מידע שימושי <<< פרויקט מיוחד – סיכום תשפ"ה בקהילת הכתיבה >>>

• הוסף לסימניות
ואוו. איזו שנה הייתה לנו. מה לא היה לנו כאן? ניקים חדשים ומוכשרים שהצטרפו לקהילה, דיונים מרתקים עם דעות לכאן ולכאן, סיפורים בהמשכים חדשים, שירים מרגשים כתובים ביד אומן, וכן, גם סיפורים משלל הז'אנרים והסגנונות, החל במתח, רגש וקומדיה.

לעניות דעתי אומר שהשנה בלטו בקהילה 2 סוגות מבורכות במיוחד: כתיבת שירים, וכתיבת סקירת ספרות.
מכאן אשלח ברכות ותודות לכל הניקים שהתאמצו, חקרו, כתבו, מחקו, שכתבו, ערכו ופרסמו את יצירתם בפרוג. כידוע לנו, הכתיבה היא ללא רווח כלשהו, אך אסתכן ואומר שתסכימו איתי, שאין כמו הרווח והנחת לראות שמישהו נהנה ואהב את מה שכתבתם.

וכמובן, ישנו גם את הרווח המעשי. הידע שנצבר 'ומשופשף' מיום ליום. הביקורת הכנה שאנו מעודדים את חברי הפורום לתת לכל אשכול. לא להסס ולומר מה חשבתם על הטקסט, מה בדיוק אהבתם במה שקראתם, תיקוני שגיאות לשון או כתיב, אפילו עצות להמשך העלילה או כיוונים. כל הצדדים האלו הם מורי הוראה קריטיים לכל כותב וכותבת בקהילה.

וכעת, ללא הקדמות נוספות, אני נרגש להציג בפניכם, כמיטב המסורת, את..... תופים, מסך, אורות, דממה:

סיכום הפעילות השנתית בקהילת הכתיבה – לשנת התשפ"ה.

מאמרים מקצועיים בנושאי כתיבה וספרות

השנה, אמנם, פחות ופחות נתקלנו במדריכים מצד הכותבים, אך הנושא לא נעדר לגמרי. אנו מודים לניקים שמצאו לנכון לשתף את כלל חברי הקהילה בתובנות שונות ומאמרים מקצועיים שונים, ומקווים לראות בשנה הבאה עוד ועוד ניקים המצטרפים אליהם.

אתגרים דו שבועיים
ניתן להתגאות שאחרי כל כך הרבה שנים, קהילתנו היא בין הבודדות בפרוג שעדיין שומרת על הגחלת וממשיכה ומתמידה במסורת האתגרים הדו שבועיים. כאן המקום להודות לכל המנהלים שהושיטו עזרה ותמכו (@מ. י. פרצמן , @ניהול קהילת כתיבה ), @הספרן – על איגוד האשכולות לאשכול האתגרים, למגישי האתגרים השונים, וכמובן, למשתתפי האתגרים עצמם.

אתגר חודשי
לצערנו המסורת מהשנים שעברו פסקה (זמנית), והאתגר החודשי שעורר הדי התרגשות ותכונה בקהילה הפסיק לעת עתה, אך אתגר 'נובמבר ספרותי', שהשנה חגג את שנתו השנייה בקהילה, היה גם היה וזכה לתמיכה ולהשתתפות רבה, וליצירות איכותיות רבות.
לוחשים לי באוזנייה שההנהלה לא מאשרת או מכחישה כי פורמט 'האתגר החודשי' המקורי נמצא על שולחן המערכת כבר זמן רב, אך המנהלים כן מוכנים לאשר שנכונו הפתעות בנושא, בעז"ה.

ביקורת ספרות
וואו! כשהתחלנו לעסוק בתחילת השנה בביקורות הספרות, לא שיערנו לעצמנו עד כמה הז'אנר יהיה פופולארי בקהילה. זכינו והשנה ניקים רבים החליטו לעטות את כובע ה'מבקר' ולהגיש לנו ביקורת ספרות איכותית ומקצועית, 38 במצטבר.
להלן הביקורות לשנת תשפ"ה:

סיפורים בהמשכים
גם השנה לא שקטתם על שמריכם ואפיתם לנו סיפורים בהמשכים ריחניים. מהם שהחזיקו מעמד פרק או שניים, ומהם שהתקרבו ומתקרבים לסיומם ולכדי ספר שלם. (וכן, גם לא נשכח את הסיפורים השנים שעדיין שומרים על דופק, הם אמנם לא יכללו ברשימה של זאת השנה, אך עדיין הם ראויים לכל הערכה) סך כלל הסיפורים-בהמשכים לשנת התשפ"ה – 43.

שיתופים בולטים לאורך השנה
השנה ב"ה היו עשרות טקסטים שונים, מרגשים, מצחיקים, מותחים ומה לא... וגם דיונים מעמקים ונרחבים שעוררו הדים. הנה מקבץ קטן של חלקם, משום שרבים הם ואי אפשר לפורטן...

וגם... תרועת חצוצרות. מי אמרנו אחראי על התופים? הא, קדימה. יופי, מעולה.
אנו נרגשים להתחיל בפורמט חדש (נקווה שלא חד פעמי):
"ספר השיאים של קהילת הכתיבה בפרוג" – מהדורת תשפ"ה:
ואלו הם:

וכן, זה לקח המווווון זמן. עברתי על כמעט כל אשכולות הקהילה בשנה החולפת, דבר שלקח מאמץ, יזע (לא באמת, יש מזגן...), בילוש ומיון, וגם הקרבה של כמה שעות שינה. אבל התוצאה מעולה, לא? פליז, פרגנו בלייק. תביעו את הערכתם...
וגם, ט.ל.ח.

אז...
הייתה לנו שנה מלאה ומוצפת ברגשות שונים, רגשות שהסתננו גם מבעד למקלדת ולקולמוס המרקד בין השורות. פגשנו חברי קהילה חדשים, השתדלנו לעזור ולהחכים אחד את השני בידע ספרותי ובכלים טובים יותר לכתיבה. וכן, למרות שהנוסח של הפסקה הזו זהה לקודמותיה מהשנים שעברו, אני ממש מתכוון ברצינות לכל מילה ומילה, ואני מצפה בכיליון עיניים לראות את התוצר הסופי של כל ניק וניק, ולאחל לכולם שנה טובה וכתיבה פוריה. שנשמע רק בשורות טובות.

בהצלחה. תשפ"ו.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
וואו. מרשים בהחלט!
כבוד (וגם הנאה--- )להשתייך לעשייה המבורכת הזו!
תודה למנהלים היקרים שיוצרים את הכר לפעילות הזו.
  • שיאנית האתגרים: @דודה , שיצרה שני אתגרים.
היא יצרה שלושה...

• הוסף לסימניות
סיכום מדהים ומרשים ביותר!
ניכרים הזמן, העמל, המחשבה וההשקעה שעומדים מאחור ומלפנים. תודה!!
זו הזדמנות להודות לצוות ההנהלה שנותן את הבמה והכלים לשגשוג של הקהילה המיוחדת הזו, ולניקים היקרים שמהווים ויוצרים אותה.

• הוסף לסימניות
היה שווה לחכות את כל השנה רק בשביל הסיכום הזה... איזו השקעה!

נראה שמיותר לציין את כמות הפירוט והעבודה שניכרים כאן על כל שורה ושורה, כי הם באמת ברמה מושקעת והזויה של פרטי-פרטי-פרטי פרטים, אך רק אציין שמאוד נהניתי מההומור ששולב בקלילות בביקורת (חסר את זה בהרבה ביקורות כאן, מה שהופך אותן לפעמים למעט מונוטונית ועבשות...)

כמובן שאני שמח, גאה ומאושר להיות שיאן הסיפורים בהמשכים (למרות שאני לא יודע אם הקצרים נחשבים), במקום השני בביקורות הספרות (ביחד עם עוד שני ניקים מצוינים משכמם ומעלה) ובמקום השישי בכמות האשכולות. נקווה בעז"ה להמשיך ולמנף את העסק בכל כוחנו ולמלא את הקהילה המופלאה הזו בתוכן טוב ואיכותי (לפחות לטעמי, ומי אני שאתווכח עם עצמי...)

ובוודאי, כמו שאמרה @צביה ר. שצריך להודות למנהלים, אז אנצל הזדמנות זו ואודה לכולם מקרב לב על ההקשבה והיחס החם שהם מפרגנים לכולנו ללא קמצנות יתר, ועל ההשקעה המטורפת (כי היא באמת מטורפת) בקהילה הזאת לפרטי פרטים.

וברשותכם, מעט תיקוני שגיאות מקלדת (אולי אפשר עוד לערוך...):
3 אשכולות.
@אימון והנחיה בNLP
מתויג לא נכון.
טביעת הישומון
הישימון :)

אגב, איך אפשר לכתוב סקירה למאמר המצורף?

• הוסף לסימניות
מרשים!
אוסף נפלא לקריאה והעמקה, תודה!

מותר לי לאזכר שהיו אשכולות שלי כניק - תהילה בצלאל - שביקשתי למחוק (וירטואז, מתן, רד.. אלא אם זה לא נחשב)?
לא שזוכרת בדיוק כמה, אבל היה מספר מכובד, לא?

• הוסף לסימניות
היא יצרה שלושה...
תודה. נבדק ותוקן.
מותר לי לאזכר שהיו אשכולות שלי כניק - תהילה בצלאל - שביקשתי למחוק (וירטואז, מתן, רד.. אלא אם זה לא נחשב)?
לא שזוכרת בדיוק כמה, אבל היה מספר מכובד, לא?
בכנות, אין לי כוח יותר מדי להיכנס לזה. לא ידעתי שכעת יתחילו בעיות כאלו. העיקר שכולם ברוכים, כולם ברורים וכולם צדיקים. הספירה התבצעה ע"פ האשכולות הקיימים, ולא אלו שנמחקו.
כך שאולי ניתן לטעון שאכן הופעת ברשימת ה-10 אשכולות, אלא ש"נמחקו" לך 3 נקודות והועברת לרשימת ה-7. ואכמ"ל.
אגב, איך אפשר לכתוב סקירה למאמר המצורף?
אני לא אגביל. אך גם לא אחשיב אותה בשנה הבאה אי"ה כ'ביקורת ספרות'... ;)
לגבי הטעויות, לא מצאתי (אם הם בספויילרים בבקשה להכווין אותי ספציפית), או שמנהל אחר תיקן.

• הוסף לסימניות
וואו שיתוף מדהים
נהניתי מאד לקרוא
כל הכבוד על ההשקעה והפירוט
מלא חומר איכותי ומשובח
יישר כוח!

השיתוף שקבלתי עליו הכי הרבה תגובות, רובן נמחקו בגלל תוסף הפרצוף הדומע שהוסר... דווקא מרענן לקבל משוב על שיר שאינו קשור למלחמה

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
כל הכבוד למנהל היקר והמסור! (גם התואר הזה הוא פרי מבורך של השנה החולפת, לא?...)
בעזרת השם, מאחל לכולנו, שהשנה החדשה תפרוש עט וכנפים - עם המון השראה, סייעתא דשמיא, רוח טובה, השפעה מדויקת, נגיעה עמוק בלבבות, וכמובן שפע ענק ועצום...

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
🏆 פרס "יוצר האשכולות הגדול ביותר לשנת תשפ"ה" בקהילת כתיבה בפרוג מוענק ל... @איש המילה הכתובה שיצר לא פחות מ-87 שיתופים!
גלי התרגשות הכו בי בעוצמה נוכח השיא שקטפתי, עד שהגיעה תובנה מרושעת וטענה סדורה בפיה.
זה לא כמו לגשת למרצה בסוף הרצאה ולהחמיא לו לאמור: "דיברת המון"?
ועל הסכר הזה התרסקו גלי ההתרגשות בזה אחר זה.

ועכשיו ברצינות. סקירה מדהימה ומושקעת כל כך. כתובה בחן מיוחד ומסכמת שנה שלמה בצורה הטובה ביותר.
תודה רבה על זה.

• הוסף לסימניות
מדהים לראות איזו שנה מלאה בכל טוב חלפה כאן
שאפו לכולם!
ותודה רבה על סיכום הזוי, על גבול ה-לא אנושי
לא רוצה לדמיין איזה חשבון חשמל נפוח יבוא רק על המזגן: )

זה לא כמו לגשת למרצה בסוף הרצאה ולהחמיא לו לאמור: "דיברת המון"?
אם מדובר במרצה שכל מילה שלו פנינה - זו בהחלט מחמאה
במיוחד אם הוא גרם לעוד כמה להתחיל לדבר (כמוני למשל...)

• הוסף לסימניות
וואו. עדיין לא יצא לי לפגוש סיכום שנה בקהילת כתיבה, מה שהוביל אותי לבדוק מהו הסיכום הקודם...
תודה על סיכום מרתק, מפורט, חדשני (שיאני...) ועשיר.
ניכרת השקעה רבה בשיטוט, ליקוט, מיון, איגוד, תיוג של כל הדבר המוצלח הזה.

מעניין אם קיים סיכום דומה בעוד קהילות כאן בפורום... (?)

• הוסף לסימניות
תודה על הסיכום המפורט.
ניכרת ההשקעה המרובה, והתוצאה פשוט מופלאה!

הנה עוד שתי מדריכי כתיבה שכתבתי השנה (ונשמטו משום מה):

• הוסף לסימניות
סקירה מדהימה! למרות שהודרתי ממנה משום מה:unsure:
תשפ"ו מוצלח!

• הוסף לסימניות
רק תוהה - אם נכתבו ארבע ביקורות לאותו הספר - הם נספרים בנפרד?
לדעתי אפשר לצמצמם לאשכול אחד מטעמי נוחות.
אה, מדובר על דופליקטים 2 של יונה ספיר, שהיה ויש לי הרבה מה לומר עליו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה