התייעצות 800,000 ש"ח

• הוסף לסימניות
מצטרף לממליצים על כספית,
אם כי ישנם אפשרויות בטוחות יותר כמו הפקדה בבנקים שנותנים ריביות גבוהות,
לדוגמא בנק ירושלים, שאפשר להגיע ל-4.5% (בריבית משתנה), וכך גם בבנק החדש וואן זירו,
המעלות : 1. מיסוי נמוך יותר על הרווחים 2. קצת יותר ביטחון.
חסרונות : אין הכרה באינפלציה (לגבי המיסוי)

• הוסף לסימניות
אתם משוכנעים שעוד 10% ריאלי (לשנתיים) עדיף על פני הנומינאלי?
אני די משוכנע שההיפך הוא הנכון בהינתן שלא תהיה כאן היפר אינפלציה
גם בלי היפר אינפלציה.
בהנחה שהמדד עולה רק 2% בשנה אז המס יוצא פחות בכספית

• הוסף לסימניות
גם בלי היפר אינפלציה.
בהנחה שהמדד עולה רק 2% בשנה אז המס יוצא פחות בכספית
אני יוצא מהנחת יסוד שהבנקים נותנים חצי אחוז מעל לכספיות (מניסיון) ולכך המשוואה משתנה לכיוון הנומינאלי.
מה עוד שאני בהחלט לא מבין את הנהירה למוצר הכי פחות רווחי בשוק כאשר באג"ח קונצרני (עם הי"ע) ניתן לקבל רווחים גבןהים משמעותית.

• הוסף לסימניות
אני יוצא מהנחת יסוד שהבנקים נותנים חצי אחוז מעל לכספיות (מניסיון) ולכך המשוואה משתנה לכיוון הנומינאלי.
נניח. הבנק נותן 4% והכספית 4.5%

בהשקעה של 1000 ש"ח תקבל מהבנק 40 ש"ח ותשלם מס 6 ש"ח ותשאר עם 34 ש"ח.
מהכספית תקבל 45 ש"ח, ובהנחה שהאינפלציה היא 2% אז הרווח הממוסה הוא 25 ש"ח כלומר 6.25 ש"ח מס ונשארת עם 38.75 ש"ח.

• הוסף לסימניות
נניח. הבנק נותן 4% והכספית 4.5%

בהשקעה של 1000 ש"ח תקבל מהבנק 40 ש"ח ותשלם מס 6 ש"ח ותשאר עם 34 ש"ח.
מהכספית תקבל 45 ש"ח, ובהנחה שהאינפלציה היא 2% אז הרווח הממוסה הוא 25 ש"ח כלומר 6.25 ש"ח מס ונשארת עם 38.75 ש"ח.
נניח והבנק נותן 5% והכספית 4.5......
וזו המציאות כיום למי שיודע טיפה להתמקח

• הוסף לסימניות
נניח והבנק נותן 5% והכספית 4.5......
וזו המציאות כיום למי שיודע טיפה להתמקח
1.רק בנעילה ובסכומים גבוהים
2. ואם האינפלציה היא 3% או אפי' 2.5?

• הוסף לסימניות
1.רק בנעילה ובסכומים גבוהים
2. ואם האינפלציה היא 3% או אפי' 2.5?
בנעילה עם 12 מועדי יציאה בשנה.
2. לקחתי את הממוצע בתוך היעד שהגדיר בנק ישראל.
מה עוד שאני מניח על פי הנחה זו שתהינה ירידות ריבית בשנתיים הללו

• הוסף לסימניות
בנעילה עם 12 מועדי יציאה בשנה.
סכומים מאוד גבוהים - כנראה.
בד"כ נותנים סכום זהה או פחות מכספית.
2. לקחתי את הממוצע בתוך היעד שהגדיר בנק ישראל.
כתבת שרק במקרה של היפר אינפלציה היתרון עובר לכספית.
מה עוד שאני מניח על פי הנחה זו שתהינה ירידות ריבית בשנתיים הללו
שוק האג"ח מתמחר ירידה מינורית ממש.

• הוסף לסימניות
סכומים מאוד גבוהים - כנראה.
בד"כ נותנים סכום זהה או פחות מכספית.

כתבת שרק במקרה של היפר אינפלציה היתרון עובר לכספית.

שוק האג"ח מתמחר ירידה מינורית ממש.
אמנם טעיתי בניסוח כוונתי הייתה לאינפלציה שחורגת מהיעדים או על כל פנים ברף העליון.
השווקים אאל"ט מתמחרים לפחות ירידה אחת עד סוף השנה.
ולשנתיים אני משער על פי הצהרות הנגיד שתהיה עוד אחת מלבד הראשונה לכה"פ

• הוסף לסימניות
שלום. רציתי לשמוע רעיונות להשקעה, יש לי 800,000 ש"ח, שאני צריך בעוד שנתיים לקנות בהם דירה, מה אפשר לעשות איתם בינתיים ??? "ללא סיכון גדול בגלל שזה כל הכסף ואני צריך את זה לדירה" !
לכאורה, לקנות עכשיו מה שאפשר, ולתת לערך הדירה לעלות עם השוק.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
כולם מוזמנים
גאה בעצמי שניחשתי כבר לפני שבועיים שדוד בן הוא מקסימילאן
נהניתי מכל רגע בקריאה, מקווה שגם אתם
ספר פשוט מטורף
לדעתי - הכי טוב בינתיים מכל הסדרה
ותודה ל
@יונה ספיר על שהוא נגמר בנימה עצובה אך אופטימית מאוד
קצת הפריע לי שהעלילה המרכזית לא הייתה שנת ההתגלות, אלא כל המסעות בעבר / בבועת האוצרים
ושכמו תמיד דני לא הצליח לקבל את המקום הראשון
אגב, האם למישהו זה היה הפתעה שהתפרצות הר הגעש הייתה האר"ן? זה היה ברור לי מהשניה הראשונה
יאללה שוטו
  • שכוייח!
Reactions: טונקס1 //
8 תגובות

שלום לכולם,

אחרי שהסתכלתי בכמה אשכולות פה בפרוג, ובמקומות אחרים,

שמתי לב , שיש מאוד חסר בתחום של הפרעות קשב למבוגרים .

משום מה אצל הילדים כל התחום הרבה יותר נפוץ ומוכר, ויש הרבה יותר מענה.

התחום של הפרעת קשב למבוגרים אמנם בשנים האחרונות הרבה יותר מדובר , אבל עדיין יש הרבה מאוד חסר במידע , בניסיון, ובהכרות עם הענין( גם בציבור הכללי , אבל הרבה יותר בציבור החרדי)

לכן ראיתי לנכון לפתוח אשכול בנושא.
אשמח מכל מי שקשור לתחום במישרין או בעקיפין שירשום פה:

* תרופות חדשות שנכנסו לסל התרופות בתחום הפרעת הקשב.
*חידושים בתחום התרופות, השפעתם, תופעות לוואי שאלות בנושא וכד'.
* טיפול על ידי אימון אישי למבוגרים עם קשב-
אשמח מאוד לשמוע ממי שמכיר , התנסה ויודע.
סוגי טיפול, מטפלים מומלצים,( שימו לב רק לתחום הספציפי הזה , לא מטפלים לילדים)
ובכלל חוות דעתכם על התחום של הטיפול הלא תרופתי והטיפולי בתחום הזה.

ובעזרת השם, שיהיה האשכול הזה לסיוע ותועלת לכל הצריכים לכך!!!

אולי מעניין אותך גם...