שיתוף - לביקורת פאליטיק???

  • הוסף לסימניות
  • #1
בס"ד

זה קרה אתמול. יום רגיל למדי, שלא העיד על העתיד להתרחש בסיפור המסעיר שלפניכם.

הגעתי לישיבה, השעה כבר הייתה די מאוחרת, אבל לא נתתי לעצמי לדאוג בעניין יתר על המידה.
לפי השערתי העויילם אוחז בארוחת צהריים משובחת - כמו שיש רק למטבח הישיבה להציע.
מצויין, לפחות הגעתי בזמן לארוחה.

הייתי רעב. מהבוקר, חוץ מהקפה שאי-אפשר-בלעדיו בשביל להתפלל כהוגן, לא הכנסתי דבר לפי.

ידעתי היטב מדוע איחרתי.
עד עכשיו הייתי שקוע בתוככי הנייעס שהנגישו לי הקווים היקרים שעושים ליל כיום כדי לזכות את ציבור המאזינים.
מותר קצת לפתוח את הראש, לא?
קצת להתעדכן במצב הביטחוני והמדיני. וכמובן בעולם הפוליטי המסעיר שאצלנו קוראים לו 'מאוס' היות והוא בהחלט כך, אבל לא יזיק פעם ב - להשתפשף בו מעט מזעיר. לתת למוח להכיל מידע אודות התהפוכות הבאות חדשות לבקרים.

אני יודע, כבחור ישיבה - זה לא כל כך מתאים (ס' פאסט ניישט, נוו!) לערבב המוח והשכל עם הפוליטיקה המאוסה שמחוללת שמות בנפש העדינה והטהורה שנתן לנו השי"ת.

אני יודע את זה טוב מאד, אבל ת'אמת? זה לא הפריע לי כל כך.
אני דובק בשיטה שכל אחד צריך קצת להתאוורר ולאוורר את הראש. זהו דבר יועיל ביותר בשביל לעלות ולהתעלות.

מה זה 'להתאוורר'? אז אצל כל אחד זה אחרת.

אצל אחד זה מתבטא בטיולים מפרכים או משמימים או מבעיתים, שעצם העובדה שהלב קופץ בבהלה - מיד הבחור מתמלא בכוחות מחודשים לעבודת הבורא. וכל המוסיף (בקפיצות הלב) והמרבה (בחומרתם) - הרי זה משובח.

אצל השני זה מתבטא במשחקי ריצה שונים שבחורים מרשים לעצמם בשקט - במגרש מאחורי גוש הבניינים שמסתיר את הישיבה.

המיקום נותן שני יתרונות גדולים. דבר ראשון, עיני המשגיח המשוטטות - נתקלות בגוש הבניינים הלזה, גורמות לכך שהוא אינו מבחין בעניינים החשובים שהבחורים עסוקים בהם, שהוא, אגב - קורא להם 'ירידת רמה', אבל לכולם זה ברור שהוא לא מתכוון ברצינות.
וכי יש דבר גדול יותר ממשחק 'אל הדגל' או משחק 'כדורגל-בפקק-של-ג'ריקן-שהתרוקן' בשביל להתאוורר קצת??

יתרון נוסף: הבחורים עצמם אינם רואים את בניין הישיבה,
מה שגורם לכך שמצפונם לא יתעורר וכך יוכלו להשלים לפחות משחק אחד בשלמות.

בכל אופן, ישנם כאלו שההתאווררות מתאפיינת בעניינים רגועים יותר, כמו קריאה מרתקת או האזנה נינוחה לקווי הנייעס השונים.

(מיותר לציין שחלק גדול זקוקים לכל הנ"ל ולעוד הרבה על מנת להתאוורר באופן הראוי והמהודר ביותר).

לכן - משום הכתוב לעיל - לא נתתי למצפוני לנגן לי יותר מדי על התעדכנותי בנעשה בעולם הפוליטי המאוס.

א קיצער, אולי אלו המחשבות שהייתי שקוע בהם, או משהו אחר שמוחי היה עסוק בו, אבל פתאום קלטתי שמשהו קרה.
זה תפס אותי בדרכי לחדר האוכל.

הישיבה הייתה כמרקחה. דיונים וויכוחים מסעירים העסיקו את הבחורים.
ה'קיפקעס' נראו מפחידים מתמיד.
חדר האוכל נראה כזירת קרב. כולם צעקו את דעותיהם בקול רעש גדול, ע"מ שאף אחד לא יפספס אותם חלילה.

למען השם! משהו נוראי התרחש ואנוכי לא ידעתי, היתכן?!
ניסיתי לשאול בחורים סמוקים אודות הסער הסוער, המסעיר והנסער הלזה.
אפס. הבחורים היו שקועים בעצמם ובצרחותיהם ולא שתו ליבם למבקש להבין אל-נכון מה בדיוק קרה.

טוב, התיישבתי לאכול את מנתי, מנסה, בין הביסים, לדלות מידע מהזעקות של הסובבים.

בשלב מסוים הצלחתי להבין מספיק כי המדובר הוא בתפנית חדשה בקהילה מסוימת ש-איך לומר היא לא מצאה חן כל כך בעיני לפחות מחצית מהבחורים.

מתברר שהאח הגדול של מנהיג אותה קהילה - התערב והעיף את כל הקלפים, גורף לכיסו את מלוא כיסא המנהיג.

הו! סוף כל סוף מצאתי את הקיפקע של אלו המקורבים אלי, מצליח להסיט אלי את תשומת ליבם.

"אלי!" צעק אחד מהם, "איפה היית?"
"אה, התעדכנתי קצת במה שקורה, לא משהו מיוחד." התחמקתי. "רגע, הייתי בטוח שמה שמעסיק אתכם זו הממשלה שזה-עתה התפרקה, או לפחות התגובות של החכ"ים החרדיים, אבל אני מבין שמדובר בעניין אחר בתכלית".

בום.
שקט השתרר.
הבחורים הביטו בי בעיני-עגל-יורקות-זיקי-אש כמו שמסתכלים על מי שנשתבשה דעתו ממנו.

ואז הם צעקו יחד באש להבה:

"תגיד לי, אתה נורמאלי?
פאליטיק???!!!
"איכס! מחוץ למחננו!!!"
 
  • הוסף לסימניות
  • #2
יותר מאוחר פניתי אל המשגיח וסיפרתי לו דברים כהווייתם.
ההוא לא הבין מה לא ברור. "ודאי! אתה משווה בכלל בין פאליטיק מאוס של חילונים לעניינים של רעבע'ס?"
"אה!" עניתי, "אני מבין שלשון הרע על ביבי זה אסור, אבל על רעבע'ס - הכל מותר, פספסתי משהו?"
המונח 'בלע את לשונו' קיבל עכשיו משמעות מציאותית מפחידה. כי זה מה שקרה עם המשגיח.
אשמח להערות וביקורות!
 

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

כולם מוזמנים
גאה בעצמי שניחשתי כבר לפני שבועיים שדוד בן הוא מקסימילאן
נהניתי מכל רגע בקריאה, מקווה שגם אתם
ספר פשוט מטורף
לדעתי - הכי טוב בינתיים מכל הסדרה
ותודה ל
@יונה ספיר על שהוא נגמר בנימה עצובה אך אופטימית מאוד
קצת הפריע לי שהעלילה המרכזית לא הייתה שנת ההתגלות, אלא כל המסעות בעבר / בבועת האוצרים
ושכמו תמיד דני לא הצליח לקבל את המקום הראשון
אגב, האם למישהו זה היה הפתעה שהתפרצות הר הגעש הייתה האר"ן? זה היה ברור לי מהשניה הראשונה
יאללה שוטו
  • שכוייח!
Reactions: טונקס1 //
2 תגובות

אשכולות דומים

בס"ד

מחסן טחוב בצפון ירושלים, שעת ערב מאוחרת.

חבורת אנשים מתחתית החברה ישבה שם סביב שולחן שנסחב מאחת ההדלקות בירושלים - מגורד, מעלה עובש וחצי שרוף.
על הכיסאות התואמים ישבו מי שכונו 'גדודי חמאס ירושלים', כשמנהיגם ג'יבריל נואם בפניהם.

"למנהיגים בעזה נמאס. שוב ושוב ניסינו לפגוע בישראלים, ושום דבר לא מתקדם. כלום!"
הוא התנשם בכבדות ולקח שאיפה ארוכה מהנרגילה שהדיפה ניחוחות איומים, משתנק קשות כשהעשן נותר רגע יותר מדי בפיו.

"הם רוצים לראות תוצאות, וכל הביגועים האלו לא עושים כלום. כלום!"
נראה היה כי דמעות תנין מעוניינות לפרוץ מעיניו, אך הוא התאפק בגבורה ושאף ארוכות ניקוטין לגופו.
רק כאשר השיעולים איימו להכריעו, הוא נרגע וניסה להסדיר את נשימותיו לשווא.

הנוכחים ניצלו את הרגעים הקשים שעברו על מנהיגם, והחלו בבליל לא ברור שהם כינו 'סיעור מוחות'. עד מהרה הסיעור נעשה סוער והידיים יצאו לפעולה, מסבירות בדרך הקלה את מה שהפה מתקשה לבטא.
משם הדרך לסכינים הייתה קרובה מאד, ולאחר כרבע שעה, המנהיג, שהספיק להתאושש ולהנות מכל רגע, החל לעורר אותם מעילפונם, והם החלו בחבישת הפצעים.

ג'יבריל החרים את סכיניהם עד להודעה חדשה ודרש מהם אורך רוח, היות ורעיון שטני התבשל במוחו המעוות והוא רצה התרכזות מלאה של אנשיו.

"רגע אחד!" מבעד הצחנה הנוראית עלה פתאום ריח שונה ומוזר שהוא מעולם לא הכיר. אפו רטט רגע ארוך והוא עבר במבטו אחד אחד. "אתה!" הצביע על אחמד, מהמוחות החלשים בחבורה. "מריח ממך נורא! איפה היית היום?"

אחמד לא ידע את נפשו, וסתם כך לא ידע כלום. "עשיתי מקלחת קצת, ככה היאהוד עושים, זה לא טוב?" שאל בחשש.

באותו רגע הנוכחים כולם סתמו את אפם והמנהיג כמעט איבד את שפיותו.
"אתה נורמאלי? למה עשית את הדבר הנורא הזה, יא מג'נון! תסתלק מפה! תעוף מפה!"

אחמד לא חשב רגע נוסף, כפי שמעולם לא חשב בעצם, תפס עצמו ונמלט מהמקום, לא מפספס את מה שסינן לעברו המנהיג רגע לפני שטרק את הדלת החלודה: "איכס!"

רגע אחרי שהדלת נטרקה, חזרו כולם לנשום באופן סדיר וג'יבריל ניצל את הרוגע הרגעי כדי להסביר להם בפרוטרוט את פרטי התכנית הזדונית שנרקמה במוחו.

יושבי החדר זינקו ממקומם בהתלהבות ועד מהרה החלו בחגיגות שמחה שכללו שימוש לא מבוטל בקליעים, גזים למיניהם ופצועים רבים שטופלו במקום. חלקם אף לא היו זקוקים להמשך טיפול, כיון שסיימו את תפקידם בכדור הארץ.

ההכנות למבצע הגדול התקדמו בעצלתיים, ותוך פחות מחודש היו החוליות מוכנות לחלוטין.
בהדרכה שקיבלו טרם צאתם, הוסבר להם שהם השיגו אישורים לפעילותם ממדינת ישראל עצמה(!), מה שהגביר את התלהבותם וזירז אותם לצאת למבצע.

רחוב מלכי ישראל בירושלים, שעת בוקר מאוחרת.

החוליה הראשונה יצאה לדרך.
הם המתינו בסבלנות כמה דקות, ואז זיהו אוטובוס שנכנס לרחוב.
האדרנלין בגופם זינק לממדים מפלצתיים, בין השאר הודות לחומרים ששאפו לגופם לפני כמה שעות, והם שפשפו ידיים בחוסר סבלנות.

האוטובוס נכנס לתחנה.
הם חיכו רגע או שניים, ואז קלטו את הקריצה של הנהג המשת"פ שחייך באכזריות ופתח את דלתות האוטובוס.

הם הנהנו זה לזה, ואז זינקו מכל עבר לכיוון האוטובוס, מאגפים אותו לחלוטין ופורצים מבעד הדלת.
הנוסעים המבועתים פערו עיניים מפוחדות והתכווצו במקומותיהם בחשש.

המחבלים פרצו לאוטובוס ונופפו בכלי הנשק הכחלחלים שבידיהם, תוך שהם צורחים "להוציא כרטיסים בבקשה!"
אני במהלך של כתיבת חוברת המיועדת לבחורים צעירים שלא מוצאים את עצמם כל כך בין כותלי הישיבה. המטרה: להעביר את הבחור תהליך שבו יגלה הבחור שגם לו יש כוחות וכשרונות, גם אם הוא לא אובחן רשמית כעילוי. ואני מזמין אותך בחור יקר לגלות את "העילוי שבך"

אני משתף כאן את סיפור הפתיח של הפרק הראשון, אשמח לקבל תגובות הערות והארות.


אני שמוליק בחור ישיבה כמוך, מאז שאני מכיר את עצמי הייתי אוהב לעשות הרבה דברים, אבל ללמוד זה לא אחד מהם עברתי את המסלול הלימודים הרגיל עד שהגעתי אל הישיבה

אז חלה תפנית בחיי, הורי רצו שאכנס לישיבה מצוינת כמו כל שאר אחי, ישיבה כזו שמתקבלים מתוך עשרות או אפילו מאות נבחנים רק בחורים בודדים והתחננו אלי שהעשה מאמצים לעבור את המבחנים וכן הם יעשו מאמצים רבים מצדם.

בגלל הקשרים הטובים של אבי עם הנהלת הישיבה, הוא הצליח לשלב אותי בישיבה יוקרתית ל"צעירים מצוינים", למרות שלא ידעתי מה מקומי שם. עם הזמן גיליתי שיש עוד בחורים כמוני, שלא מתחברים ללימוד, ונמצאים בישיבה מסיבות שונות ומשונות. וכך יצרנו חבורה של בחורים שנמצאים בישיבה מסיבות שונות אבל אין להם כל שייכות לעולם הלימוד.

באחד הימים, כשהגשתי את המבחן השבועי למגיד שיעור כרגיל, שהשאלה היחידה שעניתי עלה היא שם התלמיד. הוא הסתכל עליי בחיוך ואמר: "היום בארבע תיגש לחדרו של ראש הישיבה." הבנתי מיד - המחליף רוצה "לנקות" את הישיבה מבחורים כמוני. החיוך של המגיד שיעור רק חיזק את התחושה הזו.

בשעה ארבע הגעתי לחדרו של ראש הישיבה, מלא חששות לגבי העתיד ומה אספר להוריי. רגע האמת הגיע, והייתי בטוח שאמצא את עצמי מחוץ לישיבה ואצטרך לחפש ישיבה חדשה. כשנכנסתי, הופתעתי לראות את חבריי יושבים שם, מה שהקל עלי מעט.

המתח היה כבד, וכל אחד שקע במחשבותיו. לאחר עיכוב קל, ראש הישיבה נכנס, קמנו לכבודו, והוא התיישב. כולנו המתנו בדריכות לשמוע את דבריו.

"אספתי אתכם פה כדי לומר לכם משהוא חשוב מאוד", פתח ראש הישיבה את דבריו, הישיבה שלנו כמו שאתם יודעים, כשמה כן היא ישיבה לצעירים מצטיינים, והיא מיועדת רק לבחורים העונים על ההגדרה הזו. ולא סתם בחרתי אתכם מתוך מאות הבחורים בישיבה וכינסתי אתכם פה. אבקש מכם להיות קשובים היטב אלי מספר דקות.

ראש הישיבה חילק לכולנו דפים ועטים, חשבתי לעצמי כנראה זה מבחן חוזר הראש ישיבה רוצה בכל זאת לתת לנו עוד הזדמנות, אבל כשהפכתי את דף המבחן ראיתי דף חלק שהכותרת שלו הייתה, "אני לא יכול"

הראש ישיבה ביקש מאתנו שכל אחד יכתוב בצורה ברורה ומפורטת את כל הדברים שהוא לא יכול לעשות, כל הדברים שהוא לא יוצלח בהם, אל תחסכו במילים ובדיו, פשוט תכתבו הכל ביקש ראש הישיבה.

ראש הישיבה יצא מהחדר והבטיח שיחזור בעוד כמה דקות, ברגעים אלה הרגשתי שכאן פתאום נפתח לי הלב, וכתבתי את כל האני לא יכול שלי, "אני לא יכול לשבת בשיעור בשקט וללמוד" "אני לא יכול להבין את החומר היטב הוא קשה מידי עבורי" ועוד כהנה וכהנה עד שהדף התמלא. כך גם חברי כולם היו מרוכזים היטב במשימה ומלאו את הדף במרץ.

כעבור כעשרים דקות חזר הראש ישיבה ואמר לנו, "אני מאוד מצטער, אבל אני צריך ללכת להלוויה לא רחוק מכאן, ואני רוצה שתבואו איתי, תקפלו את הדפים שכתבתם ותשמרו אותם אצלכם בכיס, תתארגנו מהר אני מחכה לכם בשער היציאה"

רגע לפני שיצאנו להלוויה, ראש הישיבה ביקש משתי בחורים ללכת ולהביא עיטי חפירה ושתי שקי חול, באותו רגע נבהלתי, וכך החלו התלחשויות בין הבחורים, האם אנחנו הולכים לעבוד כאנשי חברה קדישא, האם אנחנו הולכים לקבור את המת?, הסקנו שכנראה מדובר במת מצוה יהודי ערירי שהראש ישיבה מכיר, ושאין מי שיקבור אותו חוץ מאתנו.

הגענו אל בית הקברות שהיה במרחק של כעשרים דקות הליכה מהישיבה, המשכנו ללכת בין המצבות עד שהגענו למקום שומם. ראש הישיבה אמר "הגענו למקום תניחו את שקי החול בצד ותתחילו לחפור את הקבר" לבנתיים הוא הוציא מכיסו גארטל וחגר אותו על מותניו, הרגשות שלי היו מעורבים באותה עת, מצד אחד הרגשתי תחושה של שליחות - לקבור מת מצוה, ומצד שני הייתי עצוב ומפוחד - בכל זאת לא התעסקתי אף פעם עם מתים...

"זהו מספיק, הבור מספיק עמוק" אמר ראש הישיבה, עמדנו כולנו נרגשים מסביב הקבר שזה עתה חפרנו, ואז החל ראש הישיבה בדברי הספד, "הוא ליוה אותנו שנים רבות, בימים ובלילות, הוא היה ממש חלק מאתנו בשר מבשרינו, והיום זה יומו האחרון" "אנחנו נפרדים ממך ברגעים אלו ומשאירים אותך כאן בקבר מעתה ועד עולם" כולנו התחלנו לבכות במקהלה, עין לא נותרה יבשה באותם רגעים, כולנו היינו נרגשים מדברי ההספד שהשמיע ראש הישיבה, עד שלא שמנו לב שבכלל אין שום מת בסביבה...

"זה רגע האמת" אמר ראש הישיבה, הוציאו את הדפים שכתבתם זה עתה מהכיס והשליכו אותם אל תוך הקבר, כולנו עשינו זאת כל אחד מאתנו השליך את דף האני לא יכול האישי שלו לקבר. ראש הישיבה המשיך את דברי ההספד שלו והבכיות שלנו התעצמו יותר ויותר, הרגשתי כאילו באמת אני נפרד מכל הקשיים שלי ומקבל חיים חדשים, אני פשוט אדם חדש. סגרנו את הגולל על "המת" תוך כדי שאנו ממשיכים ובוכים מעומק הלב ספק אם הבכי היה מהפרידה מהעבר, או מזה שאנו עומדים להתחיל חיים חדשים.

אמרו חז"ל גזירה על המת שמשתכח מן הלב, אמר ראש הישיבה, וכך גם "המת" הזה לא קיים אצלכם יותר, במקומו נכיר ונשתמש באחיו "האני יכול", מהיום כל אחד מכם יכול לעשות הכל, ואני מאמין אישית בכוח וביכולות של כל אחד ואחד מכם.

אנו עדיין עומדים ליד הקבר הטרי, ותוך כדי שראש הישיבה מוציא מתיקו כמה חוברות ומחלק לנו, הוא עומד ומכריז לנו, כל אחד מאתנו קיבל אוצר יקר, ארמון ענק המלא בכל טוב, בארמון הזה יש הכל, יש בו את כישרונות נדירים, יש בו הצלחות, כל מה שתצטרכו לעשות כדי להיכנס אל תוך הארמון, זה להשיג את המפתח, לפתוח את הדלת ופשוט להיכנס לתוך הארמון. אתם בטח שואלים את עצמכם אז איך משיגים את המפתח?



אחד המפתחות אל שערי הארמון הזה הוא בידכם, ברגעים אלו ממש אתם אוחזים בו, דעו לכם החוברת שבידכם, נכתבה בהשקעה רבה ומרכזת בתוכה חומר רב וכלים מעשיים, שאם תשתמשו בהם תוכלו לגלות את העילוי שנמצא בכל אחד מכם. סיכם ראש הישיבה את דבריו.



באותם רגעים הרגשתי הרגשה עילאית כאילו עולם חדש נפתח בפניי, קשה לתאר את ההרגשה הזו במילים, ומאותו הזמן באמת התחלתי לעמול ולהשקיע ביישום הכלים הנפלאים שלמדתי בחוברת הזו, וכעבור זמן לא רב באמת התגשמה נבואתו של ראש הישיבה, ונחשבתי לאחד מהעילויים הגדולים בישיבה.

הייתי מחלק את החיים שלי לשני חלקים, יש את החיים עד אותו היום שנחשפתי אל החוברת הזו, ויש את החיים שאחרי שנחשפתי לחוברת. החוברת הזו פשוט שינתה לי את החיים, כמובן הצלחתי נזקפת גם לזכותו של ראש הישיבה המסור והמיוחד, שלא אשכח אותו עוד שנים רבות.

וזהו. זה היה הצעד הראשון שלי - להשאיר מאחור את כל מה שמונע ממני להצליח






Q רגע של מחשבה R
עכשיו, רגע לפני שנתקדם, צריך להבין משהו חשוב: המחשבות שלנו, איך אנחנו תופסים את עצמנו, הם כל מה שחשוב. איך אנחנו רואים את הלימודים, את הסוגיות, את הכישלונות – זה מה שיקבע אם נצליח או לא. זה לא מספיק לעבוד קשה ולהתאמץ – אם בראש אתה לא מאמין שאתה יכול להצליח, כל העבודה המצוינת שלך לא תעזור.

השיעור הזה בא ללמד אותך משהו מאוד פשוט: היכולת לשנות את המחשבות שלך. כשאתה מאמין שאתה לא יכול ללמוד, כשאתה תמיד חושב שאתה לא מצליח - אתה עושה את עצמך כישלון, ואז זה באמת קורה. אבל אם תדע לשנות את הדפוסים האלה, תוכל להתמודד עם הכל. כל כישלון יהפוך להזדמנות.

הכל מתחיל בתהליך שיכול להיות שונה בשביל כל אחד, אבל בסופו של דבר – כולם יכולים להצליח אם הם רק יידעו איך לשנות את המחשבה.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  2  פעמים
למעלה