קיבלת תשובה ממישהו על זה?
מעונינת לדעת בדחיפות האם להרשם או שעדיף לא להרשם והמעסיק מדווח אחר כך
כתבו במפורש שעדיין לא עבר החוק ולכן אין עדיין פרטים ולחכות לפרטים.
עדיין לא צריך להרשם .
(כעת החוק הוא שצריך מינימום 30 ימי חל"ת כדי לקבל אבטלה. לאף אחד אין עדיין 30 יום. כשתעבור החקיקה יסתפקו ב-14 יום)

כתבו במפורש שעדיין לא עבר החוק ולכן אין עדיין פרטים ולחכות לפרטים.
עדיין לא צריך להרשם .
(כעת החוק הוא שצריך מינימום 30 ימי חל"ת כדי לקבל אבטלה. לאף אחד אין עדיין 30 יום. כשתעבור החקיקה יסתפקו ב-14 יום)
עדיין לא עבר החוק ולכן זה חל"ת רגיל שהזכאות לאבטלה רק אם יש 30 ימי חל"ת
ולכן עדיין אין אפשרות להגיש בקשה לדמי אבטלה בביטוח לאומי
אבל גם בחל"ת רגיל רק מי שנרשם באתר שרות התעסוקה יקבל דמי אבטלה
השאלה היא: אם אני נרשמת עכשיו אני אפסיד את האפשרות לדווח רטרו מהיום הראשון ואני אקבל רק מעכשיו?

עדיין לא עבר החוק ולכן זה חל"ת רגיל שהזכאות לאבטלה רק אם יש 30 ימי חל"ת
ולכן עדיין אין אפשרות להגיש בקשה לדמי אבטלה בביטוח לאומי
אבל גם בחל"ת רגיל רק מי שנרשם באתר שרות התעסוקה יקבל דמי אבטלה
השאלה היא: אם אני נרשמת עכשיו אני אפסיד את האפשרות לדווח רטרו מהיום הראשון ואני אקבל רק מעכשיו?
אפשר להתכתב עם שירות התעסוקה בצאט דרך האתר.
הם עונים מאד מהר.
בשעתו כתבתי להם שירשמו אותי רטרואקטיבית ואמרו לי שעושים את זה אוטומטית לכולם.
את יכולה פשט להתכתב ולשאול אותם

1773914730319.png

מישהו פה יודע אם לפי זה קיבלו ב"עם כלביא"
זה נשמע מאוד נמוך, הרבה יתר נמוך מאבטלה רגילה..

ככה, רק 25%?
או שלא הבנתי משהו...

צפה בקובץ המצורף 2208030
על החלק הזה בשכר היומי כן
אבטלה מחושב לפי שכר יומי לפי שכר בחצי שנה האחרונה לפני היציאה לחל"ת לוקחים את כל ההכנסות ומחלקים ל150 ומהשכר היומי הזה מקבלים לפי הטבלה הזאת (כמובן שכר יומי על כל יום בחלת)

על החלק הזה בשכר היומי כן
אבטלה מחושב לפי שכר יומי לפי שכר בחצי שנה האחרונה לפני היציאה לחל"ת לוקחים את כל ההכנסות ומחלקים ל150 ומהשכר היומי הזה מקבלים לפי הטבלה הזאת (כמובן שכר יומי על כל יום בחלת)
קישור למידע מביטוח לאומי

אם אני אצא לחל"ת רק היום- מסיבה של קושי רב לעבוד ביחד עם ילדים בבית ללא מסגרות.
יש סיכוי שאוכל לקבל על הימים הללו החזר כספי, או שכבר מאוחר מדי לצאת לחלת בשלב הזה?

לכל המומחים-
אני לא עובדת כרגע בגלל המלחמה והילדים בבית,
מתכננת להצהיר על חל"ת ברגע שיהיה מתווה.
רציתי לשאול- אם אני מעוניינת לא לחזור לעבודה ולחתום אבטלה- אחרי המלחמה-
האם אצטרך עוד תקופת הכשרה? אוכל להמשיך את החל"ת של המלחמה לעוד תקופה?
אשמח לתשובה, תודה מראש

מישהו האם שכיר מקבל פיצויים מאה אחוז על היעדרות במלחמה?
ואם כן ממי מהמעסיק או המדינה?
בלת"ק,
מאוד תלוי,
ככלל, אין חובה גורפת בחוק לשלם שכר מלא על היעדרות, אלא אם נחתם הסכם קיבוצי או צו הרחבה ספציפי באותה תקופה- כפי שקרה בסבבים קודמים.
ובדרך כלל המעסיק משלם לעובד את השכר, ולאחר מכן המדינה- רשות המסים מפצה את המעסיק במסגרת 'מסלול שכר' בגין הוצאות השכר ששילם לעובדים שנעדרו.
במקרים של היעדרות עקב הוראות פיקוד העורף- סגירת מוסדות חינוך והורה שנאלץ להישאר עם הילד, לרוב מגובשים הסדרים שמבטיחים שכר, כשהמימון מגיע מהמדינה דרך המעסיק.
אגב, כאן הפיצוי הוא מלא (100%) ומשולם על ידי הביטוח הלאומי- לרוב דרך המעסיק.

לכל המומחים-
אני לא עובדת כרגע בגלל המלחמה והילדים בבית,
מתכננת להצהיר על חל"ת ברגע שיהיה מתווה.
רציתי לשאול- אם אני מעוניינת לא לחזור לעבודה ולחתום אבטלה- אחרי המלחמה-
האם אצטרך עוד תקופת הכשרה? אוכל להמשיך את החל"ת של המלחמה לעוד תקופה?
אשמח לתשובה, תודה מראש
ממשיכים את החל"ת (מניסיון).
אני למשל יצאתי לחל"ת בעם כלביא אח"כ המשכתי לעבוד ואחרי כמה חודשים התפטרתי. לא הייתי צריכה תקופת המתנה אלא קיבלתי מיד אבטלה כהמשך של החל"ת של "עם כלביא".

ובדרך כלל המעסיק משלם לעובד את השכר, ולאחר מכן המדינה- רשות המסים מפצה את המעסיק במסגרת 'מסלול שכר' בגין הוצאות השכר ששילם לעובדים שנעדרו.
במקרים של היעדרות עקב הוראות פיקוד העורף- סגירת מוסדות חינוך והורה שנאלץ להישאר עם הילד, לרוב מגובשים הסדרים שמבטיחים שכר, כשהמימון מגיע מהמדינה דרך המעסיק.
לא ראיתי שהמעסיקים נוהגים כך.. לדעתי הרוב מוציאים לחלת
אגב, כאן הפיצוי הוא מלא (100%) ומשולם על ידי הביטוח הלאומי- לרוב דרך המעסיק.
מאיפה זה
לא התעמקתי אבל על פניו הפיצוי לא 100% אבל קצת יותר מ 90%
וכן לבעלי משכרות מעל הממוצע במשק המעסיק לא יקבל רק לפי אחוזים של המשכורת הממוצעת

בלת"ק
מישהו יודע מה קורה למי שעובד ב2 עבודות ובמקום אחד המשיך לעבוד כרגיל ובעבודה השניה היה בחלת?

בלת"ק
מישהו יודע מה קורה למי שעובד ב2 עבודות ובמקום אחד המשיך לעבוד כרגיל ובעבודה השניה היה בחלת?
תלוי בגובה השכר של המקומות וכן גובה האבטלה לה אתה זכאי (גיל)
להלן קישור מביטוח לאומי שמסביר את אופן החישוב

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה