שיתוף - לביקורת קטע מספרי החדש - נוריאל סוד הקמע

• הוסף לסימניות
מה אתם אומרים על הקטע הזה?
רב הספר מסופר מנקודת מבטו של הגיבור הראשי. זה קטע מכיון השני. מצדו האפל של המאבק.
אשמח לשמוע ביקורת!

המלך חואן ישב על כס האבן המגולף, רגליו מושטות קדימה בתנוחה של אדנות. הוא לא דמה למלך שירש את כסאו בחסד; הוא דמה לזאב שכבש מאורה לא לו. עיניו, צהובות וצרות כעיני נץ, עקבו אחרי להבות האח הגדולה שבערה במרכז האולם, למרות שהערב היה חם. הוא תמיד חש קור בתוך הארמון הזה, כאילו האבנים עצמן מסרבות להכיר בו.

דלתות העץ הכבדות נפתחו בחבטה.

רץ צעיר, מכוסה בשכבה כה עבה של אבק דרכים עד שנראה כפסל חי של חימר, התפרץ פנימה. הוא כשל על ברכיו, נשימתו שורקת בגרונו היבש. ריח של זיעה וסוסים עייפים נישא ממנו, הורס את ריח קטורת הבשמים שאמורה להשרות אווירה נעימה באולם.

"אדוני המלך..." גמגם הרץ, ראשו מושפל אל הרצפה. "הדיווח... מהמישור..."

חואן לא זז. הוא רק הרים גביע יין מוזהב אל שפתיו. "דבר. האם הם כבר מתחננים על חייהם? האם הצמא כבר הוריד אותם על הברכיים?"

הרץ בלע את רוקו, וקולו רעד. "לא, אדוני. הם... הם מצאו מים. בלב המדבר, בתוך החול הטובעני. הם הקימו מכונה מוזרה, מפלצת של עץ ועור, והיא מפיקה מים זכים וקרים בכמות שמספיקה לצבא שלם. המצור... המצור כבר אינו מצור של צמא".

הגביע בידו של חואן קפא באוויר. לרגע השתררה דממה מוחלטת באולם, עד שאפשר היה לשמוע את רחש הגיצים באח. פתאום, בתנועה מהירה ממה שהעין יכולה לקלוט, חואן הטיח את הגביע ברצפה. היין האדום הותז לכל עבר, נראה כדם טרי על אבני הריצוף.

"איך?!" שאג חואן, וקולו הדהד בתקרת הקמרונות. "הובלנו אותם למלכודת המדויקת ביותר! סגרנו עליהם מהים, מהרמה ומהחזית! כל התקיפות של אנשינו היו רק הסוואה, רק משחק של חתול ועכבר כדי להתיש אותם, כדי להשאיר אותם תחת השמש הלוהטת עד שימכרו את נשמתם בעבור לגימה אחת!"

הוא קם מכסאו והחל לצעוד הלוך ושוב, גלימתו הכבדה חובטת במגפיו. "המטרה הייתה ברורה," סינן לעבר יועצו הזקן, המלומד כַּשְׂדָּאִי, שעמד בפינה המוצלת. "רצינו לשבור אותם לא בחרב, אלא ביאוש. רצינו שהם יזחלו אלינו, שיציעו לנו מרגלים מתוכם, שיבגדו בזיכרי בעבור נאד מים. כַּשְׂדָּאִי! שאלתי אותך כבר אתמול - האם הספיקו המרגלים שלנו לגייס מישהו מהם? האם הלחץ עבד?"

היועץ כַּשְׂדָּאִי כחכח בגרונו, פניו המקומטות לא הסגירו דבר. "היו... לחישות, אדוני המלך. היו סימנים של שבירה בקרב הצעירים. אחד מהם, ששמו נלחש בפי הממונים כחשוד בשיתוף פעולה, כבר החל להעביר מסרים. אך כעת..." הוא עצר לרגע, מביט ברץ המאובק, "כעת, כשיש להם מים, התקווה חזרה אליהם. איש לא ימכור את נאמנותו כשיש לו באר בלב המחנה".

חואן עצר מלכת. הוא צמצם את עיניו, מחשבה אפלה חלפה במוחו. "מכונה של עץ? משאבה בלב המישור? מניין להם המיומנות הזו?"

פתאום, צחוק קר ויבש נפלט מפיו. צחוק שהקפיא את דמו של הרץ.

"הוא שם", לחש חואן. "היורש האובד. בנו של הרוזן. החוכמה הזו... לשאוב מים מהסלע, לבנות כלים שמתגרים בטבע... זו הייתה נחלתה של משפחתו". הוא הסתובב אל יועצו, עיניו בוערות בשיגעון. "הוא חי! הנער שחשבנו שקברנו כבר, הוא זה שמשקה את אויביי במדבר!"

"אדוני המלך", ניסה כַּשְׂדָּאִי להרגיע, "אם הוא אכן שם, עלינו לפעול בשיקול דעת. אם נשלח כעת את כל התגבורת אל המישור כדי לתפוס אותו, הארמון ישאר ללא הגנה מספקת. אנחנו נהיה חשופים לתקיפה..."

"שתוק!" צווח חואן והתקרב אל היועץ עד שחוטמו כמעט נגע בשלו. "אתה לא מבין? כל עוד הנער הזה נושם, הכס הזה שמתחתיי אינו יציב! הוא הסמל שלהם! הוא המים שלהם והוא האוויר שלהם! אני רוצה אותו, כַּשְׂדָּאִי. אני רוצה אותו חי או מת, אבל אני רוצה אותו עכשיו!"

הוא פנה אל מפקד המשמר שעמד בפתח. "שלח את כל הפלוגות שנשארו בעֲתוּדָה. רוקן את האורוות. אני רוצה אלף פרשים במישור החוף עוד לפני שהלבנה תיוולד מחדש. תרמסו את הסככות שלהם, תהרסו את המשאבות שלהם, והביאו לי את הנער".

"אבל אדוני המלך," גמגם היועץ, "להשאיר את הארמון רק עם משמר כבוד? זה סיכון גדול מדי..."

"העיקר עכשיו, זה נקמה שלי!" שאג חואן ושלף פגיון קטן מחגורתו, נועץ אותו בשולחן העץ המפואר שבמרכז החדר. "צאו לדרך!"

הרץ והיועץ נסוגו במהירות מהאולם, מותירים את חואן לבדו. בחוץ, קולות של שיריון ודהרת סוסים החלו להדהד בחצר האחורית של הארמון, סימן לכך שהפקודה יוצאת אל הפועל.

חואן חזר לכסאו, אך הוא לא ישב. הוא עמד והביט בחשיכה המשתלטת על עיר הבירה. "בוא אלי, ילד", לחש אל הרוח הקרה שנשבה מבעד לחלון. "בוא ותראה איך המים המתוקים שמצאת הופכים למלוחים כדמעות."

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
וואו וואו וואו!
אין דברים כאלו!
זה נראה עוד יותר מושקע מהספרים הקודמים שלך...
רק את הקטע עם הקטורת והריח לא הבנתי.
ריח של זיעה וסוסים עייפים נישא ממנו, הורס את ריח קטורת הבשמים שאמורה להשרות אווירה נעימה באולם.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
כתיבה מעולה פלוס, אהבתי מאוד ומחכה לקרוא בספר!
תודה יקרה :)
רציתי לשאול אם את יכולה לאמוד כמה מילים בערך יש בספר לנוער? אני כותבת ספר לנוער לגילאי 13-16 ולא ברור לי כמה מילים צריך. 20,000 מילים יספיקו?
הספר הכי קצר שלי - סוד הזהב - 35,000 מילים. זה גם מספר המילים בערך בספריו של מאיר ברעם, אם את מכירה. נראה לי שזאת כמות מינימלית.

• הוסף לסימניות
נראה ממש טוב!
סיקרנת.
זה ספר נפרד, או המשך של משהו?
סיפור נפרד מתוך עולם של סדרת "קודיאל". כלומר אפשר לכתחילה לקרוא רק את הספר הזה. אך מי שמכיר את קודיאל ימצא קשר.

• הוסף לסימניות
הספר הכי קצר שלי - סוד הזהב - 35,000 מילים. זה גם מספר המילים בערך בספריו של מאיר ברעם, אם את מכירה. נראה לי שזאת כמות מינימלית.

תודה על התשובה:) האמת שיש לי הרבה תוכן ואני יכולה לכתוב יותר, רק היה לי חשוב לדעת כמה מילים בערך.
אגב, בספר סוד הזהב יש אוירה מיוחדת, כמו בשאר ספריך. תודה רבה!

• הוסף לסימניות
בס"ד

א. אם תוכלי לתת יותר רקע על הדמות - אם מדובר בבן או אח של קודיאל?
ב. אם תוכלי להעלות פרק דוגמה מהצד של גיבור הסיפור

• הוסף לסימניות
א - :censored: זה סוד כמוס... :)
ב - בבקשה:

"תפסתי אותך יצור קטן!" קול צרוד וזועם פילח את אווירו המהביל של השוק המרכזי, הומה האדם.

ריח חזק של תבלינים שרופים, שמן טיגון מתוק של מאפי הנהר, ובוץ מעורב במאכל בהמות נישא באוויר הלוהט. למרות הרעש שעמד ברקע, הצווחה הזאת משכה אליה את תשומת ליבו של איש גבוה, לבוש שחורים, שנראה כנטע זר במקום הססגוני. מעבר לכתפו נראתה קשת גדולה ואמתחת חיצים מלאה.

"מה אתה חושב, נער? שהרעב עושה אותך בלתי נראה?" ידו השמנונית של מוכר המאפים הענק החזיקה באוזנו המאדימה של נער צנום בעל עיניים חומות גדולות.

הנער התרומם על קצות אצבעותיו, חושק את שפתיו עד שהן החווירו.

"אני לא גנב", המילים יצאו מפיו מקוטעות.

"זה מה שכל הגנבים אומרים," נהם המוכר, אדום מזעם ומלהט תנור האפייה, ומשך את האוזן עוד. הנער פלט צווחת כאב.

"הנח לו".

קולו הרגוע של האורח לבוש הגלימה השחורה שידר סמכותיות. המוכר זרק עליו מבט מהיר, עדיין לא משחרר את טרפו. הוא נתקל במבט חד כשל נץ שננעץ בו מתחת לברדס, ובצלקת דקה ולבנה שחצתה את גבת הזר ונעלמה לתוך שיערו הכהה. המוכר בלע את רוקו ועיניו התחילו להתרוצץ בחוריהן.

"הנה".

הזר זרק מטבע כסף נוצץ על הדוכן. המטבע נחת בקול מתכת עמום ליד המאפים המטוגנים.

המוכר הביט בפליאה על המתנה הבלתי צפויה, ואז על הנער המתפתל בידו. החמדנות הכריעה והוא שחרר את האוזן. הנער צנח על אבני הבזלת המאובקות של אדמת השוק, משפשף את אוזנו, מתאפק לא לבכות.

"שקול לי חופן מהמאפים האלו", ציווה הזר. המוכר מיהר למלא את הבקשה, עיניו עדיין פעורות לנוכח הנדיבות הלא מוכרת.

בינתיים סקר הזר את הסביבה בעיניים מצומצמות. חבורת פרחחי רחוב יחפים, הצוחקים בלגלוג מרושע ומצביעים על הנער שהציל, לא נעלמה מעיניו.

"זה בשבילך".

הוא הגיש לנער את המאפים העטופים בנייר.

הנער הרים אליו את עיניו הגדולות והחומות:

"תודה לך, אבל אני לא זקוק לחסדי הבריות", הנער חשק שוב את שפתיו בעקשנות, משתדל לא להרגיש את הריח המתוק העולה מהשקית והמסחרר את חושיו.

"אתה שומר על הכבוד שלך ואני מעריך את זה", הזר סקר את עצמות לחייו השקועות של הנער, ואת מבנה גופו הצנום, "אבל לפעמים צריך לדעת לקבל עזרה".

הנער התעקש עדיין, סוקר בתורו את האיש. הוא כבר הבחין בסמל החץ והקשת על החזה, המסמל את קבוצת הציידים החופשיים.

הוא כבר גמר בדעתו לחמוק מפני בעל חסדו, כאשר משב רוח קצר מן הנהר הקרוב העיף את שולי הגלימה וקווצת חוטים לבנים התחומה מתחת לחגורתו של האיש נראתה אך לשנייה, אך היא הספיקה כדי שניצוץ חדש יידלק בעיניו הכבויות.

הוא לקח את חבילת המאפים, מרגיש איך ידו רועדת.

"תודה לך, אדוני".

"בבקשה", הבעת פניו של האיש לא השתנתה. הוא המשיך לסקור את השוק במבט חשדני מעל ראשו של הנער, כאילו חיפש סימנים של סכנה מתקרבת. "איך קוראים לך?"

"נור", אמר הנער, לחייו החיוורות מעלות מעט סומק. "סבא שלי קרא לי נורי".

"נור, נורי", האיש גלגל את השם על לשונו לאט, כאילו הוא טועם כל אות. קימט את מצחו והיה נדמה לנורי כי זיק מוזר נדלק בעיניו. "זה שם מעניין ומקורי", האיש הביט אל כיוון יציאה מהשוק, נדרך.

"היה נעים להכירך, נורי", הוא אמר, ובאותו רגע נעלם בין הדוכנים.

הנער עקב אחר האיש המקפץ בין דוכן התבלינים לגגון ישן, אך הגלימה השחורה יותר לא נראתה. היא נבלעה במהירות בגווניה הכהים של סמטת הבוץ.

מהיציאה מהשוק לעומת זאת נישאו קולות רמים.

"עצרו לביקורת", נשמעו פקודות רמות. הנער טיפס בזריזות חתולית על אחד הגגות המשופעים, העשויים רעפי חרס אדומים, מבחין בפלוגת חייליו של המלך חואן.

תוך רגעים מספר כל השוק נהיה כמרקחה. אנשים מיהרו להסתדר בשורות, החיילים הגיחו מכל פינה, סוחרים מיהרו לכסות את הסחורה, וקבוצת הנערים היחפים נדחפה לראות את ההצגה מקרוב.

נורי לא הרגיש שום רצון להיות עד לפשיטה נוספת, שכל כך אהב לערוך המלך החדש בניסיון עיקש לצוד את כל מתנגדיו. החיילים שלו הסתובבו בין העיירות והכפרים, מחזיקים בתרמיליהם דיוקנאות מצוירים, מדויקים יותר או פחות, של כל מי שנחשד בתמיכה בשלטון הישן. בנוסף, הם החזיקו פסלון עץ של אליל, אליו הוכרחו לסגוד כל נתיני המלך, ומי שסרב לנשק אותו, סופו היה מהיר ומר. וזאת עוד סיבה שבגללה מיהר הנער להתרחק מהמקום.

אמנם בינתיים אנשי המלך לא תפסו אזרחים תמימים, אך סבו הזקן, זכר צדיק לברכה, היה חוזר ואומר: 'הזהיר עיניו בראשו, אוזניו בקודקודו ורגליו מהירות להימלט - זה המתכון להישאר בחיים בימים משונים כאלה!' ונורי לא התכוון להתווכח עם חכמתו של הזקן.

נורי עבר מגג אל גג בתמרון גאוני, עד שמצא לעצמו פינה נסתרת. הוא פתח את חבילת המאפים, מרגיש את ביטנו מתכווצת ברעב. המאפים היו מתוקים ודבש ניגר מבין אצבעותיו. דמעות עלו בעיניו. עכשיו, כאשר אף אחד לא ראה, לא הרגיש יותר צורך להתאפק.

הוא הביט על קרעי בגדיו ועל רגליו היחפות. מרגיש את רחמיו העצמיים גואים בתוכו.

'לו רק סבא עוד היה חי', הוא הרהר, מתבונן בחבילה המתרוקנת במהירות מבהילה.

'לו אמא הייתה נשארת בחיים, לו אבא היה בא לקחת אותנו, כמו שהבטיח'.

המחשבות האלו לא היו מנחמות כלל, והנער הזיז את ראשו לצדדים, כאילו מנסה להיפטר מהן. צל חמק מתחת לבניין הגבוה שעל גגו ישב הנער, וכמה שניות אחר כך נשמעו רעשי צעדים רבים קרבים.

נורי הבחין באיש שהציל אותו מהסוחר בשוק מנסה לחמוק מבין הצללים.

כובעיהם המשולשים של חיילי המלך פרצו אל הסמטה והנער התרומם על רגליו. הפסיעות שלו על הגג היו כל כך שקטות, שאף אחד מהאנשים למטה לא העלה על דעתו להרים את הראש. הוא עקב אחר האנשים, עוקף אותם.

"לכאן, מהר!"

בעל הגלימה הרים את ראשו, מביט על חבל ישן שנורי זרק אליו מהגג. צעדיהם של החיילים כבר נשמעו מקצה הרחוב.

נשימותיו של בעל הגלימה היו כבדות, הוא זרק מבט נוסף למעלה, ומשהו במבטו של הנער כנראה שכנע אותו לתפוס בחבל.

הוא עלה על הגג במהירות, ונורי הספיק להעלות את החבל שניה לפני שהחיילים פרצו אל הסמטה.

נורי נשכב על הגג, מורה לאיש לנהוג כמוהו. הם עצרו את נשימותיהם, מקשיבים לצעקות המגיעות מלמטה.

"אתם לכו ימינה", הם שמעו את מפקד הפלוגה מחלק פקודות, "אנחנו ממשיכים ישר".

הקולות התרחקו והשניים הרשו לעצמם אנחת רווחה.

• הוסף לסימניות
א - :censored: זה סוד כמוס... :)
ב - בבקשה:

"תפסתי אותך יצור קטן!" קול צרוד וזועם פילח את אווירו המהביל של השוק המרכזי, הומה האדם.

ריח חזק של תבלינים שרופים, שמן טיגון מתוק של מאפי הנהר, ובוץ מעורב במאכל בהמות נישא באוויר הלוהט. למרות הרעש שעמד ברקע, הצווחה הזאת משכה אליה את תשומת ליבו של איש גבוה, לבוש שחורים, שנראה כנטע זר במקום הססגוני. מעבר לכתפו נראתה קשת גדולה ואמתחת חיצים מלאה.

"מה אתה חושב, נער? שהרעב עושה אותך בלתי נראה?" ידו השמנונית של מוכר המאפים הענק החזיקה באוזנו המאדימה של נער צנום בעל עיניים חומות גדולות.

הנער התרומם על קצות אצבעותיו, חושק את שפתיו עד שהן החווירו.

"אני לא גנב", המילים יצאו מפיו מקוטעות.

"זה מה שכל הגנבים אומרים," נהם המוכר, אדום מזעם ומלהט תנור האפייה, ומשך את האוזן עוד. הנער פלט צווחת כאב.

"הנח לו".

קולו הרגוע של האורח לבוש הגלימה השחורה שידר סמכותיות. המוכר זרק עליו מבט מהיר, עדיין לא משחרר את טרפו. הוא נתקל במבט חד כשל נץ שננעץ בו מתחת לברדס, ובצלקת דקה ולבנה שחצתה את גבת הזר ונעלמה לתוך שיערו הכהה. המוכר בלע את רוקו ועיניו התחילו להתרוצץ בחוריהן.

"הנה".

הזר זרק מטבע כסף נוצץ על הדוכן. המטבע נחת בקול מתכת עמום ליד המאפים המטוגנים.

המוכר הביט בפליאה על המתנה הבלתי צפויה, ואז על הנער המתפתל בידו. החמדנות הכריעה והוא שחרר את האוזן. הנער צנח על אבני הבזלת המאובקות של אדמת השוק, משפשף את אוזנו, מתאפק לא לבכות.

"שקול לי חופן מהמאפים האלו", ציווה הזר. המוכר מיהר למלא את הבקשה, עיניו עדיין פעורות לנוכח הנדיבות הלא מוכרת.

בינתיים סקר הזר את הסביבה בעיניים מצומצמות. חבורת פרחחי רחוב יחפים, הצוחקים בלגלוג מרושע ומצביעים על הנער שהציל, לא נעלמה מעיניו.

"זה בשבילך".

הוא הגיש לנער את המאפים העטופים בנייר.

הנער הרים אליו את עיניו הגדולות והחומות:

"תודה לך, אבל אני לא זקוק לחסדי הבריות", הנער חשק שוב את שפתיו בעקשנות, משתדל לא להרגיש את הריח המתוק העולה מהשקית והמסחרר את חושיו.

"אתה שומר על הכבוד שלך ואני מעריך את זה", הזר סקר את עצמות לחייו השקועות של הנער, ואת מבנה גופו הצנום, "אבל לפעמים צריך לדעת לקבל עזרה".

הנער התעקש עדיין, סוקר בתורו את האיש. הוא כבר הבחין בסמל החץ והקשת על החזה, המסמל את קבוצת הציידים החופשיים.

הוא כבר גמר בדעתו לחמוק מפני בעל חסדו, כאשר משב רוח קצר מן הנהר הקרוב העיף את שולי הגלימה וקווצת חוטים לבנים התחומה מתחת לחגורתו של האיש נראתה אך לשנייה, אך היא הספיקה כדי שניצוץ חדש יידלק בעיניו הכבויות.

הוא לקח את חבילת המאפים, מרגיש איך ידו רועדת.

"תודה לך, אדוני".

"בבקשה", הבעת פניו של האיש לא השתנתה. הוא המשיך לסקור את השוק במבט חשדני מעל ראשו של הנער, כאילו חיפש סימנים של סכנה מתקרבת. "איך קוראים לך?"

"נור", אמר הנער, לחייו החיוורות מעלות מעט סומק. "סבא שלי קרא לי נורי".

"נור, נורי", האיש גלגל את השם על לשונו לאט, כאילו הוא טועם כל אות. קימט את מצחו והיה נדמה לנורי כי זיק מוזר נדלק בעיניו. "זה שם מעניין ומקורי", האיש הביט אל כיוון יציאה מהשוק, נדרך.

"היה נעים להכירך, נורי", הוא אמר, ובאותו רגע נעלם בין הדוכנים.

הנער עקב אחר האיש המקפץ בין דוכן התבלינים לגגון ישן, אך הגלימה השחורה יותר לא נראתה. היא נבלעה במהירות בגווניה הכהים של סמטת הבוץ.

מהיציאה מהשוק לעומת זאת נישאו קולות רמים.

"עצרו לביקורת", נשמעו פקודות רמות. הנער טיפס בזריזות חתולית על אחד הגגות המשופעים, העשויים רעפי חרס אדומים, מבחין בפלוגת חייליו של המלך חואן.

תוך רגעים מספר כל השוק נהיה כמרקחה. אנשים מיהרו להסתדר בשורות, החיילים הגיחו מכל פינה, סוחרים מיהרו לכסות את הסחורה, וקבוצת הנערים היחפים נדחפה לראות את ההצגה מקרוב.

נורי לא הרגיש שום רצון להיות עד לפשיטה נוספת, שכל כך אהב לערוך המלך החדש בניסיון עיקש לצוד את כל מתנגדיו. החיילים שלו הסתובבו בין העיירות והכפרים, מחזיקים בתרמיליהם דיוקנאות מצוירים, מדויקים יותר או פחות, של כל מי שנחשד בתמיכה בשלטון הישן. בנוסף, הם החזיקו פסלון עץ של אליל, אליו הוכרחו לסגוד כל נתיני המלך, ומי שסרב לנשק אותו, סופו היה מהיר ומר. וזאת עוד סיבה שבגללה מיהר הנער להתרחק מהמקום.

אמנם בינתיים אנשי המלך לא תפסו אזרחים תמימים, אך סבו הזקן, זכר צדיק לברכה, היה חוזר ואומר: 'הזהיר עיניו בראשו, אוזניו בקודקודו ורגליו מהירות להימלט - זה המתכון להישאר בחיים בימים משונים כאלה!' ונורי לא התכוון להתווכח עם חכמתו של הזקן.

נורי עבר מגג אל גג בתמרון גאוני, עד שמצא לעצמו פינה נסתרת. הוא פתח את חבילת המאפים, מרגיש את ביטנו מתכווצת ברעב. המאפים היו מתוקים ודבש ניגר מבין אצבעותיו. דמעות עלו בעיניו. עכשיו, כאשר אף אחד לא ראה, לא הרגיש יותר צורך להתאפק.

הוא הביט על קרעי בגדיו ועל רגליו היחפות. מרגיש את רחמיו העצמיים גואים בתוכו.

'לו רק סבא עוד היה חי', הוא הרהר, מתבונן בחבילה המתרוקנת במהירות מבהילה.

'לו אמא הייתה נשארת בחיים, לו אבא היה בא לקחת אותנו, כמו שהבטיח'.

המחשבות האלו לא היו מנחמות כלל, והנער הזיז את ראשו לצדדים, כאילו מנסה להיפטר מהן. צל חמק מתחת לבניין הגבוה שעל גגו ישב הנער, וכמה שניות אחר כך נשמעו רעשי צעדים רבים קרבים.

נורי הבחין באיש שהציל אותו מהסוחר בשוק מנסה לחמוק מבין הצללים.

כובעיהם המשולשים של חיילי המלך פרצו אל הסמטה והנער התרומם על רגליו. הפסיעות שלו על הגג היו כל כך שקטות, שאף אחד מהאנשים למטה לא העלה על דעתו להרים את הראש. הוא עקב אחר האנשים, עוקף אותם.

"לכאן, מהר!"

בעל הגלימה הרים את ראשו, מביט על חבל ישן שנורי זרק אליו מהגג. צעדיהם של החיילים כבר נשמעו מקצה הרחוב.

נשימותיו של בעל הגלימה היו כבדות, הוא זרק מבט נוסף למעלה, ומשהו במבטו של הנער כנראה שכנע אותו לתפוס בחבל.

הוא עלה על הגג במהירות, ונורי הספיק להעלות את החבל שניה לפני שהחיילים פרצו אל הסמטה.

נורי נשכב על הגג, מורה לאיש לנהוג כמוהו. הם עצרו את נשימותיהם, מקשיבים לצעקות המגיעות מלמטה.

"אתם לכו ימינה", הם שמעו את מפקד הפלוגה מחלק פקודות, "אנחנו ממשיכים ישר".

הקולות התרחקו והשניים הרשו לעצמם אנחת רווחה.
עוצר נשימה...
מדהים

• הוסף לסימניות
את יכולה לתת משל לדוגמה מהספר?
לכתוב איך משל משתלב בספר? או את המשל עצמו?
בכל מקרה הנה לכם אחד המשלים הקצרים שמשתלב בספר כבדרך אגב:
(המקור לגירסא הזאת - מאתר הידברות)
דייג אחד ישב על גדת הנהר, אוחז בידו חכה ודג דגים. אדם עשיר מאוד עבר לידו, נעצר והביט בו נדהם: הדייג הצליח להעלות בחכתו כמות עצומה של דגים! לאחר שעה קלה החל הדייג לארוז את חפציו כדי ללכת לדרכו. האיש העשיר מיהר לעברו ושאל אותו: "מדוע אתה עוזב מוקדם כל כך?".
ענה לו הדייג: "דגתי כמות גדולה של דגים, שתספיק לי לכל השבוע, ואינני זקוק לעוד דגים. כעת אני הולך הביתה כדי ללמוד ולהחכים, וכדי לבלות זמן איכות עם בני משפחתי.
"אבל נסה לחשוב מה יכול היית לעשות עם כמות נוספת של דגים", הפציר בו העשיר. "את הדגים שאינך צריך לשימושך הפרטי אתה יכול למכור, ואת הכסף שתרוויח תוכל להשקיע בקניית ציוד דיג נוסף. אחר כך תוכל לקנות סירה ולשכור את שירותיהם של דייגים אחרים שידוגו עבורך את הדגים, ואתה רק תפקח על הנעשה מלמעלה".
"ולשם מה כדאי לי לעשות את כל זה?", שאל אותו הדייג.
ענה לו העשיר: "כשתתעשר, תוכל להעסיק מישהו שיפקח במקומך על כל העבודה, ואילו אתה תפרוש מהעבודה ותעסוק במה שאתה באמת רוצה לעשות בחיים".
בשלב הזה נפרד הדייג מהאיש העשיר וברך אותו לשלום, כשהוא מוסיף: "תודה רבה לך, אבל כבר עכשיו אני עושה בדיוק את מה שברצוני באמת לעשות בחיים!"...

• הוסף לסימניות
לכתוב איך משל משתלב בספר? או את המשל עצמו?
בכל מקרה הנה לכם אחד המשלים הקצרים שמשתלב בספר כבדרך אגב:
(המקור לגירסא הזאת - מאתר הידברות)
דייג אחד ישב על גדת הנהר, אוחז בידו חכה ודג דגים. אדם עשיר מאוד עבר לידו, נעצר והביט בו נדהם: הדייג הצליח להעלות בחכתו כמות עצומה של דגים! לאחר שעה קלה החל הדייג לארוז את חפציו כדי ללכת לדרכו. האיש העשיר מיהר לעברו ושאל אותו: "מדוע אתה עוזב מוקדם כל כך?".
ענה לו הדייג: "דגתי כמות גדולה של דגים, שתספיק לי לכל השבוע, ואינני זקוק לעוד דגים. כעת אני הולך הביתה כדי ללמוד ולהחכים, וכדי לבלות זמן איכות עם בני משפחתי.
"אבל נסה לחשוב מה יכול היית לעשות עם כמות נוספת של דגים", הפציר בו העשיר. "את הדגים שאינך צריך לשימושך הפרטי אתה יכול למכור, ואת הכסף שתרוויח תוכל להשקיע בקניית ציוד דיג נוסף. אחר כך תוכל לקנות סירה ולשכור את שירותיהם של דייגים אחרים שידוגו עבורך את הדגים, ואתה רק תפקח על הנעשה מלמעלה".
"ולשם מה כדאי לי לעשות את כל זה?", שאל אותו הדייג.
ענה לו העשיר: "כשתתעשר, תוכל להעסיק מישהו שיפקח במקומך על כל העבודה, ואילו אתה תפרוש מהעבודה ותעסוק במה שאתה באמת רוצה לעשות בחיים".
בשלב הזה נפרד הדייג מהאיש העשיר וברך אותו לשלום, כשהוא מוסיף: "תודה רבה לך, אבל כבר עכשיו אני עושה בדיוק את מה שברצוני באמת לעשות בחיים!"...
בס"ד

התכוונתי - אם תוכלי בבקשה להעלות משל אחד מתוך הספר "נוריאל" כפי שהוא ערוך בספר

תודה רבה!!

• הוסף לסימניות
קטע מתוך דבריו של מבקר ספרותי על הספר:

הספר מציג עלילת הרפתקה דרמטית ורבת־שכבות, הנשענת על סוד עתיק, קמע משפחתי ומאבק סמוי על זהות, נאמנות וירושה. כבר מראשיתו ניכר כי העלילה נבנית באופן מדורג ומחושב: פרטים קטנים (ציורים, רמזים, סמלים) מקבלים משמעות מצטברת ומתכנסים לשיאים עלילתיים מפתיעים. הגילוי בדבר זהות היורש, תפקיד הקמע והמזימות סביבו, מתרחש באופן שאינו שרירותי אלא תוצאה של זריעה מוקדמת ועקבית .

הספר מצטיין בפיתולים עלילתיים אמינים ולא צפויים: בגידות מוסוות, וידויים מאוחרים, והיפוך תפקידים בין דמויות הנתפסות תחילה כמשניות או חשודות . אחת ההפתעות החזקות היא המהלך המוסרי של הגיבור – ויתור מודע על ירושה סמלית ועתירת ערך לטובת הצלת חיים, מהלך המטלטל את ציפיות הקורא ומעמיק את דמותו של נוריאל .

המתח נבנה בעקביות: שילוב של סודות חלקיים, דיאלוגים טעונים וחשיפה מדודה של מידע. אין קפיצות לא מוסברות או „פתרונות קסם. כל התפתחות נשענת על מה שכבר הונח קודם. המעברים בין סצנות רגש (שיחות אב–בן, וידוי, תפילה) לבין סצנות פעולה (אימונים, בריחה, מערות סודיות) יוצרים קצב פנימי מאוזן ומחזיקים את הקורא דרוך לאורך הספר .

הסגנון בהיר, עשיר ומדויק. השפה גבוהה אך נגישה, עם תיאורים חזותיים חדים ודימויים שאינם מתאמצים להרשים אלא משרתים את הסיפור. הדיאלוגים אמינים ומובחנים. לכל דמות קול משלה. בולטת במיוחד היכולת לשלב דרמה רגשית מבלי לגלוש לפאתוס יתר .

הספר מפגין שליטה מרשימה בהקשרים פנימיים: סמלים חוזרים (העץ ההפוך, הקמע, המפה), דמויות שמופיעות בשלבים שונים בתפקידים משתנים, וחוטי עלילה שנקשרים זה בזה באופן הדוק. הקורא חש שהעולם הבדיוני „סגור” ועקבי – אין פרטים מיותרים, וכל אלמנט שב ומשתלם בהמשך . העולם המתואר אמנם בדיוני, אך ניכר שנבנה בהשראה היסטורית עקבית: מבצרים, מסדרים, חכמים, מחנות, שלטון ומרד. התחושה היא של תקופה אמינה עם חוקים פנימיים ברורים, שאינם סותרים את עצמם. הרקע ההיסטורי תומך בעלילה מבלי להכביד עליה .

המוסר היהודי הוא הלב הפועם של היצירה. רעיונות כמו אמת, כבוד הבריות, אחריות אישית, מחויבות לאמת וירושה רוחנית משולבים באופן טבעי בתוך העלילה והבחירות הדרמטיות של הדמויות. הציטוטים ממשנת בן־זומא והעיסוק במושגי כבוד, הנהגה ומסירות נפש מעניקים לסיפור עומק ערכי ומשמעות רחבה מעבר לעלילת ההרפתקה עצמה .

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.