חדשות בעולם רעידת אדמה בטורקיה • הורגשה בצפון

יו״ר ש״ס אריה דרעי בישיבת הסיעה: ״האסון שפקד את טורקיה צריך להיות צלצול השכמה בשבילנו. אנחנו נמצאים באיזור של רעידות אדמה קטלניות וכמי שמכיר את הנושא מקרוב מתפקידי הקודמים, ישראל לא ערוכה ולא עשתה מספיק בנושא חיזוק מבנים מסוכנים״.

הגר"ד לאו שוחח עם הרבנים בטורקיה שעדכנו כי עדיין ישנם 2 יהודים מקהילת דרום טורקיה שנעדרים ונעשים מאמצים לאתרם.​
 
שר הביטחון גלנט שוחח הבוקר עם שר ההגנה הטורקי, הולוסי אקאר, והציע עזרה לעם הטורקי. "אנחנו נמצאים בכוננות ונערכים לסייע לכם ככל שידרש במאמצי החילוץ והצלת החיים", אמר גלנט כשלצידו מזכירו הצבאי ומנכ"ל משרד הביטחון

הבית הלבן הודיע כי נשיא ארה"ב ג'ו ביידן הנחה את הממשל להכין סיוע אמריקני לנפגעי רעידת האדמה. היועץ לביטחון לאומי ג'ייק סאליבן אמר כי "אנו מוכנים לספק כל סיוע שיידרש. נמשיך לעקוב מקרוב אחר המצב בתיאום עם ממשלת טורקיה".

ראש הממשלה נתניהו: בשם כל אזרחי ישראל אני שולח תנחומים לאזרחי טורקיה בשעתם הקשה בעקבות רעידת האדמה שפקדה את אזורנו. לבקשת ממשלת טורקיה הנחיתי את כל הרשויות להיערך באופן מיידי למתן סיוע ברפואה, חילוץ והצלה. המשלחת צפויה לצאת בהקדם האפשרי

אסף רוזנצוייג: חבר הפרלמנט הטורקי יאקופ טאס ובני משפחתו הם בין אלפי הלכודים מתחת להריסות רעידת האדמה בעיר אדיאמאן

שר החוץ אלי כהן שוחח עם עמיתו שר החוץ הטורקי צ'בושאולו. השיחה הוגדרה כחמה, ובמהלכה הסכימו הטורקים להגעת משלחת סיוע ישראלית שכוללת בעיקר סיוע הנדסי

אסף רוזנצוייג: נשיא רוסיה פוטין התקשר לשוחח עם נשיא סוריה אסד, הביע את תנחומיו על הנזק ברעידת האדמה והציע סיוע .

שר החוץ הירדני על הנזקים של רעידת האדמה: "נשלח סיוע לטורקיה ולסוריה כדי לתרום למאמצים"

אירית ליליאן, שגרירת ישראל בטורקיה, ב׳רדיו 103׳: "המראות הקשים מגיעים ממקום האסון, מסוג הדברים אשר לא יתוארו - בתים שעומדים על תילם וקורסים בזה אחר זה כמו מגדלי קלפים, כמות ההרוגים והפצועים עולה מרגע לרגע באופן אקספוננציאלי"
 
לתועלת הציבור - מידע מציל חיים:

בעת קבלת התרעה על רעידת אדמה, צאו מיד לשטח פתוח. אם לא ניתן, היכנסו לממ"ד או לחדר מדרגות, בהתאם להנחיות הבאות:

במבנה

במבנה
Oval_34.svg

אם ניתן לצאת מהמבנה בתוך שניות ספורות - צאו מיד לשטח פתוח.

אם לא ניתן לצאת מהמבנה בתוך שניות ספורות - היכנסו לממ"ד והשאירו את הדלת והחלון פתוחים.

אם אין ממ”ד - צאו לחדר המדרגות, ואם ניתן, המשיכו לרדת עד ליציאה מהבניין. אין להשתמש במעלית.

רק אם לא ניתן לפעול כך - שבו בפינה פנימית של החדר או תחת רהיט כבד והגנו על הראש באמצעות הידיים.
בחוץ

בחוץ
Oval_34.svg

• הישארו בשטח הפתוח והתרחקו ממבנים, מעצים, מכבלי חשמל ומפריטים שעלולים ליפול ולסכן אתכם.
ברכב

ברכב
Oval_34.svg

• עצרו מיד בצד הדרך וחכו בתוך כלי הרכב עד שרעידת האדמה תיפסק - הרכב מגן עליכם.

• הימנעו מעצירה מתחת לגשר, על מחלף, בקרבת מבנים או מתחת למדרון תלול מחשש לקריסתם, והתרחקו מהם ברכב או ברגל.
בקרבת חוף ים

בקרבת חוף ים
Oval_34.svg

• התרחקו מיד מחוף הים קילומטר אחד לפחות מחשש שיגיע צונאמי ויציף את החוף. הסתייעו בשילוט המורה על דרכי המילוט אל אזורי הכינוס המסומנים.

• אם לא ניתן לעזוב את אזור החוף, עלו לקומה רביעית ומעלה של בניין קרוב.

דגשים חשובים​



• התייחסו לכל רעידת אדמה כאל רעידת אדמה חזקה ועברו מיד למקום בטוח בהתאם להנחיות.

• גוננו על עצמכם באופן הבא: כרעו על הברכיים, היצמדו לקרקע והגנו על הראש באמצעות הידיים.

• אין להשתמש במעלית בזמן רעידת אדמה ולאחריה, אין לעמוד תחת משקוף ואין להיכנס למקלט תת קרקעי.

• אם אתם בכיסא גלגלים - נעלו אותו והגנו על הראש.

• אם ניתן, קחו אתכם את תיק החירום המשפחתי שהכנתם מבעוד מועד.

• התרחקו ככל האפשר ממבנים, מעצים, מכבלי חשמל ומפריטים שעלולים ליפול ולסכן אתכם.

• המשיכו להתעדכן בהודעות המופצות על ידי פיקוד העורף בפלטפורמות הרשמיות ובאמצעי התקשורת.
 
ועוד משהו שפירסמו עכשיו:
1. לקַבֶעַ ארונות ורהיטים לקירות. זה המינימום שאנחנו יכולים לעשות כדי להבטיח כמה שפחות נפילות ח"ו של רהיטים על בני הבית וילדים (בשגרה נהרגים מזה הרבה, ח"ו ברעידת אדמה).
2. להימנע מתליית רהיטים - ארונות - מדפים מעל מיטות
(3. בדיקת מזוזות לשמירה על הבית..)
 
מספר ההרוגים בטורקיה עלה ל-2000.
 
רעידות האדמה שהתרחש היום (שני) בטורקיה, גבו את חייהם של יותר מ-2,000 בני אדם. כ-2,500 בניינים קרסו בטורקיה ובסוריה ולכודים רבים עדיין מצויים בין ההריסות. משלחת ישראלית של צה"ל בדרכה לסייע לצוותי החילוץ וההצלה המקומיים עם תוספת ציוד ותרופות.

השם שנבחר עבור מבצע החילוץ הוא "ענפי זית". מוקדם יותר התייחס ראש הממשלה בנימין נתניהו לאסון ולבקשת הסיוע של טורקיה: "ביממה האחרונה הייתה רעידת אדמה קשה מאוד בטורקיה, שחבקה בקשת גם אזורים אחרים. אני הנחיתי לשלוח, לפי בקשת ממשלת טורקיה, צוותי חילוץ, הצלה ומזור רפואי. כך אנחנו נוהגים ברחבי העולם, וכך אנחנו נוהגים גם בקרבתנו. מכיוון שנתקבלה גם בקשה לעשות זאת, לנפגעים רבים מהרעש בסוריה, הנחיתי לעשות זאת גם כן".

דובר צה״ל רן כוכב התייחס אף הוא למבצע ואמר: "אסון כבד פגע בטורקיה ואנחנו נקראים לעזור להם. כל השמועות על סיוע לסוריה אינן רלוונטיות כעת. לא מדברים על סיוע לסורים, לא קיבלנו הנחיה לכך.
המשלחת הזו עוסקת בסיוע לטורקיה. המשלחת בהובלה צה״לית. גולן ואך הוא מפקד המשלחת, יש גורמים שמצטרפים אליה, אבל דו״צ אחראי".


אל״מ במיל' גולן ואך, מפקד המשלחת אמר: "ערוכים ליציאה. בשעות אלה המריא כוח החלוץ, צוות קטן של מומחים שאמור לאפיין את הצרכים בתחום החילוץ וההצלה. המשלחת מונה כ-150 מומחי חילוץ. זו המשלחת ה-31 במספר ב-40 השנה האחרונות. מרגישים זכות גדולה להושיט יד לשכנתנו".

עוד אמר ואך כי "רעידת האדמה המשמעותית ביותר שהיינו בה הייתה לפני 13 שנה בהאיטי. נעשה כל שביכולתנו כדי להציל חיים ולסייע לעם הטורקי. כרגע המשלחת מוגדרת על פי בקשת הטורקים כמשלחת חילוץ והצלה. ערוכים להוציא גם מדרגות סיוע הומניטארי רפואי. בינתיים זו רק משלחת חילוץ. המשלחת יודעת לעבוד במתאר של 150 איש, ויודעת לגדול".

מנכ״ל משרד החוץ, רונן לוי, אמר כי: ‏״הערב צפויה לצאת משלחת חלוץ ראשונה ולפנות בוקר צפויה לצאת משלחת רחבה יותר, שתכלול סיוע הומניטרי.‏ המשתתפים בדיון קיבלו סקירה מקיפה על המצב כרגע בשטח מאירית ליליאן, שגרירת ישראל בטורקיה ומגורמי ביטחון נוספים. ‏לצערנו אנחנו מתורגלים באירועים כאלה. עלינו להיות ערוכים לטפל בכל מי שיזדקק לעזרה. נפעל מהר ככל הניתן על מנת להציל חיים. הידע של משרד החוץ בשטח הוא חשוב ביותר להצלחה״.
 

המשגיח מטורקיה משחזר: "היה פחד נוראי; היו צרחות"​

"באזור השעה ארבע לפנות בוקר קמנו כדי לצאת לחליבה ופתאום התחילה רעידת אדמה חזקה. התמונות בחדר נפלו, הקירות והחלונות פשוט זזו" • משגיח כשרות משחזר את רגעי האימה בטורקיה​

בין אלפי הלכודים ומאות ההרוגים בטורקיה, בעקבות רעידות האדמה שהתרחשו היום (שני) נמצאים יהודים רבים ביניהם משגיחי כשרות רבים.
הרעש בעוצמה של 7.8 שפקד במהלך הלילה (שני) את טורקיה וסוריה והשפעות הרעש הורגשו גם במדינות מסביב - כולל במדינת ישראל, גרם לפציעתם של אלפי בני אדם ולהרג של מעל 1,900 בני אדם.

לאחר השעה 12:30 הורגשה רעידת אדמה נוספת בטורקיה, הפעם בעוצמה 7.7. רעידת האדמה הורגשה גם בישראל, בצפון הארץ ובמרכזה.
על פי הידוע עד כה, מספר בני אדם שנהרגו כתוצאה מהרעש - עומד על למעלה מ-1,900 בני אדם - בטורקיה ובסוריה ומעל ל-5,000 בני אדם נפצעו בדרגות שונות.

בטורקיה ספרו עד כה 1,121 הרוגים ו-7,634 פצועים, ובסוריה - 812 הרוגים ו-1,800 פצועים.

בינתיים, נערך מרוץ נגד השעון, כדי לחץ את ההמונים שנלכדו תחת ההריסות, בתקווה למצוא שם אנשים חיים.

הרב משה ברלינגר, המשמש כמשגיח כשרות במדינה, מתאר בשיחה עם 'כיכר השבת' את החרדה: "נסענו ביום ראשון בבוקר ארבעה משגיחים עבור בד"צ 'מחזיקי הדת' בעלזא ליצורים בטורקיה.

"שלושה משגיחים וביניהם אני, יצאנו ליצור יוגורט וגבינות והרביעי נסע ליצור טורטיות במפעל אחר. כשהגענו, מזג האוויר היה סוער מאוד עם שלג. קשה היה לנסוע. הגענו מאוחר בלילה למלון והלכנו לנוח קצת כי למחרת, מוקדם בבוקר, אנחנו אמורים לצאת לרפתות לחליבת ישראל".
"באזור השעה ארבע לפנות בוקר קמנו כדי לצאת לחליבה ופתאום התחילה רעידת אדמה חזקה", ממשיך הרב לתאר, "התמונות בחדר נפלו, הקירות והחלונות פשוט זזו. אצל אחד המשגיחים בחדר זכוכית החלון נשברה. היה פחד נוראי.

"המשגיח הרביעי נמצא ממש באזור שבנינים נפלו ויש שם הרבה הרוגים. הוא לא יכול לצאת משם. הכל סגור. אין לא טיסות ולא רכבים או אוטובוסים. הוא לא יודע אם הוא יצליח להגיע לשבת הביתה. גוף הכשרות בקשר איתו כל הזמן ועם המשפחה שלו".

איך האנשים הגיבו?

"אני לא יכול לתאר לך. היו צרחות של שאר אורחי המלון", הרב ברלינגר נסער, "תבין, היינו בקומה מספר עשר. כל מה שאני רק יגיד לך לא יעזור לך להבין את גודל הפאניקה והלחץ".

מה חושבים ברגעים האלה?

"התחזקנו בידיעה כי שלוחי מצוה אינן ניזוקין. רצנו למטה, בחצר איפה שהיו כל האורחים, וגילינו כי יש שם תוהו ובהו. אזרנו אומץ והתארגנו כאשר כל אחד מאיתנו נסע עם רכבו לרפתות כדי לפקח על החליבה חלב ישראל".

ושוב היה רעידת אדמה, הרגשתם את זה?

"כן, כמובן. לפני כשעתיים היה שוב פעם רעידת אדמה. למזלנו היינו בקומת קרקע כך שפחות הרגשנו את זה. אנו מודים להקב"ה על החסד שהוא עשה איתנו עד היום ומתפללים שימשיך לעזור לנו ויהי רצון שנהיה ממזכי הרבים ושלא ניכשל. אנו שליחי דרבנן ושליחים של עם ישראל להביא אוכל כשר ליהודים".
 
הרב הראשי לישראל הגר"ד לאו שוחח היום (שני) אחר הצהרים עם רבני הקהילות בטורקיה המתמודדים עם תוצאות רעידת האדמה הקשה שפקדה את המדינה, ושמע מהם כי ישנם שני יהודים מקהילת דרום טורקיה שנעדרו בגבול עם סוריה ונעשים מאמצים לאתרם לאחר שאבד עמם הקשר.
 
ירון שניידר: הערכת ארגון הבריאות העולמי: 20 אלף הרוגים כתוצאה מרעידות האדמה בטורקיה ובסוריה.
שר הביטחון יואב גלנט קיים הערכת מצב עם הרמטכ"ל ועם מנכ"ל משרד הביטחון, שבה הוחלט על הקמת בית חולים שדה בדרום טורקיה.​
 
רעידת אדמה בארגנטינה בעוצמה 4.2 זמן קצר אחרי רעידת אדמה נוספת בטורקיה בעוצמה 5
 
׳הארץ׳: 243 רעידות משנה פקדו את גבול טורקיה-סוריה מאז הרעידה הראשונה. כ-5,000 איש נהרגו בשתי המדינות, אך המספר צפוי לגדול משמעותית.
׳ווינט׳: בטורקיה יש בנתיים חוץ מההרוגים עוד כ-16.000 פצועים ובסוריה 3400 פצועים. בארגון הבריאות מזהירים כי מניין הקורבנות יעלה עוד משמעותית. לפי הדיווחים מטורקיה, אלפי בניינים קרסו ועשרות אלפים נותרו ללא קורת גג.​
 

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

ניתן לצפות בשיעור בקישור הבא, וכן במערכת "קול הלשון"
https://youtu.be/_UA9f79nCHY


🔊 הצטרפו כמנוי לקבלת התראה על שיעור חדש 🆕 👍 עשו לייק לשיעור 📖 שתפו חברים בשיעור לזיכוי הרבים 🎥 צפו בשיעורים נוספים של הרב גדליה הופנונג בקישור הבא : 👈 https://www.youtube.com/playlist?list=PLWSYw8GYqUiwLlCls1EcWtZ1DOGzFTLfF


--
0 תגובות
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.


הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

  • מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

  • חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".


הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

  • איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

  • איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

רעידת אדמה כעת בישראל, התראות על רעידת אדמה באזור ים המלח.

1768460533547.png

זה קשור?
החל מהשעות הקרובות ולאורך שעות הלילה צפויים להישמע רעשי פיצוצים וארטילריה עצימים במרחב העוטף

הדיווח במיקוד למועצה אזורית שער הנגב ויישובי דרום מועצה אזורית אשכול - כחלק מפעילות של כוחותינו במרחב רצועת עזה.
גם את הסיפור הזה קראתי ב'מרווה'.
גם אותו קראתי עד פרק מסוים (באזור פרק 35) והפסקתי בגלל בעיות עם המנוי. (שבסוף אחרי חודשים ארוכים הסתדר).

הספר הוא פרי עטן של הסופרת פ. שטרן ובִּתָּהּ ג. ספרין.
ז'אנר: רגש.
דמויות ראשיות: דבורה, אלישבע, מימי ומלכי. שני זוגות של תאומות (בהתאמה).



ועכשיו, לביקורת.

נתחיל בכריכה:

כשראיתי אותה לראשונה לא הבנתי מה מטרתה, מה היא באה להביע. במרווה היה רקע של חוף וים. וכאן? ספירלה. כחול חום. משהו לכאורה לא ברור.
לקראת סוף הספר הכריכה מתחילה להיות ברורה ומובנת. (עכשיו אני חושבת שגם לצבע של הכריכה יכולה להיות משמעות...)

אגב, שם הספר 'השנייה הייתי'. אצלי היו לו שני פירושים. לקראת הסוף התבהר לי למה התכוונו המשוררות... בעיניי שם מעולה.
* מצורף קובץ תמונה של הכריכה *


תקציר העלילה:
הווה:

מימי מנהלת בביתה בית (כמו פנימייה) לבנות (אמריקאיות בעיקר) בחיפה על שפת הים. דבורי, בתה, שונאת את הבנות שמתגוררות איתה ורוצה שקט, סדר ושאמא שלה תהיה רק שלה...

במקביל, מסופר על העבר:
למימי יש אחות תאומה בשם מלכי, הן לא מסתדרות ביחד (בלשון המעטה...). הן גדלות, כל אחת מקימה בית. למימי אין ילדים, וכנ"ל לאחותה. כשהן בנות 25 (אאל"ט) נולדות להן אחיות תאומות. ההורים שלהן נהרגים בתאונת דרכים ליד הבית חולים במיאמי, עיר הולדתן. אחרי סיפור ארוך (אין מקום בתקציר... ועדיף גם שתקראו את זה, למה להרוס?...), כל אחת מגדלת תאומה אחרת.

סוף הספר:
דבורי, כועסת על אמא שלה שלא ספרה לה על התאומה שלה ועל זה שהיא בעצם אחותה (אבל למרות זאת עדיין קוראת לה אמא...).
היא מחליטה לחזור עם מלכי אחותה לחו"ל, לאחר שזאת מגיעה לארץ. מלכי ודבורי עוברות רעידת אדמה בטורקיה, מה שמשנה את כל הסיפור.

האחיות הגדולות משלימות לאחר שמאז ומתמיד לא היו בקשר טוב...
אחרי18 שנים דבורי ומימי מגיעות לקבר של ההורים שלהן.
ועוד...



עלילה:
מה אומר? לעלילה כזאת לא ציפיתי בכלל!!!

עלילה גאונית. מוקפדת מאוד וברמה גבוהה. לא גדושה מידי, אלא בטעם טוב.
עם כל מידע, דמות, פרט נוסף בעלילה הבנתי כמה היא מתוחכמת ובנויה בצורה מצוינת. עלילה כל כך מדויקת שמטורף לחשוב שנעשתה בדואט. בעיניי עוד נקודה לזכותן.

נקודת מפנה מעניינת, שלא חשבתי עליה הייתה רעידת האדמה. מה שנתן לסיפור תפנית וגרם לי לקרוא ביתר שקיקה...

עוד תפנית (דיי מתבקשת),הלידה הפתאומית של מימי אחרי 18+ שנים, שהייתה כמו יציאה מהקופסא, לא חשבתי בכלל שזה יגיע. הופתעתי שם מאוד. למרות שלא ציפיתי לזה, אני מניחה שכדי לסגור פינות זה היה מתבקש.

התפנית הכי מוצלחת בעיניי הייתה הקורונה. חמש שנים אחרי, ופתאום לחזור אליה (וגם לצחוק... על מה שאז לא היה מצחיק בכלל...). זה היה טוויסט מוצלח מאוד. ולמרות הרבה דמעות שהזלתי בין הדפים, היו בו גם קטעים מצחיקים. בהחלט, לא הייתי חושבת שלשם ילך הספר.



סיום:
לדעתי הסיום מתחיל כמה פרקים לפני פרק הסיום.
המהלכים מתחילים להיסגר. (הערה: ראו 'חורים בסוף של הסוף---').

מתח טוב. היו הרבה קטעים שממש הרגשתי שאני חווה ומרגישה את האווירה כמו הדמויות. ממש דמיינתי את המהלכים במוחש...



חורים בעלילה:
מקריאה ראשונה, לא מצאתי


'חורים בסוף של הסוף---':
כאחת שמאוד חשוב לה שכל חלק בעלילה יסתיים בסופו של דבר, יהיה ברור וסופי, בלי להשאיר קצוות אחרונים פתוחים, קצת הפריעו לי קצוות שלא היו ברורות או סגורות לחלוטין. יכול להיות בגלל חוסר רצון של הסופרות לעסוק בחלקים הללו, רצון שלהן לתת לכל אחת אפשרות לדמיין את הסוף בכוחות עצמה או הרצון לסיים את הסיפור כמה שיותר מהר כדי להוריד לדפוס לפני פסח. בכל מקרה הקצוות לא ממש משנים, אבל עדיין קצת מציקים...

הנה כמה נקודות לא פתורות:
המפעל: מה היה בסוף עם המתחרים? הקורנה הגיעה השוק קפא, העסק שמלכי רצתה להפריח בישראל נתקע, אבל מה עם המפעלים והעסק במַיַאמִי?

לאן הולכות בסוף דבורה ואלישבע? הן נשארות במיאמי? חוזרות לחיפה?.

ה"קורונה": איך נתנו להן לטוס למיאמי כשקורונה דיי משתוללת בחו"ל וגם בארץ? מלכי בפועל חוזרת למשפחה שלה, אבל מה עם מימי? (ואולי גם עם דבורה ואלישבע) הן רוצות להיתקע בחו"ל בפסח והלאה?...
בעיניי, נקודה שהן לא ממש חשבו עליה... (אלא אם כן, זה היה ממש בהתחלה, הן היו שבועיים בבידוד ואז מימי ואלי גם התאומות השניות היו בחו"ל פחות משבוע, זה לא ממש מסתדר כדי לחזור לארץ באזור פורים [שמאז השמיים נסגרו, אאל"ט...]).

אולי מה שכתבתי כאן זה אובר ביקורת לא כל כך רלוונטית, אבל בגלל שזה ספר ברמה עם עלילה טובה (ומפתיעה) הייתי רוצה ומצפה שגם העלילה תהיה מושלמת (או נכון יותר, מדויקת)...


עד כאן הביקורת.
אשמח לקרוא הערות/ הארות.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה