- הוסף לסימניות
ואוו. איזו שנה הייתה לנו. מה לא היה לנו כאן? ניקים חדשים ומוכשרים שהצטרפו לקהילה, דיונים מרתקים עם דעות לכאן ולכאן, סיפורים בהמשכים חדשים, שירים מרגשים כתובים ביד אומן, וכן, גם סיפורים משלל הז'אנרים והסגנונות, החל במתח, רגש וקומדיה.
לעניות דעתי אומר שהשנה בלטו בקהילה 2 סוגות מבורכות במיוחד: כתיבת שירים, וכתיבת סקירת ספרות.
מכאן אשלח ברכות ותודות לכל הניקים שהתאמצו, חקרו, כתבו, מחקו, שכתבו, ערכו ופרסמו את יצירתם בפרוג. כידוע לנו, הכתיבה היא ללא רווח כלשהו, אך אסתכן ואומר שתסכימו איתי, שאין כמו הרווח והנחת לראות שמישהו נהנה ואהב את מה שכתבתם.
וכמובן, ישנו גם את הרווח המעשי. הידע שנצבר 'ומשופשף' מיום ליום. הביקורת הכנה שאנו מעודדים את חברי הפורום לתת לכל אשכול. לא להסס ולומר מה חשבתם על הטקסט, מה בדיוק אהבתם במה שקראתם, תיקוני שגיאות לשון או כתיב, אפילו עצות להמשך העלילה או כיוונים. כל הצדדים האלו הם מורי הוראה קריטיים לכל כותב וכותבת בקהילה.
וכעת, ללא הקדמות נוספות, אני נרגש להציג בפניכם, כמיטב המסורת, את..... תופים, מסך, אורות, דממה:
סיכום הפעילות השנתית בקהילת הכתיבה – לשנת התשפ"ה.
מאמרים מקצועיים בנושאי כתיבה וספרות
השנה, אמנם, פחות ופחות נתקלנו במדריכים מצד הכותבים, אך הנושא לא נעדר לגמרי. אנו מודים לניקים שמצאו לנכון לשתף את כלל חברי הקהילה בתובנות שונות ומאמרים מקצועיים שונים, ומקווים לראות בשנה הבאה עוד ועוד ניקים המצטרפים אליהם.
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
אתגרים דו שבועיים
ניתן להתגאות שאחרי כל כך הרבה שנים, קהילתנו היא בין הבודדות בפרוג שעדיין שומרת על הגחלת וממשיכה ומתמידה במסורת האתגרים הדו שבועיים. כאן המקום להודות לכל המנהלים שהושיטו עזרה ותמכו (@מ. י. פרצמן , @ניהול קהילת כתיבה ), @הספרן – על איגוד האשכולות לאשכול האתגרים, למגישי האתגרים השונים, וכמובן, למשתתפי האתגרים עצמם.
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
אתגר חודשי
לצערנו המסורת מהשנים שעברו פסקה (זמנית), והאתגר החודשי שעורר הדי התרגשות ותכונה בקהילה הפסיק לעת עתה, אך אתגר 'נובמבר ספרותי', שהשנה חגג את שנתו השנייה בקהילה, היה גם היה וזכה לתמיכה ולהשתתפות רבה, וליצירות איכותיות רבות.
לוחשים לי באוזנייה שההנהלה לא מאשרת או מכחישה כי פורמט 'האתגר החודשי' המקורי נמצא על שולחן המערכת כבר זמן רב, אך המנהלים כן מוכנים לאשר שנכונו הפתעות בנושא, בעז"ה.
www.prog.co.il
ביקורת ספרות
וואו! כשהתחלנו לעסוק בתחילת השנה בביקורות הספרות, לא שיערנו לעצמנו עד כמה הז'אנר יהיה פופולארי בקהילה. זכינו והשנה ניקים רבים החליטו לעטות את כובע ה'מבקר' ולהגיש לנו ביקורת ספרות איכותית ומקצועית, 38 במצטבר.
להלן הביקורות לשנת תשפ"ה:
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
סיפורים בהמשכים
גם השנה לא שקטתם על שמריכם ואפיתם לנו סיפורים בהמשכים ריחניים. מהם שהחזיקו מעמד פרק או שניים, ומהם שהתקרבו ומתקרבים לסיומם ולכדי ספר שלם. (וכן, גם לא נשכח את הסיפורים השנים שעדיין שומרים על דופק, הם אמנם לא יכללו ברשימה של זאת השנה, אך עדיין הם ראויים לכל הערכה) סך כלל הסיפורים-בהמשכים לשנת התשפ"ה – 43.
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
www.prog.co.il
שיתופים בולטים לאורך השנה
השנה ב"ה היו עשרות טקסטים שונים, מרגשים, מצחיקים, מותחים ומה לא... וגם דיונים מעמקים ונרחבים שעוררו הדים. הנה מקבץ קטן של חלקם, משום שרבים הם ואי אפשר לפורטן...
וגם... תרועת חצוצרות. מי אמרנו אחראי על התופים? הא, קדימה. יופי, מעולה.
אנו נרגשים להתחיל בפורמט חדש (נקווה שלא חד פעמי):
"ספר השיאים של קהילת הכתיבה בפרוג" – מהדורת תשפ"ה:
ואלו הם:
וכן, זה לקח המווווון זמן. עברתי על כמעט כל אשכולות הקהילה בשנה החולפת, דבר שלקח מאמץ, יזע (לא באמת, יש מזגן...), בילוש ומיון, וגם הקרבה של כמה שעות שינה. אבל התוצאה מעולה, לא? פליז, פרגנו בלייק. תביעו את הערכתם...
וגם, ט.ל.ח.
אז...
הייתה לנו שנה מלאה ומוצפת ברגשות שונים, רגשות שהסתננו גם מבעד למקלדת ולקולמוס המרקד בין השורות. פגשנו חברי קהילה חדשים, השתדלנו לעזור ולהחכים אחד את השני בידע ספרותי ובכלים טובים יותר לכתיבה. וכן, למרות שהנוסח של הפסקה הזו זהה לקודמותיה מהשנים שעברו, אני ממש מתכוון ברצינות לכל מילה ומילה, ואני מצפה בכיליון עיניים לראות את התוצר הסופי של כל ניק וניק, ולאחל לכולם שנה טובה וכתיבה פוריה. שנשמע רק בשורות טובות.
בהצלחה. תשפ"ו.
לעניות דעתי אומר שהשנה בלטו בקהילה 2 סוגות מבורכות במיוחד: כתיבת שירים, וכתיבת סקירת ספרות.
מכאן אשלח ברכות ותודות לכל הניקים שהתאמצו, חקרו, כתבו, מחקו, שכתבו, ערכו ופרסמו את יצירתם בפרוג. כידוע לנו, הכתיבה היא ללא רווח כלשהו, אך אסתכן ואומר שתסכימו איתי, שאין כמו הרווח והנחת לראות שמישהו נהנה ואהב את מה שכתבתם.
וכמובן, ישנו גם את הרווח המעשי. הידע שנצבר 'ומשופשף' מיום ליום. הביקורת הכנה שאנו מעודדים את חברי הפורום לתת לכל אשכול. לא להסס ולומר מה חשבתם על הטקסט, מה בדיוק אהבתם במה שקראתם, תיקוני שגיאות לשון או כתיב, אפילו עצות להמשך העלילה או כיוונים. כל הצדדים האלו הם מורי הוראה קריטיים לכל כותב וכותבת בקהילה.
וכעת, ללא הקדמות נוספות, אני נרגש להציג בפניכם, כמיטב המסורת, את..... תופים, מסך, אורות, דממה:
סיכום הפעילות השנתית בקהילת הכתיבה – לשנת התשפ"ה.
מאמרים מקצועיים בנושאי כתיבה וספרות
השנה, אמנם, פחות ופחות נתקלנו במדריכים מצד הכותבים, אך הנושא לא נעדר לגמרי. אנו מודים לניקים שמצאו לנכון לשתף את כלל חברי הקהילה בתובנות שונות ומאמרים מקצועיים שונים, ומקווים לראות בשנה הבאה עוד ועוד ניקים המצטרפים אליהם.
מדריך מקצועי - איך להפיק ספר באופן עצמאי?
בדורנו קל יחסית להפיק ספר באופן עצמאי (עדיף לדעתי להפיק דרך הוצאה לאור עם הפצה מסודרת, אבל אפשר גם אחרת, עבור אנשים שמסיבות שונות לא מצאו הוצאה לאור). זה לא יקר, ואפשר למצוא פתרונות זולים נוספים, וגם ממלא את הלב בסיפוק. אנשים שכותבים ספר הם אנשים שיש להם כשרון או יש להם מסר ואמירה. וחשוב שכל...
www.prog.co.il
מדריך מקצועי - איך רוכבים על בינה מלאכותית (GPT)
יש כלי שנכנס לחיינו, שמו AI. בעברית קראו לו "בינה מלאכותית". ישנם כאלו שמפחדים ממנו, ישנם כאלו שאוהבים אותו. ופה נכנס המקום של המדריך הזה. איך להשתמש בו נכון. אתם רוצים לכתוב משהו, בואו תראו איך עושים את זה. אז למה צריך אותנו? את הכותבים? כי רק אנחנו נדע להפעיל אותו כמו שצריך, הרי יותר ממה...
www.prog.co.il
מדריך מקצועי - על הדרך של הספר שלכם עד למדף בחנות
חלפו כבר כמה וכמה חודשים בהם דחיתי שוב ושוב את קיומה של ההבטחה שנתתי כאן לפרט קצת על תהליך הוצאת ספר ועל תובנות שליקטתי לאורך הדרך. אבל הנה לכבוד חנוכה – החג הלא רשמי של מבצעי הספרים והמבצע של הספר "יחידאי" ב"אור החיים" בשלה העת ונחה עלי הרוח סוף סוף, לממש את מה שהבטחתי.. ראשית כל חשוב לי לומר...
www.prog.co.il
מדריך מקצועי - פחות זה יותר: איך לעמוד במגבלת מילים בלי לאבד את המסר
(קרדיט תמונה: ChatGPT) כלי נהדר בכתיבה הוא האפשרויות הבלתי מוגבלות שהיא מעניקה לנו. איש אינו מגביל אותנו למקום, לזמן, או אפילו למציאות כלשהי. הסופר הוא הקברניט, והוא מנווט את ספינתו בין עשרות מילים כרצונו. אלא שבמקרים לא מעטים, הוא נתקל במחסום שהוצב מראש – מגבלת מילים. בכתיבה למגזינים...
www.prog.co.il
אתגרים דו שבועיים
ניתן להתגאות שאחרי כל כך הרבה שנים, קהילתנו היא בין הבודדות בפרוג שעדיין שומרת על הגחלת וממשיכה ומתמידה במסורת האתגרים הדו שבועיים. כאן המקום להודות לכל המנהלים שהושיטו עזרה ותמכו (@מ. י. פרצמן , @ניהול קהילת כתיבה ), @הספרן – על איגוד האשכולות לאשכול האתגרים, למגישי האתגרים השונים, וכמובן, למשתתפי האתגרים עצמם.
אתגר - אתגר דו שבועי- מי זה קייל? (רמז: אין קשר לכרוב)
עלילה טובה חשובה בכתיבת סיפור מעניין, אך נראה כי הדמויות חשובות לא פחות. אישית, יכולה למצוא את עצמי קוראת ספר מטופש יחסית רק מאהבתי (או סלידתי) לדמויות. באתגר הזה נשקיע בדמויות. כולם הסתכלו עליו. הוא נשם עמוק ודלה מתוכו פרצוף של 'לא אכפת לי ולא מרגש אותי בכלל' והמשיך. הוא דמיין את קייל בעיני...
www.prog.co.il
אתגר - אתגר דו שבועי - מה הסיפור שלך?
בס"ד אתגר דו שבועי - מה הסיפור שלך? אז כהמשך לאתגר של @אלישבע קיי החלטתי לקחת את המרכיב הבא שמרכיב סיפור טוב, עלילה. באיזשהו מקום, כמו שלתחום הבמה יש את השילוש המקודש – משחק, שירה וריקוד, לספרות יש את השילוש שלה – דמות, עלילה ו(סגנון) כתיבה. עלילה טובה, היא כזו שיודעת לשנות את הדמות מבפנים...
www.prog.co.il
אתגר - אתגר דו שבועי- סיפור תנכי.
דבר ראשון, תודה ל @RU1 על האתגר המחכים, ותודה לכל קהילת הכתיבה על המקום לכתוב ולהשתפשף (לא הייתי כותב בלעדיכם, אז קחו את כל הקרדיט.) די מפחיד לעמוד במקום הזה, של כותב האתגר. ועוד יותר מפחיד להיות אח"כ שופט. יש בסיפורת העולמית כל כך הרבה אלגוריות וספרי מדע בדיוני, שעלילתם בנויה על סיפורים...
www.prog.co.il
אתגר - אתגר דו שבועי - משתי נקודות מבט
דבר ראשון - תודה רבה ל @אניגמאמין על האתגר היהודי כל כך, ועל כך שנתן לי את האפשרות להתעלל קצת בחברי הכותבים... ;) אשתדל כמה שיותר. ועכשיו - לאתגר! אחד הדברים שהופכים סיפור לאיכותי - הוא נקודת המבט. לפעמים הסיפור יכול להיות קלאסי מידי, מוכר להחריד, או קיטשי. אבל כשמביאים אותו מזווית ראייה אחרת -...
www.prog.co.il
אתגר - אתגר דו שבועי - מילים של אמת!
נושאים בגאון את חגורת 'כתיבה ספרותית? בואו נדבר על זה. ה'זן' שלנו ייחודי, הוא גם די זהה... הרגישות, האומנות, העמקות - הן קווי אופי בסיסיים של כמעט כל אוחז בעט. *** עסקנו מספיק בכתיבה. בואו נדבר הפעם על עצמנו. החיים שלנו דינמיים. רגשות הכאב, הבדידות, הניכור - תופסות אצל הרבה נתח משמועתי בחיינו...
www.prog.co.il
אתגר - אתגר דו שבועי - חטופים-וקפלן
ראשית, תודה לניק היוקרתי @יהלום-יצירות מלוטשות - על האתגר "מילים של אמת". טרם העליתי את האתגר, חלפו במוחי עשרות כיוונים, חלקם יצרתים במיוחד, וחלקם מופרעים ביותר (הופתעתי אפילו מעצמי..), אבל האקטואליה בסוף נצחה. ואי לכך האתגר שלפניכם, נושא כותרת נפיצה וכאובה כאחת, ומציע בהתאם שתי אפשרויות...
www.prog.co.il
אתגר - אתגר דו שבועי - מתמודד!
ראשית, תודה רבה לניק @הספרן על האתגר המרתק: אתגר דו שבועי - חטופים וקפלן מציינת שזו פעם ראשונה שלי באתגר ופעם ראשונה של זכיה! תודה לכל הקוראים והמגיבים, נותנים פה חשק להוציא לאור! האתגר "מתמודד!" הוא כמו שזה בטח נשמע, על אלו שמתמודדים... 1. לכתוב סיפור, נוגע הכי בלב 2. על נער/נערה/בוגר/ת או...
www.prog.co.il
אתגר - אתגר דו שבועי - עולם ממבט שונה!
ראשית, תודה רבה לmy-m על האתגר המהממם והמרגש אתגר דו שבועי - מתמודד! זו פעם ראשונה שלי באתגר ופעם ראשונה שאני זוכה! תודה לכל הקוראים והמגיבים, נותן חשק להמשיך לכתוב! האתגר "עולם ממבט שונה!" הוא על העולם של השונים- ילדים מיוחדים. 1. לכתוב סיפור, נוגע ללב ומרגש. 2. על ילד/ילדה/מבוגרים כל מישהו...
www.prog.co.il
אתגר - אתגר כתיבה דו שבועי: אורח לא קרוא
ערכתם למכר מסיבת יומולדת ו...אופס...פאדיחה. מישהו גילה שהוא לא הוזמן למסיבה והוא מאוד פגוע. הוא בטוח שבמסיבה הזאת הוא היה חייב להיות אחד מעמודי התווך. מיהו? למה לא הזמנתם אותו? כל אלה הן תשובות שתצטרכו לענות לעצמכם ולאחר מכן תצטרכו לכתוב תירוץ משכנע ממש למה לא הזמנתם אותו, כזה שיפייס את דעתו...
www.prog.co.il
אתגר - התחפושת שחמקה משליטה! - אתגר דו שבועי 🎭🤡
כחחח... אהם האם.... חת חת... שתיים שתיים... שומעים? יופי. טוב מאוד. אז שלום לכולם, וברוכים הבאים לאתגר הפורימי שלנו! אז מה האתגר? טוב ששאלתם. הפעם אתם צריכים לכתוב סיפור שבו תחפושת תמימה (לכאורה) יוצאת משליטה לחלוטין! היא יכולה להשתלט על מי שלובש אותה; להפוך מסיבה מסתורית למציאות; ואולי פשוט...
www.prog.co.il
אתגר - לא בוחרים בזכות השתיקה.
אצבע קרירה הונחה מתחת לסנטרו, זוקרת אותו בתנועה חדה. משפילה. "אתה עשוי לגלות שמחיר השתיקה שלך גבוה מכדי שתוכל לשלמו". סצינות חקירה הן דבר שניתן למצוא כמעט בכל ספר מז'אנר הדרמה-אקשן-פנטזיה. חלקן מרגישות כמו קלישאה של עצמן, חובבי קריאה יוכלו לצפות את הדיאלוג המתנהל בהן מתחילתו. מעטות אחרות...
www.prog.co.il
אתגר - דיאלוג מוזיקלי.
בס"ד דיאלוג מוזיקלי לפעמים העט יותר דומה לשרביט ניצוח. בהינף יד מחליט המנצח באיזה סגנון תושמע היצירה שלו, איזו אינטרפרטציה תקבל. מינורית? מז'ורית? כמה פעימות לדקה? ובאיזה מקצב? אותה יצירה, פרשנויות שונות. הכל תלוי במנצח או במקרה שלנו: האוחז בעט. האתגר לשבועיים הקרובים בעז"ה: כתבו...
www.prog.co.il
אתגר - משחק השקט
"עכשיו משחקים במשחק השקט!", הכריז המבוגר התורן שהשגיח עליכם, אי אז כשהייתם ילדים(?), כאשר הדציבלים שהקמתם איימו על שלמות עור התוף. גם הדמויות באתגר הזה, משחקות במשחק השקט. אחרי שבאתגר האחרון דיברנו פעמיים, אנחנו מאזנים עכשיו עם אתגר שתקני במיוחד. כתבו קטע שאין בו דיאלוג בין הדמויות. יש מעשים...
www.prog.co.il
אתגר - קשקשת ברשת
ראשית כל, אני מתרגשת! זכיה ראשונה, וממילא פעם ראשונה שאני מעלה פה אתגר! תודה ל @דודה על האתגר משחק השקט היה מדהים! ועכשיו... אחרי שבועיים של שתיקה, הגיע הזמן לפתוח את הפה ולסגור את העיניים. איך עולם מתנהל ללא הבעות פנים, שמש מאירה ורחובות הומי אדם? או, איך חקירה נראית ללא חדר אפרורי שבו נורה...
www.prog.co.il
אתגר - אתגר דו שבועי - שיר של יום
ברוכים הבאים לאתגר החדש - שיר של יום. כחובבת מושבעת של סוגת השירה, לא יכולתי שלא להקדיש לה את האתגר הזה. משערת שברגע זה ממש איבדתי חלק מכם - אלו שאינם נמנים על חובבי הז'אנר - אבל לפני שאתם הולכים מכאן, אבקש שתקדישו עוד רגע לנסות לטעום, לבחון ולשקול יציאה מאזור הנוחות, כי זו מהותו של אתגר. הוא...
www.prog.co.il
אתגר - והנמשל--- אתגר דו שבועי
---ושוב הושלכנו מעולם של כולל, עבודה ולימודים, וארוחת ערב, ומה צריך לקנות, ליקום מקביל של אזעקות, התראות, טילים, יירוטים, זירות נפילה, נפגעים, אך הרבה יותר מאלו- חסדי ה' וניסים עצומים. וכשחושבים על כך – אם חושבים – מי שמצליח לחשוב בתוך הכאוס הזה – מגלים שהמלחמה הזו היא רק משל. כתבו קטע בו...
www.prog.co.il
אתגר - רגתא הביתך כופה
"הליחס, הם העשה?" אוה בבותסה, אל חוטב נכאש ונף וילא. "ניא יל נועש," לצנתה, תימומדא תממחם תא וינף. רגע, לאיזה פורום הגענו? פורום כתיבה מקצועית, לא? בעברית, הלא כן? אכן כן. אבל אחת היכולות שלנו ככותבים היא לשחק במילים, למצוא ולהמציא מילים שיקבלו משמעות משל עצמן, משמעות שתרגש את הקורא גם אם לפני...
www.prog.co.il
אתגר - ברחה לי המילה...
קרה שהרגשתם שהמילים בורחות לכם? באתגר הזה הן בורחות באמת. כתבו קטע קצר (עד 300 מילה) (בשיפוט תנתן עדיפות לקטעי פרוזה) שבו המילים מחליטות לברוח. למה הן בורחות? לאן? ומה קורה למי שנשאר מאחור - בלי מילים? ספרו לנו על כך. זה יכול להיות מצחיק, ויכול להיות פילוסופי. זו יכולה להיות פנטזיה קסומה, או...
www.prog.co.il
אתגר - מכל קצוות תבל- אתגר דו שבועי
החופש הגדול הוא זמנו של הבלתי מוכר. מקומות ידועים, אנשים מוכרים והרגלים קבועים מפנים את מקומם לטובת חדשים, אחרים ומפתיעים. כתבו קטע שמתאר מפגש בין קצוות שונים במיוחד. הם יכולים להיות אנושיים- מפגש בין דמויות מעולמות אחרים למדי, גיאוגרפיים- אנשים שמרחיקים לכת לקצה הארץ, כאשר הקצה נמדד ביחס למה...
www.prog.co.il
אתגר - אתגר דו שבועי- שרשרת אירועים
מכירים את הסיפור הידוע (שגם הוזכר לאחרונה כאן בקהילה) על החיוך שהתגלגל? הרעיון הטכני של הסיפור הוא מעגל שמתחיל בדמות אחת, עובר הלאה לדמות אחרת, ובסופו של דבר מסתיים בדמות הראשונה. כאן באתגר תצטרכו לבנות סיפור דומה, רק ברמה אחת מעל. המקרים בסיפור אינם אותו הדבר כמו חיוך או מחמאה, אלא מקרים שונים...
www.prog.co.il
אתגר חודשי
לצערנו המסורת מהשנים שעברו פסקה (זמנית), והאתגר החודשי שעורר הדי התרגשות ותכונה בקהילה הפסיק לעת עתה, אך אתגר 'נובמבר ספרותי', שהשנה חגג את שנתו השנייה בקהילה, היה גם היה וזכה לתמיכה ולהשתתפות רבה, וליצירות איכותיות רבות.
לוחשים לי באוזנייה שההנהלה לא מאשרת או מכחישה כי פורמט 'האתגר החודשי' המקורי נמצא על שולחן המערכת כבר זמן רב, אך המנהלים כן מוכנים לאשר שנכונו הפתעות בנושא, בעז"ה.
אתגר - נובמבר ספרותי #2 > אתגר כתיבה | אשכול העבודות
בשורות טובות לכולם לאור ההצלחה המקצועית שהייתה לנו בשנה שעברה, גם השנה נחנוך כאן בקהילה את האתגר "נובמבר ספרותי", בניהולו של הניק @יוסף יצחק פ. מתכבדת להזמין אותו לכאן להסביר מה יקרה ואיך. בהצלחה לכולנו!
www.prog.co.il
ביקורת ספרות
וואו! כשהתחלנו לעסוק בתחילת השנה בביקורות הספרות, לא שיערנו לעצמנו עד כמה הז'אנר יהיה פופולארי בקהילה. זכינו והשנה ניקים רבים החליטו לעטות את כובע ה'מבקר' ולהגיש לנו ביקורת ספרות איכותית ומקצועית, 38 במצטבר.
להלן הביקורות לשנת תשפ"ה:
ביקורת ספרות - מצוד הגורל, מאת ש. יצהר
לתשומת לבכם, הביקורת גדושת ספויילרים, לאלו המעוניינים לקבל את המסר הסופי בלי להסתכן בספויילרים: הספר מעולה, חובבי מתח יהנו ממנו בהחלט, למרות ההערות הבלתי נמנעות... היססתי רבות לפני שקניתי את הספר. בפעמים הקודמות בהן נתתי אמון יתר על המידה, התאכזבתי קשות בסופו של דבר. אבל מול ההיצע הדל יחסית של...
www.prog.co.il
ביקורת ספרות - "חלונות אור" - סדרת ספרים.
סדרת "ילדי שי" היתה סדרת ספרים אהודה ביותר לפני 20-30 שנה. יש בה הכל: תמימות ילדותית לצד אפיון טוב של הגיבורים; הזדהות עם עולמם, אמונה וביטחון, מתח קל, צחוק, דרמה ורגש. במיוחד יש בה הרחבת אופקים, כולל שיח מותאם על דברים שיכולים לתת ערך לקוראים. בדור שלנו סדרת "ילדי שי" עדיין אקטואלית ונהדרת...
www.prog.co.il
ביקורת ספרות - טרילוגיית קודיאל - ביקורת ספרות.
סבתא אמרה שהבטחות צריך לקיים, ואני הבטחתי. כמעט שכחתי מזה, עד שחשבתי לעצמי: הרי יש לי זמן פנוי עכשיו! (מה גם שלא כדאי להסתבך עם סבתא, היא יכולה לבוא אליך לבית רק כדי לבדוק אם הגרביים שלך רטובות [והם יהיו תמיד. מניסיון.].) למי שלא יודע, או שהוא משום-מה בעל דילי (או שלהבדיל הוא קורא את זה לאחר...
www.prog.co.il
ביקורת ספרות - זה כבר סיפור אחר - ביקורת ספרות.
אה הא! מצאתי! במבה! מה? אה, פשוט זה הדבר היחיד חוץ מהספר הזה שקרו לי איתו כ"כ הרבה דברים מוזרים. טוב, אחרי שעברנו את השורות שרואים בתצוגת פוסטים (אותם כותבים כדי להרשים...), אפשר להתחיל: אז כמובן, כיאה לסופר מיגע, נתחיל באנקדוטות קודם, כי בסופו של דבר גם הם חלק מהביקורת על ספרו של @הווה פשוט...
www.prog.co.il
ביקורת ספרות - ביקורת ספרות לומדת: שניה לפני האור מאת ר. קפלר
בעז"ה ביקורת ספרות לומדת: הספר "שניה לפני האור" מאת רותי קפלר מאת רחל העכט sipur8rachel.gmail שניה לפני תמיד ידעתי שלספר טוב יש כוח מרפא לנפש, אך רק בתחילת שבוע שעבר, בעוד אני מתמרמרת מחום, צמרמורות ושיעולים בלתי פוסקים, גיליתי שהוא עשוי לרפא גם את הגוף. קריאה (שנייה) בספרה של רותי...
www.prog.co.il
ביקורת ספרות - צנצנת הפלאים
בקרב קהילת הלבלרים הפועלים בארץ הקודש, מתבלט סופר דגול ומורם מעם המרומם את נפש קוראיו טפח מעל אפרוריותם של חיי היומיום. האיש ניחן ביכולת וירטואוזית ליטול אירוע חדגוני של חולין ולקדש אותו במילים פואטיות של שבת. במכחולו הציורי הוא צובע ברבגוניות כל אפיזודה שגרתית, נדושה ובנאלית. כל פעילות...
www.prog.co.il
ביקורת ספרות - מעשה מחכם ותם עם תובנות ליבו של @Natan Galant
היום הספר הגיע אליי בדואר. מייד שיכולתי התיישבתי לקרוא אותו בנשימה עצורה, מכריכה לכריכה. אני לא מתיימר לכתוב ביקרות על הספר עצמו, כמו שאכתוב על ההווי והלב המורגש בו. שמעתם פעם על המושג 'דיבורים של אמת'? הוא כנראה נאמר על הספר הזה. דיבורים שגורמים לך להתגעגע לנשמה שלך, שקבורה לה אי שם מתחת להררי...
www.prog.co.il
ביקורת ספרות - המשודך המתוסבך / אליאב
את הכרך הראשון של "המשודך המתוסבך" קיבלתי במתנה מ @EPaP , כאות הוקרה על שזכיתי להיות השדכנית שלה. לא ברור לי אם זה היה רמז עדין לכך שהייתי אמורה לבצע את השידוך שלה מוקדם יותר, או סתם שי נחמד. כך או כך, בפעם הראשונה שהגיע הזוג הצעיר להתארח אצלנו בשבת, הביאה איתה אפרת ספר קריאה בשבילי בתור מתנה...
www.prog.co.il
ביקורת ספרות - מכריכה לכריכה ומה שבאמצע: דופליקטים 2. אוצרים: כבלי החירות
זהירות, הביקורת כורעת תחת עומס ספויילרים, אם לא קראת את הספר ואתה מתכנן לקרוא אותו בהמשך מומלץ להימנע מקריאת הביקורת לעת עתה לכתוב ביקורת ספרות על ספר של @יונה ספיר זה לא דבר שבא ברגל, כלומר, ברור שלא. מקלידים אותה ידנית... אבל בכל זאת, רק לשם האמינות, הסתפקתי רבות מה לכתוב מתוך שלל המחשבות...
www.prog.co.il
ביקורת ספרות - חג (כבלי) החירות
סלחו לי על הכותרת, ההכרח לגיוון לא יגונה. וגם- חג לחובבי הז'אנר, מן הסתם. זוהי ביקורת ספרות, לספר דופליקטים. חיכינו, ציפינו והוא הגיע- אוצרי החירות, החלק השני בסדרת הפנטזיה "דופליקטים" מבית יונה ספיר. אז אחרי שנחשפנו לפורמט, לעולם צבעוני ומרתק הקהל הנלהב נאלץ לחכות לצאת הספר הבא. והנה הוא...
www.prog.co.il
ביקורת ספרות - ביקשתי לתת | מיכל אופק | זהירות ספוילרים!!
מנסה פעם ראשונה לכתוב סקירה/ ביקורת, מקווה שיצא טוב :) כמה מילים לפני: את הסיפור קראתי בהמשכים ב'מרווה לצמא', מאזור פרק 55 בערך פספסתי, היינו מנויים ופתאום המרווה כבר לא הגיע, חיכינו שבוע, שבועיים, ואפילו חודש (!) ואז ביטלנו... (אל דאגה, אחרי כמה חודשים החזרנו את המנוי...). הייתי חייבת לקרוא...
www.prog.co.il
ביקורת ספרות - השנייה הייתי | פ. שטרן וג. ספרין | ספוילרים!!
גם את הסיפור הזה קראתי ב'מרווה'. גם אותו קראתי עד פרק מסוים (באזור פרק 35) והפסקתי בגלל בעיות עם המנוי. (שבסוף אחרי חודשים ארוכים הסתדר). הספר הוא פרי עטן של הסופרת פ. שטרן ובִּתָּהּ ג. ספרין. ז'אנר: רגש. דמויות ראשיות: דבורה, אלישבע, מימי ומלכי. שני זוגות של תאומות (בהתאמה). ועכשיו...
www.prog.co.il
ביקורת ספרות - שברי אדם | ד. נויגרשל | אזהרת ספויילרים - ואורך...
בעקבות שטף הספרים ושטף הביקורות עליהם כאן בפורום, אני מעלה סקירה\ביקורת נוספת לביקורת ספרות חזיון תעתועים של א. בראב הפעם על הספר שברי אדם - ד. (דבורה) נויגרשל. אני אצלול ישירות לכריכה, העלילה תגיע תכף. מחויבת להזהיר | המון ספויילרים - בערך תקציר של הספר. היכונו! כריכה: בלי המון פרטים, בלי...
www.prog.co.il
ביקורת ספרות - חזיון תעתועים | א. בראב | אזהרת ספויילרים!
קראתי השבת את הספר חזיון תעתועים של א. בראב. למי שלא מכיר, בקצרה: חזיון תעתועים, ספר רביעי בסדרה. ז'אנר - מתח, פעולה, שב"כ, מוסד. דמויות ראשיות - ינאי ורועי שיר, זוג תאומים. מי שעדיין לא קרא ומתכנן לקרוא - אזהרת ספויילרים! אז כדאי שתתאפקו עוד קצת, עד שתקראו את הספר ;) בנימה אישית: אמנם בדרך...
www.prog.co.il
ביקורת ספרות - דופליקטים 2 - אוצרי החירות
ב"ה אזהרת ספוילרים - אם לא קראתם, לכו תקראו ואז תחזרו לכאן, חבל שתפסידו.... טוב, אז על הדופליקטים עצמם אין צורך להרחיב, כולנו מכירים אותם הלוך וחזור, בשנה וחצי של המתנה לא נותר לנו אלא לקרוא שוב ושוב את כרך א' ולתהות את תהיותינו. ברוך הבא, כרך ב'! אז הבה ננתח אותך לעומק דמך הסגול: א. פשלה...
www.prog.co.il
ביקורת ספרות - הקיר הרביעי - ביקורת ספרות
יש ספרים, שאחרי שאתה כותב עליהם ביקורת, אתה מגלה שבעצם כתבת אותם, לא עליהם. אין שום דבר להוסיף חוץ מתקציר משעמם ומעט תיקוני מקלדת בנאלים. יש ספרים, שהביקורת עליהם היא חצי-חצי. חצי תקציר. חצי ביקורת. חצי מעניינים. ויש את הספרים האלו, מהסוג השלישי, שבזמן שאתה קורא אותם יש לך מיליון דברים להגיד...
www.prog.co.il
ביקורת ספרות - על מה שמעל, מתחת ובתוך דופליקטים 2 - ביקורת ספרות
דופליקטים 2 - ביקורת ספרות אז הנה זה הגיע. אחרי שחיכינו שנה מאז ה'התגלות' והתבשרנו שהספר הבא לא יצא לתשרי ונאלץ להמתין עד ניסן. לאחר המתנה ארוכה הגיע הרגע וקיבלתי במייל הודעה מ'אור החיים' על הספר במכירה מוקדמת. אז לפני שנתחיל עם הביקורות נקדים ונאמר שברור לכל דורש שיונה ספיר כבר מזמן כבשה את...
www.prog.co.il
ביקורת ספרות - דופליקטים 2 | אוצרים: כבלי החירות. אזהרת ספוילרים!!!
אחרי שנה וחצי של ציפיה בלתי פוסקת- זה קרה סוף סוף! דופליקטים 2 היה בידי, בשניה הראשונה שהוא יצא מהמחסן ביליתי את השבת בקריאה מענגת, סוחטת, עוצרת נשימה, מזועזת וכל התארים האפשריים. למי שאין כח לקרוא את הביקורת המלאה? רוצו לקנות. למי שנשאר איתי, אני יפרט קצת. העלילה מדהימה, מקורית והזויה...
www.prog.co.il
ביקורת ספרות - המסע אל קצה הארץ / דבורי רנד
גילוי נאות: הטקסט הנ"ל נכתב ע"י בת אנוש המזדהה ככותבת השורות. הוא עבר עריכה דקדוקית בלבד של פיסוק ומיקוף לפי כללי האקדמיה ללשון עברית באמצעות צ'אט GPT. המסע אל קצה הארץ / דבורי רנד בטרם אגש לניתוח ולביקורת, אציין בנימה אישית שזהו אחד הספרים האהובים עליי ביותר בכל הזמנים. הוא לא יורד כבר שנים...
www.prog.co.il
ביקורת ספרות - הנורמלי האחרון - רותי קפלר
גילוי נאות: תוכן וניסוח הטקסט להלן נכתב ע"י כותבת השורות בלבד, ועבר פיסוק ומיקוף עפ"י כללי האקדמיה ללשון עברית באמצעות בינה מלאכותית. מאיפה מתחילים לכתוב ביקורת נורמלית על ספר שעוסק כולו באב-נורמליות, אנשים נורמליים שמנסים להיות נורמליים ולהבין את הלא-נורמלים ואיך הגיעו לאן שהגיעו, כלומר...
www.prog.co.il
ביקורת ספרות - החדר השני של יוספה // סקירת ספר ילדים
את הספר החדר השני של יוספה קניתי מסיבה מאוד הגיונית: נחתו במייל שלי 2 פרקים מלאי כל טוב, ולמרות שאני מוגדר כבוגר, ובגיל טפו טפו, עדיין מצאתי את עצמי נשאב לחווית הקריאה. הספר פשוט טוב! אז אל תצפו לביקורת אובייקטיבית, עם כל מיני השגות וחמיצות. לא. כאן תשמעו רק דברי שבח. הספר שייך לסוגת הפנטזיה...
www.prog.co.il
ביקורת ספרות - תשע לפנות בוקר - אסתר קווין
במבט ראשון - כריכה שלג, לא נראה סיפור קלאסי. פונט ענק של אותיות עבות. מיקום שתופס את רוב זווית עין. טוב, נשמע מסקרן. השם נשמע לא הגיוני, שעה כזאת לא קיימת במציאות. הייתכן? במבט שני - עלילה העלילה הפסטורלית מתחילה ב'וונגל' מפעל פרוות מסתורי שעל מורדות האלפים האוסטריים. במפעל עובדים יהודים מאז...
www.prog.co.il
ביקורת ספרות - לחיות וחצי / ביקורת
לא רק פינגווינים או מדורה — אמירה רציתם ספר שיאוורר לכם את הראש בלי לחפור יותר מדי? כזה שיאזן בין כאב לאוויר, בין פינגווינים לבתי כלא? אז לא בדיוק. אבל גם לא ההפך. כי לחיות וחצי של רותי קפלר הוא לא רק ספר טוב — הוא ספר אמיץ. אמיץ מספיק כדי לתחוב ידיים לתוך אחד הפצעים הכי שותתי־דם בציבור שלנו...
www.prog.co.il
ביקורת ספרות - קלעים - סקירה ספרותית
קלעים/נעמי צוובנר ספר די ישן שמשום מה שלא השאיר את רישומו לרוב האנשים, גם חובבי קריאה, שם הספר לא אומר דבר. בעיניי הוא מעולה, עד כדי כך שקראתי לטור סקירה ספרותית - כי, אממ, אין לי ביקורת. קלעים הוא ספר קליל אבל עמוק, זורם ונוגע דרמה משפחתית עם מתח עלילה שנראה בלתי פתיר. אין בו את הכבדות...
www.prog.co.il
ביקורת ספרות - מסמרים בכיס הסרפן / בשי דירנפלד
שונה — אבל לא כמו שחשבתם זה ספר שונה. אם כי זה מצחיק לכתוב "שונה", כשהספרים שטופי הומור מטורלל, קווי עלילה לא הגיוניים וסגנון כתיבה לא רציף נהיו כבר די נפוצים במחוזותינו, ואנשים ע-פ-י-ם עליהם. אז מי אני שארהיב עוז בנפשי החצופה לכנות דווקא את הספר הזה "שונה"? מלכי — גיבורה שאינה ניתנת ליישור...
www.prog.co.il
ביקורת ספרות - אדמה פראית / מיה קינן
בין קווי הרוחב - ממזרח למערב אנחנו מתחילים עם שני קווי עלילה מקבילים – אחד במזרח, ברוסיה הלבנה, עמוק בתחום המושב היהודי בתחילת המאה ה-19, והשני במערב ארה"ב, היכן שהאומה האמריקנית מתהווה לה בכור היתוך של מהגרים, כאילו-דמוקרטיה, נהנתנות ותאוות ממון. ועל הדרך מנסה ליישב את המערב הפרוע: סחוף...
www.prog.co.il
ביקורת ספרות - יש גבול לצפון/ביקורת
@מיכל פרץ יהודה את פה? בואי בואי, את חייבת לשמוע איזה ספר קראתי! פעם פעם, כשלנעה היתה רק תינוקת, היא הסתובבה בטבריה, בין קברי צדיקים לבתי כנסיות, ובקשה מרחל אשתו של ר' עקיבא למצוא איש שלא מפחד מכלום. טייםקאט, 5 שנים קדימה, היא בקרית שמונה של מעלה, קונה קישואים אצל עזיזה, מלמדת יהדות את אורנה...
www.prog.co.il
ביקורת ספרות - אבל למה, למה עוד אחת?
סליחה מראש, זו עוד ביקורת על הספר "דופליקטים". ב''ה שלום חברה, אז קיבלתי לידי את הספר החדש של יונה ספיר- דופליקטים-התגלות, ספר שהוא די תקדימי מבחינת הז'אנר שלו- פנטזיית מתח, משהו שלא ראינו בציבור החרדי עד כה. עוד טרם יציאתו נשמעו קולות על כך שהכריכה שלו מזכירה סדרת פנטזיה אחרת שלא נזכיר את...
www.prog.co.il
ביקורת ספרות - לב של קרח - מ. קינן
במבט ראשון - כריכה שהגיע הספר לידי לראשונה כבר חשתי במתח העוטף את הספר בקרח קפוא. דגל משולב מרמז על אולי המלחמה הקרה? ארה"ב ורוסיה לא נראות כידידות משכבר הימים הלא כן? מה שאינו מטיל צל של ספק זה שמדובר בדרך זאת או אחרת בעלילה המתרחשת בארצות הללו. מתח, נוער בוגר - טוב, בחשיבות מעלעלת בכריכה...
www.prog.co.il
ביקורת ספרות - יומן הקריאה / מלך הטרולים
בעז"ה היי, מה נשמע? אני יודעת שהייתה כאן כבר סקירה טובה של @קוראות על הספר הזה. האמת, היא זו שגרמה לי לשלוף אותו מהמדף בספרייה ולקרוא:)) הפעם נלך קצת על יומן קריאה. פחות ביקורת ספרות. יותר הגיגים פוסט קריאה, גם מנקודת מבט של קוראת וגם של כותבת. יש כמובן הרבה ספויילרים. מוזמנים גם אתם לשתף את...
www.prog.co.il
ביקורת ספרות - יומן קריאה / אם מישהו שומע, מאת אסתר קווין
בעז"ה יומן קריאה / אם מישהו שומע, מאת אסתר קווין לפני מספר שבועות ניגשתי אל הספרנית ובפי בקשה מוזרה. ביקשתי ממנה פשוט סיפור. סיפור טוב. הספרנית לא הבינה מה אני רוצה, הרי אני בספרייה. השתדלתי לפרט: "לא רוצה כרגע סיפורי דרמה נשיים סוחטי רגש, עם המון מערכות יחסים והרהורים אין סופיים. מצד שני גם...
www.prog.co.il
ביקורת ספרות - אל חזור / מ. קינן
הספר נפתח בסערה — מסוג הספרים שבתחילתו קשה להניח מהיד, וזה בהחלט הישג שאינו מובן מאליו כבר בפתיחתו של ספר. העלילה מתפתלת לה בשני צירים מקבילים, שהקשר ביניהם נותר לוט בערפל: בקו אחד — חיים בנימין, יהודי בן המאה ה־16 (שנת 1573), תושב בראנדיס (גרמניה של היום, בוהמיה שבאימפריה הרומית הקדושה של אז)...
www.prog.co.il
ביקורת ספרות - לכוד בקוד
לכל הסופרים והסופרות! כפי שביקשו בפורום הכללי, החלטתי לפרסם קטעים מספרי החדשים שם, כדי שכולם יוכלו להגיב. בכל מקרה, למי שעוקב במיוחד אחר חדשות פורום הכתיבה משכפלת לכאן את החדשות ואת הלינק לאשכול. ספר מתח - עלילה - מדע בדיוני (הקף את הנכון :)) יוצא לאור א"יה, לקראת ראש השנה. קבלו אותו: "לכוד...
www.prog.co.il
ביקורת ספרות - 50 50 דבורי רנד
עודי אוחזת בעמודיו האחרונים של הספר הזה עוד לא קראתי 50 אחוז ממנו וכבר הרגשתי שאני פשוט אוהבת יותר את החיים. שושי שושי, איזו אישה מתוקה את, אני רוצה לאהוב ככה את הנכדים שלי, להשתולל ולקפץץ איתם כמוך, להצליח להנות מלקפל כביסה, ומלעמוד על הרגליים מהבוקר עד הלילה. לטפח את עצמי עד גיל זיקנה, ועם כל...
www.prog.co.il
ביקורת ספרות - ממלכה במבחן - סדרת ביקורות מלאה - מאיסתרק ועד הרגע שלאחר פדהאל
"ממלכה במבחן" – סדרת ביקורות על סדרת הדגל של מיה קינן סדרת "ממלכה במבחן" היא כנראה אחת הסדרות השאפתניות, העמוקות והמשוכללות ביותר שנכתבו במדף החרדי. עם עולם עשיר, דמויות מורכבות, שפה גבוהה ורעיונות תיאולוגיים־פוליטיים, היא קנתה לעצמה מקום קבוע בלבם של אלפי קוראים. מתוך אהבה כנה לכתיבה טובה...
www.prog.co.il
ביקורת ספרות - לגבי הספר מעגל 99 - ההשקפה של הרב אביגדור מילר זצ"ל על ארועי שמחת תורה פ"ד...
רק לאחרונה נחשפתי לעולם ההשקפתי המהמם של הרב אביגדור מילר זצ"ל. ונפעמתי ממש. יהודי שחי באמריקה, מסתכל לאמריקאים השמנים בעיניים, ואומר להם: חירות אמיתית היא להיות יהודי! סטיבן זה לא שם של רב יהודי! היהדות לא דמוקרטית! ועוד אמיתות חד משמעיות. נכנסתי לחנות ספרים, חיפשתי ככה משהו לקרוא עליו. אז יש...
www.prog.co.il
ביקורת ספרות - סיפור אחר הוא באמת סיפור אחר? (כן, כן) שימו לב - זו ביקורת שמתחזה לאובייקטיבית אבל היא לא כזו בכלל
לפני כמה זמן ממש נכנסתי לחנות ספרים, וממש שאלתי את המוכר איפה הסיפור האחר של @הווה פשוט . המוכר לא ידע. בסוף התקשר למי שמתקשרים מוכרי הספרים (אולי לגי פי טי? מי יודע מי ענה לו שם בטלפון? אולי גדי מהשב"כ? אולי רונה מהפרקליטות?), והסתבר שהספר היה מונח מאחוריו, הפוך. השדרה צמודה לקיר. אחד על השני...
www.prog.co.il
ביקורת ספרות - רימייק / תמר איתן
ספר טוב, בעיניי, הוא ספר, מכל סוגה שהיא, שאקרא שוב ושוב מבלי לדלג על אף מילה. פעם הייתי מוסיפה גם עוד דגש – שהמילים ישאבו אותי עד לדף האחרון, אבל עם הימים שהפכו לשנים, אבדה לי הפריווילגיה ונותרתי רק אני, אהבה למילה כתובה וחוסר זמן מציאותי עד כאב. את רימייק קראתי פעמיים, פעם אחת בהמשכים בקדם...
www.prog.co.il
סיפורים בהמשכים
גם השנה לא שקטתם על שמריכם ואפיתם לנו סיפורים בהמשכים ריחניים. מהם שהחזיקו מעמד פרק או שניים, ומהם שהתקרבו ומתקרבים לסיומם ולכדי ספר שלם. (וכן, גם לא נשכח את הסיפורים השנים שעדיין שומרים על דופק, הם אמנם לא יכללו ברשימה של זאת השנה, אך עדיין הם ראויים לכל הערכה) סך כלל הסיפורים-בהמשכים לשנת התשפ"ה – 43.
שיתוף - לביקורת - פרח(ח)ים יפים סיפור קצר בהמשכים (בן שלושה פרקים) פרק 1
השעה 2:30 אחרי חצות, מוקף בכמה הזוים (סליחה שלא מצאתי מילה יותר יפה לבטאות את חבורת המסכנים שישבו סביבי ושיגעו לי את השכל), ובדיוק אז, בתזמון מושלם למורת רוחו של מזלי (ה"משופר"), הפלאפון שלי מצלצל (עם מנגינה זוועתית, ששוב אחד מהחבר'ה החליט לשנות, מבלי לקבל את רשותי), מה כ"כ דחוף למישהו...
www.prog.co.il
סיפור בהמשכים - לא פשוט להיות!!!
-פרק 1- יום שני, א' חשוון התשפ"ד בום. טראח. בום! קולות שבירה והתנפצות חדרו אל תוך שנת הצהריים המתוקה של תהילה, קטעו אותה באחת. היא התישבה על המיטה בבהלה, משפשפת עיניים. טילים? יירוטים? יריות? אוטומטית קישרה את הקולות אל המלחמה השוררת בארץ, משביתה פעילות וחיים. הקולות לא חדלו. עתה הבחינה, אלו...
www.prog.co.il
סיפור בהמשכים - "אמבולנס ובו מתאגרף משוגע" - סיפור קטן בהמשכים
- פרק 1 - ִ. בחזור מבית הספר מצא אמיר טופי. ולידו עוד אחד. ועוד אחד ועוד אחד. שביל הטופים נמשך לאורך המדרכה עד שהתעקל לתוך סמטא שוממת, בה חנתה מכונית כהת חלונות שעליה נשען גבר רחב כתפיים והמתין. *** "עכ..." אמר הבחור האוחז במצלמת הוידאו בנעימה איטית ומתוחה "...שיו" קפץ קולו באוקטבה שלמה...
www.prog.co.il
סיפור בהמשכים - ירח בן יומו - 4 פרקים
ירח בן יומו הערשל לייב הכהן בעקבות ביטול הטיסות של חברות התעופה בגלל המצב הבטחוני בארץ החליטו משפחת ברנמן כי לצורך ההשתתפות בשמחת הנישואין של הנכד יענקי ברנמן ממנצ'סטר יש לשכור מטוס מנהלים עם 50 מקומות ישיבה עד 10 בעמידה. הוחלט כי סבתא ברנמן אשר לה ידע בסיסי בתעופה תטיס את המטוס באישור רבני...
www.prog.co.il
סיפור בהמשכים - ה**** בידינו
שנת תשכ"ז הכתל בידינו! הר הבית בידינו! הקריאות הדהדו בכל בתי ישראל מדן ועד באר שבע, מתל אביב ועד מאה שערים. כן- גם גדולי המתנגדים לציונות ולצה"ל, למעט בודדים מאוד, ידעו שהר הבית, הכותל, קבר רחל ועוד מאות מקומות קדושים בידינו בניסים גלויים. ירדן: ראית מה זה? שום צבא שבעולם לא יכול נגד צה"ל, צבא...
www.prog.co.il
סיפור בהמשכים - האיש המת מסומרטון- סיפור קצר בהמשכים.
.תודה רבה לדורון פישלר, לוויקיפדיה, ולנ. נווה.[/ISPOILER] #1 1 בדצמבר 1948, 6:30 בבוקר, משטרת אוסטרליה. הטלפון בתחנת המשטרה מצלצל. "הלו?" פותח האדם מעבר לקו בלחץ, "משטרה, שומעים אותי? מצאתי איש מת על חוף הים בסומרטון פארק." מכאן הכל התחיל. כעבור מספר דקות, בחוף. "תראו", אמר המתקשר...
www.prog.co.il
סיפור בהמשכים - צלקות גבול
פרק ראשון (פרולוג) האש כילתה את העשב היבש מסביבם, ריח חרוך חותך בנחיריים, והעשן הנמוך מסתיר את הכוכבים. בין קולות נפץ שאינם פוסקים, הם זחלו לאורך הגדר הקרועה, סדק אפל בנוף הצחיח. אורות ירקרקים של משקפות לילה הבזיקו מעבר לוואדי, משרטטים צלליות ארוכות על פני אדמה יבשה וחסרת רחמים. עידן דחף את...
www.prog.co.il
סיפור בהמשכים - ספר - שמגלה עולמות
פרק 1 ספק בלב מלך השמש נטתה לשקוע מעל ההרים הירוקים שתחמו את הממלכה, אורה דוהה לאיטו, כאילו מוותר על העולם לטובת הלילה. הממלכה, "ממלכת קרסטלין", הייתה לשם דבר. היא עמדה איתנה ומפוארת בכוחה העצום, המעניק לה שליטה מוחלטת על היבשת כולה. מאות לוחמים אמיצים ואסטרטגים מחוננים, בנו את כוחה. ופרשו...
www.prog.co.il
סיפור בהמשכים - רגע אחרי הזריחה
אשמח מאוד לביקורת בין אם על הדמויות והעלילה ובין אם על הכתיבה 1. לסיים קורס קצינים שלישי של הנייבי סילס זה לא משהו של מה בכך, והודעת הטקסט שאני שולח לאבא על קבלת הדרגה החדשה- 3-O יוצאת רגשנית מעט. 'מחכים לך מאוד בבית', הוא כותב בחזרה, 'נבוא לחכות לך בשדה התעופה'. חיוך מסופק חוצה את פני, ואני...
www.prog.co.il
סיפור בהמשכים - ובאו האובדים
בהמשך למה שהעליתי כאן האם הציבור מעוניין בהמשך? מדובר במה שהתחלתי לכתוב מזמן ונתקע באמצע מחוסר מקום לציבור. מעלה את המשך הפרק תגידו מה אתם אומרים.
www.prog.co.il
סיפור בהמשכים - פאנפיק מרגל להשכרה- انتقام.
חברה הציעה לי לעלות את הפאנפיק שלי לכאן, ולא להמשיך להזניח אותו ואת 11 פרקיו בדוקס כלשהו. אז אני מורידה אותו מהבוידעם, והייתי שמחה להערות. אל דאגה, יש הרבה הרבה על מה. זה הדבר הראשון ממש שכתבתי בחיים. אז לאלו שאוהבים לבקר- זה בשבילכם באהבה:) (אגב שיש שוני בכתיבה שלי מהפרק הראשון לאחרון, כמובן)...
www.prog.co.il
סיפור בהמשכים - אולדנבורג - שיבת הכתר
בניגוד להרבה סיפורים אחרים שנועדו להיכתב בהמשכים ותמו ביום אחד בהיר, הסיפור של אולדנבורג כתוב במלואו, עד האפילוג הדרמטי שלו. כתבתי אותו מזמן, לעיניהם של קבוצת חברות נלהבת ואוהדת, והסיפור בא אל סופו לפני שנה בדיוק. היה כואב לעזוב את הדמויות המוכרות והאהובות, וכבר ניסחתי בסיס לספר שני. אבל אז...
www.prog.co.il
סיפור בהמשכים - סיפור בהמשכים//קרוב יותר
פרק א' לֵאלי הפעם הראשונה שהבנתי מה זו כמיהה, היתה בפגישה הראשונה שלי עם מלי. היא הביטה בי במבט הרך שלה. הממיס. ושאלה: "את מחכה להיות אמא?" הנהנתי. בכיתי. פתאום הרגשתי את הכמיהה הזו, את הלב שמתכווץ ברצון חזק. עמוק. עד עכשיו עלו בי רק רגשות של אכזבה או ציפיה. כשהפנמתי שאולי יקח עוד זמן, היה...
www.prog.co.il
סיפור בהמשכים - זעקת חצות -סיפור קצר בהמשכים.
זוכרים את הסיפור שהבטחתי כאן? אז הנה הוא! אזהרה: סיפור פנטזיה. לילדים. לא לילדים. לילדים. לא החלטתי. תקראו, תחליטו לבד. הסיפור בנוי בצורת תסריט.
www.prog.co.il
סיפור בהמשכים - יומנו של אליעזר-שושן הבירה
פרק א' במגילת אסתר מנקודת מבטו של אליעזר יומן אליעזר, שושן הבירה, שנת שלוש למלכות אחשוורוש היום הראשון למשתה היום התחיל המשתה הגדול של המלך. כל העיר בהתרגשות. אבא אמר לי לא להתקרב לארמון, אבל אני יודע שהוא בעצמו סקרן. הוא אמר שמרדכי היהודי הצדיק ציוו על כל היהודים לא ללכת למשתה אחשוורוש, אבל...
www.prog.co.il
סיפור בהמשכים - פריים קפוא🎥-לביקורת
1. לב. דף ממו. סלוטייפ חלוד. שלט מזמור לתודה. תמונה אחת חרוטה בתוך מסגרת. עוד תמונה שוכבת מאחורי לבבות במים. והאוויר בחדר ריק. אפשר לטעום את הריקנות מרוב שהיא ריקה. כל זה היה על הקיר שלה. זו עם אינסוף החיוכים, זו שתמיד ידעה איזו מילה להשחיל ברגעים עצובים. הקיר כמעט מלא, בדיוק כמוה. אבל משהו...
www.prog.co.il
סיפור בהמשכים - כפר תחפושתא
פרק 1: המרק של פייגה בוקר אחד, רגע לפני חג פורים, התעורר ראש עיריית כפר תחפושתא, דויד "המרשים" דוידוביץ', לצלצול טלפון בהול. "ראש העיר!" צרחה פייגה כהן, הבעלים של מסעדת "קובה של אמא". "אנחנו בסכנה!" "מה קרה? שריפה? שוד? מישהי חזרה עם תחפושת של 'מלכת הקרח' שנה רביעית ברציפות?" "יותר גרוע!"...
www.prog.co.il
סיפור בהמשכים - נקניקיה של סיפור
כתבתי סיפור קצר, בן שמונה פרקים. סביבת הסיפור קצת פחות שגרתית, אבל אני מקווה שתהנו... אי"ה אעלה כל פעם שתי פרקים קצרים. אשמח מאד לקבל ביקורת בונה! נ.ב. זה הסיפור הראשון שהצלחתי לסיים... נא להתחשב בכך בביקורות;) אפילוג יום העבודה הארוך התקרב אל סיומו, ממלא את ג'ו בתשוקה לארוחה טובה. אבל חובות...
www.prog.co.il
סיפור בהמשכים - משותף לחברי הפורום
אחרי הרבה טיוטות והרבה שינויים סוף סוף גמרתי לרשום את הפרק הראשון... פרק ראשון - מילים מעבר לים קיוטו, יפן. ה'תקע"ה, 1815. אור הירח נפל על גן הדובדבן שבחצר ארמון פושימי, מטיל צללים רכים על שבילי האבן. רוח אביבית נשאה עמה את ניחוח הפריחה, חודרת מבעד לחלון הפתוח למחצה של חדרו של הנסיך פושימי...
www.prog.co.il
סיפור בהמשכים - כשהשתיקה מדברת
טוב, אני לא יודעת אם באמת זה יהיה סיפור בהמשכים, אבל ננסה. אני משתפת את זה כאן בשביל ביקורת, בעיקר כי הסיפור נכתב באופן שאני פחות רגילה אליו. בנוסף ישנם כמה דברים שהייתי שמחה שידייקו אותי בהם. בכל אופן, קבלו את הפרק הראשון: פרק 1 המחזה לא היה נהיר לו. הכל היה מעורפל ולא ברור, אבל הדבר היחיד...
www.prog.co.il
סיפור בהמשכים - המרחף האחרון
שנת 3832 ליל האלטייר ירד על ממלכת ארוליאן כמו חלום שנרקם בשקט, תחת שמיים זרועים כוכבים רכים, מנצנצים כאבקת זהב על שמיכת קטיפה כחולה. העיר נפרשה מתחתם, עטופה באור רך, והרחובות התמלאו בגלים של צחוק, תנועה, ונצנוצי כנפיים מרהיבות. בני ארוליאן זרמו אל תוך הלילה כמו נהר של גאווה ושמחה, לבושים...
www.prog.co.il
סיפור בהמשכים - קופר: הצלילה האחרונה - סיפור קצר בהמשכים.
פרק 1. האקדמיה לש.ר.ל.ו.ק. הול.מ.ס. "שיטת ש.ר.ל.ו.ק. הול.מ.ס, חביבי, היא הדרך היחידה לשרוד במקצוע הזה." ככה התחיל היום שלי, כמו כל יום שבו אני, כריס דיפט, נגרר אחרי הבוס היהודי שלי, הבלש מייקל ווטסון. הפעם זה קרה בשורה 18, כיסא B, בטיסה מסיאטל לפורטלנד. מקום טוב באמצע המטוס, או כמו שמייקל...
www.prog.co.il
סיפור בהמשכים - סיפור קצר בהמשכים. חלוקת העושר
חלוקת העושר. פרולוג הוא מוציא את הסיגר מפיו, נותן לריחו להציף את החדר. מסתכל על הקירות הכהים שמסביבו בהנאה, בדיוק כמו שרצה, בדיוק כמו שתכנן. כהים, נוגים, גבוהים. נותנים תחושה של שליטה אפילה. מסגרות הזהב בולטות בהם כמו שצריך, אבל מי קונה היום בכלל זהב? הוא זוכר את הימים הראשונים של חלוקת העושר...
www.prog.co.il
סיפור בהמשכים - תיק יופרטיס
אין כמו הקדמות. אהובות על הסופרים, שנואות על הקוראים שרק רוצים לרדת לעניין לשמו באו הנה. ולא, כנראה זה לא לקרוא נאומים משעממים של סופר משועמם. רק-תן-סיפור! אז אני אצא ידי חובה, והקדמתי תהיה קצרה... הסיפור הזה הוא לא בשביל להתפרסם בשום מקום, ולא עתיד להגיע לאף במה מלבד פרוג. כך שיש לו סיכוי טוב...
www.prog.co.il
סיפור בהמשכים - מלחמת סופלה - סיפור בהמשכים.
פרק ראשון הגיבור, האלגוריה, והעץ שנפל ביער (אבל אף אחד לא שמע) "תקשיב," אמר המפקד הגדול, וקרץ כמו סוכן מכירות של טוסטרים משולשים. "זה המשימה הכי חשובה שלנו, ואתה, בדיוק אתה, נבחרת!" ג'ון-דון, הלוחם הכי ממוצע ביחידה, שעמד במקרה במקום הלא נכון בזמן הלא נכון, הרים גבה אחת (הוא עבד עליה שעות...
www.prog.co.il
סיפור בהמשכים - קשר אפל - סיפור בהמשכים
פרק 1 שווייץ 1957 האדים שיצאו מקטר הרכבת התפוגגו לאיטם באוויר הצלול. יהודה, נער בן שבע עשרה בעל עיניים חומות חודרות ושיער כהה, ירד מהקרון יחד עם פרץ אביו. לנגנאו, עיירה שוויצרית קטנה וציורית, נפרשה בפניהם במלוא הדרה: שורות של בתים צבעוניים עם גגות רעפים אדומים, נהר שוצף שחוצה את העיירה, ופסגות...
www.prog.co.il
סיפור בהמשכים - השכנה במקלט/סיפורי מלחמה
היי חברים אני כותב סדרה של סיפורים קצרים (אמיתיים) על המלחמה שנקרא סיפורי מלחמה אני אשתף פה סיפור פעם בכמה זמן. תהנו. השכנה במקלט/ סיפורי מלחמה מאת: משה דרור --- הצפירה עלתה וירדה כמעלית הדמים בשִלהי הלילה הצעיר, היה קר, ארזתי מטלטלי את בקבוק המים האדום, נעלי הספורט השחורות. הקצתי את...
www.prog.co.il
סיפור בהמשכים - מאחורי סורג ובריח
אני רוצה לכתוב כמה פרקים מתוך הסורגים, תיאור מבפנים, מקווה שתהנו. פרק א' פתיחה "חבר'ה, להכנס לכיתות, נגמרה ההפסקה. היי צמח, כנס לכיתה, לא - אל תגיד לי שאכטה אחרונה, נגמרו המשחקים, עוד פעם אחת שאתה משחק איתי אתה חוטף דו"ח משמעת" גבי היה קשוח היום, כנראה קיבל איזה הערה מה'חלונות הגבוהים' החבר'ה...
www.prog.co.il
סיפור בהמשכים - הנענע שנשאר - סיפור היסטורי
סיפור היסטורי המשלב מתח ורגש. ואם אתם אוהבים שילובים (כמוני), אתם מוזמנים לקרוא ולהעיר (אפשר גם להחמיא:)). פרולוג המדרגות היו מוארות באור לפידים מהבהב, שני שומרי הסף עמדו כצללים העומדים נטועים על מקומם. להב המתכת נצנץ אף בחשכה השוררת, נותן הבזק מבעית. “אתה הוזמנת?” השאלה הקפיאה אותו, נענע...
www.prog.co.il
סיפור בהמשכים - כשפים
באמצע הדרך התרחב השביל לכדי רחבה קטנה בתוך סבך העצים. על האדמה היו מונחים מספר נרות נשמה דלוקים במעגל, ובמרכזו דמות - חנניה ישב שם על הרצפה, מוקף נרות, סכין ויקטורינוקס בימינו, וידו השמאלית מאוגרפת באוויר, וממנה נוטף דם לתוך כלי מתכת. מכשף - הכתה בי ההבנה בשקט מוזר. כמו דומיית שלג אחרי סערת...
www.prog.co.il
סיפור בהמשכים - לאסורים צאו - מיומנו של חולה טרשת נפוצה
זכיתי להיות גיסו של בחור נדיר, המתמודד בגבורה עם טרשת נפוצה, מתוך אמונה אדירה ושמחת חיים מופלאה. גיסי היקר מתמודד זה למעלה מ-12 שנים עם המחלה, שתקפה אותו בפתע פתאום בעודו בחור בן 19 צעיר ונמרץ שכל חייו לפניו. לאורך השנים הוא עבר תהליך פנימי ארוך ומשמעותי, וכיום הוא משתף את שעבר ועובר עליו...
www.prog.co.il
סיפור בהמשכים - ניצוצות. סיפור קצר בארבעה פרקים
אני ממש אשמח להארות-הערות! פרק 1 עבר "אתה בטוח שאתה חייב?" היא הציצה בו בחשש מבעד לאדיה של הקדרה. מישאל השפיל את מבטו, ידיו משחקות בגדלי ציציותיו. "סליחה אחינועם. את יודעת שאין לי ברירה". קולו נמוך. אחינועם נאנחה, ידיה ממששות את כרסה ופחד פנימי לופת את חזה. "ומה איתו?" החוותה בעיניה בהפצרה...
www.prog.co.il
סיפור בהמשכים - מקור [לא] אמין
*סיפור בהמשכים - מקור [לא] אמין* פרק 1 מושב צלפון 2024 שעון האורלוגין הישן שעמד במרכז הסלון סימן כי שעת השקיעה קרבה. מרגלית פתחי המתינה לנכד שלה שישוב מיום עבודתו העמוס. מאז סיים את הצבא, עבר נועם לשירות המשטרה בתפקיד יס"מ. אביו שעבד במשטרה קיפח את חייו באמצע פעילות. מחבל שלף סכין והרג...
www.prog.co.il
סיפור בהמשכים - הנקמה/ אשמח להערות והארות (פאנפיק מרגל להשכרה)
פרולוג צרור יריות חתך את רעש ההמולה ששררה בקניון הגדול בירושלים. לאחריהן, החרדה התפשטה כאש בין כל המבקרים שנשכבו על הרצפה כשידיהם על ראשם, מבצעים כל אקט הגנתי שרק יוציא אותם משדה הקטל הנורא. משתתקים בקושי כשהאזרחים הבודדים נושאי הנשק זוחלים ביניהם ומסמנים להם בתנועת יד לדמום במקומם. המחבלים...
www.prog.co.il
סיפור בהמשכים - רצח קטלני - סיפור בהמשכים.
אז לאחר ששוב חיכיתם, ציפיתם, קיוויתם, ייחלתם ועוד ועוד (סליחה, פשוט נגמרו למילון המילים הנרדפות... ;)), סוף סוף הגיע הרגע הגדול: סיפור בהמשכים חדש!!! וכרגיל, הסיפור הוא בסטייל עתידני - מדע בדיוני (מה לעשות שזה הטרנד היום?), מתובל בסגנון ציר זמן חילופי... טוב, אז רעננתם את הפרוג כל שתי דקות...
www.prog.co.il
סיפור בהמשכים - זו"ציות & החיים האמתיים - סדרת הומור בהמשכים
פונט זה: הזוג כזו"צ. פונט זה: הם, עוד עשר שנים.
www.prog.co.il
סיפור בהמשכים - מלכת ארצ'יבל
#סיפור בהמשכים - ממלכת ארצ'יבל# חלק א' - מסדר הדרקון/אינדה. פרולוג: המלך מלטאזר ישב על כיסא מלכותו. ידו הימנית על מצחו. מחשבות אפפו אותו. מחשבות על גורל הירושה. ימים ארוכים עוד נכונו לו על כיסאו, אולם השרים דוחקים בו להעמיד יורש. הכל ידעו שהנסיך אזמרגד הוא יורשו החוקי של המלך, שכן הוא...
www.prog.co.il
סיפור בהמשכים - מה קורה כש...?!?! (דרמה וקומדיה)
פרולוג: קריאות מזל טוב נשמעו מכל עבר ואפילו צווחות קולולו נשמעו מכיוון משפחת בן יעקב בשעה טובה ומוצלחת שילת לבית משפחת שלום ונתן לבית משפחת בן יעקב סגרו וורט. האורחים אולי תמהו מעט על התערובת המוזרה של משפחות המחותנים, משפחת שלום המסורתית ולה 5 בנות ומשפחת בן יעקב החרדית ולה בן אחד - נתן, אבל...
www.prog.co.il
סיפור בהמשכים - עולם של שקרים
בעז"ה @מה שניחשת ביקשת את הפרקים הראשונים, אז אולי לא יהיו כאן פרקים ראשונים, אבל הנה הפרק הראשון בשבילך :giggle: עולם של שקרים מכונית האאודי השחורה והיוקרתית נכנסה אל הרחוב הבני ברקי הקטן. ממקומו במושב האחורי של הרכב התבונן יקי ברחוב הקטן, הריק, שמאוחר יותר בצהריים יהיה ככל הנראה...
www.prog.co.il
סיפור בהמשכים - שערי הברכה
פה אני בלי נדר יעלה כל שבוע/ כמה ימים סיפור השגחה פרטית אמיתי או על בסיס מעשה שהיה. מצורף הסיפור הראשון, אצלי הוא נמצא בקובץ, ולא הצלחתי להעתיק אותו (נפלאותיו של מחשב נייד... עוד לא התרגלתי.)
www.prog.co.il
סיפור בהמשכים - קשר דם (סיפור על רקע היסטורי)
הקדמה נחוצה- (הסיפור נכתב על רקע חלוקת המלכות בין ישראל ליהודה כשפרסדאות מפרידות בין ירושלים לישראל, וחלק מהגלויות כבר הוגלו) פרק א'-הפעם... גיתית- הפעם כשיחזור הראל. אני אחכה לו ליד השער. לא אסתפק בלשבת על אבן. אצא לקראתו. תמיד היה הראל סוד. ריח הפיטאיה נדבק לבגדיו, מצמיד לסודו טעם מתקתק...
www.prog.co.il
סיפור בהמשכים - חצי תשובה- סיפור בהמשכים
בס"ד 1. "מאיה?" דלת הבית נפתחת ועידו פוסע פנימה "כן?" היא מנגבת את ידיה במגבת המטבח ויוצאת לסלון, הוא מתיישב באנחת רווחה על הספה ומעיף את נעליו מרגליו. "יום קשוח היה" קובעת, נשענת על מסעד הכיסא הקרוב אליה. "כן" עידו נאנח "גמרו אותי אלה, נכנסים לכל הפרטים של החוזה כאילו אני הולך לרמות אותם...
www.prog.co.il
שיתופים בולטים לאורך השנה
השנה ב"ה היו עשרות טקסטים שונים, מרגשים, מצחיקים, מותחים ומה לא... וגם דיונים מעמקים ונרחבים שעוררו הדים. הנה מקבץ קטן של חלקם, משום שרבים הם ואי אפשר לפורטן...
- כאבי גב, @הווה פשוט
- "שואגים בתפילה ומבקשים רישיון..." - טסט בעשי"ת, @דוכסוסטוס
- שיתוף ראשון. ברררר., @בואו חשבון. יוסי לוי (@אניגמאמין לשעבר)
- היו שלום, @%תמר%
- בס"ד הספר החדש שלי יצא לאור, @הווה פשוט
- סוד הצמצום, @נעה613
- אין שליח לדבר מצווה, @יאן
- פאנפיק מלחמה, @ללמוד לכתוב
- לחתן בת, @שוקולד עילית
- החיים המכוערים, @הווה פשוט
- ככה הלך לי הערב באדיבות ההאקרים המרגיזים

, @הלוחשת לתווים - נהגים יקרים, שימו לב!, @כותב השורות
- אומנות שבירת הביצה, @יוסף יצחק פ.
- הגבול בין בני ברק לסיביר- עובר באוטובוס, @Avigail Amram
- ליל שישי השחור, @אבינועם גולדברג
- שיתוף קטע ראשון!, @מוז'יניקית
- הלוואי שכל החרדים היו כמוך..., @איש המילה הכתובה
- העולם נחלק לשתי קבוצות. הכלבויניק וכל השאר..., @הספרן
- זה לא שולחן בחתונה חרדית בלי..., @שועל ספרות.
- סיפור קצר בשני פרקים, @חני גרשון
- גניבת הממתקים שהסתבכה, @איש המילה הכתובה
- תבדקו טוב טוב למי התקשרתם! זה יכול להיות ממש לא נעים!, @שועל ספרות.
- הצ'ופצ'יק האפור, @הווה פשוט
- זה לא ריקודים בחתונה חרדית בלי..., @שועל ספרות.
- סופגנייה ממולאת בנקמה מתוקה, @איש המילה הכתובה
- "שלושה שותפים באדם"-סיפור מרגש ומחזק שקרה לאימי היקרה, @הודיה בושארי- ציירת
- צהריים איומים, @שועל ספרות.
- כמה מילים על בינה מלאכותית., @א. פרי
- להסרה מרשימת התפוצה לחצו כאן | הנוסחה המוכחת, @איש המילה הכתובה
- מה באמת קרה כשש"ס נחקר במרתפי האל"ה!, @הספרן
- סודם האפל של טלפני השיווק (ספוילר- אתם הולכתם שולל), @שועל ספרות.
- שידוך ראשון כושל - סיפור עכשווי קלאסי עם פאנץ' מעניין בן 800-900 מילים, @הספרן
- הגיבור האלמוני של חנוכה, @הווה פשוט
- סופגניות, תינוקות - ומה שביניהם - 2 פרקים!, @הספרן
- די! כמה עוד אפשר לספוג? (הכינו ממחטות), @אימון- והנחייה בNLP
[*][URL='https://www.prog.co.il/threads/%D7%A9%D7%9B%D7%9F-%D7%A8%D7%A2-%D7%A9.1029966/']שכן, רע-ש![/URL], [USER=109243]@הספרן - מדמון מפחד או נגעל? ואתם? בחנו את עצמכם!, @איש המילה הכתובה
- כך נעצרה הפריצה לפרוג, שאפילו לא הספקתם לשמוע עליה..., @שועל ספרות.
- בחורה נעלה נעלה נעלה, @צביה ר.
- האיינשטיינים של הלכות שבת, @RU1
- פַּעַם., @%תמר%
- המלצה למשוררים, @הווה פשוט
- תרעלה 14, @מֶנַחֵם
- שומר סף אחד מול תא מורד, @איש המילה הכתובה
- רק הוא יכול (לבעלי לב מרגיש, רגיש.), @לרקוד על הירח
- הרגע בו גיליתי עד כמה שמות המשפחה האשכנזיים מוזרים, @שועל ספרות.
- שטוקולהם, @אבינועם גולדברג
- שכבתי על הכביש, @מהממתתת
- הנס של הבעל הטרי האומלל... וטורים נוספים!, @שועל ספרות.
- הכתובת היתה על הקיר, @נח שוורצברגנדרוביץ
- זכויות יתר על גלגלים, @איש המילה הכתובה
- ספורו של קמצן כבד, @אבינועם גולדברג
- הכלב המת. סיפור קצר., @אבינועם גולדברג
- 'בלעדי! מאחורי הקלעים של תכנית הקול החדש' וטורי הומור וסאטירה נוספים מתעדכנים!, @שועל ספרות.
- יָשׁוּב וְיַגִּיעַ, @דודה
- אופק - דרכו של לוחם, @חני גרשון
- מעשיה בשוויון ונטל, @בואו חשבון. יוסי לוי (@אניגמאמין לשעבר)
- 'אנחנו הפריוולגים? הם הפריווילגים!' וטורי הומור וסאטירה נוספים מתעדכנים, @שועל ספרות.
- שיכור? בחן את עצמך! - וטורי הומור וסאטירה נוספים מתעדכנים, הנ"ל
- ראש בקיר בכל מחיר, @איש המילה הכתובה
- חלאקה, ודרך חלקלקה למיועדת, הנ"ל
- אוהבת את הניקיונות לפסח!- טור נלהב מאם לשנים עשר, @שועל ספרות.
- טביעת הישימון, @אוראל סולטן
- לראות אותך, הנ"ל
- ספר נוער בוגר חדש - רפאל, @ק. כצן
- רעב של אשכנזים, @איש המילה הכתובה
- עויזר מנסה להתחתן - פרק ב', @אשר צ'סקו
- ששי לא סופר את עומר – למה, עומר סופר אותו?, @איש המילה הכתובה
- מיומנה של תלמידה מופרעת, @מוז'יניקית
- עמוד. דום.,@אוראל סולטן
- @כל השמות כבר תפוסים..., @קראנצ' פיסטוק
- הנהון קצר ב7:52, @אבינועם גולדברג
- עוד לא הגיע תורה, @חוה אייזן
- להגדיל תורה ול--- אהה! דירה!!, @קראנצ' פיסטוק
- הטור האחרון שלי בקהילה, @שועל ספרות.
- ביקורי במרתפי GPT, @אוראל סולטן
- 'כשהגיוס יגיע לעולם הישיבות' - ועוד שלל טורי הומור וסאטירה, @שועל ספרות.
- ואם הייתי בכלא, למה אתם לא שוכחים לי את זה?, @Natan Galant
- 'אַיָּה', @%תמר%
- כוס של מלאכים (שיתוף ראשון, אשמח שתבקרו! כיבוד קל במקום.), @rrrrrrrrrrrrrr
- לְיַד מִי לְאַבֵּד נְשִׁימָה, @צביה ר.
- וְעָלִים שֶׁנּוֹשְׁרִים כְּלַפֵּי מַעְלָה, בַּסְּתָיו., @תילה.
- איחוד זירות: אל-חזור + ממלכה במבחן, @תהילה בצלאל
- ידעת שאדישות ובורות זה התכונות הכי גרועות? -לא ידעתי וזה לא מעניין אותי., @הלוחשת לתווים
- משפחות החטופים הנשכחות., @rrrrrrrrrrrrrr
- תשעה ימים של פסטיבל קולינרי משובח, @איש המילה הכתובה
- ליראם, @ת. עקבי
- נתעלף ולא נתגייס, @איש המילה הכתובה
- אורן וגלעד מתפרעים ב'מפגש רותם' - או - סודה של מדינת ישראל, @הווה פשוט
- א-ל-ו-ל-ל-ל-ל, @איש המילה הכתובה
- סוגי אנשים במקלט/ עם כלביא, @הודיה לוי.
- קינת סופרים, @אוראל סולטן
- שם המשחק: מאכילים את הטרול, @מימיי
- אפקט גן עדן, @הווה פשוט
- נורא שמחתי לשמוע, @רבקהנ
- אנשים טובים; אנשים שלא., @rrrrrrrrrrrrrr
- כשהשופר נתקע, @אבינועם גולדברג
- חייהם הסוערים של עויזר ושושי, @אשר צ'סקו
- יום שישי (השבוע ראינו שהוא יכול לקרות בשני...), @דיתי לינדר
- מספר פרקים מתוך ספר לביקורת, @ג'יימס
- ממלכת שוּמֶר, @פניני ריין
- כתיבה על נעלם, @ללמוד לכתוב
- אפשר שאלה קטנה, @הטעם המושלם
- כמה שאלות על סיפור, @הגיבן (ת) (ת)
- תכל'ס, אתם מתפרנסים מהכתיבה?..., @יהלום-יצירות מלוטשות
- האם סופרים הם 'דמויות חינוכיות?" ואיך אפשר לחיות עם זה בשלום?, @א. פרי
- ספרות שואה, @הטעם המושלם
- למה לא להגיב?, @בואו חשבון. יוסי לוי (@אניגמאמין לשעבר)
- ניקוד בספר, @לוטם
- ביקורת - לדעת לתת. לדעת לקבל., @ת. עקבי
- למה כל ספרות המתח החרדית תקועה בשבלונה?, @ללמוד לכתוב
- מאיזה מרכיב בסיפור אתם הכי נהנים?, @שמואל י
- סיפור של כולם, @Ruth 7884
- לסיים ספר בטעם טוב או לא?, @לוטם
- מה הוא הנתון המרכזי בבחירת ספר קריאה?, @ק. כצן
- סופר שכותב ז'אנרים שונים | סקר, @לוטם
- על מה מתבסס כישרון כתיבה?, @הדר 310
- הסדרה המיתולוגית ממלכה במבחן - במבחן הסדרה המיתולוגית, @נ. גל
- סיפור עם דמויות מהעבר., @ספרי מוסר
- סתירות וחורים בדופליקטים (ספויילרים יהיו, אין מה לעשות), @זלמן שטארק
- רעיונות לאתגר הדו שבועי, @בואו חשבון. יוסי לוי (@אניגמאמין לשעבר)
- מה אתם מגדירים כ"שיר"?, @מהללו
- אורך הזמן שהסיפור משתרע על פניו - דעתכם, @ח.ד. וחלק
- אז איך יקראו לספר שלי?, @אוראל סולטן
וגם... תרועת חצוצרות. מי אמרנו אחראי על התופים? הא, קדימה. יופי, מעולה.
אנו נרגשים להתחיל בפורמט חדש (נקווה שלא חד פעמי):
"ספר השיאים של קהילת הכתיבה בפרוג" – מהדורת תשפ"ה:
ואלו הם:
- שיאנית האתגרים: @דודה , שיצרה (ובעצם גם זכתה ב)שלושה אתגרים.
- שיאנית ביקורות ספרות: @Sparrow Bird – שכתבה 7ביקורות.
- (במקום השני: @אוראל סולטן , @סיפור8 , @Natan Galant –שכתבו 3 ביקורות כל אחד.
- ובמקום השלישי: @חגי שהם , @קפטן אמריקה , @לוטם , @Ayala10 , @ליליאן , @אינפרא = שכתבו 2 ביקורות כל ניק).
- שיאן סיפור-בהמשכים: @אוראל סולטן , שכתב 6 סיפורים שונים בהמשכים.
- במקום השני: @הטעם המושלם שכתב 3 סיפורים.
- ובמקום השלישי: @אינדה , ו- @חני גרשון , (ו- @Ruth 7884 (+ סיפור-בהמשכים משותף לחברי הפורום) – שכתבו 2 סיפורים בהמשכים, כל ניק.
פרס "יוצר האשכולות הגדול ביותר לשנת תשפ"ה" בקהילת כתיבה בפרוג מוענק ל... @איש המילה הכתובה שיצר לא פחות מ-87 שיתופים!-
[*][*]במקום השני: @%תמר% , עם 76 אשכולות.
[*]במקום השלישי: @חנה ש. – שיצרה 73 אשכולות.
[*]במקום הרביעי: @שועל ספרות. עם 51 אשכולות.
[*]ובמקום החמישי: @צביה ר. עם 46 אשכולות.
[*] -
[*]
[*]@אוראל סולטן – 45 אשכולות.
[*]@הווה פשוט עם 31 אשכולות.
[*]@יהלום-יצירות מלוטשות עם 30 אשכולות.
[*]@אבינועם גולדברג - 29 אשכולות.
[*]@I.Q עם 27 אשכולות.
[*]@איוליס - 21 אשכולות.
[*]@א. פרי - 17 אשכולות.
[*]@קראנצ' פיסטוק + @כותב השורות + @שמואל אגסי - 16 אשכולות.
[*]@rrrrrrrrrrrrrr + @דודה שיצרו 14 אשכולות.
[*]@הטעם המושלם - 13 אשכולות.
[*]@חוה אייזן + @מימיי – 12 אשכולות.
[*]@הספרן – 11 אשכולות.
[*]@RPO + @אימפולסיבי + @מוז'יניקית – עם 10 אשכולות כל ניק.
[*]
[*]@תילה. + @אסתיאר – 9 אשכולות.
[*]@ללמוד לכתוב + @מהללו + @ח.ד. וחלק – 8 אשכולות.
[*]@נסיך על חלל + @ספרי מוסר + @ת. עקבי – 7 אשכולות.
[*]@אינפרא + @Avigail Amram + @חיה פ. -+ @מהממתתת – יצרו כל ניק 6 אשכולות.
[*]@אשר צ'סקו + @NeWord + @בואו חשבון. יוסי לוי + @הכל כבר תפוס + @נ. גל + @פרפרזה + @מדינאית – 5 אשכולות כל ניק.
[*]@CE3D@ + @Natan Galant + @אימון- והנחייה בNLP + @הודיה לוי. + @חיה❤ + @לוטם + @נח שוורצברגנדרוביץ + @לגדול נכון + @ברוך79 – יצרו 4 אשכלות כל ניק.
[*]@גאון הדור הזה + @ST.R + @הבזק של שפיות + @הודיה בושארי- ציירת + וי שלוק + @חני גרשון + @יוסף יצחק פ. + @ילדה של אלוקים + @לרקוד על הירח + @מישהי עם יראת שמיים + @רצתה + @מון בלאן
[*]– 3 אשכולות כל ניק.
[*]@אביגלוש + @IMOD@ + @mic003 + @RU1 + @sh.t.down + @ + אורנשטיין יהודית + @איפה אתההה?? + @הלוחשת לתווים + @הפקות ומשחק + @ימים טובים יבואו + @לעשות רצון ה' + @מה השאלה?! + @מנוחה כהן + @נועה לבין (Tamar) + @סבתא חביבה + @פיקולו + @ציפור חופש + @ק. כצן + @קשת החיים + @רץ כצב + @שמואל י. + @שמעון הכהן + @אלעזר 1 – 2 אשכולות כל ניק.
[*]
וכן, זה לקח המווווון זמן. עברתי על כמעט כל אשכולות הקהילה בשנה החולפת, דבר שלקח מאמץ, יזע (לא באמת, יש מזגן...), בילוש ומיון, וגם הקרבה של כמה שעות שינה. אבל התוצאה מעולה, לא? פליז, פרגנו בלייק. תביעו את הערכתם...
וגם, ט.ל.ח.
אז...
הייתה לנו שנה מלאה ומוצפת ברגשות שונים, רגשות שהסתננו גם מבעד למקלדת ולקולמוס המרקד בין השורות. פגשנו חברי קהילה חדשים, השתדלנו לעזור ולהחכים אחד את השני בידע ספרותי ובכלים טובים יותר לכתיבה. וכן, למרות שהנוסח של הפסקה הזו זהה לקודמותיה מהשנים שעברו, אני ממש מתכוון ברצינות לכל מילה ומילה, ואני מצפה בכיליון עיניים לראות את התוצר הסופי של כל ניק וניק, ולאחל לכולם שנה טובה וכתיבה פוריה. שנשמע רק בשורות טובות.
בהצלחה. תשפ"ו.
נערך לאחרונה ב:
הנושאים החמים

Reactions: חוי!, ש. נ. א., נהר זורם ומשתמש 1 נוסף4 //