דרוש מידע עזרה

• הוסף לסימניות
צריכה את עזרת המומחים בפורום
יש לי עסק עצמאי לגרפיקה בדיוק שנה
שמעתי שצריך לעשות הצהרת הון ועוד דברים לקראת סוף השנה
ההאם משהו יכו לעזור ולומר לי מה צריך עשות?

• הוסף לסימניות
צריכה את עזרת המומחים בפורום
יש לי עסק עצמאי לגרפיקה בדיוק שנה
שמעתי שצריך לעשות הצהרת הון ועוד דברים לקראת סוף השנה
ההאם משהו יכו לעזור ולומר לי מה צריך עשות?
הצהרת הון זה דרישה של רשות המיסים שמגיע עד לשנתיים מפתיחת העסק
לאחר סיום השנה צריך לדווח למעם, מס הכנסה ולביטוח לאומי
לכל אחד יש את הפרוצדורה שלו
בהצלחה

• הוסף לסימניות
תודה רבה
איך אי אדע מה הפרוצדורה זה כתוב איפהשהוא?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

מספיק להתקשר ולהתווכח עם נציגי חברות התחבורה

פשוט פותחים תיק בת"ק תכף אסביר איך,

ופתאום הם מתקשרים איליך, ומסבירים לך למה התביעה לא צודקת

ובדרך כלל בסמוך למועד ה'משפט' (נשמע מלחיץ קחו את זה כביקור ברופא משפחה...) הם מציעים לך פשרה על כחצי מהתביעה

ולאמיצים שבינינו ברוב המקרים אל תוותרו תלכו לביהמ"ש ותקבלו את כל הסכום!!!

הלוואי שכל עם ישראל יעשה כך, פתאום חברות התחבורה ידפקו אוטובוסים בשעון שוויצרי!!!!

א'. האטובוס לא יצא וכולי וכולי, תשמרו או קבלה של מונית שלקחתם (בד"כ עדיף לקחת מונית ככה יש נזק יותר רציני אך לא חייבים) או נסיעה הבאה שלקחתם וכל הוכחה אחרת
ב. שולחיים תביעה במקביל לחברת התחבורה המפעילה וכמו"כ למשרד התחבורה.
ג. מחכים לתשובות, אם התשובות לא מספקות (לא נתנו פיצוי מספק וכולי) פותחים תביעה ב15 דקות!!!
ד. מחכים למועד הדיון, בד"כ תקבלו כבר מיד אחרי ההגשה טלפונים מתפתלים מחברת התחבורה המפעילה למה זה תביעה שטותית, ויש להם אפי' הוכחות להפך, אל תבהלו, חכו בסבלנות ואז או ששתתפשרו או שתלכו עד הסוף, בהצלחה תעבירו הלאה שכולם יתבעו אותם, ונקבל ככה שירות נורמלי!!!

כל מי שהגיש והצליח או שלא שיעלה את המקרה כאן שנצליח ביחד לחולל שינוי!!!!

משרד האוצר בשיתוף משרד העבודה וארגוני מעונות היום המוכרים (מעונות הסמל) הגיעו לסיכום על סיוע מהמדינה לתקופת המלחמה בחודש מרץ.​

תאריך פרסום: 23.03.2026

בהנחיית שר האוצר, בצלאל סמוטריץ', וסגן ראש הממשלה ושר העבודה, יריב לוין: משרד האוצר, בשיתוף משרד העבודה וארגוני מעונות היום המוכרים (מעונות הסמל) הגיעו לסיכום על סיוע מהמדינה לתקופת המלחמה בחודש מרץ: החזר תשלומי הורים ומקדמות שכר למטפלות וזאת במטרה לתת מענה לאתגרים הכלכליים ולשמור על יציבות מעונות הסמל המפוקחים לגיל הרך.
הסיכום נשען על מתווה הפיצוי לעסקים והחל"ת במימון המדינה, והוא נועד להעניק ודאות כלכלית להורים ולצוותים, ולהבטיח את חזרת המעונות המפוקחים לפעילות מיד כשהנחיות פיקוד העורף יאפשרו זאת.
עיקרי הסיכום:
  • החזר כספי להורים: מתוך הבנת הנטל הכלכלי על המשפחות, הוסכם כי כ-85% מתשלומי ההורים בגין התקופה שבה המעונות לא פעלו יוחזרו.
  • תשלום למטפלות: במסגרת הסיכום, יינתן מענה לתשלום עבור המטפלות באמצעות דמי החל״ת לצד מענים נוספים.
  • רציפות תפקודית: הזרמת כספי הסבסוד תעניק לארגונים גמישות תזרימית, ותבטיח את היערכות המעונות לחזרה מהירה לפעילות מלאה, בכפוף להנחיות פיקוד העורף.
במשרדי האוצר והעבודה אומרים כי המתווה מקיים את עקרונות המתווה שגובש לעסקים ולעובדים במשק, וכי המדינה למעשה מקיימת אותו ביחס לעובדי מעונות הסמל.
שר האוצר, בצלאל סמוטריץ': "הגענו להסכמות חשובות עבור סיוע למעונות הסמל המפוקחים לתקופת המלחמה במטרה להבטיח את הרציפות התפקודית של המעונות, להקל על ההורים עם החזרת מרבית התשלומים, ולוודא שהמטפלות המסורות מקבלות מענה הולם, כולל מקדמות תשלום בהקדם האפשרי. אנחנו עושים את מירב המאמצים המשותפים כדי לתת יציבות ואיתנות שתסייע לאזרחים ולמשק לעבור את תקופת המלחמה בבטחון כלכלי".
סגן ראש הממשלה ושר העבודה, יריב לוין: ״אנו מצויים בתקופה מאתגרת ואנו מחויבים מחד לתת מענים לציבור ומאידך לשמור על חוסנה של מערכת הגיל הרך גם בשעת חירום. ההסכם שהגענו אליו עם ארגוני מעונות הסמל המפוקחים מבטיח יציבות, ביטחון כלכלי ורציפות חינוכית – ערכים מרכזיים למערכת החינוך ולחוסן הלאומי והחברתי. אני מחזק את ידי ההורים והציבור כולו על העמידה האיתנה בעורף ומקווה כי בשורה זו תקל על המשפחות בתקופה זו".
יו"ר פורום מעונות היום בפיקוח, ליאור גבאי: ״הסיכום של משרד האוצר ומשרד העבודה מביא סוף סוף ודאות להורים ולצוותים במעונות בתקופה מורכבת זו. ההחלטה על החזר תשלומים מירבי להורים ותשלום מלא למטפלות-מחנכות היא צעד חשוב והכרחי לשמירה על יציבות מעונות היום המפוקחים ועל הביטחון הכלכלי של העובדות. אנו שמחים כי משרדי האוצר והעבודה מבינים כי הצוותים החינוכיים, המטפלות והמחנכות הן אבן יסוד במערכת החינוך במדינת ישראל. זהו מסר חשוב של הכרה והערכה, ואנו מצפים להמשך שיתוף פעולה שיבטיח את חוסנו של תחום הגיל הרך גם בעתיד".
  • תודה
  • שכוייח!
Reactions: קוביד ו-emma2 //
5 תגובות

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הודעת דוברות רשות המסים:

החל מהיום ניתן להגיש לרשות המסים הצהרת הון באמצעות
מערכת דיגיטלית. המערכת פותחה על ידי חטיבת שומה וביקורת וחטיבת שע"מ ברשות המסים, ומטרתה להקל על הלקוחות המדווחים ולייעל את הליך הטיפול של רשות המסים בהצהרות הון. מדובר בפרויקט שהוגדר על ידי מנהל הרשות, מר שי אהרונוביץ', כאחד הפרויקטים האסטרטגיים של רשות המסים, והוא מהווה מרכיב מרכזי ומשמעותי למימוש יעדי רשות המסים לשיפור הישרות ללקוח ומעבר ל"רשות ללא נייר".

המערכת מאפשרת ללקוחות ומייצגיהם לשדר הצהרות הון לרשות המסים ולקבל אישור מיידי, ללא צורך בהגעה פיזית של הלקוח למשרד או הדפסה של טופס נייר ושליחתו למשרד. כמו כן, היא תאפשר תהליך מילוי והגשה ידידותי למשתמש, כולל הסברים מפורטים ופתרונות מתקדמים הכוללים בין היתר אפשרות להעלות מסמכים לאחר הגשת ההצהרה, חישובים אוטומטיים, שמירת טיוטה וצירוף מסמכים מתקדם.

במסגרת ההיערכות לפתיחת המערכת הדיגיטלית, נערכו גם עדכונים ושינויים בטופס הצהרת הון (טופס 1219), הכוללים הוספת סעיפי דיווח ייעודיים לנכסים דיגיטליים ונכסי נדל"ן בחו"ל, דיווח על ניירות ערך במונחי עלות בלבד, פירוט רכוש שלא בבעלות הנישום ומוחזק אצלו והון נטו שהוצהר בהצהרת הון קודמת. בנוסף, אי דרישת נתונים הקיימים בידי רשות המיסים, כגון: תוצרת ודגם של הרכב, כתובת הבנק, תאריך יסוד העסק, כתובת העסק, מספר תיק ניכויים ועוד.

יודגש, כי בשלב זה, השימוש במערכת להגשת הצהרת הון דיגיטלית הינו בגדר רשות ולא חובה. לקוחות שמעוניינים בכך יוכלו עדיין למלא הצהרת הון ידנית, באמצעות הורדת הטופס מאתר רשות המסים והגשתו באחד ממשרדי השומה או באזור האישי באתר.

הצהרת הון הינה הצהרה אודות סך הנכסים וההתחייבויות בארץ ובחוץ לארץ של הנישומים, בני או בנות זוגם וילדיהם, שטרם מלאו להם 18 שנה בשנת המס. את ההצהרה יש למלא רק אם התקבלה דרישה ממשרד מס הכנסה.

מקור

בס"ד

מה זה הצהרת הון שכולם פוחדים ממנה ? מה חשוב לכם לדעת ?

ראשית, אל לכם להיבהל כמייצג כבר הגשתי בס"ד במהלך השנים כמה מאות הצהרות הון זה תהליך רגיל שרק צריכים לדעת לטפל בו נכון.

כל עצמאי מקבל דרישה למלא טופס "הצהרת הון" אחת לכמה שנים. יש להבדיל בין "דו"ח שנתי" שאותו יש להגיש מידי שנה על ההכנסות לרשויות המס, ל"הצהרת הון" לה נדרשים בד"כ אחת ל 5 שנים, הראשונה עם פתיחת התיק והשניה לאחר מס' שנים באופן אקראי.

הצהרת הון היא הכלי בו רשויות המס בודקים את הדיווחים השנתיים ע"י השוואת ההון בין התקופות, בה מחשבים את ההכנסות, הוצ' המחיה, השקעות, רכישות שונות, וכדו' ולפי זה ניתן לבדוק את אמיתות הדוחות השנתיים.

כשיש הפרשים בין ההצהרות פקיד השומה יטען שיש כאן הכנסות שלא דווחו אלא א"כ יוכח אחרת כמו קבלת מתנות או הלוואות או נכסים שמומשו בתקופה.

הכנת הצהרת הון מורכבת מכמה שלבים:

• להכין את רשימת הרכוש של שני בני הזוג והילדים עד גיל 18.
  • לערוך השוואת הון בין ההצהרות האחרונות לוודא שהכל דווח.
  • לבדוק האם דיווחי ההכנסות תואמים את השינוי בהון בין התקופות.
  • במידה ונתגלו הפרשים – למצוא את הסיבות וההסברים להפרשים אחרת הם יחשבו כהכנסה שלא דווחה.
הגשת הצהרת הון

בעבר היו מגישים את ההצהרה פיזית יחד עם כל המסמכים לפקיד שומה ומקבלים חותמת עם אישור הגשה, מאז הקורונה ניתן להגיש מקוון להעלות את כל המסמכים יחד עם ההצהרה למערכת מפ"ל.

דגשים להצהרות הון:

מתנה

ישנם המנסים להתחכם להעביר סכומים שנתקבלו כביכול כ"מתנה" מקרוב משפחה. צריכים לדעת כי ניתן לבדוק את דפי הבנק של הקרוב ולראות מתי בדיוק הכספים נכנסו ואיך נכנסו ומתי יצאו, וכשמדובר בתרגיל יוכלו לראות את זה מיד.

ככלל אישורים כל שהם מקרובי משפחה לא תמיד מתקבלים כמו שהם לכן חשוב לדעת שכל דיווח כזה על הלוואה מחויב בדיווח גם אצל הלווה וגם אצל המלווה בהצהרת הון

כל מקרה של מתנה יתכן וייבדק ספציפי, יתכן וגם יוזמן להעיד נותן המתנה, מה הסיבה למתנה? האם הוא בעל יכולת כלכלית לתת את המתנה?

הצהרת הון ישנה

לפעמים ההצהרת הון השניה מגיעה רק אחרי שנים רבות ולכאורה לא זוכרים בדיוק מה הי' במשך כל התקופה, חשוב לדעת כי לרשויות המס יש את הכלים להזכיר נשכחות ולמצוא את הנדרש הסברים.

לכן חשוב מאוד להתייעץ עם המייצג איזה מסמכים חובה לשמור גם אם חלפו שנים רבות, כי הם יכולים דווקא לעזור במקרים כאלו ולשמש כהסברים להפרשי ההון.

התארגנות לסוף שנה

כשידוע על סיכוי לקבל דרישה להצהרת הון לסוף השנה המגיעה, לא תמיד יעזור אם תפקידו לחשבון הבנק לפני סוף השנה סכומים גדולים כדי להראות על הון גדול או ההיפך, כי יתכן ותידרשו להציג את דפי הבנק שם יופיעו כל הפעולות לפני ואחרי מועד ההצהרת הון.

חו"ל

ישנם שיתופי פעולה בין המדינות ורשות המיסים תוכל לקבל מידע על נכסים בחו"ל לכן מומלץ כדי למנוע אי נעימויות לדווח על הנכסים הרשומים על שמכם גם אם הם בחו"ל.

כספת

יש חובה לציין בטופס האם יש ברשותך כספת, בד"כ מי שיש לו כספת היא מבוטחת בביטוח לכן בפוליסה ניתן יהי' לראות אם יש או אין כספת, אם יש כספת בבנק יופיע החיוב על החזקת הכספת בדפי הבנק.

השוואת הון

לפני הגשת ההצהרה חשוב לערוך את השוואת הון לוודא ולבדוק מול הלקוח שכל ההון נכנס כמו שצריך.

הוצאות שונות שלא נכללים בדוח השנתי

הוצאות שאינם מוכרות - למס הכנסה ישנם הוצ' שלא הותרו בניכוי, אבל יש לקחת בחשבון את ההוצ' האלו היות ובפועל הם היו, ואמורים להיכנס כשימושים בתקופה.

תשלומים לביטוח לאומי - יש לקחת בחשבון את כל התשלומים לביטוח לאומי, הדוח למס הכנסה מכירים רק חלק מהתשלום כניכוי לצורך מס.

תשלומי שכ"ד הפטורים – אמנם הם פטורים ממס אבל הם חלק מהמקורות לגידול בהון.

מאגרי המידע

מס הכנסה יודע על נסיעות לחו"ל של כל בני המשפחה ויש ג"כ לתת את הדעת ע"כ בחישובים. כמו"כ יתכן ויש להם מידע על הכנסות או על רכוש במדינות אחרות.

שיפוצים בנכס – במידה וקיבלת טופס 4 מידע זה מגיע גם אליהם ויש לזכור לדווח על כל ההוצאות שהיו בגין השיפוצים.

זכיה בפס"ד – לעיתים מגיע המידע הזה באופן שוטף למס הכנסה ויש לציין את הנתונים בהשוואה.

שמירת מסמכים חשובים

כל קבלת מתנה או הלוואה יש לשמור את מסמכי העברה בבנק (מזומן – לא מספיק אמין) כפי שכבר נכתב חובת הדיווח ע"כ היא על שני הצדדים.

נכסים שלא הוצהרו

יש לדעת כי לא יתקבלו הסברים על הכנסות מנכסים שלא נכללו בהצהרת הון גם לא בבית המשפט. לכן ישנה חשיבות מרובה לבדוק היטב שוב לפני ההגשה שלא פספסתם כלום.

שמירת טופס הצהרת הון

יש לשמור על העתק מהטופס שהוגש במלואו, לפעמים יעברו שנים רבות עד להצהרת הון הבאה ואם לא יהי' בידכם הטופס הקודם יהי' קשה יותר לערוך את ההשוואות הנכונות.

אגלה לכם שהיו לי מקרים שפניתי למס הכנסה לבקש את העתק מהצהרת הון קודמת ונעניתי שאין להם אותה, ולכן יחשיבו את ההצהרה שתוגש עכשיו כהצהרה ראשונה. ההודעה נמסרה בטל' ולא בכתב.

מהניסיון שלי אחרי מאות ההצהרות הון שהגשתי בשנים האחרונות רובם הגדול של הדרישות הם באופן אוטומטי מהמחשב לפי קריטריונים קבועים.

במקרים בודדים יתכן ופקיד שומה ידרוש הצהרת הון מעבר לעסק חדש בעקבות שינוי גדול בהון או שהתיק בתכנית עבודה וכדו'.
  • שכוייח!
Reactions: יהודה מילר1 //
5 תגובות
בסייעתא דשמיא
אז ניסיתי לדלות מידע כאן בפורום, ובעוד כל מיני מקומות, ויצא לי בעיקר חשש מלהסתבך עם הרשויות... :cool:

אני עצמאי, יש לי עוסק פטור בביטו"ל ועוסק זעיר ברשות המס.
אני עובד ללקוחות כנגד חשבונית (מוכר שעות עבודה שלי ומוציא קבלות).

תכף נגמרת השנה, ואני רוצה להגיש את הדוחות הרלוונטיים אליי למשרדים הנכונים.

עד כמה שהבנתי, אני צריך להגיש 'תיאום מס' לרשות המיסים, שבו אני מדווח כמה כסף אני חושב שאני מרוויח בשנה הנוכחית.
ולביטוח לאומי צריך גם כן להגיש טפסים כלשהם.

השאלות שלי הם:
1. האם מבחינת רשות המס, מספיק לדווח על כמה כסף אני חושב שאני ארוויח, ואז סיימתי איתם?
או שכשנגמרת השנה אני צריך לדווח מחדש כמה הרווחתי באותה שנה? או משהו אחר?

2. מבחינת ביטו"ל, אם הרווחתי בממוצע פחות מ1000 ש"ח לחודש מאז פתיחת העסק (יש חודשים שיותר ויש חודשים שפחוצ), איזה הגדרה יש לי? יש שם מלא כינויים באתר, 'עצמאי', 'בעל הכנסה שלא מעבודה', אני לא יודע מה אני נחשב שם.
וכמובן, מה אני צריך לעשות איתם, עם ביטוח לאומי, איזה מסמכים צריך להגיש ומתי.

מישהו יכול בבקשה לעזור לי? תודה רבה מראש!

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  0  פעמים
למעלה