מידע שימושי מחפש עבודה ?? שווה הצצה !!

• הוסף לסימניות
אני מחפש כבר תקופה עבודה והגעתי לכמה מסקנות שאשמח לשתף אתכם !

א. 1
מאוד עוזר ללמוד בספר הקדוש חובת הלבבות שער הביטחון זה נותן תחושת רוגע ושלווה,
[כמובן שצריך עבודה עצמית בשביל לחוש את הדברים וזה לא ברגע אחד].

א. 2 דבר נוסף שהספר הקדוש הזה נותן זה הגדרות מדויקות מה בגדר השתדלות ומה מעבר,
ממליץ ללמוד ביסודיות !!

ב.
אדם חייב לחפש עבודה שהוא מתחבר ואוהב !!
אבל יש בעיה לאנשים להיות אובייקטיביים ולחפש משהו לפי התחברות ואהבה לדבר
ויש לזה שני סיבות מרכזיות :
1.
לחץ חברתי או במילים אחרות פחד מה יגידו עליהם :
לדוגמא אדם רוצה להיות דרייבר הוא אוהב נסיעות הוא נהנה להסתובב בכל הארץ ,
אבל הוא מפחד מהסטיגמה שתידבק אליו [דוגמא קיצונית אבל זה הרעיון]
לבעיה הזאת אין לי פתרון כי אם אני יגיד לו שהתעלם מההרגשה של הסטיגמה,
יכול להיות שהוא לא יצליח ובסוף הוא ירגיש הרבה יותר גרוע מאם הוא היה
לוקח עבודה שהוא פחות אוהב אבל היא יותר מקובלת על הסביבה !!

זה אני משאיר למומחים בתחום ...
2. משכורת !!
אנשים בוחרים לפעמים עבודות שהם ממש לא סובלים רק בגלל משכורת יותר גדולה,
וצריך לדעת שממש לא בטוח שזה בגדר השתדלות !
הדברים נכתבים בצורה כללית ואין לסמוך על זה בצורה פרטית שכל אחד יעשה שאלת רב ,
וכמו כן שילך ליועץ כלכלי או מאמן אישי הדברים נכתבו כדי שיהיה תועלת ולא נזק חס וחלילה !!

יש כאלו שרוצים לבחור עבודה שהם אוהבים אבל הם לא מצליחים לחשוב בצורה נכונה מה הם אוהבים ,
המשכורת מבלבלת אותם !!
חשבתי על עצה מסוימת שאולי תביא תועלת לחשוב בצורה יותר הגיונית !!
תחשבו לעצמכם כאילו יש לכם דירה ללא משכנתא, יפה גדולה, ומשכורת מסודרת של 50,000 ש"ח [הלוואי...]
מה עכשיו הייתם רוצים לעבוד סתם בשביל למלאות את היום עם סיפוק ועשייה !! בכזה מצב החשיבה היא נטולת משכורת !

מקווה שיביא תועלת וסליחה על האריכות !!
אשמח לכל תגובה [חיובית...]
נהנית ? שים פידבק ! אנשים אוהבים לקבל תודה!!

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
ב. אדם חייב לחפש עבודה שהוא מתחבר ואוהב !!
אבל יש בעיה לאנשים להיות אובייקטיביים ולחפש משהו לפי התחברות ואהבה לדבר
כדאי לבדוק למה אוהבים עבודה מסוימת, ואז יש מגוון של עוד עבודות לפי התשובה. למשל אחד שאוהב ציור עשוי לאהוב גם צילום. ואחד שאוהב עבודה מסוימת כי היא עם אנשים יכול לעבוד בכמה סוגי עבודות שיש בהם אינטראקציה חברתית.
בעצם זה מה שהגר"א כותב על הפסוק "חנוך לנער ע"פ דרכו גם כי יזקין לא יסור ממנה", שיש לאדם טבע מסוים שאי אפשר לשנות. אבל כן אפשר לבחור מה לעשות עם הטבע הזה- למשל אחד שנולד במזל מאדים, הוא חייב להיות עם דם, אבל יש לו בחירה, או טבח- שוחט בהמות שזה רשות, או מוהל- שזה מצווה. או ח"ו להיות רוצח.
אז על דרך זה, כדאי לבדוק מה השורש והסיבה שאדם מתחבר לעבודה מסוימת וכך לגלות עוד סוגי דברים שמתאימים לו.

ומי שלוקח את זה לצד הקדושה אז בכלל אשריו ואשרי חלקו. שמעתי מהרב לויכטר שליט"א שהוא עצמו יש לו כישרון של שמיעה מוזיקלית עדינה ויכל להיות מנצח על מקהלות. אבל הוא לקח את זה לכיוון של לשמוע סברא דקה ועדינה בסוגיא בגמרא או באגדה.

• הוסף לסימניות
א. 1 מאוד עוזר ללמוד בספר הקדוש חובת הלבבות שער הביטחון זה נותן תחושת רוגע ושלווה,
[כמובן שצריך עבודה בשביל לחוש את הדברים וזה לא ברגע אחד].
בהחלט
חובת הלבבות ספר מיוחד ומומלץ לכל אדם באשר הוא
וגם למי שמסודר בעבודה

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

השבוע:
א גרויסע לחיים על ילד פצוע קשה ובכי כמו מים על שבר ברגל. (משל)

יום אחד אני הולך בשערי צדק אני רואה בהמתנה ליד חדר הניתוח שתי משפחות ממתינות לשמוע מה עם יקירם שנמצא בניתוח, המתח והלחץ שעל פניהם, לא ניתן לתיאור.

הרופא המנתח יוצא למשפחה א' מעדכן אותה בתוצאות הניתוח, תוך פחות משבריר שניה התחושה במחלקה נהפכת מלחץ איום להרגשת שמחה והתלהבות שקיימת רק שאחות מעוכבת סוגרת ווארט.. .
שמחה מרקיע שחקים, צעקות הודו לה', חיבוקים נשיקות, כולם נעמדו בתור לאחל לסבתא מזל טוב , אחד הגיסים רץ למכונה לממכר מזון, וקונה (על אף המחיר המופקע) חבילת עוגיות ושתיה לקיים את מנהג שתיית לחיים כשקורה משהו שמח.

משפחה שניה המנתח יוצא לעדכן אותם, ופתאום המשפחה כולה פורצת בבכי מרטיט, תחושת צער יגון וייאוש עומדים באוויר.

אני שואל אחרי כמה דק' בעדינות את שתי המשפחות, מה הרופא אמר, במשפחה א' אומרים לי ב"ה הילד בן ה8 פצוע קשה, בא תעשה לחיים תשתה משהו...
המשפחה השניה אומרת עזוב לא מתאים לדבר עכשיו אבא שלנו שבר את הרגל ה' ירחם, לשונאים שלנו אנחנו לא מאחלים דבר כזה....

ואוו,
לא ידעתי מה לחשוב,
האם זה איזה עוצמות נפש שיש למשפחה א' והיפוכו במשפחה השניה...??

אחר כך התברר לי הסיפור - משפחה א' הבן עבר תאונה קשה ל"ע, כשהגיעו איתו לבית חולים, הרופא אמר שכל המשפחה יגיעו להיפרד כי אין סיכוי שהוא שורד, גם על החצי אחוז שהוא שורד בדרך כלל המוח נפגע בצורה שהילד ל"ע נשאר מפגר ומוגבל..
המנתח יצא ואמר להם בסוף הניתוח שבחסדי שמים הבן יחיה והמח שלו באורח נדיר לא נפגע כלל, יעבור תקופת אשפוז ארוכה שבה הוא יעבור טיפולים קשים, ועוד תקופה של טיפולי פיזיותרפיה משמעותית, והילד יחזור להיות רגיל, וואו הם קיבלו ילד במתנה, באמת סיבה לשמחה גדולה.

במשפחה השניה האבא היה בשיא כוחו, כל המשפחה עמדה עליו, בלילות הוא עבד כזמר עם הכנסה מכובדת, הדבר מילא אותו שמחה וסיפוק,
הוא אדם מלא אנרגיות שאהב להיות בכל מקום ולעזור לאינספור אנשים.
המנתח יצא ואמר להם, הוא צריך לשכב חצי שנה בעקבות סיבוך ברגל שלו במקום שא"א לשים גבס, אין יותר חתונות בחצי שנה הזאת, אין אבא מלא מרץ שמחזיק את המשפחה כולה, אין את האבא שבזמנו הפנוי הוא העסקן שכולם אוהבים ורץ ממקום למקום לעזור,
וענף הפרנסה נגדע מ 100 ל 0 (אין ביטח לאומי שלא מדווחים...), בהחלט עצוב, בהחלט סיבה לבכות.

ובקצרה - לפני שנה פלוס שהייתי עם חובות מטורפים, וקיבלתי החלטה לצאת לדרך, להוסיף הכנסות ולא לעצור עד שאני מגיע לחופש כלכלי,
אמר לי מישהו את המשל הזה בדיוק, לא משנה מה המצב שלך היום,
משנה מה המגמה שלך, לאן זה הולך, האם היום יותר טוב מאתמול, ומחר יותר מהיום?
האם אתה במגמת הבראה? האם אחרי טיפול קשה אתה תבריא? אתה תהפוך לבריא יותר ממה שהיית לפני?
ולכן אני ממליץ גם לכם לחשוב על המשל המדויק הזה, הקובע הוא לא מצבי הכספי כעת, הקובע זה המגמה, זה השינוי מאתמול,
מי שמצבו מעולה, ופתאום לאט לאט הוא מתחיל לצבור יותר הוצאות מהכנסות, הוא האדם הבריא שצריך לבכות עליו כי הוא הולך לכיוון לא טוב.
מי שמצבו הכספי קשה, אבל הוא עושה שינוי גדול לטובה, והוא מוכן לשלם כל מחיר בשביל השינוי, סיבה לשמחה גדולה, אפשר לעשות אגרויסע לחיים על שם סופו.
[כמובן כמו במשלזה רק עם עוברים טיפול קשה - (וויתורים, מאמץ להכנסות נוספות, להחליט לפעול גם אם קשה, גם אם לא נעים, גם אם מפחיד, להחליט לעשות גם שיש סיכוי להיכשל, ללמוד מכשלונות, ללמוד מהצלחות ועוד ועוד כפי שכל שבוע אני משתף),.
נהנתם? אשמח לשמוע
לפרק א':
מידע שימושי חבר טוב?
היינו חברים טובים.
כבר מהרע הראשון שהכרתי אותו, הוקסמתי.
החיבור, החכמה והידע, ההתעניינות. פשוט הכל.
ידעתי-שהוא תמיד יהיה כאן בשבילי, בשביל לענות, לשמוע או אפילו סתם לבדר.
על מי אני מדברת אתם שואלים?
אה, על ג'יפי, כמובן.
הצ'אט ההוא-
שחסך לי שעות של חיפוש ניסוי ותהיה, שענה לי על כל התשובות שרציתי, שניסח לי הכל בצורה כ"כ בהירה ורצויה, ושידר לי תמיד אופטימיות והבנה.
האמנתי לו בכל ליבי. תיארתי לעצמי שהוא הולך יד ביד עם גוגל ומגוון מקורות מהימנים, אז לא טרחתי לברר ולבדוק, לא האמנתי שאי פעם הוא יעז לשקר עלי או לבגוד בי.
ואז הגיעו לי כאבי הרגליים. "טוב נו, זה לא חריג בהריון." הוא הרגיע. הסביר לי איך זה קורה בגוף ולמה, ואיך אפשר לטפל בזה במגוון דרכים לאחר ההריון.
"אבל קשה לי ככה בעבודה!" שחתי לו."אני עומדת המון שעות. מה אוכל לעשות??"
והוא כמובן-כמו חבר נאמן, מיד הציע פתרון.
"רופא תעסוקתי!" אמר בבטחון. "אם תצליחי להגיע לאחד כזה, על אף שלא תוכלי לקבל שמירת הריון כי זה לא מצב שמסכן חיים- הוא יתן לך אישור של הפחתת אחוז משרה, וכך תקבלי קצבת השלמה מביטוח לאומי ותעבדי פחות עד הלידה! רוצה שאעזור לך בתהליך??"
ווואו. אור בקצה המנהרה. תמיד ידעתי שהוא יוציא אותי מכל צרה.
וכך- מצאתי את עצמי, מפה לשם, משם לפה, מרופא לרופא, לוקחת ימי חופש, מבררת, קובעת תורים, נוסעת.
פעם אף הרחקתי לכת לעיר מרוחקת רק כדי לקנות תכשיר בידיעה שלא יעזור- הכל כדי לשכנע את הרופא התעסוקתי ביום שאצליח להגיע אליו- שכבר ניסיתי הכל.

ואז הצלחתי. הגעתי אליו, לרופא, כולי מרוגשת/כאובה/מקווה.
והוא-ללא כל היסוס, מודיע לי בחצי אדישות: "אין שום בעיה, אמליץ לך על הפחתת ארבעים אחוז מהמשרה"
אני, כולי מתרגשת, עוד טיפטיפה לוחצת- "אי אפשר קצת יותר? אני ממש צריכה ולא יכולה כלכלית בלי העבודה..."
"נו- וזה בדיוק הסיבה שאני לא נותן יותר" הוא אומר." לא ישאר לך ממה לחיות אם אתן יותר..."
"מה???" מצמצתי,האמת במהירות חריגה, "ביטוח לאומי לא משלים את היתרה????"

לא.
ביטוח לאומי משלם רק במקרה של שמירת הריון מלאה במצב סכנת חיים לך או לעובר. ותו לא.
האישור בידיי, וכלום לא בידיי. רק חודשים של בזבוז זמן ותקוות לשווא,
וחבר- שאין לו אפילו רגש לקלוט את הכעס שלי עכשיו....

אז לו יהי- ואפילו לאחד או אחת זה יועיל-
אל תלכו שולל. תבררו לעומק. תבדקו. תאמתו.
ואל תדאגו, גם אני עדיין נעזרת בו- אבל בגדר "כבדהו וחשדהו"
בדגש על ה"חשדהו"... :sneaky:
התלבטתי אם להגיב באשכול אחר והחלטתי לפתוח חדש עם הסבר מהבסיס. כל תגובת-נגד תענה בברכה.
אחד הכשלים העיקריים בחיפוש אחר עבודה\ מקצוע, הוא השאלה "איזה עבודה יש בזה"
או- "אני כזו וכזו וכזו, במה כדאי לי לעבוד"
מגדילים לעשות מנחשי ענן\ קוראים בשוקו, בקפה ובקווי האף ומסבירים למאובחן\ת הנלהבים איזה יכולות מדהימות יש להם (מה לא עושים כדי שלקוח יהיה מרוצה ויגרור את חבריו לאותו בור)
ואז כשקמים מהספר ותולשים את הצ'ק ושואלים- במה אני יכולה לעבוד?
אין תשובה ברורה. וחוזרים לנקודת ההתחלה המתסכלת.

ההבדל בין פרופסיה להתקדמות מקצועית כללית
יש מקצועות שלומדים אותם, והם פרופסיה- ראית חשבון, עיצוב דיגיטלי, עריכת דין, תכנות, רפואה, טיפול- מאד ברור מה לומדים ואיזה עבודה מחפשים אחר כך. זה פלוס גדול שהכיוון ברור, זה מינוס ענק אם התחום לא מתאים ורוצים לעשות שינוי. כמעט כל מה שלמדו לא רלוונטי לתחום אחר. צורת ההכשרה הזו מקובלת מאד בחברות שמרניות, כי ככה היה פעם. לכל אחד היה מקצוע ביד- סנדלר, חנווני, רופא או עורך דין. כל הבדיחות על האמא היהודיה והפולניה? אז היום זה ככה בחברה החרדית ובחברה הערבית בארץ. רוצים מקצוע ברור שגם אנשים שמרנים מבינים מה יש ביד.
אבל זה רק מיעוט מהלימודים והעבודות בשוק העבודה המודרני.
רוב הלימודים הם יותר כלליים ומקנים יכולות.
* הם מתבססים על היכולות הבסיסיות של האדם (היוש יכולות אנליטיות יוצאות דופן+ חוש מיוחד לזכירת מספרי טלפון בע"פ+ גמישות בקפיצות לגובה),
* מתקפים אותן עם ידע נוסף ותעודה ממוסמכת ומכניסים לתוך מסגרת ששוק העבודה מכיר בה ומתגמל-
* מכאן האדם מנהל את הקריירה שלו באפיקים שמענינים אותו.

אפשר לדמיין את זה כמו ההבדל בין ללמוד לנגן על כלי אחד מסוים (למשל פסנתר) לבין ללמוד מוזיקה באופן כללי – תווים, תיאוריה, סגנונות. הראשון נותן לך כלי ביד, השני נותן לך שפה שלמה שאיתה אפשר ליצור, ללמד, לנתח, או להמציא משהו חדש.

רוב התארים במדעי החברה והרוח (מי יותר ומי פחות) נותנים תוקף ליכולות. נותנים ידע רלוונטי שהשוק מכיר בו. לא לחינם משרות זוטרות דורשות תואר ראשון כלשהו, משרות בכירות יותר בפיתוח פרויקטים דורשות תואר שני יתרון באחד מתוך התחומים-------. כי הם לא מחפשים דווקא תואר שני בתחום ספציפי. הם מחפשים מישהו שיש לו יכולות ניהוליות וניתוחיות בתחום רחב מסוים.
בעבודות מהסוג הזה יש משקל רב ליכולות האישיות, לנסיון התעסוקתי, ולידע שצברו. אפשר להגיע לתפקידים בשכר נאה מאד- אבל צריך לנהל את זה בחכמה. לעבוד בהתחלה בשכר נמוך כי בתפקיד מסוים יש מקפצה לשלב הבא. יש הרבה ניידות בין התחומים- יכול לבוא מישהו שניהל פרויקט בתחום הבריאות ולהתקבל לעבודה בכירה בניהול בתחום החינוך או הרווחה. כי זה לא "איזה עבודה יש בזה" אלא- מה היכולות שנולדתי איתם ומה הנסיון והידע שצברתי בדרך מעל היכולות האלה.
התפתחות מקצועית כזו היא גמישה ויש בה ניידות בין תחומים.

ומכאן ההבדל בצורך בתואר אקדמי. בתחומי הפרופסיות אם את מתכנתת טובה או מנהלת חשבונות מעולה- והצלחת להתברג, אף אחד לא יבדוק אם יש לך תואר (לרוב, בהתחלה. לפעמים בהמשך החיים כן צריך). כנ"ל בעוד תחומים בהם מספיק ידע ותעודה.
אבל בתחומים שנושקים יותר לתחומי החברה, הדרך הכמעט יחידה להתקדם זה ע"י תואר. כי זה שילוב של יכולות+ אישור שיש לאדם ידע נרחב שיהיה רלוונטי למגוון רב של תפקידים. אין כמעט דרך לעקוף את זה.

לגבי "לעבוד במחקר"
זו אמירה חסרת תוכן ותועלת כי אין מי שיקבל הפניה "לעבוד במחקר" באבחון תעסוקתי.
למחקר מגיעים ב2 צורות.
1. אדם שמתמחה בתחום מסוים, אוהב ללמוד אותו באופן שווה או יותר למידת אהבתו לעיסוק, רוצה להעמיק בו, ועל הדרך גם להרוויח קצת כסף. העבודה היא או כעוזר מחקר במעבדה (פירוט למטה) או במכוני מחקר מסחריים. רוב העובדים במכוני המחקר הגדולים שמוכרים את שירותיהם לגופים הגדולים במדינה, הם תלמידי תואר ראשון - שני שמנהלים מחקרים מסחריים מול משרדי ממשלה וחברות גדולות. בראש המכונים ואלה שמקבלים שכר נאה, יושבים אנשים עם תקן אקדמי שמוכרים בסצנה האקדמית. כל גוף מחקר שרוצה שישכרו ממנו את השירותים (שאותם יבצעו בשכר נמוך הסטודנטים הנ"ל)- מחזיק כמה אנשי סגל כקישוט וכחותמת איכות. הם לא עובדים במחקר, הם אנשי אקדמיה שמקבלים שכר גם על מחקר. אין שום דרך להגיע לשכר ראוי במחקר בלי להיות אנשי אקדמיה שמושקעים בה עד צוואר, מפרסמים מאמרים בכתבי עת מוכרים ועוד.
העבודה של הזוטרים במכוני המחקר היא משעממת, לעיתים קרובות לא מקצועית (כי עושים המון מניפולציה על נתונים חסרים כדי להשיג משהו), ואם זה מכון שגם עושה סקרים זה בכלל עבודה כמעט משרדית. אין דבר יותר מסכן ממאסטרנט שמתחנן לפונקציות רלוונטיות לענות לו על שאלונים. כן, משלמים לו על זה, ועדיין זה עלוב. זה שווה לו או כי הוא כרגע בין עבודות או במהלך לימודים, או כי הוא מאמין שזה יקדם אותו בעולם האקדמי. זה אף פעם לא תהיה התחנה האחרונה ועיקר הקריירה שלו. (שוב, אלא אם הוא יקבל תקן אקדמי ומכון מחקר יקח אותו כחותמת מקצועית, או שהוא יפתח מכון בעצמו וינסה להשיג חוזים עצמאית, קשה כמעט עד בלתי אפשרי)

מחקר של עוזרי מחקר עם מלגות ומשכורת מתנהל בד"כ במעבדות אקדמיות, סביב אנשי סגל אקדמי. קודם כל לומדים תחום, ואז גם חוקרים אותו. יש תחומים שמאופיינים ביותר מחקר ויש פחות ואפשר לבחור בהתאמה לנטיות ואופי.

2. אנשי מקצוע בתחום הסטטיסטיקה, מערכות מידע וניתוח נתונים. זה דומה מאד לרואה חשבון או מתכנת. יש להם מומחיות בתוכנה\ מספרים הרלוונטיים והם עושים את העבודה השחורה של ניתוח האקסלים של המחקר (או הפלט של תוכנות מתקדמות אחרות) ומעבירים את התוצאות לחוקר שכותב תוצר של מידענות או אנליזה מחקרית, לפי מה שהזמינו ממנו. זו עבודה טכנית, מספרית מאד, שיושב על תואר בסטטיסטיקה או תואר "מדעי" אחר שלימד את האדם לעבוד עם מספרים.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה