- הוסף לסימניות
אני מעוניין אבל הבנו שאין עכשיו במלאיאם מישהו/י מעונין לרכוש מכשיר של תמי 4 כל הסוגים כולל התמי שבת שהוצאנו עכשיו
אשמח שיהיה דרכי
אני מעוניין אבל הבנו שאין עכשיו במלאיאם מישהו/י מעונין לרכוש מכשיר של תמי 4 כל הסוגים כולל התמי שבת שהוצאנו עכשיו
אשמח שיהיה דרכי
תשאלו את מי שקניתם ממנו, או מישו שקנה מהם חדש,זה יד 2 התקינו לי כבר ע"י יהודי לא חרדי אבל זה רק חור בשיש. לא נגע מבפנים.
זה יותר זול דרככם?היי
אם מישהו/י מעונין לרכוש מכשיר של תמי 4 כל הסוגים כולל התמי שבת שהוצאנו עכשיו
אשמח שיהיה דרכי
תודה, נעמי
0527159862
עבר הרבה זמן מאז שקיבלנו... וזה מכשיר של 8 שנים + אז הכל יכול להשתנותתשאלו את מי שקניתם ממנו, או מישו שקנה מהם חדש,
עד כמה שידוע לי זה מגיע דיי מפורק והמתקין מרכיב את זה בבית לפי צבעים ועוד
כך שאם אכן כך הדברים ומי שהתקין את זה אצל המוכר היה יהודי (שזה הסבירות בד"כ), יתכן וכבר היה גמר מלאכה ע"י ישראל
יש לנו מישהו במשפחה שיודע לפרק ולבנות את כל הרכיבים אבל טוען שזה ממש קל (הוא יכול להרכיב מכמה תקולים אחד שלם), אבל זה ענין של ברגים וכמה דברים שלדעתו כל אחד יכול לעשות, רק שמפחדים שלא תהיה אחריות ולא נוגעים בזה.קודם כל עליכם להבין מה זה חלק משמעותי, אני למשל לא יודע לומר מה יכול להיקרא כך (ואולי אפי' ההתקנה נחשבת לגמר מלאכה ע"י יהודי).
זה ממש לא חידוש שלו. וכבר ראיתי נידונים בעניין מלפני הרבה זמן.ולגבי הרב פריד ברור שאפשר להסתמך עליו, רק היות והיה נראה ממה שכתבתם שזה חידוש שלו, כתבתי שזה לא חידוש שלו וזו הלכה ידועה.
משום מה חיברו לי את זה למסננים של הברז שהיה (סינון כפול...). אבל זה לא הברז. זה מתקן.אם זה המכשיר עם הברז בכיור אז הסננים שלו נמצאים למטה בארון
תשאלו את ר' עמרם פריד האם מספיק לנתק את הצינורות מהסנן ולחבר שוב ואת זה כל גבר יכול לעשות זה כמו לגו
בימנו הגברים בעיקר האברכים למדו לעשות הרבה דברים שאף אחד לא חלם לעשות פעםיש לנו מישהו במשפחה שיודע לפרק ולבנות את כל הרכיבים אבל טוען שזה ממש קל (הוא יכול להרכיב מכמה תקולים אחד שלם), אבל זה ענין של ברגים וכמה דברים שלדעתו כל אחד יכול לעשות, רק שמפחדים שלא תהיה אחריות ולא נוגעים בזה.
אבל נגיעה קטנה במקום לא נכון כלומר משהו שרק טכנאי יודע איפה לא לגעת... כי נגיעה כזאת הורסת את הוואקום..
אז לכאורה זה חלק משמעותי. א\בכל מקרה נשאל.
זה ממש לא חידוש שלו. וכבר ראיתי נידונים בעניין מלפני הרבה זמן.
רק שרוב הציבור נוהג לסמוך על החיבור לקיר. וקיבלנו הוראה שלא לסמוך על זה.
ואני מחפשת מישהו שכן פירק ועשה גמר מלאכה על תמי 4
משום מה חיברו לי את זה למסננים של הברז שהיה (סינון כפול...). אבל זה לא הברז. זה מתקן.
ואם כל גבר יכול לעשות זה לא נקרא גמר מלאכה ע"י בעל מקצוע. זה כל הרעיון
להגעיל לא רלוונטיקיבלנו הוראה מהרב עמרם פריד (בית דינו) שבמקום להגעיל את המכשיר יש לעשות גמר מלאכה ע"י יהודי.
עדיף שתתקשר לרב רוביןמישהו יכול להסביר את סברת הרב רובין למה אין כאן בורר, הרב אופיר מלכא טוען שכן יש בורר...
אני לא חושב שהוא אמור להסביר לכל אחד בטלפון למה לדעתו אין כאן בורר...עדיף שתתקשר לרב רובין
הוא אדם מאד נחמדאני לא חושב שהוא אמור להסביר לכל אחד בטלפון למה לדעתו אין כאן בורר...
איך כן אשר לדעת, אני לא יודע
אם אתה מתכוין האם הם ביררו לאנשים שקנו אז מסתבר שרובם סומכים על הכשרות וזה שכתוב במפורש שהסנן כשר אז זה כשרנכון שאפשר לשאול אותו,
אבל מכיוון שיש כאן אנשים שיש להם את זה וכנראה עוד אנשים שהזמינו את זה
ויש רב שטוען שיש איסור בורר בכל שימוש במים קרים, מענין אותי לדעת האם הם ביררו למה אין כאן בעיה,
לא בא להיכנס למחלוקת בין הרבנים בהלכה, אלא להעשיר את הידע (ולא להיות עם הארץ)
לכן שאלתי, ומקווה שיהיה מישהו שיוכל לענות תשובה לשאלה...
נראה שיצא לך להתיר מעניין לשמוע למהלכן מה שנשאר ללמוד סימן שיט' ולראות שהצדק הוא להתיר, אבל כל אחד יעשה כמנהגו רבותיו.
ששם אם אני לא טועה אם כן אומרים לעשות עוקף לסננים.ניסיון גם עם נועם
יש פוסקים רבים שסוברים כך ומצריכים עוקף סנן, וגם הרב רובין עצמו בדגמים אחרים אמר לעשות עוקף סנן, אז כל כמה שמתברר שהמים אינם ראויים לשתיה בלי הסנן כפי שהוכיח הרב אופיר אז מה ההבדל וגם הרב רובין יטען שצריך עוקף סנן, אין תשובות ברורות לעניין.זה לא ויכוח נוקב
הרב אופיר מלכא עם כל גדולתו הוא שיטת יחיד ורבים פוסקים מופלגים שמתירים את זה לכתחילה
הנוהגים כדברי הרב אופיר מלכא יבורכו
אבל 99% מהציבור שנוהגים כמו שאר הפוסקים האחרים נוהגים שזה מותר ויאכלו ענוים
צודק!הרב אופיר מלכא עם כל גדולתו הוא שיטת יחיד ורבים פוסקים מופלגים שמתירים את זה לכתחילה
הנוהגים כדברי הרב אופיר מלכא יבורכו
אבל 99% מהציבור שנוהגים כמו שאר הפוסקים האחרים נוהגים שזה מותר ויאכלו ענוים
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כד
אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
הנושאים החמים