מאפים לחם כפרי

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
פעם להכין לחם כזה היה מאתגר
להגיע לקרנציות מבחוץ ורך מבפנים כמו בגט היה מסובך
עד שהגיע רון יוחננוב והמציא את השיטה "שקית קוק"

חצי קילו קמח רגיל
כף שמרים יבשים
כפית מלח
300 מיליליטר מים פושרים
כף סוכר

לשים הכל ביחד ונותנים לתפוח כשעתיים
מחלקים את הבצק ל - 2 חלקים ויוצרים צורת כיכר בידיים
מכניסים כל כיכר לשקית קוקי ומתפיחים עוד חצי שעה
סוגרים את השקית בסוגר שמצורף
אופים על 200 מעלות עד שיש צבע יפה

תוספות: גרעינים מכל הסוגים, שושמשום או קימל, אני הוספתי קימל וזה נהדר.
הכי טוב לפרוס את הלחם לאחר האפיה להכניס לשקיות ולהקפיא.
רצוי לקרר את הלחם במקום מאוורר מה ששומר על הפריכות שלו.

לחם (1).jpeg


לחם (3).jpeg


לחם (5).jpeg


לחם (2).jpeg


לחם (4).jpeg
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
פעם להכין לחם כזה היה מאתגר
להגיע לקרנציות מבחוץ ורך מבפנים כמו בגט היה מסובך
עד שהגיע רון יוחננוב והמציא את השיטה "שקית קוק"

חצי קילו קמח רגיל
כף שמרים יבשים
כפית מלח
300 מיליליטר מים פושרים
כף סוכר

לשים הכל ביחד ונותנים לתפוח כשעתיים
מחלקים את הבצק ל - 2 חלקים ויוצרים צורת כיכר בידיים
מכניסים כל כיכר לשקית קוקי ומתפיחים עוד חצי שעה
סוגרים את השקית בסוגר שמצורף
אופים על 200 מעלות עד שיש צבע יפה

תוספות: גרעינים מכל הסוגים, שושמשום או קימל, אני הוספתי קימל וזה נהדר.
הכי טוב לפרוס את הלחם לאחר האפיה להכניס לשקיות ולהקפיא.
רצוי לקרר את הלחם במקום מאוורר מה ששומר על הפריכות שלו.

צפה בקובץ המצורף 1570937

צפה בקובץ המצורף 1570940

צפה בקובץ המצורף 1570943

צפה בקובץ המצורף 1570939

צפה בקובץ המצורף 1570942
הציפוי נשאר קרנצ'י?
מפתיע ממש.
אנסה מחר בעז"ה.
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
הציפוי נשאר קרנצ'י?
מפתיע ממש.
אנסה מחר בעז"ה.
אם שומרים על קירור נכון, אני מכנסתי לסלסלה ממתכת בתמונה
איפה הציפוי?
ציפוי = קרום החיצוני של הלחם
@המטבח של סימא הלחמים בתמונות עשויים מקמח לבן רגיל?
כן
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
מה זה אומר קירור נכון?
את מוציאה מיד מהנילון?
א"א לגעת מד זה רותח
השקית יוצאת מהתנור נפוחה כמו בלון (תמונה)
ממתינים שיתקרר קצת, מוציאים מהניילון ומקררים עדיף על רשת אפילו של תנור על שיש
 

צפוני אבוד

משתמש מקצוען
ילך גם עם קמח כוסמין לבן?
עיינו במקור ותראו שכותב שכן, רק להוסיף מים בהדרגה.
ציטוט מהאתר

הערות ותחליפים:

אפשר להכין עם קמח מלא או קמח כוסמין - להוסיף נוזלים בהדרגה

אפשר להוסיף לתוך הבצק בצל מטוגן, זיתים, עשבי תיבול או כל תוספת או תבלין שאוהבים.

אפשר ליצור גם לחם עגול - פשוט ליצור כדור ולחלופין אפשר גם ליצור חתך לפני האפייה.
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמד

א לְדָוִד בָּרוּךְ יְהוָה צוּרִי הַמְלַמֵּד יָדַי לַקְרָב אֶצְבְּעוֹתַי לַמִּלְחָמָה:ב חַסְדִּי וּמְצוּדָתִי מִשְׂגַּבִּי וּמְפַלְטִי לִי מָגִנִּי וּבוֹ חָסִיתִי הָרוֹדֵד עַמִּי תַחְתָּי:ג יְהוָה מָה אָדָם וַתֵּדָעֵהוּ בֶּן אֱנוֹשׁ וַתְּחַשְּׁבֵהוּ:ד אָדָם לַהֶבֶל דָּמָה יָמָיו כְּצֵל עוֹבֵר:ה יְהוָה הַט שָׁמֶיךָ וְתֵרֵד גַּע בֶּהָרִים וְיֶעֱשָׁנוּ:ו בְּרוֹק בָּרָק וּתְפִיצֵם שְׁלַח חִצֶּיךָ וּתְהֻמֵּם:ז שְׁלַח יָדֶיךָ מִמָּרוֹם פְּצֵנִי וְהַצִּילֵנִי מִמַּיִם רַבִּים מִיַּד בְּנֵי נֵכָר:ח אֲשֶׁר פִּיהֶם דִּבֶּר שָׁוְא וִימִינָם יְמִין שָׁקֶר:ט אֱלֹהִים שִׁיר חָדָשׁ אָשִׁירָה לָּךְ בְּנֵבֶל עָשׂוֹר אֲזַמְּרָה לָּךְ:י הַנּוֹתֵן תְּשׁוּעָה לַמְּלָכִים הַפּוֹצֶה אֶת דָּוִד עַבְדּוֹ מֵחֶרֶב רָעָה:יא פְּצֵנִי וְהַצִּילֵנִי מִיַּד בְּנֵי נֵכָר אֲשֶׁר פִּיהֶם דִּבֶּר שָׁוְא וִימִינָם יְמִין שָׁקֶר:יב אֲשֶׁר בָּנֵינוּ כִּנְטִעִים מְגֻדָּלִים בִּנְעוּרֵיהֶם בְּנוֹתֵינוּ כְזָוִיֹּת מְחֻטָּבוֹת תַּבְנִית הֵיכָל:יג מְזָוֵינוּ מְלֵאִים מְפִיקִים מִזַּן אֶל זַן צֹאונֵנוּ מַאֲלִיפוֹת מְרֻבָּבוֹת בְּחוּצוֹתֵינוּ:יד אַלּוּפֵינוּ מְסֻבָּלִים אֵין פֶּרֶץ וְאֵין יוֹצֵאת וְאֵין צְוָחָה בִּרְחֹבֹתֵינוּ:טו אַשְׁרֵי הָעָם שֶׁכָּכָה לּוֹ אַשְׁרֵי הָעָם שֶׁיֲהוָה אֱלֹהָיו:
נקרא  16  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה