דיון פוסט על קרנות האיריות מול הישראליות

• הוסף לסימניות
לא מכיר אותו,
אבל בעבר הייתי עושה השוואות לצורך מיזם מסוים,
והם היו פחות רווחיות מהישראליות, [דמי ניהול מנוכים אוטמטית]

אבל יש להם מעלה שיש להם קרנות לא סינטטיות,
מה שכמעט ולא מצאתי בישראליות.

• הוסף לסימניות
שאלתי אותו לפני תקופה כמה שאלות שהועלו כאן בפורום לגבי הפוסט הזה
והוא לא הבין מה אני רוצה

• הוסף לסימניות
וואלה לא מכיר אותו,
מהמיילים שהוא שולח לי, מעביר לספאם,
שהוא שלח על קרן גידור, עשיתי עליו חיפוש גוגל משעמום.

לגבי האיריות בשביל המידע מה הטענה, למה הם עדיפות על הישראליות.
אני משווה תכליס שורה תחתונה הישראליות מרוויחות יותר,
מה אכפת לך מה השיעור דמי ניהול, אם אתה נשאר עם יותר כסף בכיס גם אחרי שהם הרוויחו.
בגדול עדיף את האמריקאיות והעולמיות, הם הכי זולות בדמי ניהול, לא עשיתי השוואה שורה תחתונה בינם לישראליות [אבל יש לי פטור מעמלה בקניה ומכירה בישראל, ואני סוחר בקטנה]

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
ולמה זה יכול לקרא רק בישראליות?
זה יכול לקרות אצל כולם.
אבל לחברה בעלת שם עולמי שביססה עשרות שנים של מותג מצליח יש אינטרס לא לשנות.

אצל הישראליות זה לא רק יכול לקרות אלא קורה בכל ראשון לינואר.

• הוסף לסימניות
מלבד החשש המוצדק ממלכודת מס שכבר כתבו
מי שמשקיע ע"פ גלאט הון לכאו' יכול רק עם קרנות ישראליות לא?

• הוסף לסימניות
וואלה לא מכיר אותו,
מהמיילים שהוא שולח לי, מעביר לספאם,
שהוא שלח על קרן גידור, עשיתי עליו חיפוש גוגל משעמום.

לגבי האיריות בשביל המידע מה הטענה, למה הם עדיפות על הישראליות.
אני משווה תכליס שורה תחתונה הישראליות מרוויחות יותר,
מה אכפת לך מה השיעור דמי ניהול, אם אתה נשאר עם יותר כסף בכיס גם אחרי שהם הרוויחו.
בגדול עדיף את האמריקאיות והעולמיות, הם הכי זולות בדמי ניהול, לא עשיתי השוואה שורה תחתונה בינם לישראליות [אבל יש לי פטור מעמלה בקניה ומכירה בישראל, ואני סוחר בקטנה]
אם המיילים מפריעים לך תסיר את עצמך מרשימת התפוצה.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
היי. אשמח להגיב על כל שאלה
אז נתחיל עם שאלה פשוטה:
תוכל להחכים אותנו בכמה מס על הדיבידנדים משלמת חברת אינווסקו בקרן שלה על מדד S&P 500?

• הוסף לסימניות
הדבר הכי חשוב שמשום מה הוא "שכח" ממנו -
מה שנקרא בלשון העם "מלכודת הדבש של הקרנות הישראליות".

זה שהם פתאום מתחילים לגבות דמי ניהול.
לא שכחתי. תבדוק בפאנדר ותגלה שקרנות עוקבות מדדים יש להן וותק של שנים ארוכות ללא דמי ניהול. מה שאתה מתאר זה נכון בקרנות אקטיביות.

• הוסף לסימניות
אז נתחיל עם שאלה פשוטה:
תוכל להחכים אותנו בכמה מס על הדיבידנדים משלמת חברת אינווסקו בקרן שלה על מדד S&P 500?
שאלה נוספת:
היכן ניתן להשיג חוזים עתידיים שעוקבים אחר מדד s&p 500 tr?

• הוסף לסימניות
לא שכחתי. תבדוק בפאנדר ותגלה שקרנות עוקבות מדדים יש להן וותק של שנים ארוכות ללא דמי ניהול. מה שאתה מתאר זה נכון בקרנות אקטיביות.
נתון לא נכון עובדתית.
קרנות פאסיביות עוקבות מדדים, מעלות לעיתים קרובות את דמי הניהול.
כמו שקרה לקרן של מור בשנת 2025

• הוסף לסימניות
אז נתחיל עם שאלה פשוטה:
למיטב ידיעתי יש איריות סינטטיות ויש פיזיות. השאלה אם הקרן הזו סינטטית או לא. אם היא סינטטית אכן אין מס דיבידנדים אלא דמי ניהול של 0.05% + עמלת “סוואפ” 0.07% לשנה, סה״כ 0.12%

• הוסף לסימניות
בקיצור:
נשמח ל 3 קרנות בעלות ותק של מעל 10 שנים - שעוקפות את אינווסקו בטווח הזמן הזה. - ולא העלו דמי ניהול.
(קרן סחירה - ולא קרן נאמנות מחקה)

• הוסף לסימניות
לטעמי לכתוב שהישראליות יותר טובות כי האיריות משלמות מס זה מגוחך.
קודם כל כי לפי טענתך הם יותר דפוקות מכולם כי הם משלמות מס מידי.
והתשובה לזה, שהם טובות לאורך זמן ולא תוך כמה שנים.
ולכן ברור שאם תבדוק קרן כלשהי לעומת קרן אירית (פיזית), יהיה לקרן השניה יתרון כספי על האירית.
(בקיצור, החסרון של האירית הוא יתרון בגדול, וביחס לישראליות לא צריך יתרונות, עצם זה שהם ישראליות זה חסרון הכי גדול שיש).
דבר שני בישראליות יש המון חסרונות (את שיטות הקומבינטור הישראלי הממוצע אתה מכיר???) ולכן אני לא נוגע בהם ולא אגע בהם בעז''ה חוץ מאיפה שאין ברירה.

• הוסף לסימניות
לטעמי לכתוב שהישראליות יותר טובות כי האיריות משלמות מס זה מגוחך.
קודם כל כי לפי טענתך הם יותר דפוקות מכולם כי הם משלמות מס מידי.
והתשובה לזה, שהם טובות לאורך זמן ולא תוך כמה שנים.
ולכן ברור שאם תבדוק קרן כלשהי לעומת קרן אירית (פיזית), יהיה לקרן השניה יתרון כספי על האירית.
(בקיצור, החסרון של האירית הוא יתרון בגדול, וביחס לישראליות לא צריך יתרונות, עצם זה שהם ישראליות זה חסרון הכי גדול שיש).
דבר שני בישראליות יש המון חסרונות (את שיטות הקומבינטור הישראלי הממוצע אתה מכיר???) ולכן אני לא נוגע בהם ולא אגע בהם בעז''ה חוץ מאיפה שאין ברירה.
זכותך לעשות מה שאתה מבין.
כתבת פעמיים שהישראליות דפוקות בלי להסביר מדוע. "עצם שזה שהם ישראליות" "דבר שני בישראליות יש המון חסרונות "

אולי תחכים אותנו?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

ניתן לצפות בשיעור בקישור הבא, וכן במערכת "קול הלשון"
https://youtu.be/_UA9f79nCHY

🔊 הצטרפו כמנוי לקבלת התראה על שיעור חדש 🆕 👍 עשו לייק לשיעור 📖 שתפו חברים בשיעור לזיכוי הרבים 🎥 צפו בשיעורים נוספים של הרב גדליה הופנונג בקישור הבא : 👈 https://www.youtube.com/playlist?list=PLWSYw8GYqUiwLlCls1EcWtZ1DOGzFTLfF

--
0 תגובות
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

אולי מעניין אותך גם...