה לא מתאים לכולם, ולא כל הרבנים מסכימים, וכו' וכו', זו השקעה עם תשואה גבוהה, ותנודתיות גבוהה. אז התשואה מובטחת עם הערבות החזקה בעולם, אבל אם אתם בעלי לב חלש, תשקיעו באג''ח לבנק, ותשלמו ריבית. יכול להיות שתפסידו כסף. אבל מנוחת נפשכם חשובה יותר.
אבל לצעוק את זה כל העת לכולם, זה לא יעיל, ולא נכון. האשכול נפתח עבור אלו שנותנים חומש, או רוצים לתת. אם אתה רוצה, תפתח אשכול חדש עם הכותרת "כל הסיבות לא לתת חומש".
הרבה הצלחה...
הכנסת כל הוצאות האדם בהוצאות העסק זה קולא. וגם אם היא לגיטימית, הוא עלול לחשב ולגלות שההכנסות של העסק העשירו אותו בקולא.
באופן כללי, תשאלו רב, הוא יודע. לא צריך לשאול כאן, וזו לא הייתה מטרת פותח האשכול.
בקוקטייל מאמינים שריהוט איכותי הוא הרבה מעבר למראה מרשים, הוא הבחירה ביצירה על־זמנית שממשיכה להרגיש נכונה גם כשהטרנדים מתחלפים. אנו מקפידים על חומרי גלם מובחרים, רמת גימור גבוהה ועיצוב מדויק שמעניק לכל חלל נוכחות אלגנטית ונוחות יומיומית. הקולקציות שלנו נבחרות בקפידה כדי ליצור חללים מרשימים, הרמוניים ומזמינים כאלה ששומרים על יופיים לאורך שנים ומספרים סיפור של איכות ללא פשרות. עבורנו, יוקרה אינה מותרות – היא נקודת המוצא. סטנדרט שמנחה כל בחירה, כל חומר וכל קו עיצובי. אנו מזמינים אתכם לעיין בקטלוג, לבקר באולמות התצוגה ולבחור.
אז אתה צריך ללכת לרב שלך, ולבדוק אם אתה פוסק כמו הדעה ש... או ש....
בכל מקרה, הגמרא כידוע אומרת שכל אדם רשאי לנהוג ככל דעה שירצה במחלוקת. אז שווה לנסות, לא?



Reactions: טו גזר, אברהם בן, הפתעה ועוד 107 משתמשים110 //