• משתמשים יקרים!

בשל עבודות תחזוקה הערב, ייתכן שהאתר יהיה סגור לפרקי זמן שונים לצורכי תחזוקה.
    זוהי סגירה מכוונת, ונועדה לשפר את ביצועי האתר, לטובתכם.
    בתקווה להבנה. תודה על הסבלנות!

שיתוף - לביקורת רעב של אשכנזים

איש המילה הכתובה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
יום חמישי של פסח. אני כבר לא רואה אנשים בעיניים, רק תפודים בעלי שיער שמתגלגלים ומקפצים במדרכות, וביצים קשות שנוהגות ברכבים.

חזיון תעתועים. תוצאה אומללה של תזונה חד-גונית ולא מגוונת – משבר הומניטרי פנים-גופני.

המוגלובין נמלט מגופי, המערכת המטבולית הכריזה על שביתה כללית והקיבה מזמרת את הלל השלם בנוסח קרליבך חינני.

לארוחת בוקר שוב שתיתי בורשט מזעזע שסבתא הכינה ועקבה אם אני מסיים עד הסוף, ואכלתי מצה/דיקט, תפוח אדמה מעוך עד אובדן זהות, מעורבב בביצים קשות מרוטשות ואבוקדו במרקם ובצבע שגם במעבדה של מחנה שורה היו מתקשים לזהות אם מדובר באבוקדו, או בסנדוויץ' טונה שנשכח למשך שנתיים בתיק.

לאחר הארוחה אני גורר את עצמי לדרשת חול המועד בבית הכנסת. בחדר המדרגות אני פוגש את אשר אוחיון, השכן מקומה 4.

הוא נראה שבע כמו שבע הפרות יפות המראה ובריאות הבשר בחלומו של פרעה.

כרסו מזדחלת לפניו, היא מלאה בכל טוב מצרים.

"אתה נראה כחוש שכני היקר", הוא פונה אליי בקול שבוקע היישר מאוצר גדוש במיטב הקטניות וטובי פריטי המזווה. "אתם צמים כל החג, אה?", המשיך לזרות לי מלח על הפצעים.

חיוור ומושפל וחסר כוחות לענות, הסתכלתי על מבטו המשועשע, והחלטתי להילחם על כבודי וכבוד עדתי.

"אכלתי ועוד איך", עניתי כמו חמאסניק שמת מרעב אך מתייצב על קערת אורז הפוכה ומלוקקת מלפני שבוע, עם תנועת ניצחון מזויפת.

"הרגע סיימתי ארוחת גורמה מפוארת", שקרתי.

"אפשר לשמוע מה היה בתפריט?", התעלל בי מר אוחיון.

"בטח", אמרתי והתחלתי לפרט בלהט מגרה, "קרפצ'יו תפוחי אדמה, על מצע של ביצים עשויות לשלמות ונגיעות קרם אבוקדו קטיפתי, מוגש לצד קראסט מצות מתפצח ומשקה סלקים בגוף עגלגל, בעל חמיצות נועזת ומתיקות מענגת".

התיאור המכובס לבורשט כבר היה יותר מדי לגופי החלוש. קרסתי לאחור. נחבלתי בראשי. קמתי מהר, הספגתי דם בטישו ורצתי למסור אותו למכון לבדיקות גנטיות, בתפילה ובתקווה לגלות גן מרוקני.

נערך לאחרונה ב:

אוראל סולטן

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
:LOL: :LOL: :LOL:

קצר וקולע.

את אלו אהבתי במיוחד:
רק תפודים בעלי שיער שמתגלגלים ומקפצים במדרכות, וביצים קשות שנוהגות ברכבים.
אבוקדו במרקם ובצבע שגם במעבדה של מחנה שורה היו מתקשים לזהות אם מדובר באבוקדו, או בסנדוויץ' טונה שנשכח למשך שנתיים בתיק.
קרפצ'יו תפוחי אדמה, על מצע של ביצים עשויות לשלמות ונגיעות קרם אבוקדו קטיפתי, מוגש לצד קראסט מצות מתפצח ומשקה סלקים בגוף עגלגל, בעל חמיצות נועזת ומתיקות מענגת

לא אומרים 'מרוקאי'?

איש המילה הכתובה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
:LOL: :LOL: :LOL:

קצר וקולע.

את אלו אהבתי במיוחד:
תודה רבההה!!!
לא אומרים 'מרוקאי'?
זה מתוך האקדמיה ללשון העברית:

מרוקאי או מרוקני? ארגנטינאי או ארגנטיני? פורטוגלי או פורטוגזי? ואיך קוראים למי שבא מאורוגוואיי או מפנמה?

בעברית החדשה אין כללים ברורים לקביעת שמות התואר הנגזרים משמות מקומות (שמות אלו קרויים בפי הבלשנים "שמות ייחוס"). ועדת הדקדוק של האקדמיה ניסתה בעבר להסדיר את העניין הזה, אבל בגלל ריבוי היוצאים מן הכלל שכבר התקבעו בפי הדוברים, הוחלט בסופו של דבר שלא להתערב בזה.

לפני ההחלטה הזאת היה מקובל להמליץ על הצורות מרוקני ואמריקני בסיומת ־ני – על פי צורות מן המקורות כמו 'שילוני' מִן העיר שילה, 'חיפני' מחיפה, 'טַברני' מטבריה (כל שמות המקומות האלה מסתיימים בתנועה – בדיוק כמו מרוקו ואמריקה). אבל בעברית החדשה יש גם שמות ייחוס רבים בסיומת ־אִי, כמו ליטאי, וינאי, אתונאי. אם כן אין מניעה לומר מרוקאי.

איש המילה הכתובה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
תודה רבה
הפכת את פסח לסיוט...
זה לא כזה גרוע...
חחחח חלילה, פסח הוא חג אהוב במיוחד, ותכלס אין על המאכלים המסורתיים מבית סבתא (לא הייתי מחליף אותם, או מוסיף עליהם, בעד שום דבר וגם לא תמורת כסף רב).
הכול נכתב בהגזמה פרועה ובהקצנה מכוונת בנסיון לשעשע מעט.

ואם כבר מדברים על זה, מחילה מהסמיילי הכועס, הפירה של אמא שלך ספציפית דווקא מושלם. אולי רק הייתי מוסיף קצת מלח, פלפל, ועוד איזה חצי שעת בישול, ומשתדל שלא להגיש אותו שבע פעמים בכל יום מימי הפסח, אבל חוץ מזה, מושלם!

צביה ר.

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
יוצרי ai
:LOL::LOL::LOL:
וואו, זה כ"כ טובבבב!
הניסוחים, התיאורים, הדימויים - יצירתיים באופן מיוחד ומצחיקים באופן בלתי נשלט.
מדהים.
והקיבה מזמרת את הלל השלם בנוסח קרליבך חינני.
:ROFLMAO: גאוני.

"אתה נראה כחוש שכני היקר"
קשה להצמיד את התואר "כחוש" לבנאדם שחי במשך שבוע על תפוחי אדמה עם קצת פירה וצ'יפס...

אוראל סולטן

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
בעברית החדשה אין כללים ברורים לקביעת שמות התואר הנגזרים משמות מקומות (שמות אלו קרויים בפי הבלשנים "שמות ייחוס"). ועדת הדקדוק של האקדמיה ניסתה בעבר להסדיר את העניין הזה, אבל בגלל ריבוי היוצאים מן הכלל שכבר התקבעו בפי הדוברים, הוחלט בסופו של דבר שלא להתערב בזה.

לפני ההחלטה הזאת היה מקובל להמליץ על הצורות מרוקני ואמריקני בסיומת ־ני – על פי צורות מן המקורות כמו 'שילוני' מִן העיר שילה, 'חיפני' מחיפה, 'טַברני' מטבריה (כל שמות המקומות האלה מסתיימים בתנועה – בדיוק כמו מרוקו ואמריקה). אבל בעברית החדשה יש גם שמות ייחוס רבים בסיומת ־אִי, כמו ליטאי, וינאי, אתונאי. אם כן אין מניעה לומר מרוקאי.
וואלה, לא ידעתי.
תודה רבה על ההחכמה.

איש המילה הכתובה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מתוך דבריך ניכר שאוכל שרויה אתה.
חלילה!!!! 😱😱😱
כמובן שקראסט מצות מתפצח בנפרד, ומשקה סלקים בעל גוף עגלגל בנפרד.
אגדה שעוברת במשפחה מספרת שאם יבוא פירור מהקראסט לידי מגע עם נוזל הסלקים, העולם יושמד. לא יודע אם זה נכון, טרם ניסיתי.

איש המילה הכתובה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית

שמואל אגסי

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
חלילה!!!! 😱😱😱
כמובן שקראסט מצות מתפצח בנפרד, ומשקה סלקים בעל גוף עגלגל בנפרד.
אגדה שעוברת במשפחה מספרת שאם יבוא פירור מהקראסט לידי מגע עם נוזל הסלקים, העולם יושמד. לא יודע אם זה נכון, טרם ניסיתי.
אכן כן, אני ניסיתי ונכון הדבר.

Rachel - Art

משתמש פעיל
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
חחחח חלילה, פסח הוא חג אהוב במיוחד, ותכלס אין על המאכלים המסורתיים מבית סבתא (לא הייתי מחליף אותם, או מוסיף עליהם, בעד שום דבר וגם לא תמורת כסף רב).
הכול נכתב בהגזמה פרועה ובהקצנה מכוונת בנסיון לשעשע מעט.

ואם כבר מדברים על זה, מחילה מהסמיילי הכועס, הפירה של אמא שלך ספציפית דווקא מושלם. אולי רק הייתי מוסיף קצת מלח, פלפל, ועוד איזה חצי שעת בישול, ומשתדל שלא להגיש אותו שבע פעמים בכל יום מימי הפסח, אבל חוץ מזה, מושלם!
הכל בהומור...

איש המילה הכתובה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית

איש המילה הכתובה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אם לא השרתי, אלא אכלתי מושרה, האם זה מוריד מרמת השייגעציות? יש סיכוי לחנינה?😁
אכן כן, אני ניסיתי ונכון הדבר.
הואיל והעדת על עצמך כעדות מאה עדים כי השרת, כמפורש בתגובה מספר 5 שורה 7, והואיל ולא הבעת צער וחרטה על מעשיך, חון לא אחון את אדוני ;)

שמואל אגסי

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
הואיל והעדת על עצמך כעדות מאה עדים כי השרת, כמפורש בתגובה מספר 5 שורה 7, והואיל ולא הבעת צער וחרטה על מעשיך, חון לא אחון את אדוני ;)
טוב. אם לגוי החשבתני, לפחות אוכל לפתוח בקבוקים בשבת... או לאכול מצות מכונה...
דרך אגב, אם אני גוי, האם מכירת החמץ שלי לגוי תקפה, או שאאלץ למכור ליהודי כדי שימכור לגוי?

mic003

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
עריכה תורנית
יום חמישי של פסח. אני כבר לא רואה אנשים בעיניים, רק תפודים בעלי שיער שמתגלגלים ומקפצים במדרכות, וביצים קשות שנוהגות ברכבים.

חזיון תעתועים. תוצאה אומללה של תזונה חד-גונית ולא מגוונת – משבר הומניטרי פנים-גופני.

המוגלובין נמלט מגופי, המערכת המטבולית הכריזה על שביתה כללית והקיבה מזמרת את הלל השלם בנוסח קרליבך חינני.

לארוחת בוקר שוב שתיתי בורשט מזעזע שסבתא הכינה ועקבה אם אני מסיים עד הסוף, ואכלתי מצה/דיקט, תפוח אדמה מעוך עד אובדן זהות, מעורבב בביצים קשות מרוטשות ואבוקדו במרקם ובצבע שגם במעבדה של מחנה שורה היו מתקשים לזהות אם מדובר באבוקדו, או בסנדוויץ' טונה שנשכח למשך שנתיים בתיק.

לאחר הארוחה אני גורר את עצמי לדרשת חול המועד בבית הכנסת. בחדר המדרגות אני פוגש את אשר אוחיון, השכן מקומה 4.

"אתה נראה כחוש שכני היקר", הוא פונה אליי בקול שבוקע היישר מאוצר גדוש במיטב הקטניות וטובי פריטי המזווה. "אתם צמים כל החג, אה?", המשיך לזרות לי מלח על הפצעים.

חיוור ומושפל וחסר כוחות לענות, הסתכלתי על מבטו המשועשע, והחלטתי להילחם על כבודי וכבוד עדתי.

"אכלתי ועוד איך", עניתי כמו חמאסניק שמת מרעב אך מתייצב על קערת אורז הפוכה ומלוקקת מלפני שבוע, עם תנועת ניצחון מזויפת.

"בטח", אמרתי והתחלתי לפרט בלהט מגרה, "קרפצ'יו תפוחי אדמה, על מצע של ביצים עשויות לשלמות ונגיעות קרם אבוקדו קטיפתי, מוגש לצד קראסט מצות מתפצח ומשקה סלקים בגוף עגלגל, בעל חמיצות נועזת ומתיקות מענגת".

התיאור המכובס לבורשט כבר היה יותר מדי לגופי החלוש. קרסתי לאחור. נחבלתי בראשי. קמתי מהר, הספגתי דם בטישו ורצתי למסור אותו למכון לבדיקות גנטיות, בתפילה ובתקווה לגלות גן מרוקני.
הצלחת להצחיק אותי, ועוד עם בדיחות אשכנזים בפסח - המוצר הכי חפור בעולם ההומור.
מה השלב הבא?! אשכנזי במימונה?!

ח.ד. וחלק

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית

וואו, אחד הטובים! איך זה מתכתב בול עם חתימתך!

קשה להצמיד את התואר "כחוש" לבנאדם שחי במשך שבוע על תפוחי אדמה עם קצת פירה וצ'יפס...
אכן, וכבר העידו רבים וטובים על מידת משקלם שזינקה לפתע עם תום ימי הפסח..

רצתה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
טוב!!!!!!!!!!!!!
אבל למרות הכל. אין על פסח!!!!
יצר היצירה רק מתגבר, ואנשים פשוט מופתעים כמה דברים אפשר לעשות מתפו"א וביצים
וגזר!!!! למה כולם מביאים 20 ק"ג גזר???

אולי מעניין אותך גם...

ספירת העומר

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

אתגר AI

תספרו 50... תזכורת • אתגר 252

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק צה

א לְכוּ נְרַנְּנָה לַיי נָרִיעָה לְצוּר יִשְׁעֵנוּ:ב נְקַדְּמָה פָנָיו בְּתוֹדָה בִּזְמִרוֹת נָרִיעַ לוֹ:ג כִּי אֵל גָּדוֹל יי וּמֶלֶךְ גָּדוֹל עַל כָּל אֱלֹהִים:ד אֲשֶׁר בְּיָדוֹ מֶחְקְרֵי אָרֶץ וְתוֹעֲפוֹת הָרִים לוֹ:ה אֲשֶׁר לוֹ הַיָּם וְהוּא עָשָׂהוּ וְיַבֶּשֶׁת יָדָיו יָצָרוּ:ו בֹּאוּ נִשְׁתַּחֲוֶה וְנִכְרָעָה נִבְרְכָה לִפְנֵי יי עֹשֵׂנוּ:ז כִּי הוּא אֱלֹהֵינוּ וַאֲנַחְנוּ עַם מַרְעִיתוֹ וְצֹאן יָדוֹ הַיּוֹם אִם בְּקֹלוֹ תִשְׁמָעוּ:ח אַל תַּקְשׁוּ לְבַבְכֶם כִּמְרִיבָה כְּיוֹם מַסָּה בַּמִּדְבָּר:ט אֲשֶׁר נִסּוּנִי אֲבוֹתֵיכֶם בְּחָנוּנִי גַּם רָאוּ פָעֳלִי:י אַרְבָּעִים שָׁנָה אָקוּט בְּדוֹר וָאֹמַר עַם תֹּעֵי לֵבָב הֵם וְהֵם לֹא יָדְעוּ דְרָכָי:יא אֲשֶׁר נִשְׁבַּעְתִּי בְאַפִּי אִם יְבֹאוּן אֶל מְנוּחָתִי:
נקרא  7  פעמים

לוח מודעות

למעלה