התייעצות נכות כללית ושר"מ - התייעצות כללית

• הוסף לסימניות
בהמשך לאשכול הקודם אשכול התייעצות לגבי ילד נכה:

ראיתי שעולות שאלות רבות לגבי קצבת נכות כללית ושירותים מיוחדים (שר"מ) למבוגרים. נראה שיש צורך באשכול מיוחד לכך וזה מכיוון שיש הבדל גדול בין סוגי הקצבאות לילד נכה ולמבוגר. לכן נראה שעדיף לייחד אשכול נפרד לענין זה כך שכל מי שמתענין בנושא זה יוכל לרכז את השאלות והתשובות במקום אחד.
כל מי שיש לו שאלה בעניינים אלו מוזמן להעלות את שאלתו כאן ואשתדל לענות בעזרת הציבור כמיטב ידעתי וידיעת הציבור.

אני יודע שהידע שלי בעניין הזה הוא פחות מאשר בענייני ילד נכה ואני מציע ל @קל זכות ו @נוצר חסד ולשאר המבינים בעניין להצטרף ולסייע ביעוץ לתועלת הציבור.

• הוסף לסימניות
כל הכבוד על היוזמה.

• הוסף לסימניות
ידע כללי על סוגי הקצבאות:
קצבת ילד נכה - ניתנת להורים כעזרה בגידול ילד שיש מורכבויות רפואיות שונות ואשר זקוק לעזרה יותר מהרגיל בגין טיפולים רפואיים, השגחה, תלות, ועוד.​
קצבת נכות כללית - ניתנת לאדם אשר מסיבה רפואית או נפשית או אחרת אינו יכול להשתכר כרגיל (בלי תלות כמה השתכר לפני כן) וזה כסיוע לאדם לפרנסתו וזה המשמעות של "ביטוח לאומי".​
קצבת שירותים מיוחדים (שר"מ) - ניתנת לאדם שעקב בעיה רפואית או אחרת מוגבל ונזקק לעזרת הזולת בפעולות יום יומיות, ונועדה לסייע למשפחה בטיפול באדם כזה בלי קשר ליכולת להתפרנס.​
כשמבינים את ההבדלים הנ"ל אפשר להבין את ההבדלים בהגדרות ובקריטריונים לקצבאות השונות.

• הוסף לסימניות
ראשית' אחוזי נכות מזכים הם לפחות 40% משוקלל (למי שעובד) ופחות מכך אין לזה משמעות כמעט.

לגבי עבודה וקבלת קצבה, לפי הכללים של ביטוח לאומי אפשר לקבל קצבה למרות שעובדים אם מוכיחים ירידה של 50% בכושר העבודה - כלו' יתכן בהחלט מישהו שירד לו כושר העבודה ומצליח בכל אופן לעבוד...

אבל בפרקטיקה אם מישהו עובד משרה מלאה יותר קשה להוכיח שירד לו כושר העבודה לעומת מי שלא עובד או עובד באופן חלקי...
מצד שני גם מי שלא עובד או עובד באופן חלקי יתכן שביטוח לאומי יסבור שהוא יכול לעבוד יותר ולא יתן לו מספיק אחוזי אכ"ע שיזכו אותו בקצבה.
אמנם ישנם סעיפים רפואיים שעצם הסעיף מלמד על אובדן כושר עבודה.

בכל מקרה לאחוזי נכות ללא אבדן כושר עבודה (אכ"ע) אין כמעט משמעות (מלבד להטבות מסוימות או באחוזים גבוהים מאוד (מעל 90% כמדומני) שאפשר לקבל פטור ממס הכנסה)

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
בכל מקרה לאחוזי נכות ללא אבדן כושר עבודה (אכ"ע) אין כמעט משמעות (מלבד להטבות מסוימות או באחוזים גבוהים מאוד (מעל 90% כמדומני) שאפשר לקבל פטור ממס הכנסה)

לא רק.
עוד הרבה דברים.
אבל זה באמת ב-90% למעלה, לצמיתות.

• הוסף לסימניות
@קל זכות האם יש סיכוי לקבל קצבת נכות כללית כאשר יש משכורת חודשית?
ניסיתי להגיש וקיבלתי אחוזי נכות ללא קצבה.
מה נותנים לי האחוזים?
בשכר של עד 7500 ש"ח ברוטו אפשר לקבל קצבת נכות.
מי שכבר מקבל קצבת נכות גם אם יעבוד בשכר גבוה יותר יכול להמשיך לקבל קצבה בקיזוז מסוים כמפורט כאן

• הוסף לסימניות
לגבי קבלת אחוזי נכות רפואית שלא מזכים בקצבה (או בגלל שאין מספיק אחוזים, או בגלל שאין אי כושר) חשוב מאוד להכיר את הזכאות לשיקום מקצועי
להלן כתבה שפרסמתי בעבר (במסגרת ה'קו הפתוח' של אגודת ישראל) בנושא שיקום מקצועי מביטוח לאומי
זכות בלתי מוכרת בשווי עשרות אלפי ש"ח, שיקום מקצועי - לימודי מקצוע + מלגה
♦
הפעם נעסוק באחת הזכויות שחרף שוויה הכספי הגבוה (עשרות אלפי שקלים במרבית המקרים, ולעיתים אף למעלה מכך) כמעט אינה ידועה לציבור.

המדובר הוא 'בשיקום מקצועי' מביטוח לאומי, המאפשר לזכאים לקבלתו מימון לימודי מקצוע (כמעט) בכל תחום שתבחרו ובאיזה מוסד לימודים שלבכם חפץ, תוך קבלת מלגת קיום בגובה אלפי שקלים בחודש לאורך תקופת הלימודים, ומימון הוצאות נסיעות, אביזרים נלווים ועוד.

נודה לעו"ס צביקה גרינוולד ממחלקת השיקום בביטוח לאומי, ולדוברות הביטוח לאומי, שסייעו בידינו לקבל את מלוא המידע עד לפרטים הקטנים ביותר.

הזכאים:

בעלי מוגבלות רפואית:
  1. הסובלים מבעיה רפואית שנקבעו להם ע"י ביטוח לאומי 20% נכות רפואית גם אם אינם זכאים לקצבת נכות. (בהתאם לחוק נדרשת נכות לצמיתות, אך ככל ויש צפי לכך שהבעיה הרפואית תימשך בד"כ מאשרים גם בנכות זמנית)
    יודגש, כי כדי שיקבע 20% נכות רפואית, אין צורך בבעיות רפואיות חמורות מאוד, לדוגמא:
    במקרים מסוימים גם הסובלים מהבעיות דלהלן עשויים להיות מוכרים: מחלימים ממחלות קשות, בעית קשב וריכוז המטופלת תרופתית, בעלי עודף משקל (מעל 40 BMI), בעיות עור דוגמת אוטפיק ופסרואיזיס.
  2. מי שנקבע לו מעל 10% נכות מפגיעה בעבודה.
  3. בני הזוג של נכים קשים שאינם כשירים בעצמם לשיקום.
פטירת קרוב משפחה:
  1. הורים לילד שקיבל גמלת ילד נכה ונפטר (החל מתאריך ה' שבט תשע"ז 1.1.18).
  2. אלמנים או אלמנות המקבלים קצבת שארים.
תנאי לקבלת הזכאות : אתם חסרי מקצוע, או לא יכולים להתפרנס ממקצועכם, או שזקוקים להסבת מקצוע עקב המגבלה הרפואית, או פטירת קרוב המשפחה.

מה כוללת הזכאות:

במסגרת הזכאות ניתן לקבל מימון לימודי מקצוע בכל מסלול שתבחרו ומתאים עבורכם, ובכל מוסד לימודים שתחפצו, עד לסכום של 13,000 ש"ח לשנת לימודים.
חשוב לציין כי אתם יכולים ללמוד היכן שתרצו ואין צורך דווקא במוסד שיש לו הסכם וכדומה.
(למי שיש לו אחוזי נכות רפואית נמוכים שאינם יכולים לזכות בקבלת קצבה הזכאות למימון לימודים היא עד שנה, אך יתר האוכלסיות - אלמנים/ות והורים לילד נכה שנפטר, וכן מקבלי קצבת נכות, או בעלי אחוז נכות רפואית גבוהים יחסית אף אם אינם זכאים לקצבה - עשויים לקבל מימון למסלול לימודים מלא של מספר שנים)

במידה ואתם משתתפים בלימודים במשך 16 שעות בשבוע (ובמקרים מסוימים אפילו פחות מכך) אתם זכאים ל'דמי שיקום' בגובה אלפי שקלים בחודש שינתנו לכם לאורך כל תקופת הלימודים בסכום הזהה לקצבת נכות (3700 ש"ח ליחיד, ועד 6800 ש"ח מדי חודש לזכאים לתוספת תלויים, לזכאי נכות מעבודה, בגובה קצבת נכות מעבודה מלאה).
חשוב לציין: מי שמקבל כיום כבר קצבת נכות מלאה, לא יהיה זכאי ל'דמי שיקום', מי שמקבל קצבה חלקית, יקבל השלמה לקצבה מלאה.
אלמנים/ות או הורים לילד נכה שנפטר, עשויים להיות זכאים ל'דמי מחיה' חלקיים (בסכום של 1000 - 2500 ש"ח) כבר מ 9 שעות לימוד שבועיות, ובמקרה ומדבר ב 18 שעות בשבוע הסכום מוכפל ויכול להגיע לאלפי שקלים בחודש.

בנוסף ניתן לקבל מימון לרכישת אביזרי וציוד לימוד כדוגמת: מחשב, תוכנות, ספרי לימוד, ציוד מקצועי, ועוד, עד לסך של 3800 ש"ח לשנת לימודים.
כמו"כ ניתן לקבל החזר על הוצאות נסיעה (בתח"צ) למקום הלימודים, שיעורי עזר, וכן סיוע בהנגשות וסל תמיכה למי שזקוקים לכך.
במקרה שמקום הלימודים מרוחק מעל 40 ק"מ ממקום מגוריכם, והלימודים מתקיימים מספר ימים בשבוע ניתן לקבל גם סיוע בשכ"ד עד 1200 ש"ח בחודש.

במקרים מסוימים ניתן אף לקבל סדנאות הכנה 'טרום שיקום' עוד טרם תחילת לימודי המקצוע.
כמו כן ניתן לקבל סיוע במציאת עבודה ועוד.

איך מממשים

יש להגיש תביעה לדמי שיקום בטופס ייעודי של ביטוח לאומי (הטופס מצורף לניוזלטר וכן ניתן להגיש באופן מקוון כאן) ולאחר מכן פקיד שיקום יצור עמכם קשר על מנת לבדוק את זכאותכם.
כמו כן ניתן ומומלץ ליצור קשר עם מחלקות השיקום בביטוח לאומי, ולקבוע פגישה עם פקידי השיקום בטלפון: 02-6463488
על מנת לקבל הדרכה וסיוע בהגשת התביעה, ובכדי לבדוק את זכאותכם והאפשרויות העומדת בפניכם.
חשוב להדגיש, כי הסובלים מבעיה רפואית, שטרם הוכרה על ידי ביטוח לאומי, עליהם להגיש ראשית כל תביעה לקצבת נכות, במהלכה יבדקו ע"י וועדה רפואית ויקבעו להם אחוזי נכות, ורק לאחר מכן יוכלו להתחיל את הליך השיקום.

נציין כי מניסיוננו בדרך כלל היחס במחלקת השיקום טוב בהרבה ממחלקות אחרות של ביטוח לאומי, והפקידים בעלי מוטיבציה לעזור לפונים, כאשר אף ישנו נוהל ייחודי במחלקה שלא קיים במחלקות אחרות בביטוח לאומי, כאשר הפקידים מוסרים לתובעים את הטלפון הישיר במשרד וכתובת הדוא"ל לתקשורת ישירה מולם, מה שלא קיים במחלקות אחרות.

לסיום נבהיר כי ניתן במקרים מסוימים לקבל את הזכאות גם לאחר תחילת הלימודים, אך חשוב מאוד לעשות זאת טרם תחילת הלימודים, וכן לפני רכישת אביזרים וכדומה, כיוון שלא בכל המקרים הבקשות מאושרת.

למידע נוסף בנושא מ'ביטוח לאומי' לחצו כאן
למידע נוסף בנושא מ'כל זכות' לחצו כאן

• הוסף לסימניות
יש לי שאלה למומחים @קל זכות @נוצר חסד

לגבי כמה מקרים (שונים)
שהומלץ ע"י רופאים/מטליפ פארא רפואיים קצבת שר"ם
והאדם לא סיעודי, והכסף לא מיועד לעובד זר,
אלא במקרים של קשיים אחרים כמו תפקוד בידיים, קשיים קוגנטיביים (לא מש"ה), ועוד
תפקודי CADL טובים אבל IADL לטיפול במשפחה לא מצליח (ואין עזרה)
כסף שאמור להיות מיועד לקחת עזרה בנקיון, בישול, ניהול כלכלי,
זה עצם במקבילה הנפשית היה סל שיקום.. ופה אין.

האם זה ריאלי ובט"ל מאשר דברים כאלה.

• הוסף לסימניות
לא מספיק הבנתי את השאלה

• הוסף לסימניות
חולה דיאליזה שמשתמש בכסא גלגלים בגלל חולשה גדולה- זכאי לקצבת נידות?

• הוסף לסימניות
יש לי שאלה למומחים @קל זכות @נוצר חסד

לגבי כמה מקרים (שונים)
שהומלץ ע"י רופאים/מטליפ פארא רפואיים קצבת שר"ם
והאדם לא סיעודי, והכסף לא מיועד לעובד זר,
אלא במקרים של קשיים אחרים כמו תפקוד בידיים, קשיים קוגנטיביים (לא מש"ה), ועוד
תפקודי CADL טובים אבל IADL לטיפול במשפחה לא מצליח (ואין עזרה)
כסף שאמור להיות מיועד לקחת עזרה בנקיון, בישול, ניהול כלכלי,
זה עצם במקבילה הנפשית היה סל שיקום.. ופה אין.

האם זה ריאלי ובט"ל מאשר דברים כאלה.
כבר כתבתי כאן בעבר שאני לא יכול להשיב על שאלות בפורום משום שתמיד חסר פרטים וזה לא מקצועי.
אך משום כבודך אעשה "טיפה" סדר.
1. קצבת שר"מ נבחנת על בסיס תלות בתפקודי ADL אבל בתנאי שהתלות "מוסברת" בליקוי רפואי.
2. התלות בתפקודי IADL בלבד לא קיימת. [המקסימום שניתן לצבור ב IADL זה סך 20 נקודות אבל הנוהל קובע שחייב להיות לפחות 4 נקודות ב ADL.
3. חשוב להדגיש כי ההכרה בתלות של תפקודי IADL "נועדה" בעיקר בעבור נכי נפש קשים במיוחד וכן בעלי מש"ה. כלומר, לא מתקבל על הדעת שקיימת תלות בתפקודי IADL בלבד ללא תלות משמעותית ב ADL אלא אם עסקינן בנכה שאין לו מחלה נפשית קשה או מש"ה או אם כוונתך על בן אדם מעל גיל פרישה שבין כך אינו זכאי לשר"מ אלא לסיעוד.
4. בכך שהומלץ על ידי רופאים זכאות לשר"מ אין בכך מאומה אלא כשניתן להבין מבחינה רפואית שיש חוסר מסוגלות רפואי ומדוע המליצו כדלהלן.
כמה הערות על הנחות יסוד שהצגת בשאלה:
א. אין כ"כ רלוונטיות להמלצה הרפואית, אלא מה שחשוב הוא הנימוק הרפואי והמוכח שמשפיע על התלות.
ב. אין רלוונטיות לאן הכסף מיועד, ובאשר לעובד זר, יש הטבות במקרים מסוימים אבל לא חלק מתנאי זכאות.
ג. זכאות ל"סל שיקום" בנכי נפש, אינה עזרה של ממש, להיפך, גם במקרים הקשים המדריך או העו"ס לכל היותר יעניקו דירבון ולא יעשו במקום האדם פעולות. [ניהלתי בעבר הלא רחוק פרויקט כזה]
ד. ביטוח לאומי אינו קופת צדקה. הטענה שאין עזרה.. רק תרחיק את הזכאות ולא תוסיף, משום שקיומה של עזרה פעילה מוכיחה שיש צורך ולהיפך לא. זו התפיסה שלהם בכללי.

• הוסף לסימניות
ד. ביטוח לאומי אינו קופת צדקה. הטענה שאין עזרה.. רק תרחיק את הזכאות ולא תוסיף, משום שקיומה של עזרה פעילה מוכיחה שיש צורך ולהיפך לא. זו התפיסה שלהם בכללי.

הערכתי מאוד את התשובה
הסעיף האחרון לא במקומו.

כשיושבת רופאת שיקומית (שיושבת גם בוועדות)
ממליצה על שר"ם וכותבת:
כפסיכיאטרית פרט לרופאת שיקום, אני משווה שירותים שניתן לקבל במסגרת "סל שיקום" לאנשים מתמודדים עם
הפרעות נפשיות לעומת מיעוט עזרה, העדר מעטפת שיקומית שיש ל-X בהיותה "חולה נוירולוגית". ממליצה על שעות שר "מ בהרכב הכי גדול שניתן.

כי לא עושה את זה כי בט"ל הוא קופת צדקה.

היא עושה את זה כי לאשה בגילאים של ילדים קטנים יש עוד מחויבויות,
ואם היא חד הורית עד עווד יותר.
ועם ידיים לא מתפקדות או עם קשיים קוגנטיביים קשה מאוד לעמוד בכל זה.

ובמהמקם שאני מלווה משפחות, והרבה,
זה באמת נצרך מאוד.

נשים לא מצליחות לפנות זמן גם לעבוד.
לא מצליחות לעקוב אחרי חשבון הבנק.
כי כל הכח הולך לילדים ולהן לא נשאר.
לא מבשלות ארוחות (ילדים אוכלים במעון),
בקושי אוכלות.
לא מנקות את הבית,
לא מצליחות לסזחוב קניות או לתכנן אותן.
איך אומרים אצלנו - אפשר לעשות הכל, לא הכל ביחד.

אבל איך שהוא היה נשמע לי שבט"ל פחות מתרשם.
לכן גם כשיש המלצות אני לא הגשתי ולא עזרתי להגיש.
ולכן שאלתי.

• הוסף לסימניות
הערכתי מאוד את התשובה
הסעיף האחרון לא במקומו.

כשיושבת רופאת שיקומית (שיושבת גם בוועדות)
ממליצה על שר"ם וכותבת:
כפסיכיאטרית פרט לרופאת שיקום, אני משווה שירותים שניתן לקבל במסגרת "סל שיקום" לאנשים מתמודדים עם
הפרעות נפשיות לעומת מיעוט עזרה, העדר מעטפת שיקומית שיש ל-X בהיותה "חולה נוירולוגית".

כי לא עושה את זה כי בט"ל הוא קופת צדקה.

היא עושה את זה כי לאשה בגילאים של ילדים קטנים יש עוד מחויבויות,
ואם היא חד הורית עד עווד יותר.
ועם ידיים לא מתפקדות או עם קשיים קוגנטיביים קשה מאוד לעמוד בכל זה.

ובמהמקם שאני מלווה משפחות, והרבה,
זה באמת נצרך מאוד.

נשים לא מצליחות לפנות זמן גם לעבוד.
לא מצליחות לעקוב אחרי חשבון הבנק.
כי כל הכח הולך לילדים ולהן לא נשאר.
לא מבשלות ארוחות (ילדים אוכלים במעון),
לא מנקות את הבית,
בקושי אוכלות.
איך אומרים אצלנו - אפשר לעשות הכל, לא הכל ביחד.

אבל איך שהוא היה נשמע לי שבט"ל פחות מתרשם.
לכן גם כשיש המלצות אני לא הגשתי ולא עזרתי להגיש.
ולכן שאלתי.
אני חוזר על מה שכתבתי ללא שום סייג, א. אין משמעות שקושי שאינו רפואי מבחינת זכאות לשר"מ. צר לי.
אך לא זו בלבד, גם כשיש נימוק רפואי מומלץ לא לטעון שאין עזרה אלא להיפך..

• הוסף לסימניות
אני חוזר על מה שכתבתי ללא שום סייג, א. אין משמעות שקושי שאינו רפואי מבחינת זכאות לשר"מ. צר לי.
אך לא זו בלבד, גם כשיש נימוק רפואי מומלץ לא לטעון שאין עזרה אלא להיפך..

זה לא קושי רפואי?
מוגבלות בידיים ממקור נוירולוגי זה לא מקור רפואי?
זה האדם יכול לתפקד חלקית, ואחרי מאמץ לא לתפקד בכלל כמה שעות -
הצוות הרפואי והפארא רפואי כולו מכיר בזה לחלוטין.

• הוסף לסימניות
זה לא קושי רפואי?
מוגבלות בידיים ממקור נוירולוגי זה לא מקור רפואי?
זה האדם יכול לתפקד חלקית, ואחרי מאמץ לא לתפקד בכלל כמה שעות -
הצוות הרפואי והפארא רפואי כולו מכיר בזה לחלוטין.
בוודאי שזה קושי רפואי , מוגבלות בידיים מוכחת יכולה לזכות בדרגה גבוהה מאוד בשר"מ,

למה לדבר על רק פירורי נקודות עם ה IADL??

אני רק שוב רואה עד כמה בעייתי להשיב כאן ועלול להביא מכשולות.
בהצלחה

• הוסף לסימניות
לגבי ועדה להארכת נכות זמנית.
התיק די ברור והמסמכים מוכיחים את הנכות.
האם יש משהו נוסף שכדאי לדעת לועדה
או שפשוט להגיע ולענות על השאלות.

• הוסף לסימניות
מקפיצה שוב
אמור להיות זכאות במצב כזה
ציטוט מכל זכות:

גמלת ניידות​

• הוסף לסימניות
לגבי ועדה להארכת נכות זמנית.
התיק די ברור והמסמכים מוכיחים את הנכות.
האם יש משהו נוסף שכדאי לדעת לועדה
או שפשוט להגיע ולענות על השאלות.
קשה לענות בלי לדעת פרטים אבל כללית אם הכל ממוסמך אז זה מה שצריך
תוכלו גם להיעזר בטיפים לילד נכה בטיפ 16 לגבי נוכחות בוועדה (חלק מהטיפים רלוונטיים גם לגבי נכות כללית)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

אולי מעניין אותך גם...