שבוע שעבר, עקב השאלות הרבות על המיניבר החדש של תמי 4, האם מוטל להשתמש בו בשבת, אסור להשתמש בשבת, אמרתי שבוע שעבר שאני צריך לבדוק את זה השבוע ובין בדק מזה השבוע. נפגשנו עם חברת שטראוס, תמי 4, עם כל הנוגעים בדבר. ראינו את המכשיר.
המכשיר באמת מכשיר שנראה טוב. המים החמים מצוין לשימוש בשבת. יש לזה גם מעלה, שזה 40 כוסות ולא 40 כוסות קטנות, אלא 40 כוסות רגילות של 180 cc.
זו מעלה גדולה מאוד למשפחה ששותים הרבה מים חמים. גם את המסיר הבנית הם עשו בצורה מסודרת על המים החמים ולא על המים הקרים, שלא יהיה בעיה שם. המכשיר עובד יפה מצד המתחס.
דהיינו, אין השפעה להדלקת הקדמת המתחס בגין הוצאת המים. מכשיר עם הרבה מעלות. הגענו לבדוק את הנושא של הסננים, אז בעצם הבדיקה חלקה לשלושה חלקים.
החלק הראשון של הבדיקה היה שיביאו איתם סננים מלאים מים, זאת אומרת שעבר בהם כמויות של מים. ואז אנחנו נפתח אותם ונראה מה קורה בפנים. כי בעצם מה הבעיה של סננים? שיש בפנים מים מלוכלכים שמתלכלכים בחמת החול וחלודה, והם לא רואים לשתייה.
וברגע שאתה מוציא מים מהמכשיר, מים קרים, אז מיד נכנסים מים חדשים, והם דוחפים את המים מלוכלכים ומסננים אותם. אז אתה בעצם בפתיחה שלך מסנה מים מלוכלכים בשבת. אז הם טעמנו שיש להם טכנולוגיה מתקדמת, שאין הצטברות של חול וחלודה, והמים בכל מצב ראויים לשתייה בתוך הסנן, ועם הנה הפתיחה שלי לא מסננת שום דבר.
אז ביקשתי להביא סננים מלאים מים, שעברו בהם הרבה הרבה מים, ולפתוח אותם. אז הם הביאו ארבעה סננים, ופתחנו הראשון יצא נקי. נקי, מים נקיים, מי שתטבח, אי אפשר לשתות איפה כל החול וחלודה.
נספגים בתוך הפחם המוצק. זה הולך פחם מוצק, ומעליו יש שכבה כמו לבד, הכל נספג. אבל שלושה סננים, דרך אגב כל סנן הוא סנן כפול, שבעצם בכל רגע נתון יש שלוש מאות סיסים בכל הסנן הכפול הזה.
במדיקות האחרות שיצאה של שלושה סננים האחרים, אז באמת המים יצאו צהובים. בעצם מאכול ככה הוא בוטקים, מנסרים או באמצעות בשור, או באמצעות מקדח, או במקדח או באמצעות מלחם, במקרה פה זה היה באמצעות מלחם, פותחים את הסנן, זה הכל פלסטיק יצוא, ואז ראינו שם מים צהובים, מים צהובים זה אומר שזה לא טוב כי אם המים צהובים ואף אחד לא שותה מים צהובים, אז כשאתה פותח את הבר Whereas של המים, אתה בעצם דוחף את המים הצהובים לתוך הסנן פנימה, וככה זה מסתנן בשבת. אז הם טענו שיכול להיות שבגלל שהעבירו שם המון המון מים, כמו אלפיים ליטר, אז לכן זה קרה.
טוב, זה עדיין בעייתי, כיוון שאין לך שום ערבות כמה הבן אדם משתמש בבית עד שהוא יחליף סנן, לא כולם מושמעים להחליף סנן בזמן. אז כבר בעיה ראשונה שכשמעבירים הרבה מים, המים נהיים צהובים. ויקשתי מהם סננים ריקים, חדשים, כדי לחבר אותם בכל מיני מקומות אחרים ולהעביר שמיים ולראות מה קורה.
אז סנן אחד כבר חיברנו בבני ברק, עם רבוי שהיה קר, רבוי שגם היה קר, חיברנו בבני ברק סנן אחד. העברנו בו בסך הכל 40 ליטר מים, ואז יצא שאומנם המים בתוך הקוסית עדיין עוד לא הספיקו להתלכלך, אבל ברגע שאתה לוקח את הלבד ואתה סוחט אותו, יוצאים מים חומים. מים חומים ממש לא צהובים, חומים.
זאת אומרת שהחול והחלודה נספקים בלבד, יוצאים מים חומים, מה שאומר שאם עוד קצת זמן נעביר שמיים, גם המים בקוסית יהיו חומים. אבל גם כבר עכשיו זה בעיה, למה זה בעיה? כי בעצם עכשיו בלבד ספוג מים חומים, זה החול והחלודה. המים האלה עוד מעט ימסתננו.
איך? כשאתה פותח את הברז ונכנס מים חדשים, את הברז של המיניבר, אז המים החדשים דוחפים את המים המלוכלכים ששואים בלבד לכיוון הגליל פחם, ומשם זה יוצא החוצה. זאת אומרת שכל פעם שאתה פותח את הברז, אתה מסנן את המים המלוכלכים שנמצאים בתוך הלבד. אז זו בעיה שנייה.
אז בעיה ראשונה שהמים שבקוסית לפחות אחרי הרבה זמן נהיים צהובים, וזו עוד בדיקה שאנחנו צריכים לעשות. כמה זמן לוקח למים להתלכלך? אלפיים ליטר כן, חמישים ליטר לא. 100 ליטר, 150 ליטר, זו בדיקה הבאה שאנחנו אמורים לעשות בימים הקרובים.
כמה זמן לוקח להם להתלכלך למים בקוסית? אבל גם אם נגיד שהמים יהיו נקיים ורק אחרי הרבה זמן יתלכלכו, זה כבר בעיה כמו שדיברנו, שזה לא יתלכלך בכלל, יש לנו בעיה שהמים בתוך הלבד מלוכלכים. המים האלה ספוגים והמים האלה אתה הולך להשתמש בהם. המים החדשים דוחפים את המים המלוכלכים של בלבד.
עכשיו יש פה עוד בעיה. גם אם נגיד שהבנו איזו טכנולוגיה שהכול נקי ולא נספג בלבד כלום, והכול נספג בגליל פחם והכול זך ונקי, יש פה עוד בעיה. הרי המים בלבד נספגים.
נגיד מים נקים, לא מים מלוכלכים. המים שנספגים בלבד, אם אני אקח את הלבד הזה וסוחט אותו בשבת, ודיסור בורר. זה כתוב הפרמגנים בסימן שינקף בסוף ההקדמה לישון אברהם, שאם אדם לוקח בגד וסוחט אותו, זה בורר.
שלום, למה אני רואה פה חומר שזה לא בורר? כי אני מנקה, אני לא בורר. אבל כאן יש לנו לבד שכל המהות של הלבד, ככה הם הסבירו לי בתמי ארבע, שכל המהות של הלבד, שהמים נכנסים דרכו ועוברים איזה סינון מסוים, והלבד נשאר ספוג, והמים החדשים שבאים הם דוחפים את המים שנמצאים בתוך הלבד, מים תמורת מים. ואז יוצא שאתה בפעולה שלך מסנן את המים שנמצאים בתוך הלבד.
אם זה היה רק פחם מוצק, אז דבר מוצק בתוכנו זה, זה לא נקרא תערובת, כמו ששביטת השבת כותב. אבל פה זה לא סתם דבר מוצק, כי מעל הפחם המוצק יש את הלבד. הלבד הזה שהוא שכבות שכבות, זה ממש נספג, וכשסוחטים אותו זה נסחט, ואתה בעצם עושה את הפעולה הזאת בכניסת את המים החדשים, על ידי שיוצא את המים משנים, יוצא את המים מליברמים, נכנסו מים חדשים, והם דוחפים את המים מעניין.
זה הדבר הבעייתי. אמרתי להם שקודם כל צריך לחשוב אם אפשר להוריד את הלבד. לא בטוח שזה אפשרי, כי זה חלק מהטכנולוגיה שלהם.
וגם זה עדיין לא יסתדר לנו, כיוון שיש לנו פה לפחות אחרי הרבה זמן מים מלוכלכים. אז לכן לצערים, מה אני יכול לעשות, אבל זה הבדיקות שיצאו לצערי, אי אפשר להשתמש. לעניות דעתי, אני לא חלילה, לא חייב את אף אחד לשמוע את דעתי, ומעולם לא אמרתי, קבלו דעתי, אבל לפי הבדיקות שאני עשיתי, ולפי מה שכתבנו בהליכות שבת חלק בית, וגם בשיניות טאצ'ינג, והכל כתוב וערוך, הכל לא יצא לאור עולם, יצא שיש בעיה חמורה של איסור דורייטה של בורר, ולכן המים החמים אפשר להשתמש, המים הקרים לא, אפשר למלות בקבוקים לפני שבת, להשתמש במכרר וכולי, אבל להשתמש במכשיר החדש של תמי ארבע, במים הקרים בשבת, לעניות דעתי, יש בזה איסור בורר, שוב פעם, אני לא מחייב את אף אחד לשמוע את דעתי, כל אחד יכול לשמוע לרבנים אחרים, מה שהם רוצים להגידו, אני מחויב לומר את דעתי, זהו דעתי, אי אפשר לתעתה לעשות עוקף סנן שם, כי הסנן שלהם בניגוד למיניבר רגיל, הסנן הוא מחוץ למיניבר.
אתם יכולים לעשות עוקף סנן. זה גם מה שהצעתי להם, תעשו עוקף סנן, אבל אצלהם זה בתוך המיניבר. יכול להיות שהם יחשבו על איזו טכנולוגיה לעשות את הסנן מחוץ, או אתה עוקף סנן מחוץ עם איזה צינור פנימי, ואז בשבת לא יהיו מים מסוננים, יהיו מים קרים, לא קרה כלום, אבל המכשיר עובד יפה ומצוין.
טוב, זה כבר שיקול שלם איך שיעשו את זה. לעת עתה,
איך שהמכשיר בנוי בצורה הנוכחית, אי אפשר להשתמש לעניות דעתי, במים הקרים בשבת, וגם מי שיש לו מכשירים של חברות אחרות, נועם אחד, אדם שתיים, כל מיני חברות שיש, שם חייב עוקף סנן. אין כזה דבר להשתמש במים קרים בשבת בלי עוקף סנן.
זאת אומרת, המכשיר עובר אוטומטי לפיקוד שבת, זה מצוין, אבל אתה חייב לעשות איזה פעולה ידנית של ברז, שהוא בעצם מנתק לך את הסנן בשבת, והמים נכנסים משאירות מהברז הראשי, למיניבר, לבית קיבול, ולא דרך הסנן. מי שאין לו פעולה ידנית שהוא עושה, ידע שאין לו עוקף סנן. ומי שרכש מכשיר מחברה כזו או אחרת, נועם אחד, נועם שתיים, כל מיני חברות, אני לא מתמצה בכולם, ולא שמו לו עוקף סנן, אז יתקשר אליהם ויגיד להם, אתם חייבים לשים לי עוקף סנן בחינם.
כי בדרך כלל כשהם לא שמים בהתחלה, וקוראים להם אחר כך, הם לוקחים כמה מאות שקלים. כי, אני דיברתי גם עם הכשרות של רובין, הם מחייבים את החברה להרכיב עוקף סנן. ואם המתקין יתאצל ולא ירכיב, הם חייבים לבוא ולהרכיב לך בחינם.
גם על פי דין תורה וגם להבדיל על פי החוק הבינלאומי. זה הכשרות בנויה. אני קונה מכשיר עם כשרות, זה בנוי על זה שיש פה עוקף סנן.
שמת לי מכשיר בלי עוקף סנן, ומבחינתי שמת לי מכשיר בלי פיקוד שבת. צריך לעמוד על זה בכל תוקף, ולא להתפתות לכל מיני דיבורים אחרים. עד כאן מה שיש לנו לומר בענייני המכשיר המיניבר, גם של תמי ארבע וגם של אחרים.
והשם יעזרנו שנקווה שהדברים יתקבלו על זדהיים קשובות, אבל כמובן בחירה של כל אחד.
תומלל על ידי TurboScribe.ai. שדרג ללא הגבלה כדי להסיר הודעה זו.

Reactions: איטלקינוס, שם משתמש: נחוץ, השמנמן ועוד 120 משתמשים123 //