• הוסף לסימניות
אשכול לעדכונים בענייני חוק הגיוס

לעדכונים על מעצרים וגזירת הגיוס בפועל, באשכול פה

הודעת מנהל:
  • האשכול נועד לעדכונים בלבד!
  • ללא פטפטת, וללא דיונים וציטוטים כלל.
  • כל הודעה שאינה עדכון תגרור חסימת המשתמש מהפורום לצמיתות!

משבר הגיוס: צה"ל הודיע על הטלת עונשים לחייבי גיוס חרדים​

צה"ל הודיע היום (שישי) כי החלו הליכים כלפי צעירים המועמדים לשירות ביטחון מהציבור החרדי, אשר לא התייצבו לגיוס, ולאחר שמוצו כלל התהליכים הנדרשים לשם כך | מי שלא התייצב יייחשב כעובר עבירה (חרדים)​

חזקי שטרן | כיכר השבת | 09:20

התפתחות דרמטית במשבר הגיוס החרדי, צה"ל מתכוון להחרחף את האכיפה נגד צעירים חרדים המועמדים לשירות ביטחון.

הבוקר (שישי) צה"ל הודיע כי החל בהליכים כלפי מלש"בים בני הציבור החרדי אשר לא התייצבו לגיוס לפי סעיף 12 לחוק שירות ביטחון, ולאחר שמוצו כלל התהליכים הנדרשים לשם כך.
מלש"ב אשר לא התייצב לגיוסו בהתאם להוראות הצו שקיבל, ייחשב כמי שעובר עבירה של היעדר מן השירות שלא ברשות, וצפוי לעמוד בפני סנקציות פליליות.
צה״ל הוא צבא העם, ופועל באופן מקצועי וממלכתי לגיוס כלל החייבים בגיוס, בהתאם לחוק ולהנחיות הדרג המדיני. צה״ל משקיע מאמצים רבים לגיוס חרדים בתנאים שיאפשרו להם שמירה על אורח חייהם ואמונותיהם.
צה״ל ימשיך לאכוף את החוק ולנקוט בהליכים כלפי מועמדים לשירות שיפרו אותו ולא יתייצבו בלשכת הגיוס.

רשת ב׳: חוק הגיוס - במקביל לפגישה אתמול בין נתניהו ליולי אדלשטיין, הועבר מסר לאדלשטיין מסביבת נתניהו - ״תתיישר, או שתודח מתפקידך כיו״ר ועדת החוץ והביטחון״. אדלשטיין, מצדו, מתנגד למספר סעיפים במתווה שגיבש שר הביטחון ישראל כץ עם המפלגות החרדיות.

אברהם פריינד: ‏ב -11 דיון נוסף בוועדת חו״ב בהשתתפות שר הביטחון ישראל כץ שיציג את עקרונות חוק הגיוס.

‏בסיעות החרדיות החלו להעביר מסרים לאיתמר בן גביר ומבקשים ממנו להמשיך לתמוך בחוק הגיוס המוצע כפי שהצהיר בזמן שהיה חלק מהממשלה. חוששים שינסה לאתגר את הקואליציה. עד כה, בן גביר השמיע קול אחר מסמוטריץ ותמך בחוק אבל הם מבינים שמבחוץ הוא לא צפוי.

ינון אזולאי בדיון בוועדת חוץ וביטחון על הגיוס: גלנט אמר שיביא את החוק רק בהסכמת האופוזיציה - והיא חיבקה אותו. לא בטוח שהצבא רוצה לקלוט את כל החרדים, הרמטכ"ל אמר לנו שהשנה אפשר לקלוט 4800. הרמטכ"ל הודה שלא יגייסו ללא הסכמה של הציבור החרדי, אתה יכול לשלוח 80 אלף צווי גיוס - זה לא יעזור לך.
עוד מח"כ אזולאי: הממשלה הקודמת רצתה לקנות אותנו בהרבה כסף וזה לא דיבר אלינו, הם גם לא הביאו חוק גיוס. טלו קורה מבין עיניכם. אין מכסה ללומדי התורה! המדינה הזאת יהודית! אני צריך להגן על החלק היהודי של המדינה

אברהם פריינד: דן אילוז בוועדה: "אני חלק מקבוצה שלישית לא מהקבוצה של בעד או מהקבוצה שנגד שמתעקשת שיהיה חוק גיוס טוב". כ"ץ: "אתה יכול לרשום אותי בקבוצה השלישית. בלי שני העקרונות של שמירה על עולם התורה וגיוס אפקטיבי של החוק לא אשלים את החוק". אילוז: "אני מקווה. אתעקש עד הסוף".

בזמן דיון על חוק הגיוס, ח"כ בועז ביסמוט באירוע למען ארגוני החסד החרדים בכנסת, "חוק הגיוס הוא לא חוק השתמטות, כפי שמנסים למסגר אותו. אני רואה בוועדת החוץ והביטחון את חבריי חברי הכנסת ינון אזולאי ומשה ארבל עובדים ברצינות כדי לגבש חוק ראוי והוגן. אני מתאים את עצמי להלכה - ההלכה לא מתאימה את עצמה אליי. יש מי שמנסים לצבוע אוכלוסייה מדהימה בצבעים קודרים."

יקי אדמקר: רון שרף מאחים לנשק וממובילי הסרבנות ברפורמה משתתף בדיון בכנסת על גיוס חרדים. מצחיק לגמרי. ועל זה נאמר: קשוט עצמך תחילה.

אברהם פריינד: טלי גוטליב מתפרצת על רון שרף מאחים לנשק שמשתתף בדיון על חוק הגיוס בוועדת חו"ב: "דם נרצחינו על הידיים שלו".

אברהם פריינד: תמונת מצב לקראת מרתון הדיונים השבוע על חוק הגיוס: התחושה במפלגות החרדיות היא שאדלשטיין לא מתכוון להגיע לפיצוץ מול החרדים והוא פתוח להבנות בנושא החוק. כעת הלחץ עובר למימד הזמן שהופך להיות קריטי, ככל שמתקרב מועד אישורו הסופי של תקציב המדינה בקריאה שניה ושלישית.

ינון אזולאי בדיון על חוק הגיוס: "העובדה שאני ויעקב אשר יושבים פה זה אומר שיש הסכמה של רבנים לכך. יש לנו הוראה להמשיך לנסות להגיע להסכמות, לא יודע אם נצליח".

ח"כ דן אילוז שאל את שר הביטחון בדיון האם יעד הגיוס של 50% הם רק מתוך מחזור של בני ה-18, ‏או מכל הבריכה שלצחייבי גיוס חרדים (18-26)? כ"ץ: מי שרוצה שילך לשחות בבריכה, האחוזים זה מבני ה18, מתוך שנתון גיוס.

ישי כהן: ‏שר הביטחון כץ חוזר ומדגיש כעת בכנסת - בחוק הגיוס יהיו סנקציות כלכליות על הישיבות וסנקציות כלכליות אישיות על לומדי התורה. כך גם סנקציות פליליות על מי שלא לומד ולא מתגייס. ארגוני הצלה (זק״א איחוד הצלה) לא יהיו חלק מיעדי הגיוס.

לפיד לשר הביטחון כץ בועדת חוץ וביטחון: ״מה שהצגת פה הוא לא חוק גיוס, הוא הונאה, אף חרדי לא יתגייס, הילדים שלנו ימשיכו למות״.

עמית סגל: יולי אדלשטיין יכול להיות רגוע? ח״כ משה טורפז מ׳יש עתיד׳ אמר לאדלשטיין בוועדת החוץ והביטחון: ״יש קולות שמאיימים לפטר אותך אם לא תתיישר״. שר הביטחון כץ התערב: ״אף אחד לא מאיים״.

אברהם פריינד: הסתיים הדיון על חוק הגיוס בוועחו״ב בהשתתפות שר הביטחון. מחר דיון נוסף בוועדה על החוק.

בכירים ‏ביהדות התורה לאטינגר על דרישת פרוש לתיק המורשת: ״אנחנו מתרכזים במאבק על הסדרת מעמד בני הישיבות ולא בתיקים״

ח"כ חנוך מיליבצקי למשי וגדלוביץ' ב'קול ברמה' -במתקפה על חבריו בליכוד שמתנגדים לחוק הגיוס: "לצערי הרב יש בסיעה שלי כאלה שמתמכרים לליטופי 'מה יפית' בתקשורת וחושבים שהם מביעים עמדה ערכית, הם לא יותר ערכיים מאף אחד" .

יולי אדלשטיין בפתח הדיון בוועחו״ב: ״שאלו אותי אם אני תומך בחוק של שר הביטחון. שר הביטחון לא הביא שום חוק. הוא הציג את עקרונותיו והציע לשלב בחוק שנמצא בוועדה״.

אברהם פריינד: יעקב אשר: "סביב השולחן הזה יש אנשים שהמטרה הראשונה שלהם היא להפיל את הממשלה, המטרה השניה שלהם זה שלא משנה כמה יתגייסו העיקר תטילו סנקציות. אדוני היו"ר, שאלתי אותך פעם בארבע עיניים אם אתה כשנלחמת על אמונתך איזה סנקציות הפחידו אותך. לא שמענו מהצבא על התהליכים". אפרת רייטן: "אז מה אתה מציע?". יעקב אשר: "ניפגש ב-11".
אברהם פריינד: יעקב אשר: "הדעות של כולם פה ידועות. היחיד שמסתפק במה שהוא רוצה אם כן חוק גיוס או לא זה דווקא אני וגם חבריי".
אברהם פריינד: אדלשטיין דורש מהחכי"ם לקצר בדבריהם ולנסות להתקדם לדיון על החוק: "ראש אכ"א צריך להגיע הוא ישמע את אפרת רייטן מתווכחת עם יעקב אשר?".
אברהם פריינד: בועז ביסמוט זועם בוועדה: "זה לא דיון זה מופע. זה לא דיון שצריך להיות פוליטי".

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

שלום,
החלטתי להכנס לשוק ההון, מתוך הבנה שזהו אפיק שיכול להניב רווחים גדולים בעזרת ה'.
כמובן שלהכנס לנושא כה רחב וגדול- עם אפס ידע (זה בגדול מה שיש לי...)- לא מומלץ.
אני מחפשת קורס מקיף ואיכותי שלאחריו אני אוכל לעוף קדימה עצמאית.
מחיפוש ברשת, נתקלתי במכללת דניאל דמארי,- שהוא, כך הבנתי מלמד את הנושא בצורה מעמיקה ויסודית.
אני לא אכתוב מחיר מדויק, אבל הם לוקחים בסביבות התשע אלף, ונותנים בתמורה מעטפת מאוד מושקעת, של כמעט 24/7 עם קבוצת ווצאפ צמודה שבה אפשר לשאול הכל ועונים ממש מהר, תיעוד ביומני מסחר- שהם עוברים עליו כל שבוע ומפדבקים אותי, בנוסף יש סקירה שבועית על כל מה שקורה בשוק מדניאל עצמו בה הוא מפרט על כל מה שכנראה הולך לקרות והמהלכים שהוא עצמו הולך לעשות.
וגם- פתיחת חשבון דמו- ולווי צמוד עליו, ורק אחרי שהם רואים שאני יודעת להתנהל איתו מעולה, הם עושים בדיקה ומשחררים אותי לפתיחת חשבון אמיתי.
וגם- הם מדגישים שהליווי שלהם הוא לכל החיים.
שאלתי היא-
שווה?
האם יש קורסים אחרים שנותנים מענה דומה בפחות מחיר?
זה מחיר הגיוני בשוק?

אשמח לכל מידע.
תודה רבה!!!
בין שלל הדיווחים העדכונים והפריצות לשידור, שמות הנטבחים וסיפורי הניצולים, תקיפות בעז"ה וחיסול המחבלים, החדשות הטובות והפחות, המתח והחרדות, האזעקות והמרחב המוגן, הטלפון והמרחב הקולי.

חשוב שיהיה גם מקום אחר, אווירה טובה, להתאוורר ולנשום עמוק, להביט על עם ישראל היפה, להתמקד בחדשות הטובות, פוסטים שמעלים חיוך, סרטונים ותמונות עם הומור בריא, שיעזרו לנו לעבור את התקופה. יהיה טוב!

כמה כללים בסיסיים:
  • אין להעלות תכנים כפולים.
  • ללא ציטוטים ושרשורים. לזה יש נספח.
  • הודעות מאולצות או תת רמה - מיותרות, אין טעם להעלותם.
  • אין לדון כלל! בדברים שיעלו פה.
  • יש להעלות רק דברים שמתאים לרוח אתר חרדי.
  • ללא תמונות נשים.
  • ללא בקשות "אפשר בזיפ"! (תוכלו לפנק את המנוטפרים בלי שיבקשו).
  • ללא מחזור קרשים ישנים, בדיחות מלפני שנה או עשור מיותרות.

עריכה:
כפי ששמתם לב, האשכול השתנה מעט, מעלה רמה ומחליף פורמט.
כל הדירוגים התאפסו. מהיום, אתם מחליטים מה מתאים ומה בדיחת קרש מאולצת ומיותרת.

אשכול זה מיועד לבדיחות ותכנים הרצים ברשת וקשורים למלחמה בלבד.
יש לכם בדיחה טובה? מעולה! תכתבו אותה פה.
מישהו העלה בדיחה, ויש לכם מה לומר עליה, כתבו בנספח. אין לפתוח פה ציטוטים ושרשורים.

צופים יקרים, שימו לב! אתם מצבעים ומשפיעים איזו הודעה מתאימה, ואיזו מאולצת או תת רמה.
ההצבעה אנונימית, וכל אחד יכול להשפיע. הודעה שתקבל דירוג שלילי, תוסר מהאשכול.

כמובן, הודעה כפולה, או כזאת הנוגדת את כללי האשכול, תקבל אף היא את הדירוג השלילי שלכם,
וכך תעזרו לנו לשמור עליו נקי עם רמה גבוהה.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  3  פעמים
למעלה