Title

בריאות ורפואה

שאלות • מידע • בירורים • והתייעצויות בענייני רפואה
- אין לסמוך על המידע המתפרסם כאן כמידע רפואי מוסמך -

מאמרים אחרונים באתר

מחפשת עזרה נואשת אולי מישהו מכיר שמע ??
הבת שלי בת שנה וחצי סבלה מנשימה רעשנית עם ארועים של סטירידור מדי פעם ללא אבחנה כלשהי ,עד פעם אחת לפני בערך חודשיים שוב לא נשמה טוב וחשבתי שחטפה וירוס ,אבל אז היא נכנסה לקוצר נשימה חריף והגיעה לכיחלון
אושפזנו ל 4 ימים היא השתפרה לשבועיים ואז שוב הנשימה החמירה הרופא ריאות החליט לבצע ברונכוסקופיה ,שם מצאו לה רקמה שחוסמת לה 50% מהפתח של הלרינקס ועוד רקמה באזור מיתרי הקול ובצקת הרופא אאג טען שהוא חושב שזה נהיה לה מריפלוקס סמוי הם החליטו לתת לה טיפול נגד ריפלוקס פלוס סטרואידים
זה עזר לכמה שבועות ואז התחלנו להפחית במינון של הסטרואידים ושוב החמרה
ריצות למיון ולרופא ריאות עד שהילדה שוב הגיעה למצב של כיחלון
שוב אושפזנו ושוב ברונכוסקופיה שהראתה החמרה ברקמות ובבצקת
הוחלט לבצע ניתוח לייזר להסרת חלק מהרקמה, כי את זאת שנמצאת באזור מיתרי הקול אי אפשר להסיר, הרקמה נשלחה לביופסיה ,והראתה שזה תהליך דלקתי
מאז הניתוח נהיה שיפור משמעותי והתחלנו בעצת הרופא ריאות להפחית קצת מהסטרואידים עברו בערך 3 שבועות מהניתוח ופתאום שוב יש קצת החמרה שיעול וסטרידור
הרופא ריאות איבחן את זה בתור לרינגיטיס עקשנית וכרונית שאמורה לעבור מתי שהוא בעזה אבל לא ניתן לדעת מתי
ביינתיים אנחנו נואשים ולא יודעים מה לעשות אולי לפנות לכיוונים אחרים
אולי בכלל מדובר במחלה אחרת?
אשמח לכל מידע בנושא
  • תודה
Reactions: SUPERWOMAN1001 //
2 תגובות
  • 30
  • מחפשת עזרה נואשת אולי מישהו מכיר שמע ??
    הבת שלי בת שנה וחצי סבלה מנשימה רעשנית עם ארועים של סטירידור מדי פעם ללא אבחנה כלשהי ,עד פעם אחת לפני בערך חודשיים שוב לא נשמה טוב וחשבתי שחטפה וירוס ,אבל אז היא נכנסה לקוצר נשימה חריף והגיעה לכיחלון
    אושפזנו ל 4 ימים היא השתפרה לשבועיים ואז שוב הנשימה החמירה הרופא ריאות החליט לבצע ברונכוסקופיה ,שם מצאו לה רקמה שחוסמת לה 50% מהפתח של הלרינקס ועוד רקמה באזור מיתרי הקול ובצקת הרופא אאג טען שהוא חושב שזה נהיה לה מריפלוקס סמוי הם החליטו לתת לה טיפול נגד ריפלוקס פלוס סטרואידים
    זה עזר לכמה שבועות ואז התחלנו להפחית במינון של הסטרואידים ושוב החמרה
    ריצות למיון ולרופא ריאות עד שהילדה שוב הגיעה למצב של כיחלון
    שוב אושפזנו ושוב ברונכוסקופיה שהראתה החמרה ברקמות ובבצקת
    הוחלט לבצע ניתוח לייזר להסרת חלק מהרקמה, כי את זאת שנמצאת באזור מיתרי הקול אי אפשר להסיר, הרקמה נשלחה לביופסיה ,והראתה שזה תהליך דלקתי
    מאז הניתוח נהיה שיפור משמעותי והתחלנו בעצת הרופא ריאות להפחית קצת מהסטרואידים עברו בערך 3 שבועות מהניתוח ופתאום שוב יש קצת החמרה שיעול וסטרידור
    הרופא ריאות איבחן את זה בתור לרינגיטיס עקשנית וכרונית שאמורה לעבור מתי שהוא בעזה אבל לא ניתן לדעת מתי
    ביינתיים אנחנו נואשים ולא יודעים מה לעשות אולי לפנות לכיוונים אחרים
    אולי בכלל מדובר במחלה אחרת?
    אשמח לכל מידע בנושא
    • עצוב
    Reactions: לי@.ס1 //
    0 תגובות
    יש לי ילד מתוק מדבש בן שלוש וחצי חכם ובוגר שלפני חודש בערך פתאום החל מגמגם אבל ברמה שלא מצליח להוציא מילים שלמות מהפה בכלל.
    מדובר בילד שבגיל שנתיים עבר ניתוח כפתורים ומאז במעקב אצל אאג מומחה מאד.
    לפני כמה חודשים התחיל לו גמגום פעם ראשונה לבערך שבועיים ועבר כלא היה כך שגם הפעם בתחילה לא דאגתי, חשבתי אולי זה סוף שנה, הפרידה מהרבה ומעבר לרבה חדש, אבל זה רק מחמיר מיום ליום!
    ואני רואה כמה שהוא מתוסכל ועצבני.
    הלכתי איתו לרופא אאג שלו והוא טוען שזה נורמלי וטבעי ויעבור לבד ולא להילחץ.
    צריכה לציין שתי דברים-
    הוא לא הבכור שלי כך שיש לי ניסיון עם ילדים מגמגמים תקופה קצרצרה ולא כל כך ארוכה וקשה.
    וגם שבמשפחה שלי לצערי יש מבוגרים שסובלים מגמגום. זה לא גנטי ובררתי על זה המון אבל כן התחלתי פתאום לחשוש..
    צריך כבר ללכת לטפל? כמובן פרטי כי הרופא לא מוכן להנפיק הפניה וטוען שאני אמא לחוצה...
    כי אני לא מבינה איך קלינאית תעבוד איתו. הוא ממש לא ישתף פעולה בכזה גיל!
    אשמח לכל תגובה, עיצה ורעיונות וכמובן עידוד.

הסיפור שלנו לא נעים ומאוד מקומם!!!

יש לנו סיפור משפחתי של ענין רפואי כרוני שמשפיע על מספר בני משפחה (כמובן שלא נוכל לפרט יותר משום צנעת הפרט)
    המציאות הזאת מכתיבה לנו לצערנו צורך בטיפולים רבים מאוד ושונים הן אצל רופאים מומחים הן במרפאות חוץ והן בניתוחים ושאר פרצדורות ל"ע.
    הקצב שבו אנו נזקקים לשירותי הרפואה הוא כאמור גבוה מאוד (ממוצע של פעמיים שלוש בכל שבוע בנושאים מגוונים)!!

כבר התרגלנו למציאות הנ"ל ומודים להשם בכל רגע ומנסים לתמרן בין כל המשימות כולל כל הכרוך בניהול הבית בנוסף לכל הנ"ל.

למרבה הפלא הקושי הגדול ביותר במצב הקיים אינו הריצה לכל הרופאים והטיפולים או הטירדה וכאב הראש והגוף (והנפש) שקשורים לכל זה אלא ההתמודדות היומיומית עם קופ"ח!!!

כלו' אנו נדרשים שוב ושוב לחזור על אותם בקשות להתחייבויות ונתקלים בהתנהלות ובכללים בלתי סבירים. אולי למי שמבקש התחייבות פעם בתקופה זה לא נשמע גרוע כל כך אבל כאשר קצב הגשת הבקשות הוא כמה פעמים בשבוע קשה עד בלתי אפשרי לעמוד בכל הדרישות, דהיינו - פה חסר מסמך שבו מופיע במפורש את הצורך ברופא המסוים הזה במקום המסוים הזה ובקוד המדויק הזה וכן על זה הדרך.

ביכולתנו להוציא ספר עב כרס של סיפורים הזויים של אי אישור התחייבויות או לחילופין טרטור שלם להשיג עוד אישור ועוד מסמך.

אני מדגיש אין מדובר כלל על עניינים של לפנים משורת הדין אלא בדברים הכלולים בוודאות בסל הבריאות (וכמו שאנחנו שואלים לא פעם את הקופה האם עולה בדעתכם שאנחנו ניגשים לניתוח זה כי משעמם לנו?!)

מניתוח המצב נראה שעיקר הבעיה שמישהו שם בחלונות הגבוהים לא מודע לצרכים שלנו ולכותרת שגורמת לבקשות חוזרות של אותם התחייבויות שוב ושוב כך שצריך לכאו' למצוא פתרון למצבים כרוניים. או לחילופין יתכן שמדובר בניסיון לנער אותנו מהקופה.

לכן אני מבקש את עזרת הציבור האם למישהו יש רעיון או דרך להשפיע שם או לחילופין להציע פתרון אחר או קופה שבה יותר קל להשיג התחייבויות או כל פתרון אחר.

תודה רבה

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
    נקרא  8  פעמים
    למעלה