אסון בירושלים
טרגדיה: גבאי בית הכנסת נדרס למוות כשיצא מביהכנ"ס
משה צדוק בן ה-80 נדרס למוות בעת שיצא מבית הכנסת וחצה את הכביש לעבר רכבו. הלווייתו היום בירושלים
שמעון כץ
י"ב בכסלו תשפ"ו, 02/12/25 13:34עודכן: 15:36

זירת התאונה בירושלים | קרדיט: דוברות זק"א
טרגדיה: תושב ירושלים, משה צדוק ז"ל בן ה-80, גבאי בית הכנסת 'נוה אברהם' בשכונת רמות, נדרס הבוקר למוות בעת שיצא מבית הכנסת וחצה את הכביש לעבר רכבו, הלווייתו תתקיים בשעה 15:00 בבית המנוחות סנהדריה. הנהג הפוגע, נחקר בידי המשטרה.
אביתר מנצור, יוחנן שיפמן ומשה פולק חובשי איחוד הצלה שהגיעו ראשונים לזירה מסרו: "מדובר בזירה קשה של הולך רגל (כבן 80) שנפגע מרכב. ביצענו בו פעולות החייאה אך למרבה הצער נקבע מותו בזירה. צוותי חוסן של איחוד הצלה פעלו במקום עקב אופי האירוע".
חובש רפואת חירום אריה כהן, סיפר: "הולך הרגל שכב כשהוא מחוסר הכרה ללא דופק וללא נשימה, עם חבלה רב מערכתית. ביצענו פעולות החייאה כשבסופן נאלצנו לקבוע את מותו".
חובש בכיר ב'צוות הצלה' שאול גבאי מוסיף: "כשהגעתי למקום ראיתי הולך רגל, גבר כבן 80 מוטל על הכביש כשהוא מחוסר הכרה ללא דופק וללא נשימה עם חבלה רב מערכתית לאחר שנפגע מרכב פרטי. יחד עם חובשים ופראמדיקים נוספים של מד"א התחלנו לבצע בו מיידית פעולות החייאה הכוללות עיסויי לב והנשמות, אך לצערינו עקב אופי הפציעות הקשות ממנו סבל נאלצו הפראמדיקים של מד"א לקבוע את מותו במקום".
מאיר אקער קמב"ץ זק"א מחוז ירושלים, ושוקי מונקוטוביץ וצבי יורוביץ מתנדבי זק"א מחוז ירושלים שהגיעו לזירה, סיפרו: "מדובר בזירה קשה הולך רגל כבן 80 שחצה את הכביש נפגע מרכב פרטי ונהרג. יחד עם חברי מתנדבי זק"א מחוז ירושלים טיפלנו בכבוד המת ובאיסוף הממצאים לקבורה."
זעקה נוקבת
עדות מצמררת: "ראיתי איך מכסים אותו בשקית"
גולש 'אמס' סיפר על הזירה הקשה בירושלים: "אחרי שסיים תפילה בבית הכנסת, מצא את מותו שרוע על הכביש"
אבי יעקב
י"ב בכסלו תשפ"ו, 02/12/25 14:06

זירת התאונה בירושלים | צילום: דוברות איחוד הצלה
גולש 'אמס' שהגיע
לזירת התאונה הקשה הבוקר בשכונת רמות שבירושלים, שבה נדרס למוות משה צדוק ז"ל בן ה-80, שלח למערכת האתר תגובה ובה עדות מזעזעת על שראו עיניו בזירה הקשה.
בדבריו כתב: "הייתי שם.. אני עדיין רועד. ראיתי אותו, ראיתי איך מד”א מתייאשים וקובעים את מותו, ראיתי איך מכסים אותו בשקית. אחרי שמונים שנה, אחרי שסיים תפילה בבכ”נ בנווה אברהם, מצא את מותו שרוע על הכביש כשהכל מלא דם".
הגולש הוסיף וסיפר על הנהג הפוגע: "והנהג.. אוי הנהג, מסכן, אברך יקר שנשאר המום לצד חוקרי משטרה, אמור להתמודד כעת עם רגשי אשם, עם משפה כואבת, עם שכנים שמצביעים עליו הנה זה ההורג. עצוב עצוב עצוב, ובעיקר מיותר".
"אני לא יודע מי אשם", סיכם את עדותו הקשה. "הגעתי דקות ספורות אח”כ. אבל זה הספיק לי בכדי לומר לעצמי, די, יותר לאט בכביש, יותר שימת לב, יותר זהירות ולהתייחס לזה כאדם שהולך במודע עם נשק פעיל שיורה כדורים וצריך לפקוח עשר עיניים לא לפגוע באיש. אני מתחנן. ראיתם אדם שיורה בנשק בסביבת אנשים ומדבר בטלפון? (כן, אצל החמאס..). ה’ ישמרנו. אמס, בבקשה ממכם תשאירו את ההודעה והמסר הזה לפחות למהלך היום. בשורות טובות לכולם".
משה צדוק בן ה-80 נדרס למוות בעת שיצא מבית הכנסת וחצה את הכביש לעבר רכבו. הלווייתו היום בירושלים
www.emess.co.il
גולש 'אמס' סיפר על הזירה הקשה בירושלים: "אחרי שסיים תפילה בבית הכנסת, מצא את מותו שרוע על הכביש"
www.emess.co.il