חדשות בארץ מהומות הדרוזים

  • הוסף לסימניות
  • #21
מדינת הפקר פשוט, אין לי איך להגדיר
היינו אתמול תקועים בצומת ראמה כמעט 4 שעות!!!
רעולי פנים מסביבנו, יריות באוויר, צמיגים בוערים, וניידת משטרה אחת שהסתכלה מהצד למשך שעה ואז עזבה את המקום
שיחות למשטרה לא הועילו, "גברת אני מבינה אותך.. השוטרים במקום "מטפלים"...
אם זה היה מגזר אחר... אין ספק שהכל היה נראה אחרת
תוך כמה דקות היו מביאים פרשים/מכתזית/בואש/יסמ
פה, אפס!
הם השתוללו ועשו מה שבא להם, והשאירו אותנו חסרי אונים למשך שעות ארוכות.
 
  • הוסף לסימניות
  • #22

בישראל בוחנים הקמת בית חולים שדה בסוריה לטיפול בדרוזים:​

הגורמים בישראל בוחנים אפשרות להקמת מתקן רפואי חירום בשטח סוריה עצמה. כך פרסם העיתונאי ינון יתח בערוץ I 24, ההחלטה מגיעה בעקבות העימותים המתמשכים בדרום סוריה בין האוכלוסייה הדרוזית לבין המשטר החדש באזור, עימותים שמותירים נפגעים רבים ללא מענה רפואי הולם במדינתם.


גורמי ביטחון ישראלים מעריכים כי פעולות ההרתעה שבוצעו בסוריה השיגו תוצאות חיוביות, אך במקביל מכינים תשתית למקרה שהלחימה תחריף ומספר הפצועים יגדל משמעותית. המתקן הרפואי המתוכנן יעוצב באופן מודולרי כך שיוכל להתאים את עצמו להיקף הנפגעים המשתנה.

מאחורי הקלעים מתנהלים מאמצים דיפלומטיים נרחבים, כאשר מנהיגים מהעדה הדרוזית כמו שייח' מואפק טריף והשר לשעבר איוב קרא מפעילים לחץ על מקבלי ההחלטות בישראל להרחיב את היקף הסיוע ההומניטרי. אחד האתגרים המשמעותיים בתהליך הפינוי הרפואי לישראל הוא סינון המטופלים, כאשר בשלב זה מתמקדים בעיקר בפינוי אלו שנפגעו מירי.
 
  • הוסף לסימניות
  • #23
מפקד הכוחות הדרוזים באזור קארמה בעיר א-סווידאא יחיא אל-חגאר מודיע כי אנשיו לא יכנעו למשטר דאעש אל-גולאני ולא ימסרו שום נשק בין אם מדובר בנשק כבד או קל למשטר, ולא יאפשרו לכוחות תחריר א-שאם להיכנס לאזור, לדבריו הם מוכנים להילחם.
 

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.


הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

  • מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

  • חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".


הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

  • איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

  • איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה