פנסיה לרשת סופרים מובילה דרוש מאבטח, זכות קדימה לקשישים...

• הוסף לסימניות
ברגע שראיתי אותו הוא תפס לי את העין, ביום חמישי בשעות הערב, צמוד לתנור חימום עם ידים רועדות למרות שהם עטופות בכפפות מחממות, הוא עמד שם, באויר הפתוח בקור הסגרירי, כשגשם זלעפות יורד ורצפה רטובה , כדי לשמור שחלילה אף אחד מלקוחות אושר עד לא יצא מהכניסה בלי לשלם, מראה פחות טבעי בגיל שנע בין 80 ל90, אבל בעיניו זה הדרך לסגור חובות לשלם על התרופות, או שכר דירה, תעריף לילה הוא מוגדל ואם הוא יעשה שעות נוספות הוא בטח יוכל לסגור גם את החוב לועד הבית.

חובות ותשלומים לא מתחשבים בגיל או במספרים, הם פשוט צריכים להיות משולמים, וזו כנראה גם הסיבה שאנחנו נתקלים באנשים שכבר חצו את גיל העמידה מזמן עומדים ומספקים את השירות בו מחפשים אותם, עולם התעסוקה האלטרנטיבי שפחות קורץ בו יש ביקוש לעובדים בכל שכבת גיל, מה שמאפשר להם להביא פרנסה הביתה ולהתפרנס בכבוד.

בגיל שבו הם היו אמורים לנוח, לרוות נחת מהצאצאים, לטפל בבעיות הרפואיות שלהם, לעזור לילדים לסגור את החודש, מקסימום להעסיק את עצמם באמצעות התנדבות במוסדות חינוך, הם נאלצים לעבוד קשה כדי לפרנס את עצמם או לסגור חובות ישנים, קצבת הביטוח לאומי היא נמוכה ומאד וקשה מאד לחיות רק ממנה, מה שדורש מאותם אנשים למרות הגיל לקום בבוקר מוקדם ולעבוד עד שעות הלילה המאוחרות כדי לפרנס את עצמם.

איך נמנעים ממציאות כואבת כל כך? איך מבטיחים עתיד ומנוחה סבירה יותר? איך נוכל להגיע למצב שבו לא רק חיים ללא עבודה, אלא יכולים גם לעזור לילדים לסגור את החודש?

זה לא דורש ממכם כלום עבודה, אפס, רק מודעות!!

אין לי ספק שאתם כבר יודעים את זה, עכשיו השליחות שלכם היא להעביר את זה לסביבה שלכם, כדי למנוע מחברים שלכם לעבוד בגיל 90 כשומרים בסופרמרקט, כדי למנוע ממכרים שלכם למצוא את עצמם מרפרשים את אתרי הדרושים בגיל 80, וכדי למנוע מקרובי המשפחה שלכם לקחת משכנתא הפוכה בגיל שיבה.

מודעות זה הדבר היחיד שיכול למנוע את זה.

חוק הפנסיה מפריש מידי חודש מכל אדם שמועסק בישראל אחוזים ניכרים מהמשכורת שלו לתוכנית השקעה שתפתח כשיגיע לגיל מבוגר, במידה והכסף הזה לא מופרש לקרנות מניבות, לקופות מניתיות, הוא פשוט שוכב בלי לעבוד, וכשהם יגיעו לגיל פרישה הם יגלו סכום מצ'וקמק, סכום פעוט שיספיק להם לכמה שנים בודדות אם בכלל, ויאלץ אותם להביא פרנסה באמצעות עבודה למרות הגיל.

לעומת זאת, אנשים גם שמרויחים כעת פחות מהם, אבל השכילו להעביר את הפנסיה אל מסלול מנייתי, אל מסלול מניב, יכולים להגיע לסכומים עצומים שיספיקו להם בבוא העת גם למחיה וגם לעזרה לילדים, זה צעד קטן שנעשה היום, פניה קצרה לסוכן הפנסיה, ניוד מהיר, ושינוי עצום שישתקף בתקופת הפרישה.

זה כל ההבדל בין מי שכבר יודע למי שעדיין לא, ההבנה של הדבר הקריטי הזה, ולכן אני יוצא מכאן בקריאה קדושה, חזקה על מי שכבר מחובר לקהילה שלנו שהוא בקיא ומבין בנושא, ואין ספק שהוא כבר טיפל בפנסיה שלו, שהוא כבר בדק האם הוא משלם דמי ניהול הגיוניים או שחברות הביטוח עושקות אותו מידי חודש, שהוא חישב האם הכסף שלו מופרש למסלול מנייתי שמכפיל את עצמו באמצעות ריבית דריבית, או שהכסף שוכב ונח בלי לגדול, אתם כבר מסודרים, מה עם הסביבה שלכם.

ביום חמישי שוחחתי עם אברך יקר, שהוציא מדריך ארוך ומפורט שמדבר על חסכון לכל ילד, לדבריו הוא היה בהלם מכמות האנשים שלא הכירו את ההבדל בין הבנקים לבין מסלולי ההלכה בחברות שהעבירו את הכסף למסלולים מנייתים, אם שם זה ככה למרות המודעות הציבורית הגוברת משום מה דווקא על חסכון לכל ילד, ברור שבפנסיה יש יותר מידי יהודים טובים שמפסידים את הצמיחה העצמאית הזו ובה מדובר על הרבה יותר כסף.

אל תפקירו את המכרים שלכם לעבוד באושר עד בקור הנוראי בעוד 30 שנה בגלל אי נעימות עכשווית, שבו איתם היום, תסבירו להם את המשמעות, בבוא העת יש מצב שהם יזכרו להודות לכם, וגם אם לא, הקרן שייכת לכם לעולם הבא.

• הוסף לסימניות
ברגע שראיתי אותו הוא תפס לי את העין, ביום חמישי בשעות הערב, צמוד לתנור חימום עם ידים רועדות למרות שהם עטופות בכפפות מחממות, הוא עמד שם, באויר הפתוח בקור הסגרירי, כשגשם זלעפות יורד ורצפה רטובה , כדי לשמור שחלילה אף אחד מלקוחות אושר עד לא יצא מהכניסה בלי לשלם, מראה פחות טבעי בגיל שנע בין 80 ל90, אבל בעיניו זה הדרך לסגור חובות לשלם על התרופות, או שכר דירה, תעריף לילה הוא מוגדל ואם הוא יעשה שעות נוספות הוא בטח יוכל לסגור גם את החוב לועד הבית.

חובות ותשלומים לא מתחשבים בגיל או במספרים, הם פשוט צריכים להיות משולמים, וזו כנראה גם הסיבה שאנחנו נתקלים באנשים שכבר חצו את גיל העמידה מזמן עומדים ומספקים את השירות בו מחפשים אותם, עולם התעסוקה האלטרנטיבי שפחות קורץ בו יש ביקוש לעובדים בכל שכבת גיל, מה שמאפשר להם להביא פרנסה הביתה ולהתפרנס בכבוד.

בגיל שבו הם היו אמורים לנוח, לרוות נחת מהצאצאים, לטפל בבעיות הרפואיות שלהם, לעזור לילדים לסגור את החודש, מקסימום להעסיק את עצמם באמצעות התנדבות במוסדות חינוך, הם נאלצים לעבוד קשה כדי לפרנס את עצמם או לסגור חובות ישנים, קצבת הביטוח לאומי היא נמוכה ומאד וקשה מאד לחיות רק ממנה, מה שדורש מאותם אנשים למרות הגיל לקום בבוקר מוקדם ולעבוד עד שעות הלילה המאוחרות כדי לפרנס את עצמם.

איך נמנעים ממציאות כואבת כל כך? איך מבטיחים עתיד ומנוחה סבירה יותר? איך נוכל להגיע למצב שבו לא רק חיים ללא עבודה, אלא יכולים גם לעזור לילדים לסגור את החודש?

זה לא דורש ממכם כלום עבודה, אפס, רק מודעות!!

אין לי ספק שאתם כבר יודעים את זה, עכשיו השליחות שלכם היא להעביר את זה לסביבה שלכם, כדי למנוע מחברים שלכם לעבוד בגיל 90 כשומרים בסופרמרקט, כדי למנוע ממכרים שלכם למצוא את עצמם מרפרשים את אתרי הדרושים בגיל 80, וכדי למנוע מקרובי המשפחה שלכם לקחת משכנתא הפוכה בגיל שיבה.

מודעות זה הדבר היחיד שיכול למנוע את זה.

חוק הפנסיה מפריש מידי חודש מכל אדם שמועסק בישראל אחוזים ניכרים מהמשכורת שלו לתוכנית השקעה שתפתח כשיגיע לגיל מבוגר, במידה והכסף הזה לא מופרש לקרנות מניבות, לקופות מניתיות, הוא פשוט שוכב בלי לעבוד, וכשהם יגיעו לגיל פרישה הם יגלו סכום מצ'וקמק, סכום פעוט שיספיק להם לכמה שנים בודדות אם בכלל, ויאלץ אותם להביא פרנסה באמצעות עבודה למרות הגיל.

לעומת זאת, אנשים גם שמרויחים כעת פחות מהם, אבל השכילו להעביר את הפנסיה אל מסלול מנייתי, אל מסלול מניב, יכולים להגיע לסכומים עצומים שיספיקו להם בבוא העת גם למחיה וגם לעזרה לילדים, זה צעד קטן שנעשה היום, פניה קצרה לסוכן הפנסיה, ניוד מהיר, ושינוי עצום שישתקף בתקופת הפרישה.

זה כל ההבדל בין מי שכבר יודע למי שעדיין לא, ההבנה של הדבר הקריטי הזה, ולכן אני יוצא מכאן בקריאה קדושה, חזקה על מי שכבר מחובר לקהילה שלנו שהוא בקיא ומבין בנושא, ואין ספק שהוא כבר טיפל בפנסיה שלו, שהוא כבר בדק האם הוא משלם דמי ניהול הגיוניים או שחברות הביטוח עושקות אותו מידי חודש, שהוא חישב האם הכסף שלו מופרש למסלול מנייתי שמכפיל את עצמו באמצעות ריבית דריבית, או שהכסף שוכב ונח בלי לגדול, אתם כבר מסודרים, מה עם הסביבה שלכם.

ביום חמישי שוחחתי עם אברך יקר, שהוציא מדריך ארוך ומפורט שמדבר על חסכון לכל ילד, לדבריו הוא היה בהלם מכמות האנשים שלא הכירו את ההבדל בין הבנקים לבין מסלולי ההלכה בחברות שהעבירו את הכסף למסלולים מנייתים, אם שם זה ככה למרות המודעות הציבורית הגוברת משום מה דווקא על חסכון לכל ילד, ברור שבפנסיה יש יותר מידי יהודים טובים שמפסידים את הצמיחה העצמאית הזו ובה מדובר על הרבה יותר כסף.

אל תפקירו את המכרים שלכם לעבוד באושר עד בקור הנוראי בעוד 30 שנה בגלל אי נעימות עכשווית, שבו איתם היום, תסבירו להם את המשמעות, בבוא העת יש מצב שהם יזכרו להודות לכם, וגם אם לא, הקרן שייכת לכם לעולם הבא.
כואב מאוד!
ניתן לשינוי!

דרך אגב, לאדם בגיל העמידה, יותר בריא לעבוד, אפילו עם עול, מאשר להשאר בבית.

• הוסף לסימניות
יש לי מגוון עצום של רעיונות להציע לאדם בגיל זה מעבר לעבודה ללא השכלה והתמודדות עם שעות ומזג אויר חריגים, ככל והוא לא זקוק לכסף בצורה נואשת

• הוסף לסימניות
זו פרשנות מאוד מטרתית!
מאוד ייתכן שהוא עושה את זה כי אין לו משהו יותר טוב לעשות, לא מעט מבוגרים רוצים לעבוד כדי לפגוש אנשים, לראות חיים, דווקא עבודה כזאת היא לא פיזית, לא דורשת ידע ומיומנות, אין לאף אחד סיבה לכעוס/לצעוק ויש הרבה למי להגיד שלום.

אבל:
בהחלט הגיוני שיש כאלו שעושים את זה מחוסר ברירה כלכלי וזה מאוד עצוב.
מכיר מישהו שגר בסביבה שלי שחי מביטוח לאומי כי אי שם לפני כמה עשורים הוא פדה את הקרן פנסיה בגלל מצוקה כלכלית, היום הוא נאלץ להיעזר מידי פעם בילדיו שבעצמם בעלי משפחות שמחתנים ומגלגלים וכו'.
עצוב וזה בהחלט מחדד את הנושא שהועלה, להשתדל הקרן הפנסיה תהיה כמה שיותר אפקטיבית וכמה שיותר מלאה, אם יש אפשרות להשאיר כספי פיצויים, להפחית בדמי ניהול, להיות במסלול שהגיוני שהוא יותר מתאים למטרת הקרן.

• הוסף לסימניות
נכון עד למאוד.
ויתירה מכך לעיתים רצוי להיות מעט "רעים" ולהתעקש עם מהמבוגרים שיעשו פעולות לבד.
עד כמה שמצליחים זה מחיה אותם..

• הוסף לסימניות
הנושא הוא נושא חשוב.
ועדיין, מי שלא עשה טעויות אקטיביות (משיכת פנסיה מוקדמת וכד'), גם הקרנות הדלות יותר אמורות לאפשר לו רמת חיים מינימלית.
המאבטחים שאתה מדבר עליהם, זה כאלו שרוב שנותיהם היו טרום עידן חוק פנסית חובה.

• הוסף לסימניות
אכן כמו שכבר הגיבו,
בגיל הזה, אצל אחינו שלא זכו לעסוק בתורה..
מחפשים מאוד משמעות, למה לקום בבוקר, ולהרגיש מועילים בעולם הזה.
או סתם ממשק עם אנשים, ותקשורת, ולכן גם נפוץ,
גם תפקידים, כמו מעבירי חציה וכדו'.
שלא דורשים, מאמץ פיזי...
אבל החשיבה מבורכת! כל הכבוד!

• הוסף לסימניות
תוכלו להמליץ לי לאן להעביר את כספי הפנסיה,
כי מה שיותר רווחי זה גם יותר סיכון אז ....

• הוסף לסימניות
הנושא הוא נושא חשוב.
ועדיין, מי שלא עשה טעויות אקטיביות (משיכת פנסיה מוקדמת וכד'), גם הקרנות הדלות יותר אמורות לאפשר לו רמת חיים מינימלית.
המאבטחים שאתה מדבר עליהם, זה כאלו שרוב שנותיהם היו טרום עידן חוק פנסית חובה.
מנית כאן שתי סיבות לפיהם לא הייתי צריך לפרסם את המאמר, המאבטח לא עובד בגלל שהופרש לו פנסיה למקום לא מניב אלא כי כנראה לא הופרש לו, והחוסך שלא יפקיד במקום מניב יצליח לשרוד, אם כן יתכן שהמאמר מיותר, הגיון מעניין.

לא חושב שמי מהמגיבים כאן לגופו של מאבטח סבור שפתחתי בקמפיין גיוס המונים כדי לחלץ אותו ממצבו המורכב, היה כאן קריאת השכמה ועידוד לאנשים שכבר מכירים את הנושא ומבינים את המשמעות בניוד הפנסיה, לא להשאיר את המידע לעצמם אלא לתת אותו גם לסביבה שלהם, העידוד הזה נעשה באמצעות המחשה, שלמרבה הצער הצליחה להסיט את המרכז לשוליים.

• הוסף לסימניות
מנית כאן שתי סיבות לפיהם לא הייתי צריך לפרסם את המאמר, המאבטח לא עובד בגלל שהופרש לו פנסיה למקום לא מניב אלא כי כנראה לא הופרש לו, והחוסך שלא יפקיד במקום מניב יצליח לשרוד, אם כן יתכן שהמאמר מיותר, הגיון מעניין.

לא חושב שמי מהמגיבים כאן לגופו של מאבטח סבור שפתחתי בקמפיין גיוס המונים כדי לחלץ אותו ממצבו המורכב, היה כאן קריאת השכמה ועידוד לאנשים שכבר מכירים את הנושא ומבינים את המשמעות בניוד הפנסיה, לא להשאיר את המידע לעצמם אלא לתת אותו גם לסביבה שלהם, העידוד הזה נעשה באמצעות המחשה, שלמרבה הצער הצליחה להסיט את המרכז לשוליים.
נא לא לעוות מה שכתבתי!
מניתי שני סיבות למה הדוגמא אינה נכונה.
כתבתי בהחלט שהנושא חשוב.

• הוסף לסימניות
אשכול בנושא

• הוסף לסימניות
תוכלו להמליץ לי לאן להעביר את כספי הפנסיה,
כי מה שיותר רווחי זה גם יותר סיכון אז ....
אם נשאר לך מספיק שנים עד הפנסיה - המסלול הנהוג הוא העוקב מדד S&P. הסיכון כמעט ולא קיים - מאחר וגם אם השוק ירד אחר כך הוא יעלה שוב.

• הוסף לסימניות
מצרף לכם את החוברת שהוא הוציא מרתקת ומסבירה גם למי שלא מבין בכלל

קבצים מצורפים

• __המדריך לבחירת קופה ומסלול והגדלת החיסכון לכל ילד מעודכן עם הוספות חשובות - חדש - רבותינו.pdf
    1.9 MB · צפיות: 65
  • הוסף לסימניות
מצרף לכם את החוברת שהוא הוציא מרתקת ומסבירה גם למי שלא מבין בכלל
תודה רבה מאד, בזכותך נכנסתי לאתר הביטוח הלאומי וגיליתי שלשניים מילדי שכחתי בזמנו להוסיף הפקדה חודשית.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

אולי מעניין אותך גם...