דרוש מידע ניתוח קיסרי

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
מה לגבי העלות? רופא פרטי זה משהוא שקופת חולים מסבסדת?
אם יש למשהוא מידע לגבי קופ"ח לאומית אשמח מאד.

• הוסף לסימניות
אני יודעת שפלוטקין בשערי צדק מאשר לידה רגילה אחרי 2 קיסריים כמובן אם המשקל סביר וכל התנאים האחרים מאפשרים. חברה שלי לקחה אותו פרטי ללידה כזו וב"ה הכל עבר חלק.

• הוסף לסימניות
אני יודעת שפלוטקין בשערי צדק מאשר לידה רגילה אחרי 2 קיסריים כמובן אם המשקל סביר וכל התנאים האחרים מאפשרים. חברה שלי לקחה אותו פרטי ללידה כזו וב"ה הכל עבר חלק.

היו לה לידות קודמות או רק שתי קיסריים?
מצד אחד אני רוצה ממש להלחם על זה כי זה now or never
מצד שני, הסיכונים מרתיעים..

• הוסף לסימניות
אם לא איכפת לך לזכות במצוה תוכלי לפרט לנו פרטים טכניים על סמך מה היא עשתה זאת?

בדרך כלל הרופאים לא ממהרים לתת חוות דעת שניתן, אך כשהם מאשרים הם די בטוחים שלפי כל הנתונים אכן ניתן.

זה סיכון לא קטן בוודאי,בקיצער-זאת שאלת רב!

• הוסף לסימניות
היו לה לידות קודמות או רק שתי קיסריים?
מצד אחד אני רוצה ממש להלחם על זה כי זה now or never
מצד שני, הסיכונים מרתיעים..
היו לה 3 לידות רגילות ואז 2 קיסריים ועכשיו ילדה את השישי בלידה רגילה. הייתה אצלו לפני כן בהתייעצות ואכן ילדה ב"ה ילד בריא ושלם עם אמא בריאה ושלמה. אך באמת צריך שהכל הערכים יהיו אידאלים כדי שיאפשרו כזאת לידה. נראה לי שכדאי לך ללכת להתייעץ איתו על כל מקרה - לא יועיל לא יזיק.

• הוסף לסימניות
מי זה הרופא?
הוא מנתח?פרטי?
את יודעת להגיד מה הצפיפות ביניהם? מה הסיבה שהוא הסכים?

• הוסף לסימניות
ממליצה על סמואלוב משערי צדק. גם מומחה גם נעים. חוויה.
אני עשיתי אצלו 2 ניתוחים אחרונים (סהכ עברתי 4 ניתוחים)
ההחלמה הייתה ב"ה יותר ממדהימה!
עלות - תלוי איזה מספר ניתוח. אצלו סדר גודל של 10-15 אם זה בשעה שתכננו.
אם צריך להגיע בערב/לילה במיוחד אז תוספת של 30% (זה ככה בכל מקום, למיטב ידיעתי).
לי יש מאוחדת שיא ומקבלים משהו כמו 3 החזר (צריך לבדוק, אולי תלוי מאיזה מספר). לא מכירה מה שכתבו למעלה שיש החזר כמעט מלא עם רופא שבהסדר.
לגבי עזרא, יכול להיות שמומחה על אבל מאד קר ומתנשא.
בניתוח אחד לפני האחרון הוא ביטל לי יום לפני התאריך שקבענו בגלל השביתה בהדסה למרות שהבטיח לי מפורשות שאין עם זה בעיה ואז זכיתי :) וקבעתי עם סמואלוב.
לפרטים נוספים אפשר בפרטי.

• הוסף לסימניות
כמה דברים:
1. ילדתי טבעי אחרי שתיים קיסריים אצל ד"ר פלוטקין (טבעי, קיסרי, קיסרי, טבעי, טבעי) אם מענין אותך הפרטים את יכולה לפנוי באישי.
2. התעריפים בהדסה יקרים הרבה יותר מבשערי צדק, בשתי הבתי חולים יש רופאים טובים, כך שלדעתי חבל לשלם יקר יותר רק בגלל שהוא עובד בבית חולים מסוים.
3. במאוחדת שיא יש החזר מניתוח שלישי ומעלה (ברופאים מתוך רשימה, צריך לברר קדם)
4. ד"ר פלוטקין לא גבה ממני תעריף שבת.
5. אם את צריכה ניתוח. קחי לך זמן להתאבל על החלום, אבל צאי מזה ותני לך גם את הזמן להנות מהיתרונות של ניתוח. יש מלא כאלו, אם תוכלי לסדר לך גישה לפורום חכמת נשים תפתחי שם שרשור בנושא ותראי כמה כח תקבלי ממנו.
באופן אישי יום הניתוח המוזמן היחיד שחויתי היה דומה ליום החופה. יום מרגש, מלא בהכנה פיזית ורוחנית. יום גדול. לא הייתי מותרת על החויה הזו בשום אופן.

• הוסף לסימניות
בדקת לעומק?
כי אני יודעת בוודאות שאסף הרופא, לניאדו, ומעייני הישועה מאפשרים (כמובן לאחר בדיקת דוח ניתוח של שני הניתוחים ואם העובר בגודל מתאים ובאים מוכנים פיקס ללידה (כמובן שלא יתנו זירוז..)
בקיצור, אם יש תנאים אופטימליים יש סיכוי
אבל כמו שאמרת, גם מלא סיכונים
צריכה לחשוב על זה
בינתיים אני 4 חודשים אחרי לידה
יש לי זמן

בדקתי

יש לי חברה שעברה את הסרט הזה עכשיו- לפני 3 חודשים

היחיד שהסכים לילד אותה טבעי- פרטי בקליניקה שלו ולא בבית חולים זה דוקטור הלוי בנתניה

אני אשמח שתתקשרו/תבררו ותחזרו אלי עם שם אחד של בית חולים בארץ שמסכים לנסות לידה טבעית אחרי 2 קיסרי

• הוסף לסימניות
ומי שרשמה פה שנתנו לה אפשרות בבית חולים לנסות רגיל אחרי קיסרי זה במקרה והאישה ילדה טבעי בעבר (לפני הקיסרי)

אבל אם מדובר באישה שילדה רק בקיסרי- לא מאפשרים

• הוסף לסימניות
אני לא יודעת להסביר את זה
אבל זה צובט לי את הלב, המחשבה שלא אוכל ללדת טבעי אף פעם
זה יותר ריגשי מאשר שיכלי
אני לא יודעת להסביר את זה אפילו לעצמי
כל ההורמונים של אחרי לידה נפלו על העניין הזה
בכיתי שבועיים מהמחשבה על הלידות הבאות
והיום, 4 חודשים אחרי אני עדיין לא משלימה עם זה:(

• הוסף לסימניות
תודה ענקית לכ-ו-ל-ם
קראתי הכל והיה לי לתועלת רבה
תזכו למצוות

• הוסף לסימניות
אני לא יודעת להסביר את זה
אבל זה צובט לי את הלב, המחשבה שלא אוכל ללדת טבעי אף פעם
זה יותר ריגשי מאשר שיכלי
אני לא יודעת להסביר את זה אפילו לעצמי
כל ההורמונים של אחרי לידה נפלו על העניין הזה
בכיתי שבועיים מהמחשבה על הלידות הבאות
והיום, 4 חודשים אחרי אני עדיין לא משלימה עם זה:(
מצד שני יש בזה גם מעלות...
למשל שאת יכולה לתכנן בידיוק באיזה יום תלדי, מתי נוח לך...

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
מצד שני יש בזה גן מעלות...
למשל שאת יכולה לתכנן בידיוק באיזה יום תלדי, מתי נוח לך...
נאאא,
חלש
מה משנה כל כך היום בו אלד?

• תודה
Reactions: ***
  • הוסף לסימניות
הצד הריגשי קשה מאוד!
מדובר בניסיון קשה כמו כל ניסיון אחר,ומותר לך להרגיש את כל מה שאת מרגישה.
כשתהיי מוכנה 'להסתכל לנסיון בפנים',תראי שהוא לא כ"כ רע.
ניתן לראות המון מעלות בו.

ויש הרבה משקל לתמיכת הסובבים.

בשורות טובות.ורק בשמחות.

• הוסף לסימניות
הצד הריגשי קשה מאוד!
מדובר בניסיון קשה כמו כל ניסיון אחר,ומותר לך להרגיש את כל מה שאת מרגישה.
כשתהיי מוכנה 'להסתכל לנסיון בפנים',תראי שהוא לא כ"כ רע.
ניתן לראות המון מעלות בו.

ויש הרבה משקל לתמיכת הסובבים.

בשורות טובות.ורק בשמחות.

הכי גרוע שאני מרגישה אשמה
אם ואם ולו...
ועכשיו אם לא אתאבד על לידה טבעית זה ירדוף אותי כל החיים
למרות שבעלי כל הזמן מעודד ואומר שזה מה שנגזר ולכן השם הכניס לי את המחשבה הזו..
מחשבה היא גם מאת השם

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
לא מעט פעמים נתקלתי כאן בפורום בשאלה: "איך אזרח ישראלי יכול לפתוח חשבון בנק בארה"ב או באירופה?".

הצורך הזה ברור – בין אם אתם צריכים לקבל החזרי מס מהדוד סם (התחילה הגשת 2025 והדוד
התחיל לעשות בעיות עם צ'קים 💵), פרילנסרים שמקבלים תשלומים מחו"ל, או פשוט רוצים לחסוך בעמלות המרה כשאתם רוכשים במט"ח.

אז יש בשורה, והיא הרבה יותר פשוטה ונגישה ממה שנדמה לכם. הפתרון נקרא Wise.

לא מדובר סתם בעוד "ארנק דיגיטלי", אלא בפלטפורמה פיננסית מפוקחת שמאפשרת לכם להחזיק חשבון בנק מקומי (ממש עם מספר חשבון וכתובת) במגוון מדינות, וכל זה מהמחשב בבית.

למה דווקא Wise?
  • חשבון בנק מקומי אמיתי: בעת פתיחת החשבון, תקבלו פרטי בנק מקומיים (מספר חשבון, Routing Number, IBAN וכו') עבור המדינות שתבחרו: ארה"ב, בריטניה, גוש האירו, אוסטרליה, קנדה ועוד. הכסף נכנס לשם כאילו אתם תושבים מקומיים.
  • שער יציג אמיתי (Mid-Market Rate): בניגוד לבנקים רגילים ש"גוזרים קופון" על שער ההמרה, Wise ממירים לכם את הכסף בשער היציג האמיתי (זה שרואים בגוגל), וגובים עמלה שקופה וידועה מראש.
  • עמלות נמוכות במיוחד: לדוגמה, על המרת 1,000$ לשקלים, תשלמו עמלה של כ-4.5$ בלבד (משתנה קלות בהתאם לשערים) - פחות מ-0.5%. (למחירון המלא).
  • אפס דמי מנוי: אין "דמי ניהול חשבון", אין עמלת שורה ואין קנסות על חוסר פעילות. החשבון יכול לשבת ריק ולא יעלה לכם שקל.
  • הכסף נזיל: נדרשת הפקדה ראשונית כדי להפעיל את פרטי החשבון (כ-20 ליש"ט/דולר), אבל חשוב להדגיש: זה לא תשלום לפלטפורמה. הכסף נכנס ליתרה שלכם וניתן לשימוש או משיכה מיד לאחר האימות.
  • גם לבעלי אזרחות ישראלית: ללא צורך ב-SSN או ITIN.
  • אימות בשיחה קולית: אין צורך אפילו ב-SMS, ניתן לקבל קוד אימות בהודעה קולית באנגלית.
אז איך עושים את זה תכל'ס?

כדי לחסוך לכם הסתבכויות מיותרות, הכנו - אני וג'מיני , מדריך צעד-אחר-צעד, מהרשמה ועד קבלת מספר החשבון.

📋 צ'ק ליסט: מה להכין לפני שמתחילים?

כדי שהתהליך ירוץ חלק ולא תתקעו באמצע, ודאו שיש לידכם את הדברים הבאים:
  1. תעודות מזהות: צילום של תעודת זהות (2 הצדדים) / דרכון / רשיון נהיגה. נדרשים 2 מתוך 3. כדי שלא תקבלו דחייה של התמונה, צלמו תמונה ברורה, ואל תסרקו בסורק.
  2. מצלמת רשת: במהלך הרישום תתבקשו לבצע אימות זהות (סלפי) בוידאו. תצטרכו להסריט את עצמכם מקריאים משפט באנגלית.
  3. כוס קפה: כי בכל זאת, אנחנו מתעסקים בבירוקרטיה, גם אם היא דיגיטלית ונוחה.
🚗 בואו נצא לדרך

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  4  פעמים
למעלה