טיול ונופש שבת גיבוש משפחתית - אתם נהנים?

• הוסף לסימניות
מעלה נושא לדיון,
אשמח לשמוע דעות ותובנות,
האם אתם נהנים לצאת לשבת גיבוש משפחתית?
בתור זוג עם כמה ילדים קטנים, ההורים רוצים מאד לצאת לשבת גיבוש משפחתית לרוות נחת מכל צאצאיהם,
זה כולל נסיעה ארוכה עם הילדים לצפון להצטופף בחדרים וגם בשולחן שבת, כל השבת במקום להנות מתעסקים עם הילדים, והקינוח הוא שבמוצ"ש צריך לחזור את כל הדרך הארוכה עם ילדים עייפים ולהגיע בשעה מאד מאוחרת (גם בחורף) ולמחרת כולם עייפים.
התיאור הזה הוא החוויה שלי משבת גיבוש משפחתית,
האם גם אתם מרגישים ככה או לא?

• הוסף לסימניות
מעלה נושא לדיון,
אשמח לשמוע דעות ותובנות,
בתור זוג עם כמה ילדים קטנים, ההורים רוצים מאד לצאת לשבת גיבוש משפחתית לרוות נחת מכל צאצאיהם,
זה כולל נסיעה ארוכה עם הילדים לצפון להצטופף בחדרים וגם בשולחן שבת, כל השבת במקום להנות מתעסקים עם הילדים, והקינוח הוא שבמוצ"ש צריך לחזור את כל הדרך הארוכה עם ילדים עייפים ולהגיע בשעה מאד מאוחרת (גם בחורף) ולמחרת כולם עייפים.
זה תלוי בנקודת ההסתכלות
האם זה רק להורים?
או גם אתם והילדים נהנים

האם זה הנסיעה היא חוויה וכייף (ואפשר לעשות אותה כך)
או זה עול, גלות, וסבל

• הוסף לסימניות
התיאור הוא באופן כללי על הורים לילדים קטנים גם בשבת רגילה שמתארחים וגם בשמחות חגים וכדו'
יש הנאה ויש המון התעסקות עם הילדים וזה בהחלט מאמץ
יש מי שקל לו יותר ויש שפחות (גם יש מי שהילדים שלו רגועים ונוחים יותר ויש שפחות..)
בכל אופן שבת גיבוש מבחינתי זאת חוויה מאוד מיוחדת ושווה
יכול להיות שהקושי הגדול זה ההיטלטלות באוטובוסים (אנחנו עם רכב) ואולי התדירות של השבתות האלו מדי גדולה אצלכם וכבר אין את ההתרגשות...

אני גם מרגישה שדווקא בגלל הילדים האירועים האלו יותר חוויתיים כשיש כבר ילדים שנהנים ושמחים ושווה להתאמץ בשבילם

• הוסף לסימניות
התיאור של ילדים קטנים ועייפים זה בכל נסיעה לא קשור לשבת משפחתית וכן צריך להתאמץ קצת ברור שאין את המיטה הנוחה וכו'.
אנשים לפעמים נורא רוצים לצאת מהבית להתאוורר לשבת אולי לכם אין צורך כזה.

• הוסף לסימניות
מעלה נושא לדיון,
אשמח לשמוע דעות ותובנות,

כן וכן וכן

לדעתצתי הרבה גישה
כמה רוצים לבוא ולהנות
כמה מוכנים לא להסתגכל על החסרונות

כמה המשפחה מגובשת,
האם זה הצד שלך או לא,
וכמה היית מעורבת בתכנון

ויש בזה גם צד של תנאים, כמובן.
אם נוסעים וחוזרים מהצפון בתחב"צ...
אם כולם בוילה אחת רועשת שאת לא יכולה לסבול רעש..
אם אין שירותים נקיים...
כמה עומס יש על כל אחד עם אוכל ונקיון..

אז בסופו זה גם קצת ענין של תקציב ותנאים.
(אוכל הסעות תנאי שינה)
אבל ממש לא רק.

• הוסף לסימניות
בהרגשה שלי, ברגע שהמשפחה כבר מידי גדולה זה עלול להיות יותר קשה מכיף
כי זה כבר דורש הרבה הערכות מראש וגם במקום יש הרבה עבודה + טיפול בילדים כל הזמן
אלא אם כן נערכים מראש עם כל הפרטים הקטנים כולל הפעלות לילדים ע"י הנכדים הגדולים יותר
בא נאמר שיותר יתחשק לי לצאת 2-3 זוגות עם ההורים ולא כולם..

• הוסף לסימניות
לדעתי ההנאה לא קשורה רק לכמה רוצים ומחליטים להנות. ודאי שיש לכך משקל, אבל לא זה סוד ההנאה.
כתוב בחז"ל שאין שמחה אלא בבשר ויין - כלומר יש התליה בתנאים חיצוניים כלשהם, בסטנדרט מסויים שפחות ממנו הוא פחות משמח. בהשאלה מכאן - גם ביציאה, כדי להפיק ממנה הנאה, צריך אי אלו תנאים. אם יש יותר תלאות ומשלמים מחיר כבד יותר של אי נוחות - ההנאה מצטמקת, ולפעמים התחושה שאין הצר שווה.

מאד צדקני להטיח במי שחש כך שיש לו בעיה עם עצמו, וערכי המשפחה לא יקרים ללבו. אבל למה שיהנה? הנאה צריכה לחול על משהו, ומה בדיוק מסב לו הנאה? אם למשל אין לו כסא נורמלי להסב עליו בסעודה, המיטה רעועה, הוא מצטופף בשולחן, הילדים לא רק חוררו לו את הראש בדרך, אלא חפרו לו תעלות עמוקות בפדחת (וקל לומר שאפשר להפוך את הנסיעה לחוויה, אבל יש ילדים שרגישים לה ועבורם ועבור סובביהם היא מקור סבל נורא, ויש גם ילדים עם חרדה בזמן נסיעות) וכן הלאה - אז כן, זכותו לחוש שהגיבוש לא היה שווה.

• הוסף לסימניות
אם יש משהו שמשוגע לדבר ולוקח על עצמו את הארגון והכל הייתי שמחה לבא. אבל אם זה לא מאורגן טוב והכל בלאגן ורעש זה מתיש אותי בתור אמא לכמה קטנטנים שצריך גם לטפל בהם וגם לארגן לכמות גדולה של אנשים

• הוסף לסימניות
מאד תלוי כמה השבת לוקחת ממך וכמה את נתרמת ממנה,
גם להוציא כסף גדול וגם לעבוד קשה, וגם לחזור מרוקנת פיזית ונפשית...
באמת מרגיש כמו עונש
אבל אם נהנים ביחד, ונפגשים עם האחים אחרי שלא נפגשו הרבה זמן
זה ממש ממש כיף.....

• הוסף לסימניות
תלוי מי משלם
אם אני משלם אעדיף לצאת זוגי או עם הילדים ולהנות
אם ההורים משלמים זה ממש נחמד

• הוסף לסימניות
התיאור של ילדים קטנים ועייפים זה בכל נסיעה לא קשור לשבת משפחתית וכן צריך להתאמץ קצת ברור שאין את המיטה הנוחה וכו'.
אנשים לפעמים נורא רוצים לצאת מהבית להתאוורר לשבת אולי לכם אין צורך כזה.
אם אין להם צורך למה הם צריכים להתאמץ? אולי המארגנים צריכים להתאמץ בגבול הסבירות שהאירוע יתאים לכולם ולא להגיד בעייתכם שלאופי שלכם זה פחות מתאים? למשל - שאף אחד לא יצטרך לנסוע יותר משעתיים, [אאכ גם להורים בשבת רגילה הם נוסעים 5 שעות] , למשל שהמקום הנבחר יהיה מותאם לכל סוגי המשפחות, [מיטות הגיוניות, סידור מותאם לנשים אחרי/לפני, פיתרונות לשיעמום של ילדים גדולים גם אם רק למשפחה אחת יש כאלו],וכן הלאה
בכללי - פחות שיפוטיות ופחות פטרונות ויותר אווירה טובה כי אחרת למה ולמי הגיבוש?

• הוסף לסימניות
מעלה נושא לדיון,
אשמח לשמוע דעות ותובנות,
מרגיש שזה שבת גיבוש מהצד של בעלך...
מהצד שלך היית נהנת יותר ;)

• הוסף לסימניות
תלוי מי משלם
אם אני משלם אעדיף לצאת זוגי או עם הילדים ולהנות
אם ההורים משלמים זה ממש נחמד
דווקא חשבנו לאחרונה לצאת עם הילדים לבד
ואחרי כמה שבתות משפחתיות ויתרנו על הרעיון כיוון שלא ראינו בזה תועלת מרובה
בשבת משפחתית-הילדים נהנים מהבני דודים
בשבת משפחתית גרעינית-העול של להעסיק אותם יפול עלינו, וחבל לנו לשלם על זה...

הערת אגב נוספת: אחרי שבת משפחתית לפני שנה, הקשר של הילדים שלי עם הבני דודים הפך להיות הרבה הרבה יותר קרוב,
הם עשו אח"כ שחזור של המחנה בבין הזמנים אב-בנים בנפרד, ובנות בנפרד.
וכל הזמן חושבים איך להמשיך את זה הלאה.
זה נכס בל יתואר לקשר המשפחתי!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה