שבע ברכות קורונה......

• הוסף לסימניות
ככה שומרים על הוראות משרד הבריאות,(10 אנשים בלבד, מרחק 2M בין אדם לאדם)
מכפילים את כמות האנשים ומשמחים חתן וכלה:D:D:D
שבע ברכות שעשינו אצלנו בבית....
1.JPG
2.JPG

• הוסף לסימניות
איזהב חמודים
כל הכבוד , באמת.
אני זוכרת שעשו לנו גם שבע ברכות אחד כייפי, וזה ממש נתן לנו הרבה להתחלה של החיים.

• הוסף לסימניות
חצי הכוס המלאה: יהודי חרדי שנמצא בבידוד ב'מלון הקורונה' פרימה פאלאס ירושלים, חיתן השבוע את בנו • הבחורים החב"דיים שנדבקו בקורונה ושוהים במלון ערכו 'שבע ברכות' מרגש עם האבא, כשהזוג הטרי צופה מהחלון של בניין ממול

• הוסף לסימניות
בחיפוש אחרי רעיונות לשבע ברכות לזוג
אני מוצאת את השרשור הזה
ומזהה...
הייתי הכלה, ודודה מאלפת השקיעה והכינה שבע ברכות יצירתי וברמה!
זה כל כך עשה הרגשה טובה לנו ולמשפחה בכל הטרפת של התקופה הזאת
אז אולי זה המקום לומר שוב תודה!!❤❤❤

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

אשכולות דומים

בשנים האחרונות יש מהפכה בציבור החרדי בנושא החסכונות וההכנה מראש להוצאות נישואי הילדים. אנשים חוסכים במסגרות ופלטפורמות שונות כסף מידי חודש בתקוה שבהגיע עת דודים ויחתנו בעז''ה את ילדיהם יהיה להם את הכסף מן המוכן ללא צורך לגלגל גמחי''ם ולהכנס לסחרור של חובות וכאבי ראש בתקופה שאמורה להיות הכי יפה בחייהם כהורים.
אבל, לא כל אחד יודע כמה אמור לעלות חתונה, מתחילה ועד סוף, במיוחד אנשים שעדיין לא חיתנו ילדים, ורוצים לחשב כמה כסף הם צריכים להכין לכל ילד.
לצורך כך ערכתי כאן רשימה של כל ההוצאות שנכללות בחתונת ילד, החל מהתשלום לשדכן, עד סיום השבע ברכות האחרון (פלוס השתתפות בשכר דירה לשנה הראשונה).
לצד הסעיפים השונים אני רושם סכום שאני מעריך בהערכה ראשונית וגסה כמה היא אמורה לעלות, כמובן שאין לי מושג אם הסכומים נכונים, כי מעודי לא חיתנתי ילד, וגם אני יודע שיש רמות שונות בכל הסעיפים, המטרה שלי באשכול הזה הוא שאנשים שהם כבר בעלי נסיון, יתרמו פה מהנסיון והידע שלהם, וזה יהיה לתועלת עבור האנשים שאין להם מושג כמה זה אמור לעלות.

חלק מהסעיפים משותפים לחתן ולכלה, וחלקם הם רק עבור אחד מהשנים.

הסעיפים של ליל החתונה ושל שכר הדירה ואבזור הדירה וריהוטה כתבתי את המחיר לכל צד, לדוגמא קייטרינג צלם תזמורת, ריהוט הדירה, שכר דירה, מוצרי חשמל וכו', המחיר של נותן השירות הוא כפול 2, וכאן כתבתי כמה כל צד משלם.

אני מדגיש שוב, הסכומים שכתבתי הם הערכה גסה בלבד, ואינם משקפים מידע אמיתי על המחירים, אשמח שיתקנו אותי, ויכתבו פה כמה שיותר מחירים אמיתיים נכון להיום.

נ.ב. הרשימה מתאימה לסעיפים שיש במשפחות חסידיות, ייתכן שבחוגים אחרים יש סעיפים שונים. אשמח אם מישהו יעשה פה גם את ההתאמות לקהילות נוספות.
תודה רבה.

להלן הסעיפים:

דמי שדכנות - 5000

אירוסין - 8000

מתנות לחתן - 25000

מתנות לכלה - 28000

ביגוד לחתן - 15000

ביגוד לכלה - 15000

ביגוד לבני המשפחה - 6000

הזמנות - 2000

שבת אויפריף - 10000

שבת שבע ברכות - 15000

אולם לחתונה - 5000

קייטרינג לחתונה - 20000

תזמורת בחתונה - 6000

גראמער מצוה טאנץ - 3000

צלם - 3000

פרחים - 2000

כסא כלה - 1000

שטריימל - 10000

שמלת כלה - 5000

שבע ברכות - 5000

נסיעות - 5000

רישום נישואין - 500

הדרכה לחתן/כלה - 1500

נסיעות לחברים - 1000

שכר דירה שנה ראשונה - 25000

מוצרי חשמל לדירה - 5000

אבזור הדירה - 2000

נדוניה - 2000

רהיטים לדירה - 7000

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה