חם מהתנור gpt 5 כבר כאן !!! וגם למשתמשים חינמיים !

• הוסף לסימניות
מתרגש להכריז שקיבלתי את העדכון של gpt 5

שהגיע גם לחלק מהמשתמשיים החינמיים (בסוף כנראה יגיע לכולם)

מקווה לעדכן אתכם על יכולותיו כאן

1754608089265.png

• הוסף לסימניות
מה שאני רואה לבינתיים,
מהירות פי כמה וכמה ביצירת תמונות, עדיין לא רואה הבדל מהותי באיכות
מה שאין כן במתן תגובות יותר איטי...

והשיא, שעם השדרוג נתיב חוסם לי רוב ככל היצירות

בקיצור, אם זה ממשיך כך, לא רואה אריכות ימים בשיתוף פעולה בינינו....

• הוסף לסימניות
הוא לא כל כך טוב, בתכל'ס.

לדעתי 4 היה טוב יותר.

• הוסף לסימניות
השיא, שעם השדרוג נתיב חוסם לי רוב ככל היצירות
מוזר.... מאוד.
כי נטפרי פותח לי אצלו יותר מאשר ב4.
בקיצור, אם זה ממשיך כך, לא רואה אריכות ימים בשיתוף פעולה בינינו....
כמו שאחד הניקים אמר, תמיד תוכל לחזור לארבע. עי''ש, ודו''ק וצ''ע.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
יפה! במקום לחרטט בביטחון, ChatGPT עונה ״אני לא יודע״.

IMG_20250820_181724_470.jpg

OpenAI בעצמה הבטיחה שב-GPT-5 יהיו פחות הזיות, טוב לראות שזה קורה בפועל.
זה הסטנדרט החדש שאנחנו מצפים ממודל שפה. זה יוצר אמון.

גם אלון מאסק לא התאפק ופרגן.

IMG_20250820_181653_249.jpg

• הוסף לסימניות
היא אחת מן הטובות!
1. זיכרון טוב מהשיחות הקודמות -כתבתי לה "שמי הוא ראש חריף" זהו! כל שיח שכתבתי איתה היא כתבה את השם שלי! (לא כמו איי אל צאט הוא לא כזה טוב)
2. הוא לוקח את הידע שלו מהאינטרנט!- תשאלו אותו- "מה אתה אומר על ראש חריף בפרוג?" והוא עונה לכם מה כתבתי!
3.מהירות תגובה- אחד מן הדברים שאני אוהב- שלחתי לו טקסט של 7000 מילים, והוא סיכם לי הכול בקצרה, בשניות!
המלצה שלי- רק אותו.

• הוסף לסימניות
אז כן, הבנו ונוכחנו שהיא טובה יותר באחוזי ההזיה הקטנים משמעותית שלה,
נטען שטובה יותר בצד הלוגי- מתמטי,
אבל היו האלו שטענו שהיא חלשה מול ה- 4.0 הוותיק והאהוב על חלק מסויים מהמשתמשים- בתחום הכתיבה והניסוח.

ובכן רבותי!
לידיעת כולם, הפשלונר העיקרי עד כה שהזריח את הטקסטים שנכתבו על ידו לקילומטר - גם אם בכלל הוצגו בפלטפורמות שונות מGPT - היה לא אחר מGPT 4.0.
הוא זה שנדבק בעקשנות רובוטית למבנה אחיד ומטופש של התנסחות, ולשימוש נואל בביטויים דביקים ולעוסים מדי.

כעת, לאחר שמישהו אמר לי משהו בנושא, החלטתי לבדוק את GPT5- הסלב החדש,
ו-תופתעו-
הוא ממש, אבל ממש טוב בכתיבה. וניסוח. וליטוש פסקאות ותוכן אנושי מבלי להרוס את התוכן מעיקרו גם אם רובו נכתב ע"י מח אנושי פועם, כמנהגו המכוער של קודמו הנ"ל - 4.0.

מוזמנים לנסות

אשמח ממש לקבל פידבק והערות למי שכבר התנסה ספציפית בנושא זה, איך היה לכם?

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
או שיש לי ציפיות שיכתוב כמוני..
נראה שכך,
כי הכוונה שלי היתה שסופסוף קשה יותר להבחין בטקסט שנכתב על ידו ככזה.
וכך גם לא מביא תוצרים דביקים וממוחזרים. אלא פשוט טקסטים קריאים.
מאופיין בכתיבה פשוטה ולא מצטעצעת, טוב למשימות כתיבה ממוקדות ולא לכתיבה סיפורית או מושכת- אם לזה התכוונת.

• הוסף לסימניות
למשתמש הממוצע
אדם מן הישוב (לא מקצוען)
ההבדל היחיד שיש לו כרגע
בין GPT5 לקודם
זה ש5 יותר מאריך ומפרט בתשובתיו

• הוסף לסימניות
ראיתי את האשכול הזה עכשיו פעם ראשונה ופתאום אני מבינה למה הGPT שלי התחיל לעצבן אותי וכותב לי את כל התשובות משמאל לימין (כמו אנגלית במקום כמו בעברית מימין לשמאל) ומלא פעמים המשפטים ממש מבולבלים,
שאלתי אותו על זה והוא מאשר שזה בגלל השינוי לGPT5 ולא ממש מצא לי פיתרון לזה, אולי אתם יודעים על משהו, או שזה לא מפריע לכם ורק לי כן?

• הוסף לסימניות
אני חינכתי מזמן את הGPT לכתוב לי ביישור לימין ומימין לשמאל... ולעת עתה לא הבחנתי בשינוי משמעותי, למרות שהוא השתנה לגרסה 5.

• הוסף לסימניות
ראיתי את האשכול הזה עכשיו פעם ראשונה ופתאום אני מבינה למה הGPT שלי התחיל לעצבן אותי וכותב לי את כל התשובות משמאל לימין (כמו אנגלית במקום כמו בעברית מימין לשמאל) ומלא פעמים המשפטים ממש מבולבלים,
שאלתי אותו על זה והוא מאשר שזה בגלל השינוי לGPT5 ולא ממש מצא לי פיתרון לזה, אולי אתם יודעים על משהו, או שזה לא מפריע לכם ורק לי כן?
לכאורה זה לא קשור לשינוי אלא בעיה אצלך אצלי אין את הבעיה הזאת (בכמה חשבונות שונים)

לפי מה שנכנתב מספר פעמים הבעיה היא שאת משתמשת בתרגום אוטומטי תבטלי אותו ותראי

• הוסף לסימניות
חברת OpenAI משיקה את GPT-5.1 - חכם יותר ושיחתי יותר.

יש שתי גרסאות עיקריות:
‏GPT-5.1 Instant - מהיר במיוחד, מדבר בצורה טבעית יותר ובטון חמים.

‏GPT-5.1 Thinking - גרסה שמתעמקת יותר, עם זמן חשיבה שמתאים לשאלה: אם היא פשוטה - עונה מיד, אם מורכבת - חושב קצת יותר (הוא עושה את זה יותר טוב מג׳יפטי 5).

הדגם החדש עוקב אחרי הוראות טוב יותר גם כשהשיחה מתארכת, ואפשר להתאים את האישיות של הצ’אט, מקצועי, חברי, ישיר, רגוע, או יעיל.

מתחיל לצאת לכולם החל מהיום.
(בינה מלאכותית חדשות ועדכונים)

1000035053.jpg

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה