מאוד מעניין אותי- האם יש מישהו שמשתמש במזגן וסובל מעובש? כי המזגן מייבש. שנים אני מחכה לעבור לדירה עם מזגן כדי להיפטר מהעובש המכוער והמציק (ואמא שלי אומרת שמאוד מסוכן)
מי שיוכל לשתף מנסיונו בקשר בין מזגן לעובש יזכה אולי לעזור להרבה יהודים. זה פיתרון זול מרוב הפתרונות וגם שכרו בצדו בקיץ (והכסף שנחסוך על איטום בחורף ירוויחו חברת החשמל בקיץ)
לי זה קורה והמזגן דולק נון סטופ.
יתירה מזאת, אם אני מותירה את המזגן דולק וכל החלונות סגורים, הלחות מתגברת ונוצרת שכבה לחה על הרצפה שכאשר פוסעים בה רואים מרצפות מדוגמות בטביעות נעליים.
כעת אני מדליקה מזגן אך מותירה את החלונות פתוחים, על מנת שייכנס אוורור והמצב בהחלט השתפר. העובש בכלל לא היה אצלי בקרבת החלון.
ישנם מקומות שצריך לאטום היטב מבחוץ ואיטום טוב עולה בסביבות ה- 13000 בדירות קטנות(מבדיקה שעשיתי באחת הדירות הקטנות שבה גרתי, שרלטן הציע לי לעשות זאת ב7000)
כאשר העובש נוצר מחוסר אוורור, זאת בעצם תוצאה של לחות שנוצרת באוויר ונספגת בקירות ובכל מה שסופג לחות, במקרים קיצוניים גם הטקסטיל והרהיטים יקבלו כתמי עובש.
ישנו מכשיר מדהים, אין לי מושג מה שמו, באחת הדירות שבה גרתי הדיירת הקודמת ייבאה אותו מבלגיה בעלות של 400 דולר, הוא סופח את הלחות ושומר על רמות לחות מאוזנות בדירה.
מוכח באמת! אולי יהיה כאן מישהו שיידע לתת עליו יותר פרטים, זה היה מכשיר קטן וקומפקטי על גלגלים שיכולת לנייד אותו לכל אזור שהיה נראה לך שכרגע צריך שם לספוח את הלחות והוא גם לא צרך הרבה חשמל.
בהצלחה!!!
בנוגע לניקיון עם אקונומיקה, אני ניקיתי במגבונים והעובש ירד, בינתיים לא חזר. אבל הבעיה היא עם התקרה, איך מטפסים לתקרה מעל לארון ומנקים?

Reactions: תמר קלפהולץ ו-אברהם בלוך2 //