התייעצות ספר מבוסס על ספרות גויית

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
איזה קטע בדופליקטים?
הכי בולט-ההגנה על בני האנוש שלא קיבלו כוחות קסם מיוחדים שגלויים רק להם.
בן אנוש שנהיה דופליקט ע"י ניסויים בבני אדם(ומנסה לשנות עוד כמו ולנטיין והבנים שלו וכל הניסויים שעשה), רוצה לשלוט בכל העולם למרות הרג חפים מפשע בכמויות=ממש הדהד לי בקטע ההשתלטות על הקרצ'ר עם הזאבים וההרס והריגת אלו שלא הסכימו למרותו.
הרונות=סקנדרים ממש! לכל רונה/סקנדר כח על משלו שמתקבל לאחר משימה
בחור שמגלה באמצע החיים שהוא שייך למסדר והופ בין רגע מחליק לשם בטבעיות כאילו ידע מזה כל החיים..
החלפת זהויות, שינוי פנים והחלפת גופים.
עולם נסתר שרק לחברי המסדר יש יכולת להגיע לשם=מפקדת הציידים

היו עוד כמה דברים זהים כמעט ממש שצפו לי במהלך הקריאה ולא עולים לי כרגע בשלוף

• הוסף לסימניות
אני הייתי ממש שמחה אם היה מישהו שמצנזר ספרים לציבור החרדי, בעיקר ספרים מקצועיים כמו ספרי פסיכולוגיה ונפש האדם. לצערי לרוב אין ברירה אלא לקרוא את המקור מהסיבה שמצב הספרים המקצועיים הם כמו מצב ספרי הקריאה לפני חמישים שנה.
בלתי אפשרי.
תקבלי מוצר שהקשר בינו לבין המקור הוא אילוסטרציה בלבד.
מהסיבה הפשוטה שבייחוד בספרי פסיכולוגיה ונפש האדם את לא יכולה לעקור נושא מאד
מאד מרכזי בחייו של אדם מבוגר (ולא רק) כשאת קוראת על מבנה הנפש והתגובות שלה, הציפיות והרצונות שלה
באותו נושא.
טראומות. פגיעות, התעללות, לא חסר. איך תכתבי על זה בשפה חרדית? זה פשוט יצא מגוחך להחריד.

• הוסף לסימניות
הכי בולט-ההגנה על בני האנוש שלא קיבלו כוחות קסם מיוחדים שגלויים רק להם?
בן אנוש שנהיה דופליקט ע"י ניסויים בבני אדם(ומנסה לשנות עוד כמו ולנטיין והבנים שלו וכל הניסויים שעשה), רוצה לשלוט בכל העולם למרות הרג חפים מפשע בכמויות=ממש הדהד לי בקטע ההשתלטות על הקרצ'ר עם הזאבים וההרס והריגת אלו שלא הסכימו למרותו.
בחור שמגלה באמצע החיים שהוא שייך למסדר והופ בין רגע מחליק לשם בטבעיות כאילו ידע מזה כל החיים..

נו באמת...
התגובה שלך היא מה שמוכיח את מה שכתבתי בעבר באשכול הזה, שמכיון שנכתבו כבר כל כך הרבה ספרים וסרטים אז כבר אין כמעט נושא שלא נכתב עליו. וכל דבר שיכתב יהיה דומה למשהו אחר
הניסויים בבני אדם - לא הבנתי את ההשוואה... אין כרגע ניסויים בבני אדם כדי לשנות את הדופליקטים, בטח לא כמו תאורי הזוועה הנלבבים בצייד הצללים.
זירו הוא אדם מבחוץ שרוצה לשלוט על העולם, ולנטיין הוא קנאי מתוך בני הנפילים.
הרונות לא דומות לסקנדרים. רונות כל אחד יכול לצייר על עצמו כיף כמה שהוא רוצה, וסקנדרים מקבלים רק אחרי משימות מוות. וזה רק הבדל אחד. וחוץ מזה הם שונים לחלוטין... יש הבדל בין כפיל לקעקוע, נכון? כל הצורה של כוחות העל היא משהו אחר לגמרי.
למיטב זכרוני, בשונה מהדופליקטים, קליירי די מסתבכת, ולגמרי תלותית בחבריה.
וחוץ מזה יש בתוך הספרים עוד אין - סוף פרטים שלא מתחילים להיות דומים.
בקיצור - תמיד תוכלי למצוא מרכיבים דומים בין 2 ספרי פנטזיה, בפרט אם 2 הספרים עוסקים במסדרים סודיים (הרי אמורה להיות סיבה לכך שאנחנו לא שמענו עליהם נכון?) שמגנים על האנושות (כי גם כוחות על אמורים להצדיק את קיומם בעולם). אבל אין כאן שום העתקה, וגם לא משהו שמתחיל להזכיר העתקה (אולי אולי השראה, אבל אני ממש לא בטוחה בכך).

• הוסף לסימניות
נו באמת...
התגובה שלך היא מה שמוכיח את מה שכתבתי בעבר באשכול הזה, שמכיון שנכתבו כבר כל כך הרבה ספרים וסרטים אז כבר אין כמעט נושא שלא נכתב עליו. וכל דבר שיכתב יהיה דומה למשהו אחר
הניסויים בבני אדם - לא הבנתי את ההשוואה... אין כרגע ניסויים בבני אדם כדי לשנות את הדופליקטים, בטח לא כמו תאורי הזוועה הנלבבים בצייד הצללים.
זירו הוא אדם מבחוץ שרוצה לשלוט על העולם, ולנטיין הוא קנאי מתוך בני הנפילים.
הרונות לא דומות לסקנדרים. רונות כל אחד יכול לצייר על עצמו כיף כמה שהוא רוצה, וסקנדרים מקבלים רק אחרי משימות מוות. וזה רק הבדל אחד. וחוץ מזה הם שונים לחלוטין... יש הבדל בין כפיל לקעקוע, נכון? כל הצורה של כוחות העל היא משהו אחר לגמרי.
למיטב זכרוני, בשונה מהדופליקטים, קליירי די מסתבכת, ולגמרי תלותית בחבריה.
וחוץ מזה יש בתוך הספרים עוד אין - סוף פרטים שלא מתחילים להיות דומים.
בקיצור - תמיד תוכלי למצוא מרכיבים דומים בין 2 ספרי פנטזיה, בפרט אם 2 הספרים עוסקים במסדרים סודיים (הרי אמורה להיות סיבה לכך שאנחנו לא שמענו עליהם נכון?) שמגנים על האנושות (כי גם כוחות על אמורים להצדיק את קיומם בעולם). אבל אין כאן שום העתקה, וגם לא משהו שמתחיל להזכיר העתקה (אולי אולי השראה, אבל אני ממש לא בטוחה בכך).
את כותבת דברים נכונים וצודקים!
אין אפשרות להמציא באמת פנטזיה מהסיבה הפשוטה ביותר שהכל כבר נכתב איפשהוא וכל דבר הוא השראה לחברו.
רק כשדיברנו על דופליקטים בעבודה 80% הזדעקו-בני הנפילים ו-20% הזדעקו-יש מוטיבים מהארי פוטר(שלדעתי ממש לא אבל בסדר) :)

• הוסף לסימניות
הכי בולט-ההגנה על בני האנוש שלא קיבלו כוחות קסם מיוחדים שגלויים רק להם.
עולם נסתר שרק לחברי המסדר יש יכולת להגיע לשם=מפקדת הציידים

גם בסוכני שילד של מארוול יש אנשים עם כוחות מיוחדים ומקום סודי ואפילו מישהו עם כוח שמשכפל את עצמו, והקימו יחידה להגן על בני האנוש.
גם במפוצלים מחלקים את האנושות לקבוצות לפי אופי וכל אחד חייב להתאים את עצמו לקבוצה.
והעלילה של מלך האריות חוזרת על עצמה במלא יצירות.
מבחינתי זה השראה כל עוד לא הועתק בגסות מילה במילה.

• הוסף לסימניות
גם כל דופליקטים נלקח בהשראה מהארי פוטר...

ועכשיו שימו לי לייק כועס...

[הכותב לא מסכים עם הדברים, אלא רק ציני]
לדעתי אלו חלק מהסיבות שלא כ"כ כדאי לקרוא ע"פ ההלכה

• הוסף לסימניות
אבא ארך הרגליים לוקח בגדול לידו...
אולי זה רק טעם הנוסטלגיה, אולי כי קראתי אותו בגיל צעיר,
אבל ככה הרושם שלי
ברור...
אבל הדהימה אותי התעוזה של הסופרת
לעשות העתקה כל כך ברורה

• הוסף לסימניות
ההפך לגמרי !!!!!!!!!!! היא אמרה שהיא קראה
הארי פוטר!!!!!!!!!!!
אני ניזונה מפרוג..
1773298387164.png

• הוסף לסימניות
יש לא מעט ספרים שהם העתקות מסרטים\סדרות

לדוג' הקומיקס 24 שאפי' את הלוגו העתיקו מסדרה בשם 24
או סדרה על סוכן מיוחד שזה העתק מג'ימס בונד 007

סופרים בודדים במגזר החרדי יכולים להתחרות עם הסופרים בעולם !

• הוסף לסימניות
על כל זה נאמר: תמיד אפשר לקחת השראה, העיקר שלא ישימו לב ;)

ועכשיו ברצינות: גם גדולי הסופרים הגויים לוקחים השראה מספרים ישנים, ולא ניכנס פה לפרטים. אבל נדמה לי שבלהעתיק פרטי עלילה רבים (כלומר, שאינם רפרנס / פרודיה) יש בעייה של זכויות יוצרים. לספר לילדים בבית תמיד אפשר...

בכל מקרה, בתור אחד שקרא הרבה מהרבה מקומות, יוצא לי להעתיק הרבה רפרנסים ליצירות תרבות שונות, ולו רק בתהליך / במסר. ואם כבר, עדיף שהקורא יקרא את זה אצלי ולא אצל איזשהו גוי...

אבל מה הבעיה בלהמציא סיפור רגיל בעצמך?
המוזר הוא- שבראיון עם הסופרת היא אומרת שלא קראה הארי פוטר
היא בוודאות קראה. ומתחרטת על זה שהיא אמרה שזו השראה. כי למרות שאין כמעט דמיון, כמעט כל בנאדם שני מאשים אותה בהעתקת עלילה.

• הוסף לסימניות
על כל זה נאמר: תמיד אפשר לקחת השראה, העיקר שלא ישימו לב ;)

ועכשיו ברצינות: גם גדולי הסופרים הגויים לוקחים השראה מספרים ישנים, ולא ניכנס פה לפרטים. אבל נדמה לי שבלהעתיק פרטי עלילה רבים (כלומר, שאינם רפרנס / פרודיה) יש בעייה של זכויות יוצרים. לספר לילדים בבית תמיד אפשר...

בכל מקרה, בתור אחד שקרא הרבה מהרבה מקומות, יוצא לי להעתיק הרבה רפרנסים ליצירות תרבות שונות, ולו רק בתהליך / במסר. ואם כבר, עדיף שהקורא יקרא את זה אצלי ולא אצל איזשהו גוי...

אבל מה הבעיה בלהמציא סיפור רגיל בעצמך?

היא בוודאות קראה. ומתחרטת על זה שהיא אמרה שזו השראה. כי למרות שאין כמעט דמיון, כמעט כל בנאדם שני מאשים אותה בהעתקת עלילה.
כשאני קראתי ספר שאותו בדיוק רציתי שהילדים יקראו ומטעמי הגיון ורוח ידעתי שבדיוק את זה לא ארצה שיעשו- החלטתי לכתוב מחדש, גירסא נקיה ובסגנון שונה לחלוטין. למעשה, מרגע שהתחלתי לכתוב- הדמויות יצרו חיים משל עצמם והפכו להיות משהו שהקשר בינו לבין הספר המקורי, מאד רחוק. מבחינת עלילה, התפתחות הדמויות, ארועים ובכלל. סגנון הכתיבה שלי שינה את כל הספר למשהו חי ועצמאי.
עדיין, תחילת הסיפור- דומה מאד, וההשראה הכללית ניכרת באופן מעורפל . לשם ההוכחה- הזנתי את הספר לAI והוא כמובן זיהה את המקור.
לכן העליתי את הדברים לדיון כאן. כי יש סיפורים שפשוט חבל להפסיד, ומצד שני- פשוט חבל לקרוא... האם יש מקום לזה? האם זה חוקי?
אני מתלבט, לא כל כך בהבט העיסקי, כמו הרצון לשתף בחוויה של מסע כשר בסיפור שקרם עור וגידים חדשים לחלוטין.

• הוסף לסימניות
בלתק חלקי
אני דווקא חושבת שהארי פוטר מבוסס על מקורות שלנו- שכל המכשפים הם כאילו נביאים להבדיל
ויש אנשים רגילים שלא מקבלים נבואה.
וכן יש שם כל מני אותות ומופתים של מכשפים שנהפכו לחיות וכו -יש מקרה כזה בנביא אם אני לא טועה

יש הרבה מאוד מה להתבסס על מקורות שלנו

• הוסף לסימניות
כשאני קראתי ספר שאותו בדיוק רציתי שהילדים יקראו ומטעמי הגיון ורוח ידעתי שבדיוק את זה לא ארצה שיעשו- החלטתי לכתוב מחדש, גירסא נקיה ובסגנון שונה לחלוטין. למעשה, מרגע שהתחלתי לכתוב- הדמויות יצרו חיים משל עצמם והפכו להיות משהו שהקשר בינו לבין הספר המקורי, מאד רחוק. מבחינת עלילה, התפתחות הדמויות, ארועים ובכלל. סגנון הכתיבה שלי שינה את כל הספר למשהו חי ועצמאי.
עדיין, תחילת הסיפור- דומה מאד, וההשראה הכללית ניכרת באופן מעורפל . לשם ההוכחה- הזנתי את הספר לAI והוא כמובן זיהה את המקור.
לכן העליתי את הדברים לדיון כאן. כי יש סיפורים שפשוט חבל להפסיד, ומצד שני- פשוט חבל לקרוא... האם יש מקום לזה? האם זה חוקי?
אני מתלבט, לא כל כך בהבט העיסקי, כמו הרצון לשתף בחוויה של מסע כשר בסיפור שקרם עור וגידים חדשים לחלוטין.
נראה לי שזה נכנס להגדרה של פאנפיק..

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה