עמלת היוון

• הוסף לסימניות
כרגע הריבית הממוצעת למסלול ולתקופה הנל 4.85 נומינלי
ריבית ממוצעת זה ביחס גם לתקופה?
למה היועצת משכנתא אמרה לי שזה אמור להיות מעל 5 הריבית הממוצעת..
אם זה אכן 4.85 ולנו יש 4.75 אז מה כדאי לעשות? כמה זמן אחרי החתימות הגיוני לבקש מיחזור?

• הוסף לסימניות
אם זה אכן 4.85 ולנו יש 4.75 אז מה כדאי לעשות? כמה זמן אחרי החתימות הגיוני לבקש מיחזור?
כן,
הממוצע לתקופה של מעל 25 שנה כרגע הינו 4.96 אפקטיבי ובהמרה לנומינלי זה יוצא 4.85
הריבית הממוצעת של כל התקופות בלא צמוד היא 5.03 אפקטיבי

• הוסף לסימניות

מה אתם מציעים לעשות?
זה האישור שאנחנו אמורים לחתום עליו אמצע שבוע הבא, משכנתא לשיפוצים דרגה שניה במרכנתיל..
בעקרון יש לנו הלוואה של 97,000 בריבית פריים שתכננו לסגור עם חלק מהסכום הזה, האם שווה לסגור איתה חצי מהקלצ ולקצר תקופה כדי לחסוך בעתיד בעמלות? ומתי ניתן לבקש מיחזור פנימי, כמה זמן אחרי חתימות.
@מוניטין
@הון ובית
אשמח לשמוע מה אתם אומרים, מה אפשר לעשות כדי להמנע/למזער עמלות היוון במקרה הנ"ל

image (54).png

• הוסף לסימניות
מה אתם מציעים לעשות?
זה האישור שאנחנו אמורים לחתום עליו אמצע שבוע הבא, משכנתא לשיפוצים דרגה שניה במרכנתיל..
בעקרון יש לנו הלוואה של 97,000 בריבית פריים שתכננו לסגור עם חלק מהסכום הזה, האם שווה לסגור איתה חצי מהקלצ ולקצר תקופה כדי לחסוך בעתיד בעמלות? ומתי ניתן לבקש מיחזור פנימי, כמה זמן אחרי חתימות.
@מוניטין
@הון ובית
אשמח לשמוע מה אתם אומרים, מה אפשר לעשות כדי להמנע/למזער עמלות היוון במקרה הנ"ל

צפה בקובץ המצורף 2091473
חסום לי בנטפרי, כנראה עוד מעט יפתח.
הקלצים כנראה ינחתו ואכן חשוב מאד להזהר איתם.
לקחת פחות מהממוצע כמה שאפשר. לקצר תקופות ולהתקשר לבנק כל כמה חודשים ולבקש למחזר. במיוחד עכשיו אחרי הפסקת האש.
ואם אפשר לפרוע אז הכי טוב.
אני תוך כדי חושבת אולי עדיף לקחת ק"צ ולמחזר לקלצ כשהממוצע ירד.
כי הפעם זה נראה קרוב מתמיד והסיכון לא כזה גדול.

• הוסף לסימניות
חסום לי בנטפרי, כנראה עוד מעט יפתח.
הקלצים כנראה ינחתו ואכן חשוב מאד להזהר איתם.
לקחת פחות מהממוצע כמה שאפשר. לקצר תקופות ולהתקשר לבנק כל כמה חודשים ולבקש למחזר. במיוחד עכשיו אחרי הפסקת האש.
ואם אפשר לפרוע אז הכי טוב.
אני תוך כדי חושבת אולי עדיף לקחת ק"צ ולמחזר לקלצ כשהממוצע ירד.
כי הפעם זה נראה קרוב מתמיד והסיכון לא כזה גדול.
מהרגע שהקלצים "נוחתים" כמה זמן לוקח עד שהממוצע מתעדכן?

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
@למה זה תשאל לשמי מומחה להנ"ל.
כנראה זה מתעדכן בפיגור של כמה שבועות.
מתארת לעצמי שהפרסום מתרחש פעם בחודש והוא נמצא בדיליי
דיליי של חודש וחצי בערך, הפרסום פעם בחודש בין 10-15 לחודש
לגופו של ענין, קיבלתם ריבית טובה ביחס למקרה, לא מציע לבנות עליהם על שיפור במיחזורים פנימיים, ודאי לא כל כך מהר (מה גם ששם זה מול אותו הסניף שנתן לך לפני דקה וחצי את הריבית הזאת...)

• הוסף לסימניות
אם אני מודיע 10 ימים מראש כתוב שאוכל עד 35 יום נוספים לפרוע.
איך אפשר בדיוק להפקיד להם את הסכום המדוייק אם לבינתיים כל יום עולה?
יתנו לי את הסכום, ואפקיד אותו יום או יומיים אחרי, אז יהיה חסר סכום, כי הריבית שנצטברה באותם ימים לא שולמה. איך אפשר לדקדק, חובה באותו יום בדיוק?
יש למישהו תשובה?

• הוסף לסימניות
כעיקרון כבר בימים הקרובים יעבור לי 10 ימים הודעה מראש. יש הבדל או עניין אם לפרוע לפני ה-15 שבו יורד לי המשכנתא או אחרי?

• הוסף לסימניות
אפשר לעשות העברה לפירעון דרך המחשב או כיוון שזה סכום גדול יותר צריך איזה אישור מהבנק?

• הוסף לסימניות
מי שרוצה לדעת כמה הריבית הממוצעת לפי הבנק, מצרף, ממש מהימים האחרונים, פרעתי:
1763293687100.png

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
מוישי נראה כמו הילד הכי תמים שתפגשו: חולצה מגוהצת, כיפה שחורה שיושבת בול, וחיוך של "ילד טוב ירושלים". אבל מאחורי המראה המטעה הזה מסתתר מוח שמזהה פרצות בלוגיקה של מבוגרים עוד לפני שהם סיימו לדבר...
קצת הכרות...
הרקע: יום שישי אחר הצהריים. מוישי נכנס לבית הכנסת השכונתי, לבוש בחולצה לבנה מעומלנת, הכיפה השחורה הקטנה מונחת בדיוק במרכז הראש. הוא ניגש למקרר השתייה. הגבאי הוותיק, רבי חזקאל, איש רציני עם משקפיים על קצה האף, עוצר אותו.
רבי חזקאל: "מוישי! לאט לך. אתה יודע שהשתייה פה היא רק למי שלומד או עוזר לנקות לפני שבת?"
מוישי (עוצר, מחייך את החיוך שלו ולא מתבלבל לשנייה): "שלום עליכם, רבי חזקאל. בדיוק על זה רציתי לדבר איתך. אתה הרי גבאי ותיק, אתה יודע שזמנים השתנו, נכון?"
רבי חזקאל (מרים גבה): "מה הקשר לזמנים שהשתנו? עבודה זו עבודה, ושתייה זו שתייה."
מוישי (בטון בוגר ומחושב): "נכון מאוד. אבל פעם, כשאבא שלי ברוך היה בגיל שלי, היית צריך להזיז ספסלים כדי להרגיש שאתה עוזר. היום, בעידן הדיגיטלי, העזרה הכי גדולה היא 'יחסי ציבור'. אם אני אשתה פה כוס טרופית קרה ואצא החוצה עם פרצוף מרוצה, כל הילדים בשכונה ירצו לבוא ללמוד דווקא בבית הכנסת שלך. אני בעצם עושה לך פה שירות שיווקי בחינם!"
רבי חזקאל (נשאר פעור פה לרגע, מנסה להבין אם הילד הרגע עבד עליו או שהוא באמת גאון): "שירות שיווקי? בשביל טרופית אחת?"
מוישי (לוקח את השתייה, קורץ ומניח יד על הכתף של הגבאי): "בדיוק, רבי חזקאל. אל תסתכל על הכוס, תסתכל על הפוטנציאל. שבת שלום!"
מוישי יוצא מהדלת בצעד קליל, משאיר את הגבאי לעמוד שם ולמלמל לעצמו: "הילד הזה... הוא עוד יהיה ...774555.jpg
  • תודה
Reactions: net131 //
10 תגובות
עיריית בני ברק נערכת בימים אלו למבצע ה"קמחא דפסחא" הגדול בתולדותיה. עם בוא ימי ניסן הורה ראש העיר הרב חנוך זייברט על הרחבתו של מפעל החסד העירוני לממדים חסרי תקדים. המבצע, פרי שיתוף פעולה הדוק בין העירייה ל"כולל חב"ד" נועד להבטיח שכל בית בבני ברק יוכל לחגוג את הפסח מתוך הרחבת הדעת, כאשר הבשורה המרכזית השנה אינה רק בעצם הסיוע, אלא בהרחבה דרמטית של מעגל מקבלי התמיכה.

במפגש שהתכנס בלשכת ראש העיר, השתתפו גם סגן ראש העיר הרב יהושע מנדל, סגן ראש העיר ומחזיק תיק שירותים חברתיים הרב גדליה סילמן, רמ''ט הלשכה הרב ישראל דרנגר וצוות הלשכה שמנהל את מערך הסיוע.

"בבני ברק לא מדברים על ערבות הדדית אלא מקיימים אותה", הדגיש ראש העיר הרב זייברט במהלך ישיבת ההתנעה למבצע. "כאשר יהודי נכנס לחג וחסר לו בבית זה נוגע בנשמה. איננו יכולים להרשות לעצמנו ששמחת החג תיפגם, ולכן פעלנו השנה להעניק סיוע מוגדל המותאם לצרכי המשפחה, בפורמט שמאפשר לכל אחד לרכוש את צרכיו בחנויות המובחרות בעיר כאחד האדם".

במסגרת המודל לשנת תשפ"ו, יקבל כל בית אב העומד בקריטריונים סכום בסיס של 250 ש"ח, בתוספת של 50 ש"ח עבור כל ילד עד גיל 18, מתוך מטרה להקל על המשפחות ברוכות הילדים בעיר. הזכאות למבצע נקבעה באופן רחב ורגיש, והיא כוללת תושבים הרשומים במרשם האוכלוסין בעיר (נכון ל-01.01.2026) הנמנים על אחד מהסיווגים: משפחות המוכרות במיזם לביטחון תזונתי, משרתי מילואים פעילים ברבעון האחרון של שנת 2025, בעלי תעודת עיוור, משפחות חד-הוריות, וכן תושבים שקיבלו 90% הנחה בארנונה בשנת 2025.

כחלק ממהפכת השירות והכבוד, הסיוע ימומש באופן עצמאי ברשתות מזון מובילות ובחנויות ביגוד והנעלה, ללא צורך בעמידה בתורים מתישים. המערך הממוחשב, שפותח בתיאום עם כולל חב"ד, נועד להבטיח יעילות ודיסקרטיות מלאה. הרישום למבצע יתקיים במועדים קצרים וממוקדים כדי להבטיח את העברת הסיוע בזמן, החל ממוצאי שבת ועד יום שני (כ"ה-כ"ז אדר, 14-16.3) עד לשעה 23:45, כאשר כל המידע והפרטים אודות סידורי החלוקה ורשימת הרשתות זמינים לציבור בקו המידע המיוחד:
073-3577522.
  • תודה
Reactions: יהודי ששואף!1 //
19 תגובות
נספח לדיונים - אשכול איראן ועדכונים ביטחוניים.

האשכול נפתח כדי לשמור על אשכולות החדשות המרכזיים נקיים ותכליתיים.
הוא ישמש כמרחב היחיד לדיון על הידיעות הביטחוניות המתפרסמות בפורום.

קראו את הכללים היטב. הם מחייבים, והאכיפה תהיה בנוסח משמרות המהפכה.

מטרת האשכול?
- הרחבות ופרשנות: הבאת רקע נוסף לידיעה, או ניתוח ענייני ומנומק של המצב.
- שאלות ובירורים: בקשת הבהרה על דיווח שעלה באשכול המרכזי.
- מידע משלים: עדכונים שחשובים להבנת התמונה אך אינם "חדשות מתפרצות".

מה לא ייכנס לכאן? עילה לחסימה מיידית

- גלישה לנושאים אחרים: האשכול ממוקד ביטחונית בלבד. פוליטיקה, עניינים אזרחיים או כל נושא שאינו קשור ישירות למלחמה/איראן - יימחקו.

- "ניהול המלחמה": אין מקום ל"הצעות למטכ"ל, פרשנויות בשקל או תרחישי אימים חסרי ביסוס.

- התכתבויות אישיות בין ניקים ("פינג-פונג"), או שרשורים שנמרחים על עמודים שלמים ללא ערך מוסף.

כדי לאפשר שיח איכותי, אנחנו נוקטים במדיניות אפס סובלנות.
* חסימה לצמיתות: משתמש שיעבור על הכללים, ייחסם מהאשכול באופן מיידי.
* אין חנינות: אין טעם לפנות במערכת הדיווח או בהודעות פרטיות לבקשת שחרור. הפיתרון היחיד לשחרור מחסימה - הוא פשוט לא להיחסם מלכתחילה.
האחריות היא שלכם. שמרו על שיח ענייני.

אולי מעניין אותך גם...