בגזרת הטריים
סלט סלרי עם חמוציות ובוטנים (פינטרסט - המערוך)
מצרכים
צרור עלי סלרי
150 גרם חמוציות מיובשות
150 גרם בוטנים מטוגנים מלוחים
1 תפוח עץ חתוך לקוביות
רוטב לסלט
60 מ"ל מיץ לימון (1/4 כוס)
2 כפות חומץ תפוחים
60 מ"ל שמן זית (1/4 כוס)
1 כפית חרדל חלק
2 שיני שום כתוש
3 כפות מעדן פרי או ריבת משמש או כל פרי שטעים לכם
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן הכנה רוטב לסלט
אני שמה את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת ומנערת היטב. הרוטב נשמר במקרר כשלושה ימים ואפשר כמובן להכין אותו מראש
הרכבת הסלט
לשטוף היטב את הסלרי,לקצוץ את העלים ולחתוך את הגבעולים לפרוסות דקות לשים בקערת הגשה ולפזר מעל קוביות תפוח,חמוציות ובוטנים. ניתן להכין עד שלב זה מראש ולשמור במקרר ואת הרוטב להוסיף ממש לפני ההגשה. הסלט עם הרוטב נשמר כיומיים במקרר לרוב מחסלים אותו בארוחה