מדיני מסע נתניהו לארה"ב - טבת תשפ"ו

• הוסף לסימניות
פגישת נתניהו טראמפ | התאריכים עוד אינם סגורים סופית אבל אם לא יהיו שינויים ראש הממשלה צפוי לצאת לארה"ב ב-28.12 וצפוי לשהות שם 4 ימים (בינתיים)(יניר קוזין).

• הוסף לסימניות
ארוחת הצהריים במאר-א-לאגו תגיע לסיום בדקות הקרובות. ייתכנו הצהרות נוספות של רה״מ ושל הנשיא טראמפ. (ברק בטש)

• הוסף לסימניות
דסק ינוניוז:
טראמפ ממשיך לשבח את נתניהו: לא הייתה ישראל בלי נתניהו. אנשים מקנאים בו.
ביבי ניצח במלחמה. אם הייתה שם אישיות אחרת, אדם חלש או טיפש או שניהם - לא הייתם מצליחים

• הוסף לסימניות
נשיא ארה״ב מאיים על איראן: מקווה שהיא לא תמשיך לבנות את תכנית הגרעין שלה. אנחנו לא רוצים לבזבז את הדלק על מפציצי הB2.

• הוסף לסימניות
סולימאן מסוואדה: טראמפ: ראיתי סקר שיותר ממחצית מתושבי עזה היו עוזבים אם הייתה ניתנת להם האפשרות.

• הוסף לסימניות
טראמפ: אני לא רוצה לומר אבל יכול להיות שאיראן מתנהגת בצורה רעה. אם זה נכון - הם יודעים את ההשלכות, הן רבות עוצמה, אולי יותר מפעם קודמת. הם היו צריכים לעשות עסקה, והם לא האמינו לי. עכשיו הם מאמינים לי. איפה שיש עשן - יש אש. (ברק בטש)

• הוסף לסימניות
"אם חמאס לא יתפרק מנשקו, זה יהיה נורא עבורם. זה יהיה ממש ממש רע עבורם. לא יהיה אפשר להאשים את ישראל", הוסיף הנשיא. (ירון אברהם)

• הוסף לסימניות
טראמפ: אי אפשר לאיראן לבנות מחדש את תוכנית הגרעין. אם איראן תבנה מחדש - לא יהיה שלום במזרח התיכון. (ברק בטש)

• הוסף לסימניות
נתניהו: הרש״פ חייבת לעבור רפורמות כדי לשלוט בעזה

טראמפ: זה היה מאד ברור

טראמפ על הרחבת הסכמי אברהם: זה יקרה מהר מאד. גם סעודיה תצטרך בשלב כל שהוא

(יקי אדמקר)

• הוסף לסימניות
הסכמי אברהם הם הישג נהדר. ההסכמים יורחבו, יש מדינות שכבר מדברות על זה. סעודיה נהדרת והמנהיג שלה הוא חבר שלי וחבר של אנשים רבים, סעודיה עושה את כל מה שביקשנו, הם יסתדרו מעולה עם ישראל ויחתמו לבסוף על נורמליזציה עם ישראל. (ברק בטש)

• הוסף לסימניות
הנשיא טראמפ: "איראן מתנהגת לא יפה, אם זה מאושר, התגובות תהיינה עוצמתיות מאוד, אולי יותר מפעם קודמת".

• הוסף לסימניות
1767043456744.png

• הוסף לסימניות
יישור קו כמעט מוחלט בשלב זה. טראמפ מאמץ את הגישה הישראלית בנוגע לפירוז רצועת עזה מנשק, ומפגין קו נצי תקיף מול איראן. לבנון מוגדרת כנעלם בשלב הזה... (אמר יותר מפעם אחת: ״נראה...״), הסיפור הסורי לא ממש מפתיע: הוא מצפה להגיע לפשרה בין הצדדים. (בוחבוט)

• הוסף לסימניות
10 שנים טרמאפ בחיים הציבוריים בארה״ב.
10 שנים שהוא נוקט במדיניות פרו ישראלית טוטאלית, מעל ומעבר לכל קודמיו ובפער עצום לטובה ביחס אליהם.
10 שנים שכל מיני חכמולוגים מנבאים ש״עוד רגע הוא יתהפך על ישראל״.
10 שנים שהם טועים.
אפשר רק להתפלל שהבאים אחריו יגיעו לקרסוליים שלו בכל הנוגע לישראל . (אריאל כהנא)

• הוסף לסימניות
ראש הממשלה בנימין נתניהו ונשיא ארה״ב דונלד טראמפ מסרו הצהרות משותפות בתום פגישתם במאר-א-לאגו

נשיא ארה״ב דונלד טראמפ:
״קיימנו פגישה גדולה עם הרבה אנשים, הרבה כישרון מישראל ומארצות הברית. אני חושב שהגענו להרבה מסקנות. יש מעט מאוד הבדלים בין מה שאנחנו בוחנים, לאן אנחנו רוצים להגיע ומה היעדים שלנו. אני רק רוצה להודות לך על הזמן שהקדשת, אני יודע שתשהה כאן עוד כמה ימים. עשינו עבודה טובה מאוד יחד, וזה יימשך״.

ראש הממשלה בנימין נתניהו:
״אני חייב לומר שמעבר למה שאמרתי - שמעולם לא היה לנו ידיד שמתקרב אפילו לנשיא טראמפ בבית הלבן - אני חושב שהוא היה יוצא דופן בידידותו ובתמיכתו בישראל. בעמדותיו העקרוניות, בנכונותו לחתור ולהגיע למהות הדברים. אני רוצה להוסיף דבר נוסף: אני חושב שיש לנו שותפות שאין שנייה לה. היא אפשרה לנו לעשות דברים אדירים.
בעבר היו מי שסברו שארצות הברית יכולה לקדם את האינטרסים שלה במזרח התיכון אם תיצור מרחק בינה לבין ישראל. הנשיא טראמפ עשה בדיוק את ההפך. הוא השיג הישגים מרשימים במזרח התיכון משום שאנחנו עובדים יחד. אנחנו מדברים על הרעיונות שלנו, לפעמים יש לנו רעיונות שונים, אבל אנחנו פותרים את זה. ברוב המקרים אנחנו רואים עין בעין. זו הייתה חוויה יוצאת דופן, והפגישה הזו הייתה פרודוקטיבית מאוד - ואם יורשה לי לומר - גם ארוחת צהריים טובה מאוד״.

הנשיא טראמפ הוסיף:
״כפי שאמרתי בחוץ, הוא היה ראש ממשלה בזמן מלחמה, ואני מניח שאני יכול לומר שהייתי נשיא בזמן מלחמה ביותר ממקום אחד, לא רק בישראל, אבל ישראל הייתה פקטור מרכזי. אנחנו איתכם ונמשיך להיות איתכם. הרבה דברים טובים קורים במזרח התיכון. יש שלום במזרח התיכון ואנחנו ננסה לשמור עליו כך, ונצליח בכך מאוד. היית חבר נהדר, ואני הייתי חבר נהדר לך ולישראל — זה היה לי לכבוד. הפרס שקיבלתי היה באמת מפתיע ומוערך מאוד״.

ראש הממשלה נתניהו הוסיף:
״הנשיא טראמפ שבר כל כך הרבה מוסכמות - להפתעת רבים - ואז הם הבינו שהוא צדק אחרי הכול. החלטנו גם אנחנו לשבור מוסכמה, ולהעניק לו את פרס ישראל. בכמעט 80 שנות קיומנו מעולם לא הענקנו אותו ללא-ישראלי, ואנחנו הולכים להעניק אותו השנה לנשיא טראמפ. הדבר הוכרז רשמית במהלך ארוחת הצהריים על ידי שר החינוך, שאחראי על הפרס. זהו צעד הולם כל כך, ויהיה לנו לכבוד אם תוכל לבקר בישראל ביום העצמאות שלנו. הדבר משקף את התחושה הרחבה של הציבור הישראלי על פני כל הקשת. הם מעריכים את מה שעשית כדי לסייע לישראל ולמאבק המשותף שלנו נגד טרוריסטים ונגד מי שמבקשים להשמיד את הציוויליזציה שלנו. זהו ביטוי של תודה והוקרה״.

IMG_20251230_000609_914.jpg

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה