• הוסף לסימניות
  • #1
אשכול לעדכונים בענייני חוק הגיוס

לעדכונים על מעצרים וגזירת הגיוס בפועל, באשכול פה




הודעת מנהל:
  • האשכול נועד לעדכונים בלבד!
  • ללא פטפטת, וללא דיונים וציטוטים כלל.
  • כל הודעה שאינה עדכון תגרור חסימת המשתמש מהפורום לצמיתות!
 
פרסום ראשון באתר ׳אמס׳:
כבר בשבוע הראשון בטירונות החרדית - החיילים לא קיבלו את שעת לימוד התורה היומית עליה התחייב צה״ל.

עוד נחשף ב׳אמס׳:
בטקס מחצית מהחיילים החרדים בפלוגת דוד החרדית לא שרו את המנון ״התקווה״ וחטפו עונש שהוחלף בפקודה, ללמוד בע״פ את המילים.
 
מרדכי הלפרין: הח״כים החרדים ישתתפו בדיון כעת בוועדת חוץ וביטחון על חוק הגיוס, כולל נציגים שאינם חברים בוועדה כגון ח״כ יעקב אשר, בניגוד לדיונים הקודמים אותם החרימו. הסיבה: לראשונה הדיון יעסוק במהות החוק.
 
השר כץ בוועדה: ״שני עקרונות מרכזיים מלווים את הפעילות שלי סביב הגיוס. שילוב משמעותי בצה״ל תוך הקפדה על שימור אורח חייהם של החרדים ולצד זאת שמירה על עולם התורה. לא אקדם חוק שלא יענה על שני העקרונות האלו״.

עוד מהשר כץ: ״היעד הראשון הוא גיוס של 50% ממחזור הגיוס החרדי. ההגעה ליעד תהיה מדורגת. שנה ראשונה 4,800 ובשנה השניה 5,700. גיל הפטור יעמוד על 26״.
 
דפנה ליאל: באופן חריג למדי גם מזכיר הממשלה יוסי פוקס, משתתף בדיון בוועדת חוץ ובטחון על חוק הגיוס. מעיד על החשיבות שהוא מייחס להתרת הפלונטר הזה.
מוטי קסטל: הופעה מביכה מאד של שר הביטחון בועדת חו״ב עד כה. מבולבל, נבהל משאלות ובאופן כללי נראה לא מחובר בעליל.
אברהם פריינד: שר הביטחון לא חידש הרבה עד עתה בסקירה שלו, למעט שתי נקודות: יוטלו סנקציות כלכליות אישיות על לומדי תורה באישור שר הביטחון, במידה והחרדים לא יעמדו ביעדים הכלליים. אין ולא תהיה טיוטת חוק גיוס חדש, זאת בניגוד לנטען עד לפני שבוע כי תוצג טיוטה מעודכנת. השר הסביר שהשתכנע כי עדיף ״להשאיר לוועדה לחוקק״.
 
מיכאל שמש: בכיר במפלגות החרדיות נגד חוק הגיוס של כץ: ״אין דבר כזה סנקציות על לומדי תורה. לא הסכמנו ולא נסכים לזה. במפלגות החרדיות אומרים שהביעו התנגדות להצעה הזאת ברגע שהוצגה להם. כץ בחר להציג אותה בכ״ז בוועדה״.
 
מתווה חוק הגיוס שהשר כץ מציע כעת בועדת חו״ב שונה מהותית מכל המתווים הקודמים שהוצעו בעבר, אפילו על ידי לפיד וליברמן. כל המתווים היו בשיטת המקל והגזר. יעמדו ביעדים-יקבלו פטור למעשה ותקציבים לכל היתר. לא יעמדו-יחטפו. במתווה של כץ יש רק מקלות. המתווה קובע שגם אם יעמדו ביעדים ויגוייסו אפילו עשרת אלפים חרדים - תהיה שלילת תקציבים לכל היתר. אז מי צריך חוק כזה. שישאר כבר המצב הנוכחי.
יעקב ריבלין
 
בניגוד לדבריו של שר הביטחון, בקואליציה לא מתכוונים להשאיר את הסנקציות האישיות על לומדי התורה במידה ולא יעמדו ביעדים. "זה היה טסט. לבדוק איך החרדים יגיבו. ברור לנו שאם יש סנקציות בחוק - אין ממשלה" אומר גורם בכיר המעורב בקידום החוק
 

שר הביטחון הציג בפני ועדת החוץ והביטחון את עקרונות הצעת חוק שירות הביטחון – שילוב תלמידי ישיבות​

השר כץ: "ההסדר נועד להיות הסדר קבע שיאזן בין ערך שירות הביטחון, ערך השוויון וערך לימוד התורה. היעד הראשון שהצבתי הוא של 50% מהמחזור השנתי בצורה מדורגת שתעלה בכל שנה עד השנה השביעית. גיל הפטור יעמוד על 26. ההצעה תכלול סנקציות אישיות, שירות אזרחי או לאומי


14 בינואר 2025, י"ד בטבת תשפ"ה, בשעה 14:00


ועדת החוץ והביטחון בראשות ח"כ יולי אדלשטיין קיימה היום דיון בהשתתפות שר הביטחון ישראל כץ, שהציג את עקרונות הצעת חוק שירות הביטחון – שילוב תלמידי ישיבות.

לתמונות וסרטונים:

https://photos.app.goo.gl/nvBLSHkeiK9WY97n6


יו"ר הוועדה ח"כ יולי אדלשטיין אמר בפתח הדיון: "מצד אחד אלה ימים של הלוויות, וחדשות קשות ואנחנו שולחים תנחומים למשפחות ומצד שני תקווה לחזרת חטופים וכולנו מקווים שזו תהיה לא רק תקווה אלא מציאות. יחד עם זאת אנחנו לא יכולים להפסיק את עבודתנו וננסה לעשות את מה שאנחנו יכולים כדי לשנות את המציאות לטובה."

שר הביטחון ישראל כץ: "באתי לכאן היום כדי להציג עקרונות למתווה גיוס שיביא לגיוס עשרות אלפי חרדים לשירות משמעותי תוך הבטחת התנאים לשמירה על אורח חייהם במטרה להקל על נטל השירות של חיילי הסדיר המילואים והקבע. באתי להביא לאחדות וחיזוק החברה והעם בישראל.

שני עקרונות מרכזיים מנחים אותי הראשון הבטחת גיוס ושילוב הציבור החרדי בשירות משמעותי תוך הקפדה על אורח חייהם והשני שמירה על עולם התורה היהודי. אני מודיע שלא אקדם חוק שלא יענה בעייני על שני העקרונות האלה.

היעד הראשון שהצבתי הוא של 50% מהמחזור השנתי בצורה מדורגת שתעלה בכל שנה עד השנה השביעית. שנה ראשונה 4,800 ושנה שנייה 5,700. מוצע לכלול סנקציות כלכליות ככל שלא תהיה עמידה ביעדים השנתיים, ובכלל סנקציות מוסדיות על כלל הישיבות.

דבר שני, סנקציות אישיות על כלל המיועדים לשירות ביטחון, הלומדים ושאינם לומדים. כך למשל בנושא המעונות ודברים מהסוג הזה שהוועדה תצטרך לדון שלא יינתנו. דעתי היא שמי שלא ילמד ולא ישרת, עליו צריך להטיל סנקציות אבל שוכנעתי תוך כדי הידברות שיהיו סנקציות לא רק על הישיבות אלא גם על הלומדים וזה דבר שלא היה עד היום.

גיל הפטור יהיה 26. סעיף חשוב בניגוד לדימוי שניסו לייצר, שירות אזרחי לאומי לא ייכלל ביעדים זולת שירות בשירות ביטחוני וגם כאן תהיה הגבלה מספרית כדי לשמר את השירות בצה"ל עצמו. במקרה של אי עמידה ביעדים לאורך זמן הממשלה תעביר חוק חדש באישור הכנסת ובתקופה הזו ימשיכו לחול כל הסנקציות.

"בשל החשיבות הרבה שאני מייחס להשלמת הליך החקיקה, השקעתי שעות מרובות עם נציגי צה"ל הציבור החרדי, יו"ר הוועדה, והיועמ"שית שיזמתי פגישה איתה. נפגשתי עם ציבורים נרחבים, אני פתוח גם עכשיו להיפגש עם כל מי שמעוניין כדי לגבש את העקרונות.

אני לא מציג טיוטה חדשה, היו לי מחשבות ובסופו של דבר הגעתי למסקנה שעדיף שאביא את העקרונות בפני הוועדה, לכן גם אני לא מעביר לייעוץ המשפטי לממשלה טיוטה, כי אין כזו. אני מביא בחשבון שהמציאות השתנתה באופן מהותי מאז ה7.10, את עמדת הדרג המקצועי בצה"ל, ואת התאמת מסגרות הגיוס. ההסדר נועד להיות הסדר קבע שיאזן בין ערך שירות הביטחון, השוויון וערך לימוד התורה.

בגלל העובדה החרדים יהיו שליש מאוכלוסיית ישראל, יש חשיבות בעייני לקדם את החקיקה שמבוססת על הידברות והסכמה, גם של מנהיגי ציבור חרדי. כמו כן יש לתת מענה לכשלים שהיו בהסדרים קודמים ונפסלו בבג"ץ. היעדים צריכים להיות ריאליים ולשקף את היחס הנכון בין הרצון ואפשרי.

"ביחס לעמדה שהוצגה על ידי אכ"א, שמשנת 26 יהיה לצה"ל יכולת בלתי מוגבלת ואיש לא ניסה למנוע את הצגת העמדה הזו ולו לרגע אחד, לראייתי יכולת לקלוט ולגייס זה שני דברים שונים. היכולת לגייס בפועל קשורה למרחבי הסכמה עם מנהיגי המגזר החרדי וקיומו של חוק שמסדיר את מעמדתם של לומדי התורה. ללא הסדר חוקי יכולת הקליטה נשארת על הנייר.

בלי הסכמה עם המנהיגות החרדית אין תוצאות ואין גיוס ככה זה היה לאורך השנים. בהגדרה של מחזור גיוס עם התחייבות לגייס 4,800 היום בפועל לא יגייסו גם חצי מיזה. היום כשיש פסיקת בג"ץ וחוק גיוס לכל, התוצאות הם אפס עלייה בגיוס ולא רק שאין עלייה, יש ירידה מאז שנשלחו הצווים. כשנכנסתי לתפקידי החלטתי לאפשר את משלוח 7,000 הצווים, קיבלתי שבחים אפילו מחלק מיושבי החדר הזה, כלומר כל המסלול שהוחלט עליו התקיים במלואו. ברגע השחוק הזה יעבור, תהיה גם הסכמה וגם סנקציות שלא היו עד היום. גם הרמטכ"ל אמר שבלי תמיכת החרדים הם לא יכולים לגייס"

נציגי משפחות חטופים מחו במשך זמן רב על כך שמסתמנת עסקה בפעימות ודורשים עסקה כוללת. נציגי משפחתה של ענבר היימן: "אתם משווקים פה עסקת סלקציה כעסקה הומניטרית. יהודים מבצעים סלקציה ביהודים. על איזה ניצחון מוחלט ראש הממשלה מדבר כשאנחנו לא מסוגלים לקבור את הבת שלנו? יש השפלה גדולה יותר למדינה?

השר כץ: "אני שומע את הדברים ומקבל אותם באהבה ובחיבוק. הממשלה מחויבת להחזיר את כל החטופות והחטופים, מי שבחיים ובי שאינו בין החיים. אנחנו נשיב את כולם הביתה. שחרור החטופים זו המשימה הערכית החשובה ביותר ולא אוסיף מעבר לכך בנסיבות הקיימות כיום."

בני דורון – דובר ועדת החוץ והביטחון.
 

רמת ויזניץ: גייסי צה"ל עולים לבתי בחורים; בהלה בישיבה​

דיווח ראשוני: גייסי צה"ל במדים מסתובבים כעת ברמת ויזניץ בחיפה ודופקים בבתי בחורים בדרישה להתייצב מיידית בלשכת הגיוס. בחורי ישיבת סערט הוקפצו להיכל הישיבה ונאסר עליהם לצאת החוצה מחשש למעצר

דיווח ראשוני ב'אמס': גייסים במדי צה"ל פשטו בשעה האחרונה על רמת ויזניץ בחיפה, מרכז חסידות סערט בארץ, ועל פי דיווחים מהמקום – הם דופקים בבתי בחורי שיעור א' (גילאי 17) בדרישה להתייצב מיידית בלשכת הגיוס. עד ראייה מוסר ל'אמס' כי החיילים מבקשים למסור את הצו גיוס ישירות לידי הבחור. עד כה, כבר הגיעו לשלושה בתים לפחות.

בחורי ישיבת 'יחל ישראל', הישיבה הגדולה של החסידות, הוקפצו להיכל הישיבה ונאסר עליהם לצאת החוצה מחשש למעצר. כל הבחורים ששהו באגף הפנימייה שנמצא במבנה בית המדרש הגדול – הונחו לרדת מיידית לאגף ההיכל וחדרי השיעורים ששוכן ברחוב הסמוך.

בהודעה שנשלחה להורי הבחורים מטעם הנהלת הישיבה, נמסרו הנחיות כיצד להתחמק ולשלוח את השוטרים לישיבה: "הורים יקרים שימו לב: ברחוב מקור ברוך מסתובבים חיילים ומחפשים את הבחורים, אין מה להיבהל. הם לא יכולים לעשות חיפוש בבית, וצריך לענות להם ברוגע ש'אין לי מושג איפה הוא, הוא אמור להיות בישיבה'. שיבואו לכאן, לישיבה", נאמר.

פנינו לבקש את תגובת דובר צה"ל לאירוע, ולדבריהם – האירוע נבדק.

 
נערך לאחרונה ב:
'קול חי': נציגי דגל התורה צפויים לעלות במהלך סוף השבוע לביתו של מרן הגר"ד לנדו כדי לשאול האם להצביע נגד מתווה הגיוס שהציג ישראל כ"ץ, או שבינתיים לאפשר לחוק להתקדם בוועדה
 
׳המודיע׳ ו׳יתד׳ מציגים חזית אחידה - מתקפה הבוקר נגד שר הביטחון ישראל כץ שהציג מתווה סנקציות על לומדי התורה. הכותרת ב׳המודיע׳: ״הנציגות החרדית שבה והבהירה - לא יעלה על הדעת להעניש לומדי תורה״.
 

רמת ויזניץ: גייסי צה"ל עולים לבתי בחורים; בהלה בישיבה​

דיווח ראשוני: גייסי צה"ל במדים מסתובבים כעת ברמת ויזניץ בחיפה ודופקים בבתי בחורים בדרישה להתייצב מיידית בלשכת הגיוס. בחורי ישיבת סערט הוקפצו להיכל הישיבה ונאסר עליהם לצאת החוצה מחשש למעצר

דיווח ראשוני ב'אמס': גייסים במדי צה"ל פשטו בשעה האחרונה על רמת ויזניץ בחיפה, מרכז חסידות סערט בארץ, ועל פי דיווחים מהמקום – הם דופקים בבתי בחורי שיעור א' (גילאי 17) בדרישה להתייצב מיידית בלשכת הגיוס. עד ראייה מוסר ל'אמס' כי החיילים מבקשים למסור את הצו גיוס ישירות לידי הבחור. עד כה, כבר הגיעו לשלושה בתים לפחות.

בחורי ישיבת 'יחל ישראל', הישיבה הגדולה של החסידות, הוקפצו להיכל הישיבה ונאסר עליהם לצאת החוצה מחשש למעצר. כל הבחורים ששהו באגף הפנימייה שנמצא במבנה בית המדרש הגדול – הונחו לרדת מיידית לאגף ההיכל וחדרי השיעורים ששוכן ברחוב הסמוך.

בהודעה שנשלחה להורי הבחורים מטעם הנהלת הישיבה, נמסרו הנחיות כיצד להתחמק ולשלוח את השוטרים לישיבה: "הורים יקרים שימו לב: ברחוב מקור ברוך מסתובבים חיילים ומחפשים את הבחורים, אין מה להיבהל. הם לא יכולים לעשות חיפוש בבית, וצריך לענות להם ברוגע ש'אין לי מושג איפה הוא, הוא אמור להיות בישיבה'. שיבואו לכאן, לישיבה", נאמר.

פנינו לבקש את תגובת דובר צה"ל לאירוע, ולדבריהם – האירוע נבדק.

הגיעו למסור צווים ולא לעצור.
 
׳המודיע׳ ו׳יתד׳ מציגים חזית אחידה - מתקפה הבוקר נגד שר הביטחון ישראל כץ שהציג מתווה סנקציות על לומדי התורה. הכותרת ב׳המודיע׳: ״הנציגות החרדית שבה והבהירה - לא יעלה על הדעת להעניש לומדי תורה״.
resize
resize
 

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.


הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

  • מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

  • חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".


הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

  • איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

  • איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון



לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.



גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
בעקבות פניות רבות באישי לקישורים לכל מיני חלקי חילוף ואביזרים לעגלות תינוק,
חשבתי שהגיע הזמן לפתוח אשכול ייעודי למוצרים אלו.
מוזמנים להוסיף.
מעלה לכם קצת מהאוסף שלי...
אם דרוש לכם משהו ספציפי מוזמנים לבקש.
(עם חלק מהמוצרים יש לי נסיון אם יש לכם שאלה בכיף)

עגלת יויו, יויו 2:

מאריך רגליים
https://s.click.aliexpress.com/e/_c3WmLVwR
ערכת ניו בורן https://s.click.aliexpress.com/e/_c40SroWL
ערכת בדים https://s.click.aliexpress.com/e/_c3y0ygbl
משטח רגליים https://s.click.aliexpress.com/e/_c3vnOxRv
שק שינה https://s.click.aliexpress.com/e/_c3EYHfGL
פגוש https://s.click.aliexpress.com/e/_c3BYHfMF
מגני עור ידית https://s.click.aliexpress.com/e/_c2wCO7ZN
בד קיץ https://s.click.aliexpress.com/e/_c42ZOvM7
בד לבסיס העגלה https://s.click.aliexpress.com/e/_c3Zx71SR
מגן שמש https://s.click.aliexpress.com/e/_c303xCR9
כילה יתושים https://s.click.aliexpress.com/e/_c3AkYpUx
כיסוי רגליים https://s.click.aliexpress.com/e/_c4TPSVDd
פלסטיק למושב https://s.click.aliexpress.com/e/_c2w5bI8f
סל אחסון https://s.click.aliexpress.com/e/_c4kfyAjV
תיק אחסון https://s.click.aliexpress.com/e/_c4bAF1hN
פלסטיק לצד המושב https://s.click.aliexpress.com/e/_c3E7FiYB
גלגלים https://s.click.aliexpress.com/e/_c3A73qsJ
נילון גשם טיולון https://s.click.aliexpress.com/e/_c2RDpmNp
נילון גשם שכיבה https://s.click.aliexpress.com/e/_c34cP9Rt
מוטות מתכת לגגון https://s.click.aliexpress.com/e/_c3wWEEdD


עגלת דונה, דונה+:
תיק אחורי עם רשת https://s.click.aliexpress.com/e/_c3kbAUwb
תק אחורי עור https://s.click.aliexpress.com/e/_c4asbAfN
מקטין ריפוד https://s.click.aliexpress.com/e/_c3VtzpsT
ידיות עור https://s.click.aliexpress.com/e/_c3GkIV9V
מגן שמש https://s.click.aliexpress.com/e/_c3EyOAfd
כיסוי רגליים https://s.click.aliexpress.com/e/_c3WdyMrN
ערכת בדים https://s.click.aliexpress.com/e/_c3dHibaX
גגון https://s.click.aliexpress.com/e/_c3OaJsaF
ריפוד ישיבה https://s.click.aliexpress.com/e/_c3OaJsaF
מטריה https://s.click.aliexpress.com/e/_c3J9rOdD
כיסוי גשם https://s.click.aliexpress.com/e/_c37Kcqxl
כילה ליתושים https://s.click.aliexpress.com/e/_c4N7g15d
תיק קדמי https://s.click.aliexpress.com/e/_c4NugVvN
גלגלים https://s.click.aliexpress.com/e/_c4mn347l
מוט וקליפס https://s.click.aliexpress.com/e/_c43mMWFN
מחזיק כוס ופלאפון https://s.click.aliexpress.com/e/_c3iAOFAP
כיסוי מושב לאוטו https://s.click.aliexpress.com/e/_c4UMvIlZ
תיק גדול נשיאה https://s.click.aliexpress.com/e/_c3HrgJp5


עגלת בוגבו B, B3, B5, B6:
גגון רשת https://s.click.aliexpress.com/e/_c3a6qC5p
גגון ומזרון https://s.click.aliexpress.com/e/_c2RuUZ03
גגון בורדו https://s.click.aliexpress.com/e/_c3hVtYO7
פגוש לבי https://s.click.aliexpress.com/e/_c2RlSOI7
מוטות לבי https://s.click.aliexpress.com/e/_c4cHeHEr
קליפסים לגגון בי https://s.click.aliexpress.com/e/_c4c7ytOR
שק שינה https://s.click.aliexpress.com/e/_c30x1xob
מושב בסיס https://s.click.aliexpress.com/e/_c4C5NSvt
ידיות עור בוגבו בי לא מתאים לבי 6 https://s.click.aliexpress.com/e/_c3dCoZ5z
ידיות עור לבי 6 יקר יותר https://s.click.aliexpress.com/e/_c3ysgJRD
נילון גשם טיולון בוגבו https://s.click.aliexpress.com/e/_c3VVOZeP
כילה יתושים https://s.click.aliexpress.com/e/_c3743AuX
מגן שמש https://s.click.aliexpress.com/e/_c2usyPif
גלגלים לבי .5. 3 https://he.aliexpress.com/item/1005...|x_object_id:1005009528149080|_p_origin_prod:
צמיגים לגלגלים בי 3.5 https://s.click.aliexpress.com/e/_c3Yv07lV


עגלת סייבקס דגם פריאם:
שק שינה לפריאם https://s.click.aliexpress.com/e/_c3kBSXZp
כילה יתושים לפריאם https://s.click.aliexpress.com/e/_c4OXEilN
נילון גשם לפריאם https://s.click.aliexpress.com/e/_c4ob713t
פגוש לפריאם https://s.click.aliexpress.com/e/_c4aC7wnZ
קליפסים לגגון לפריאם https://s.click.aliexpress.com/e/_c4aNH1FH
מוטות לגגון פריאם https://s.click.aliexpress.com/e/_c4EO9ig7
כיסוי ידית לפריאם https://s.click.aliexpress.com/e/_c3bF7jKF
מחזיק כוסות לפריאם https://s.click.aliexpress.com/e/_c3vbDUbD
מתאם אמבטיה וסלקל פריאם https://s.click.aliexpress.com/e/_c4dZuICb
רצועת סגירה לפריאם https://s.click.aliexpress.com/e/_c4nn5iyj
קליפס הנעה לפריאם https://s.click.aliexpress.com/e/_c4ekPz7V
גלגלים לפריאם https://s.click.aliexpress.com/e/_c4riC1Rz


עגלת סייבקס דגם מיוס:
כילה יתושים מיוס https://s.click.aliexpress.com/e/_c3tQXwZ9
רשת מנח רגליים למיוס https://s.click.aliexpress.com/e/_c3TO18kx
נילון גשם למיוס https://he.aliexpress.com/item/1005...|x_object_id:1005008742153326|_p_origin_prod:
מוטות גגון מיוס https://s.click.aliexpress.com/e/_c33xPZCR
קליפסים לגגון מיוס https://s.click.aliexpress.com/e/_c4aNH1FH
פגוש מיוס https://s.click.aliexpress.com/e/_c4P03kub
ידיות עור מיוס https://s.click.aliexpress.com/e/_c4USa5wL
מחזיק כוסות למיוס https://s.click.aliexpress.com/e/_c3vbDUbD
סל אחסון מיוס https://s.click.aliexpress.com/e/_c4LII8mJ
רצועת סגירה למיוס https://s.click.aliexpress.com/e/_c4nn5iyj
קליפס הנעה מיוס https://s.click.aliexpress.com/e/_c4ekPz7V
גלגלים מיוס https://s.click.aliexpress.com/e/_c44MOmKR
מתאמים לאמבטיה וסלקל מיוס https://s.click.aliexpress.com/e/_c4p7Z1tV

טיולון סייבקס דגם קויה:
נילון גשם לקויה https://s.click.aliexpress.com/e/_c3An5uDZ
קליפסים לרצועות סגירה https://s.click.aliexpress.com/e/_c3Pswb6f
שק שינה לקויה https://s.click.aliexpress.com/e/_c3kBSXZp
כרית תואם סייבקס https://s.click.aliexpress.com/e/_c3mLhgyX.
קויה תופסנים לפגוש https://s.click.aliexpress.com/e/_c2uyYUc7
פגוש לקויה https://s.click.aliexpress.com/e/_c4KRxxCT
קויה תיק https://s.click.aliexpress.com/e/_c4qR7E5z
סל אחסון קויה https://s.click.aliexpress.com/e/_c3TWyLtv
מחזיק כוסות לקויה https://s.click.aliexpress.com/e/_c3vbDUbD
רצועת סגירה לקויה https://s.click.aliexpress.com/e/_c4nn5iyj
מתאמים לסלקל לקויה https://s.click.aliexpress.com/e/_c4LX7IaB
גלגלים קויה https://s.click.aliexpress.com/e/_c3awCmqB


יש לי גם את הרבה קישורים לעגלת סטוקי, לבוגבו בטרפליי ודרגונפליי
אעלה בהמשך.

ק.ש.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  1  פעמים
למעלה