ככה גם אצלנואצלינו יש מושג שנקרא
'מרק מסונן'
שמים את המססנת על קערית ההגשה וכל הילדים שלא יכולים עם הלכלוכים
מקבלים מי מרק![]()
זאת השיטה המנצחת.מרק צח:
- מיד לפני הרתיחה להסיר את הקצף.
- מיד אחרי הרתיחה להנמיך את החום (רתיחה ארוכה מעכירה את צלילות הנוזלים)
- לבשל כשעתיים על אש קטנה בה יש בעבוע עדין. (אם יש "לכלוך" הוא שוקע והנוזלים נותרים צלולים)
- בהגשה להוציא קודם את הנוזלים, ורק אח"כ את הירקות והעוף. הוצאת פריטים מהמרק גורמת להם להתפרק/ ללכלוך לצוף ולנוזלים להעכר.
הרתיחה מביאה לידי לכלוך במרק , חייב רק בישול עדין,
הסודות למרק עוף צח:אני מארחת בשבתות כמות של אנשים מגוונים מעדות שונות,
ומכינה לערב שבת תמיד את אותו המרק עוף, רק שהוא ממש לא צח (שמה הכל ביחד בסיר אחד)
חברה אמרה לי שיש אנשים שממש נגעלים ממרק "מלוכלך" כביכול.... האמנם?
ואם כן, מה הדרך לצחצח את המרק במינימום עבודה?
www.prog.co.il
אז את מבשלת בסיר נפרד את הפחמימות?הסודות למרק עוף צח:
1 השתמשו בעצמות, גרונות וכנפיים של עוף טרי לא קפוא.
2 את העוף והירקות (שלמים, בלי לחתוך) שמים רק אחרי שהמים רותחים מאוד.
3 מיד לאחר שהוספתם את החומרים, הורידו את הלהבה לאש נמוכה מאוד. בישול על אש גבוהה יגרום למרק להיות לבן ולא שקוף.
אל תוסיפו ירקות עם פחמימה או חומרי פחמימה אחרים במהלך בישול המרק כמו תפוחי אדמה, קניידלך, אטריות וכד’.
ככה זה יוצא (לא עבר סינון)
צפה בקובץ המצורף 2147240
בהצלחה!
יש כאן אשכול בנושא עם מעניין אותך
![]()
מרקים - המרק עוף המושלם-לשבת
מחפשת את המרק עוף המושלם ביותר רצוי שיצא צלול ולא מסובך מדי מה אתן שמות בו?www.prog.co.il
אני לא שמה במרק תפו"אאז את מבשלת בסיר נפרד את הפחמימות?
בשבת מה עושים?אצלינו יש מושג שנקרא
'מרק מסונן'
שמים את המססנת על קערית ההגשה וכל הילדים שלא יכולים עם הלכלוכים
מקבלים מי מרק![]()
התכוונת ליל שבת או ערב שבת כלומר יום שישי?לערב שבת
השאלה מאוד כללית.איפה אני יכול לקבל עוד מידע על אפיה ובישול
נראה לי שאתם יכולים לוותר על הרתחת העוף והנפה וכו'אנחנו מרתיחים את העוף, מעבירים בנפה (מסננת לא מספיק....) ובנוזל הצלול שיוצא מבשלים ירקות. נשאר צלול למרות הירקות שבפנים.
את העוף המבושל מפרקים ושומרים למילוי של בלינצ'עס, טורטיות וכו' או שוטפים מה'לכלוך' ומכניסים חזרה לסיר.
ומכינה לערב שבת ת
בעיה
אכן, לא בשבת
משום מה השתמע מפותחת האשכול שזה לערב שבת
למה באמת יש עדות שונות שנוהגים לאכול רק בליל שבת?רק אני אוהבת דווקא שהמרק "מלוכלך"??
זה עושה אותו אמיתי כזה.. מרגיש לי כאילו שהסינון מוריד גם בטעם...
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כד
אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
הנושאים החמים

Reactions: I) AM), אהרן 1, למד מכל אדם ועוד 32 משתמשים35 //