דרוש מידע לכתוב עבודה אקדמית בAI - זה אפשרי?

• הוסף לסימניות
מכללות ואוניברסיטאות מנסות להילחם בה, פרופסורים ומנחים מתאמצים לזהות ולפסול אותה, וסטודנטים רבים מנסים, לא תמיד בהצלחה, להמשיך להשתמש בה.

היא קיימת בשטח כבר לא מעט זמן, ולמרות זאת - כתיבה אקדמית באמצעות בינה מלאכותית ממשיכה להוות סוגיה בוערת שמעסיקה ומאתגרת את העולם האקדמי.

סיבות למה להיעזר בכלי AI כדי לכתוב עבודה לא חסרות. זה קל, מהיר ונוח כל כך. כל מה שעליכם לעשות הוא להזין שאלת מחקר ולקבל תוך כמה רגעים עבודה אקדמית שממבט ראשון - נראית בנויה לתלפיות.

אך האם זה אכן אפשרי?

התשובה שלא תסבך אותי משפטית, במילה אחת, אם תלחצו אותי לקיר - היא לא.

התשובה המורכבת יותר היא לא לגמרי.

התשובה המדויקת ביותר היא כן, אבל זה מסוכן.

למה מסוכן? לא רק כי יכולים לעלות עליכם, אלא כי יש סיבה שלאנשי מקצוע קל לזהות עבודות שכלי AI יצרו. הכתיבה שלהן היא בדרך כלל כללית ופשטנית, כמעט תמיד נטולת עמדה מחקרית וחשיבה ביקורתית, ולפעמים עלולה להכיל פרשנויות שגויות ונתונים לא מדויקים.

כלי כתיבה של AI מייצרים תגובות על סמך דפוסים בנתונים שהוכנסו עליהם, אבל אין להם הבנה אמתית או כישורי חשיבה ביקורתית כמו של אדם אקדמי. זה אומר שלפעמים הם יכולים לתת תשובות שנשמעות טובות אבל בעצם שגויות, מטעות או פשוטות מדי. בעבודה אקדמית יש חשיבות מכרעת לדיוק ולכתיבה בשפה שלכם, ולכן שימוש במידע שלא אומת כראוי עלול להוביל לציונים נמוכים או אפילו לפסילה.

בנוסף, עבודה אקדמית דורשת לעתים קרובות תובנות חדשות, ניתוח מעמיק ופרשנות אישית, דברים שכלי AI פשוט לא יכולים לספק. אם אתם משתמשים בבינה מלאכותית כדי לכתוב עבודת סמינריון, היא עלולה להיות חסרה את העומק והפרספקטיבה הייחודית שהמנחה האקדמי שלכם מצפה לה.

אם החלטתם בכל זאת לקחת את הסיכון, ולנסות לרתום את היכולות הבאמת מדהימות של AI לטובת העבודה שלכם, הנה כמה כללי מפתח שיעזרו לכם לא להסתבך:

אתם הראש - אתם אשמים

AI היא אולי טכנולוגיה גאונית, אבל לפעמים כדאי להתייחס אלה כאילו הייתה ילד מוגבל. תסבירו בדיוק מה אתם מבקשים, אל תסמכו עליה שתבין לבד, תנו לה דוגמאות, תסבירו לה איפה טעתה אם התוצר הראשוני היה לא מדויק.

AIיכולה, בתנאים מסוימים, לעשות עבורכם את העבודה השחורה והמייגעת של חיפוש החומרים, השכתוב והניסוח, אם אתם מצפים ממנה להבין יותר מכם איך צריכה להיראות העבודה שלכם - זאת בעיה. היא בסוף כאן כדי לקבל הוראות ולבצע אותן כמיטב יכולה, אבל אין לה את הכלים להוביל את התהליך.

תהיו ספציפיים

אתם מעוניינים שכתוב של מידע קיים או ניתוח שלו ? שאלות מחקר או מסקנות? פרשנות ביקורתית או סקירה יבשה? אל תסתפקו בהגדרה "כתיבה אקדמית", נסו לכוון את כלי הכתיבה לטון ולאפיונים הספציפיים של כל פרק ותת פרק בעבודה שלכם.

תסמכו רק על עצמכם

גם כלי הAI הטובים ביותר תוכנתו באופן שמאפשר להם, לפעמים, לבלף בביטחון. אם חסר להם מידע או שהם התקשו להבין את השאלה באופן מדויק, אם הם לא מוצאים מחקרים אמתיים שמתאימים למטרה שניסחתם - הם עלולים לנסח פרשנות מעוותת למה שנכתב בהם, ואפילו להמציא מחקרים לא קיימים. תבקשו מקורות, תגדירו באילו תנאים אקדמיים הם צריכים לעמוד, ותבדקו כל אחד ואחד מהם בעצמכם. סביר להניח שרובם יהיו באנגלית ולחלקנו זה אתגר, אבל זה שלב הכרחי.

תבקשו עזרה

כאמור, AI יכולה לספק תוצאות לא רעות בכלל, אבל חסר לה את שיקול הדעת האנושי והמקצועי. היא לא תוכל להחליט עבורכם אם שאלת המחקר מקורית ורלוונטית מספיק, האם הפרקים מחולקים באופן פרופציונאלי, האם העבודה בנויה באופן שיש בו הגיון מחקרי. היא גם לא יכולה לייצר טון אישי של סטודנט חוקר ואיש מקצוע בהתהוות שאמור בכל זאת לעבור בין השורות היבשות. תתייעצו עם המנחה שלכם או עם איש מקצוע בכל אחד משלבי איסוף הנתונים והכתיבה.

בשורה התחתונה?

כלי AI יכולים לעזור לכם מאד בכתיבת העבודה, אבל הם בשום אופן לא יכולים להחליף אתכם. תתייחסו אליהם כגמדים הקטנים שיכולים לאסוף עבורכם נתונים, לשכתב מידע ולהציע רעיונות, אבל תדאגו להשאיר כותב מקצועי בעל הבנה אקדמית מספקת עם יד על ההגה.

• הוסף לסימניות
שלום רב,
אני כרגע באמצע כתיבת עבודת BA אקוולנטי אשמח אם מישהי יש לה עבודת BA ביהדות שכבר עשתה ומכונה להראות לי את עבודתה וכך אקבל השראה זה יעזור לי מאוד מאוד

• הוסף לסימניות
שלום רב,
אני כרגע באמצע כתיבת עבודת BA אקוולנטי אשמח אם מישהי יש לה עבודת BA ביהדות שכבר עשתה ומכונה להראות לי את עבודתה וכך אקבל השראה זה יעזור לי מאוד
בעיקרון את מסתכנת עם שכפול עבודה אפשר לעלות על זה ולפסול את כל הלימודים ! יש שעזרים בכתיבה לבירור g0533149163....

• הוסף לסימניות
שלום רב,
אני כרגע באמצע כתיבת עבודת BA אקוולנטי אשמח אם מישהי יש לה עבודת BA ביהדות שכבר עשתה ומכונה להראות לי את עבודתה וכך אקבל השראה זה יעזור לי מאוד מאוד
את לא מסתכנת בשיכפול עבודה אם תשכתבי טוב את כל הטקסט,
בסוף יש עשרות אלפי עבודות BA ביהדות חינוך ועוד ואומנם תאורתית ישנם נושאים בלתי מוגבלים אך בפועל יש כמה עשרות או מאות נושאים שכולם כתובים עליהם, ואין בעיה של כפל, בגלל שניכר מתוך העבודה שהיא לא דומה, ולכן מי אם את משיגה עוד עבודה ביהדות קחי משם את התוכן לא את הטקסט, הטקסט צריך להיות שלך.

• הוסף לסימניות
AI לעולם לא יצליח לכתוב לבד,
אבל הוא יכול להעשיר מאוד את העבודה ולתת כיוונים וחידושים נוספים אבל את ה"עבודה השחורה" את תצטרכי לעשות בעצמך.....{כלומר בסיס טוב.}

• הוסף לסימניות
ובכן:
האם ניתן לכתוב עבודה סמינריונית באמצעות AI
התשובה:
כן וכן.
ברוב המכללות מעודדים תלמידים להשתמש במערכות בינה מלאכותית תוך הבנה שזה העתיד וכדאי שהתלמידים יהיו מיומנים בו.
האם ניתן לבקש מבינה שתכתוב את העבודה ללא התערבות - כרגע עדין לא.
אבל האם היא יכולה לחסוך לכם 75% מהעבודה - כן בתנאי שאתם יודעים מה אתם עושים..
ממליצה לכל אחד לקחת קורס קצר שמסביר כיצד עובדת בינה מלאכותית ולכתוב בצורה מושלמת.

• הוסף לסימניות
AI לעולם לא יצליח לכתוב לבד,
אבל הוא יכול להעשיר מאוד את העבודה ולתת כיוונים וחידושים נוספים אבל את ה"עבודה השחורה" את תצטרכי לעשות בעצמך.....{כלומר בסיס טוב.}
לדעתי היא יצליח אומנם היום הוא עוד לא שם כמו שכתבה חנילוש
ובכן:
האם ניתן לכתוב עבודה סמינריונית באמצעות AI
התשובה:
כן וכן.
ברוב המכללות מעודדים תלמידים להשתמש במערכות בינה מלאכותית תוך הבנה שזה העתיד וכדאי שהתלמידים יהיו מיומנים בו.
האם ניתן לבקש מבינה שתכתוב את העבודה ללא התערבות - כרגע עדין לא.
אבל האם היא יכולה לחסוך לכם 75% מהעבודה - כן בתנאי שאתם יודעים מה אתם עושים..
ממליצה לכל אחד לקחת קורס קצר שמסביר כיצד עובדת בינה מלאכותית ולכתוב בצורה מושלמת.
מניסיון היא לא חוסכת 75% מהעבודה אפילו לא קרוב לכך, אבל היא תגיע יום אחד לכתוב עבודות לבד, וזה יהיה היום בו הדרישה האקדמאית לעבודה אקדמאית לתואר תעלם מהעולם...

• הוסף לסימניות
לדעתי היא יצליח אומנם היום הוא עוד לא שם כמו שכתבה חנילוש

מניסיון היא לא חוסכת 75% מהעבודה אפילו לא קרוב לכך, אבל היא תגיע יום אחד לכתוב עבודות לבד, וזה יהיה היום בו הדרישה האקדמאית לעבודה אקדמאית לתואר תעלם מהעולם...
כתבתי שתי עבודות איתה והיא חסכה לי 75% אחוז.
עזרה בליקוט החומר,
ארגנה את הסדר בסקירת הספרות
עשתה את חישובי הסטטיסטיקות וכתבה את הפרק לבד!
דייקה בצורה מעולה את פרק הדיון ותוצאות המחקר
ארגנה את הביבליוגרפיה ופי כללי APA7\
אבל: קריטי לדעת איך לעבוד איתה..

• הוסף לסימניות
זה מה שאמרתי שהוא לא פותר את העבודה.
השאלה היא באיזו בינה אתן משתמשות?
צאט גי פי טי הוא רובוט כזה...
ולא כיף לעבוד איתו רוב הפעמים הוא מביא לי מידע ואני משכתב אותו.
גם בכתיבת שירים או הנחייות לתמונה .

• הוסף לסימניות
עזרה בליקוט החומר,
אשמח להסבר ולהכוונה לקורס רלוונטי

• הוסף לסימניות
עזרה בליקוט החומר,
באיזה בינה השתמשת???
מה הדברים שהרגשת קריטי לדעת איך לעבוד איתה??
באיזה חלקי םשל העבודה הרגשת שהביצועים לא משהו ואת כתבת.
והאם עלו על זה מטעם המכללה או שזו היתה מכללה דתית?
תודה רבה

• הוסף לסימניות
ככה:
איסוף החומר - חלק מספריה אקדמית חלק מגוגל סקולר וחלק הבינה הביאה לי - הלכתי לבדוק בגוגל סקולר והיא צדקה לגבי שלושה מאמרים מתוך 4.
כתיבה - קריאת המאמרים ולקיחת החומר הרלוונטי הכנסתי לבינה וביקשתי ממנה לתמצת ולכתוב את עיקרי הדברים בהקשר לכתיבת העבודה. וככה כמה פעמים - זה הייתה עבודה בהחלט מורכבת אבל ממש לא דומה לכתיבה מהבסיס.
כל הזמן הבאתי לה את הפסקאות שכתבתי וביקשתי שתנסח בצורה אקדמאית.
חישוב הסטטיסטיקה - הכנסתי לה את הנתונים מאתר אנובה והיא ממש ערכה את הפיסקה יפה והכי חשוב חישבה לבד את תוצאות המחקר (כמותי.)
תוצאות המחקר - כתבתי לה בפרומפט מושקע מה לכתוב וכיצד - הייתי צריכה לערוך כמה פעמים ולדייק אבל את הבסיס היא כתבה מעולה.
דיון - כתבנו אני והיא ביחד - היא דייקה דברים, חידדה, הבהירה, וידעה להביא מקורות אקדמאיים מתוך המאמרים בשביל לערוך את ההקשות למחקרים הקודמים ולערוך השוואות
המלצות למחקרי המשך היא כתבה בלא שהתערבתי
את הביבליוגרפיה העליתי לה ביקשתי שתכתוב לפי כללי APA 7- עשתה מצוין -גם אם המאמרים באנגלית
וכו,
השתמשתי בקלוד ובמקביל גם צ'ט גיפיטי, השילוב של שתיהם היה מעולה - קלוד לטעמי מבין יותר וגיפיטי מנסח רהוט ומדוייק יותר,
במכללה המליצו ואף הדריכו כיצד להשתמש בבינה המלאכותית בשביל המחקר - כל עוד לא השתמשנו בה בצורה עיוורת - ברגע שראו שהכתיבה מידי בינה מלאכותית העירו על כך.
כל המכללות מאשרות שימוש בבינה מלאכותית - כל עוד את כותבת את העבודה ביחד איתה ולא מבקשת ממנה לכתוב לבד - מה גם שאין סיכוי שהיא תכתוב לך את העבודה לבד בלי שתצטרכי לדייק ולתקן אותה.

• הוסף לסימניות
לא השתמשתי בנוטבוק - השתמשתי בקלוד הגירסא החינמית ובגיפיטי גם כן הגירסא החינמית..
אבל - תקחי איזשהו קורס אפילו חינמי ביאנטרנט שמסביר כיצד לכתוב פרומפטים
אני רואה שרוב אלה שלא מצליחות הן אלו שלא למדו איך לעבוד עם הבינה מלאכותית

• הוסף לסימניות
לא השתמשתי בנוטבוק - השתמשתי בקלוד הגירסא החינמית ובגיפיטי גם כן הגירסא החינמית..
אבל - תקחי איזשהו קורס אפילו חינמי ביאנטרנט שמסביר כיצד לכתוב פרומפטים
אני רואה שרוב אלה שלא מצליחות הן אלו שלא למדו איך לעבוד עם הבינה מלאכותית
קודם כל תודה
דבר שני, כן יש קצת ידע בשימוש AI, תני לדוגמא פורמט שכתבת
או שבקשת מהAI לכתוב לך פורמטים?

• הוסף לסימניות
שלום,
לצורך כתיבת עבודת מחקר אקדמאית בנושא: ילדים עם צרכים מיוחדים בחברה החרדית - השילוב וכשלונו" אשמח שתכתוב לי את ההמלצות למחקרי המשך - אני זקוקה ל5 המלצות אנא פרט בכל המלצה את נושא המחקר ואופן המחקר(כמותי, או איכותני).

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

מכללות ואוניברסיטאות מנסות להילחם בה, פרופסורים ומנחים מתאמצים לזהות ולפסול אותה, וסטודנטים רבים מנסים, לא תמיד בהצלחה, להמשיך להשתמש בה.

היא קיימת בשטח כבר לא מעט זמן, ולמרות זאת - כתיבה אקדמית באמצעות בינה מלאכותית ממשיכה להוות סוגיה בוערת שמעסיקה ומאתגרת את העולם האקדמי.

סיבות למה להיעזר בכלי AI כדי לכתוב עבודה לא חסרות. זה קל, מהיר ונוח כל כך. כל מה שעליכם לעשות הוא להזין שאלת מחקר ולקבל תוך כמה רגעים עבודה אקדמית שממבט ראשון - נראית בנויה לתלפיות.

אך האם זה אכן אפשרי?

התשובה שלא תסבך אותי משפטית, במילה אחת, אם תלחצו אותי לקיר - היא לא.

התשובה המורכבת יותר היא לא לגמרי.

התשובה המדויקת ביותר היא כן, אבל זה מסוכן.

למה מסוכן? לא רק כי יכולים לעלות עליכם, אלא כי יש סיבה שלאנשי מקצוע קל לזהות עבודות שכלי AI יצרו. הכתיבה שלהן היא בדרך כלל כללית ופשטנית, כמעט תמיד נטולת עמדה מחקרית וחשיבה ביקורתית, ולפעמים עלולה להכיל פרשנויות שגויות ונתונים לא מדויקים.

כלי כתיבה של AI מייצרים תגובות על סמך דפוסים בנתונים שהוכנסו עליהם, אבל אין להם הבנה אמתית או כישורי חשיבה ביקורתית כמו של אדם אקדמי. זה אומר שלפעמים הם יכולים לתת תשובות שנשמעות טובות אבל בעצם שגויות, מטעות או פשוטות מדי. בעבודה אקדמית יש חשיבות מכרעת לדיוק ולכתיבה בשפה שלכם, ולכן שימוש במידע שלא אומת כראוי עלול להוביל לציונים נמוכים או אפילו לפסילה.

בנוסף, עבודה אקדמית דורשת לעתים קרובות תובנות חדשות, ניתוח מעמיק ופרשנות אישית, דברים שכלי AI פשוט לא יכולים לספק. אם אתם משתמשים בבינה מלאכותית כדי לכתוב עבודת סמינריון, היא עלולה להיות חסרה את העומק והפרספקטיבה הייחודית שהמנחה האקדמי שלכם מצפה לה.

אם החלטתם בכל זאת לקחת את הסיכון, ולנסות לרתום את היכולות הבאמת מדהימות של AI לטובת העבודה שלכם, הנה כמה כללי מפתח שיעזרו לכם לא להסתבך:

אתם הראש - אתם אשמים

AI היא אולי טכנולוגיה גאונית, אבל לפעמים כדאי להתייחס אלה כאילו הייתה ילד מוגבל. תסבירו בדיוק מה אתם מבקשים, אל תסמכו עליה שתבין לבד, תנו לה דוגמאות, תסבירו לה איפה טעתה אם התוצר הראשוני היה לא מדויק.

AIיכולה, בתנאים מסוימים, לעשות עבורכם את העבודה השחורה והמייגעת של חיפוש החומרים, השכתוב והניסוח, אם אתם מצפים ממנה להבין יותר מכם איך צריכה להיראות העבודה שלכם - זאת בעיה. היא בסוף כאן כדי לקבל הוראות ולבצע אותן כמיטב יכולה, אבל אין לה את הכלים להוביל את התהליך.

תהיו ספציפיים

אתם מעוניינים שכתוב של מידע קיים או ניתוח שלו ? שאלות מחקר או מסקנות? פרשנות ביקורתית או סקירה יבשה? אל תסתפקו בהגדרה "כתיבה אקדמית", נסו לכוון את כלי הכתיבה לטון ולאפיונים הספציפיים של כל פרק ותת פרק בעבודה שלכם.

תסמכו רק על עצמכם

גם כלי הAI הטובים ביותר תוכנתו באופן שמאפשר להם, לפעמים, לבלף בביטחון. אם חסר להם מידע או שהם התקשו להבין את השאלה באופן מדויק, אם הם לא מוצאים מחקרים אמתיים שמתאימים למטרה שניסחתם - הם עלולים לנסח פרשנות מעוותת למה שנכתב בהם, ואפילו להמציא מחקרים לא קיימים. תבקשו מקורות, תגדירו באילו תנאים אקדמיים הם צריכים לעמוד, ותבדקו כל אחד ואחד מהם בעצמכם. סביר להניח שרובם יהיו באנגלית ולחלקנו זה אתגר, אבל זה שלב הכרחי.

תבקשו עזרה

כאמור, AI יכולה לספק תוצאות לא רעות בכלל, אבל חסר לה את שיקול הדעת האנושי והמקצועי. היא לא תוכל להחליט עבורכם אם שאלת המחקר מקורית ורלוונטית מספיק, האם הפרקים מחולקים באופן פרופציונאלי, האם העבודה בנויה באופן שיש בו הגיון מחקרי. היא גם לא יכולה לייצר טון אישי של סטודנט חוקר ואיש מקצוע בהתהוות שאמור בכל זאת לעבור בין השורות היבשות. תתייעצו עם המנחה שלכם או עם איש מקצוע בכל אחד משלבי איסוף הנתונים והכתיבה.

בשורה התחתונה?

כלי AI יכולים לעזור לכם מאד בכתיבת העבודה, אבל הם בשום אופן לא יכולים להחליף אתכם. תתייחסו אליהם כגמדים הקטנים שיכולים לאסוף עבורכם נתונים, לשכתב מידע ולהציע רעיונות, אבל תדאגו להשאיר כותב מקצועי בעל הבנה אקדמית מספקת עם יד על ההגה.
  • תודה
Reactions: קל זכות1 //
0 תגובות
אתר כל זכות משיק בימים אלו שירות חדש לצורך הנגשת הזכויות - צ'אט מבוסס בינה מלאכותית (AI), שמטרתו להקל על משתמשי האתר בקבלת המידע שיסייע להם במיצוי זכויותיהם.
לפי הודעת הדוברות שיצאה
הצ'אט, שמקודם במסגרת מיזם הנגשת הזכויות הממשלתי, מאפשר למשתמש לכתוב שאלה ולקבל מענה מיידי, זאת במקום לאתר את המידע באופן עצמאי. היתרון של הצ'אט על פני מנועי בינה מלאכותית קיימים הוא שכל המידע שהוא מתבסס עליו הוא מידע המופיע באתר כל זכות. ביחד עם תוספת של פיתוח מיוחד של מודל אחזור מידע במימון רשות החדשנות הלאומית הופך הכלי לכלי בינה מלאכותית עם אמינות גבוהה במיוחד. המידע שמספק הצ'אט עדכני, נבדק בזמן אמת, מבוסס על דפי כל זכות בלבד ומנווט את המשתמשים המבקשים להרחיב את ידיעותיהם למידע עדכני נוסף. בהתאם לכך, התשובות שמתקבלות מבוססות רק על סמך תוכן אמיתי ומבוסס.

מעניין עד כמה בפועל זה יהיה יעיל ויתן מענה אמיתי למי שמחפש מידע

בהתכתבות ניסוי שאני עשיתי
ההבנה של הבוט לא רעה, אבל המידע שמסופק הוא חלקי
יתכן שזה תלוי גם בנושאים
כי יש נושאים שהמידע עליהם באתר 'כל זכות' הוא מפורט ויש נושאים שהוא חסר וחלקי
שלום! הצ'אט, שנמצא כרגע בהרצה, יעזור לך למצוא תשובות מתוך אתר 'כל זכות' מהר ובקלות בעזרת בינה מלאכותית. אפשר לשאול כל שאלה על זכויות בשפה חופשית. כדאי לציין מאפיינים רלוונטיים כמו גיל ומצב משפחתי.

מי זכאי לקצבת נכות?

בהסתמך על המידע באתר, הזכאים לקצבת נכות כללית הם תושבי ישראל מגיל 18 ועד גיל פרישה, אשר עונים על התנאים הבאים:
  1. נכות רפואית: נקבעה להם נכות רפואית בשיעור של 60% לפחות, או בשיעור של 40% לפחות אם יש כמה ליקויים ואחד מהם בשיעור של 25% לפחות.
  2. כושר השתכרות: כתוצאה מהליקוי הם לא מסוגלים לעבוד או שכושר ההשתכרות שלהם צומצם ב-50% או יותר. נקבעה להם דרגת אי-כושר בשיעור של 60%, 65%, 74% או 100% (כאשר דרגת אי-כושר בשיעור של 75% תיחשב כ-100%).
  3. הכנסה מעבודה: לא הייתה להם הכנסה מעבודה במשך 90 ימים רצופים לפחות מתוך 15 החודשים שלפני הגשת התביעה, או שהכנסתם מעבודה לא עלתה על 7,990 ₪ לחודש, נכון ל-2025 (לא כולל תשלום דמי מחלה מהמעסיק).
  4. עקרות בית: נשים נשואות תושבות ישראל שעונות על הגדרת עקרת בית יהיו זכאיות אם תיקבע להן נכות רפואית בשיעור 50% לפחות ויימצא שהכושר שלהן לתפקד במשק הבית צומצם ב-50% לפחות.
בנוסף, צעירים תושבי ישראל שעבדו בגיל 18-16 עשויים להיות זכאים, אם בנוסף לתנאים שצוינו הם עונים על תנאי הזכאות להענקת אבטלה לבני נוער.

התשובה מבוססת AI. יש לבדוק את המידע המלא בדפים הבאים:
קצבת נכות כללית קצבת נכות והטבות נלוות מדריך כללי להגשת תביעות נכות מהמוסד לביטוח לאומי

שאלה חדשה:

אלו בעיות רפואיות מזכות בקצבת נכות?

בהסתמך על המידע באתר, בעיות רפואיות המזכות בקצבת נכות כוללות מגוון רחב של מצבים רפואיים וליקויים. בין היתר, ניתן למנות את המצבים הבאים:
  1. חולי לב - קביעת נכות לחולי לב.
  2. סוכרת - קביעת נכות לחולי סוכרת.
  3. אירוע מוחי - קביעת נכות לאחר אירוע מוחי.
  4. בעיות אורתופדיות - קביעת נכות בגין בעיות אורתופדיות.
  5. מחלות כליות - קביעת נכות לחולי כליות.
  6. סרטן - קביעת נכות לחולי סרטן.
  7. פיברומיאלגיה - קביעת נכות לחולים בפיברומיאלגיה.
  8. פרקינסון - קביעת נכות לחולי פרקינסון.
  9. מחלות ריאה - קביעת נכות לחולי ריאה.
  10. מחלות ראומטולוגיות - קביעת נכות לחולים במחלות ראומטולוגיות.
  11. הפרעות אנדוקריניות - קביעת נכות בגין הפרעות אנדוקריניות.
  12. הפרעת קשב ופעלתנות יתר - קביעת נכות בגלל הפרעת קשב ופעלתנות יתר.
  13. חסימת עורקי גפיים - קביעת נכות בגין חסימת עורקי גפיים.
  14. לקויות ראייה ומחלות עיניים - קביעת נכות בגין לקויות ראייה ומחלות עיניים.
  15. מחלות אף אוזן גרון - קביעת נכות בגין מחלות אף אוזן גרון.
  16. מחלות דם - קביעת נכות בגין מחלות דם.
  17. מחלות של הוורידים - קביעת נכות בגין מחלות של הוורידים.
  18. מחלות כבד - קביעת נכות בגין מחלות כבד.
  19. מחלות עור ואלרגיה - קביעת נכות בגין מחלות עור ואלרגיה.
  20. **
קצבת נכות כלליתקביעת נכות בגין בעיות אורתופדיותקביעת נכות על-ידי ועדה רפואית לנכות כללית

שאלה חדשה:

אני סובל מבעיה נפשית המטופלת תרופתית אני זכאי לקצבה?

בהסתמך על המידע באתר, אם אתה סובל מבעיה נפשית המטופלת תרופתית, ייתכן שאתה זכאי לקצבת נכות מהביטוח הלאומי. קביעת נכות רפואית על רקע נפשי יכולה להיעשות במסגרת תביעה לקצבת נכות מהביטוח הלאומי. אחוזי הנכות נקבעים לפי רשימת הליקויים בסעיפים 33 ו-34 לתוספת לתקנות הביטוח הלאומי.
כדי לבדוק את זכאותך, מומלץ לפנות למוסד לביטוח לאומי ולהגיש תביעה לקצבת נכות כללית. לאחר הגשת התביעה, תוזמן לוועדה רפואית שתקבע את אחוזי הנכות הרפואית שלך ובהתאם לכך יוחלט אם אתה זכאי לקצבה.
בנוסף, אם נקבעו לך לפחות 40% נכות רפואית על רקע נפשי, תוכל לפנות לוועדת השיקום האזורית כדי לקבל שירותי סל שיקום ממשרד הבריאות. סל השיקום כולל מסגרות ושירותים בתחומים שונים כמו דיור, לימודים, תעסוקה ופנאי.
אם הפגיעה הנפשית אירעה כתוצאה מפעולת איבה או במהלך שירותך בכוחות הביטחון, ייתכן ויש לך זכויות נוספות, כמו תביעה להכרה בנכות מטעם משרד הביטחון או טיפול נפשי לנפגעי חרדה.

קביעת נכות למתמודדי נפש מתמודדי נפש מדריך מיצוי זכויות למתמודדי נפש ובני משפחותיהם

האם התשובה עזרה לך?
(התשובה שלי - לא ממש)
שאלה חדשה
0 תגובות
מרתק אותי ההשפעה של בינה מלאכותית בתחומים רבים.
התחום הוויזואלי משותף גם לעיצוב גרפי, אבל אין ספק שצילום תופס חלק נכבד.
צילום אמיתי & בינה מלאכותית.

1760699328044.png

יאללה, נפתח את זה רגע.

לבלבל אנשים? קל.
להטעות חובבים? עוד יותר.
אבל להטעות צלם מקצועי – פה כבר צריך לעבוד.

ועכשיו... לפני שמישהו יקפוץ –
זה לא פוסט על AI.
לא טיפים לפרומפטים.
ולא “תראו מה יצרתי”.

זה פוסט על צילום.
על איך חושבים כמו צלם.
על מה עושה תמונה לטובה באמת – גם אם היא בכלל לא צולמה.

כי כשאני עובד עם בינה מלאכותית,
אני עדיין חושב כמו צלם.

לוקיישן.
תאורה.
קומפוזיציה.
צבעים.
פוזה.
פרצוף.
סיפור.

אם אני לא מבין איך אור נופל על פנים,
איך רקע משפיע על תחושה,
או למה שיער בתנועה נראה “אמיתי” רק מזווית אחת –
לא משנה כמה ה-AI חכם, זה עדיין ייראה מזויף.

אז כן, זה קשור לצילום.
במאה אחוז.

כי כדי לדעת לזהות תמונה אמיתית,
צריך להבין מה גורם לה להרגיש אמיתית.
וכדי לגרום לתמונה דיגיטלית להיראות מציאותית,
צריך לדעת איך מצלמה באמת “חושבת”.

אני רוצה לפתוח דיון.
להבין יחד איפה עובר הגבול.
מה עין אנושית תופסת,
ומה רק צלם קולט.

נושאים שאני חופר בהם:
🎨 התאמת צבעים – לא לפי חוקים, לפי תחושה.
🧍‍♂️ פוזה טבעית מול פוזה “מושלמת מדי”.
👀 מבט אמיתי לעומת מבט שמחושב מדי.
💡 תאורה שמספרת סיפור – לא רק מאירה.
📷 עומק שדה אמיתי, כזה שנושם.
🎭 טקסטורות אמיתיות – קמט, לכלוך, הצללה.
👕 בגדים ש“נופלים” נכון על הגוף ולא נראים מודבקים.
🪞 השתקפויות אמיתיות – כאלה שמפתיעות, לא מתוכננות.
🧠 פרצופים עם פגמים קטנים – כי מושלם זה חשוד.
🎬 רגע תנועה, לא פוזה.
📸 טעויות קטנות שהופכות צילום לחי.
🏙️ פריימים לא סימטריים בכוונה – כי ככה אנשים באמת רואים.
🧩 עומס ובלגן אמיתי ברקע, לא סטרילי מדי.
🌇 משחק בין חדות לרכות – כמו בעדשה אמיתית.
🧤 אינטראקציה עם חפצים – לא רק “נמצא לידם”.
🎤 רגש. מתח. נשימה. משהו שקורה מתחת לתמונה.

אז כלללל הרשימה הזו מביאה להישג אחד.
ידע מקצועי מעמיק בתחום הצילום.
ואת זה אפשר ללמוד רק כאן בפורום.

זה מסע ארוך.
סבלנות תניב כאן המון.

הגעתם עד כאן?
תודה.
עכשיו הזמן לחשוב, להגיב.
נתראה כאן למטה...
כולם מדברים על מהפכת הבינה המלאכותית. זה בכל מקום –
משה משתף בהתלהבות מהשאלה שהוא ניסח ל-ChatGPT,
חיים כבר דואג שמא זה יחליף את העבודה של אשתו,
ואברהמי, כמו תמיד, מתלהב שהצליח להגניב משם רעיון לחבורה בכולל.....

ואז עולה הרעיון הגדול:
אם זה כל כך חם – למה שלא נהיה חלק מהמשחק?

למה לא "לקנות את אפל הבאה"?
להיות חכמים, כמו שאומרים – "אם אי אפשר לנצח אותם, תצטרף אליהם".
ואז, כשתראה כותרות על AI בכל מקום, תוכל לחייך לעצמך ולדעת שאתה כבר בפנים.

כמובן, החבר שלנו לא קופץ ישר לבריכה. הוא זהיר, אוהב השקעות פאסיביות, ובוחר את הדרך השקטה:
רוכש תעודת סל שמתמחה במניות AI.
אבל האם זו באמת הדרך הנכונה?

לא בטוח!!

יש כמה נקודות לשקול לפני כל קנייה כזאת

איפה השחקנים האמיתיים?

בוא נשים את הדברים על השולחן: החברות שבאמת דוחפות את מהפכת ה-AI קדימה – כמו OpenAI, Anthropic ו-Mistral – הן לא נסחרות בבורסה.
כן כן , שומעים עליהן כל יום, הן בכותרות, הן מפתחות את המודלים הכי מתקדמים... אבל כמשקיע פרטי? אין לך דרך ישירה לקנות בהן חלק.
{אז כשאתה רוכש תעודת סל על "AI", אתה לא קונה את החדשנות עצמה – אלא חברות גדולות שיש להן אולי שיתוף פעולה או השקעה עקיפה באותן חלוצות. (כמו מייקרוסופט שקשורה ל OpenAI או גוגל לג'ימני)}

זה לא באמת רק AI

עוד משהו: כשאתה קונה מדד כזה, אתה חושב שאתה משקיע נטו ב-AI. אבל תשמע רוב המדדים האלה מלאים בענקיות כמו מיקרוסופט, גוגל ואמזון. חברות מעולות, אין ספק. אבל ה-AI זה רק פסיק קטן מהפעילות העצומה שלהן. אתה בעצם שם את הכסף שלך על מנועי חיפוש, ענני מחשוב, קמעונאות אונליין ופרסום דיגיטלי. זה לא רע להשקיע בהן, אבל בטח לא מה שדמיינת כשחיפשת השקעת AI טהורה.

ההייפ והמחיר המוגזם

בוא נודה על האמת, יש פה הרבה הייפ. אנשים מתלהבים מלשמוע את המילה-AI, וזה גורם למחירים להשתולל. זוכר את C3.ai? זינקה כמו טיל ואז צללה כשהתברר שהציפיות פשוט לא ריאליות. המדדים האלה מושפעים מ"הבהלה ל-AI" ולא רק מביצועים אמיתיים, וזה הופך אותם למאוד תנודתיים ומסוכנים. תזכור היום כל מה שמכיל קשר למילה AI נחטף

המדדים עלולים לאחר

וזה עוד לא הכל. המדדים עלולים לאחר.
וכשהם סוף סוף "מגלים" חברה חדשה ומוסיפים אותה למדד, המשקיעים החכמים כבר מזמן נמצאים בפנים ומרוויחים.
אתה בעצם מקבל גישה למה שכבר קרה, לא בטוח למה שעומד לקרות.
זה כמו לקבל הזמנה לחתונה אחרי שהיא כבר נגמרה.
וכשאתה על מדד שיתכן ויש בו מרכיב של "מוֹדָה" חשוב מאוד להיות הראשון

המגרש הסיני: שחקנים שאתה לא רואה

שוק ה-AI העולמי אינו מוגבל רק לשחקנים המוכרים והמפורסמים מהמערב. במקביל אליהם, חברות AI סיניות מפתחות טכנולוגיות פורצות דרך ואיכותיות במיוחד, המציעות גם הם פוטנציאל אדיר ולעיתים קרובות (גם) במחירים תחרותיים יותר, למרות חשיפה פחותה.

בעוד תשומת הלב של השוק העולמי מתמקדת בחברות AI מערביות מוכרות ובמניות הכלולות במדדים המערביים, בסין צומחות חברות AI ענקיות ופורצות דרך כמו DeepSeek ו-Zhipu AI. חברות אלו, למרות חשיפה פחותה במערב, מפתחות טכנולוגיות AI ומודלי שפה מתקדמים בקצב מסחרר, ומתחרות באופן ישיר עם המקבילות האמריקאיות. הן מציעות איכות ופוטנציאל אדירים שחשוב לתת עליהם את הדעת.– אלה לא עוד סטארט-אפים קטנים. מדובר בחברות שמפתחות מודלי שפה ענקיים וטכנולוגיות AI בחזית הקדמה, שמתחרות ראש בראש עם המקבילות האמריקאיות.

וואווי (Huawei).

ואם כבר מדברים על שחקנים שלא על המגרש שלנו, אי אפשר שלא להזכיר את וואווי (Huawei). פעם, וואווי הייתה שם נרדף לסמארטפונים מתקדמים ותשתית תקשורת בכל העולם. אבל אז, הוטלו עליה סנקציות אמריקאיות קשות. פתאום, חברה שהייתה מעצמת טכנולוגיה, נדחקה לשוליים מבחינת השווקים המערביים.

אבל שלא נטעה לחשוב שוואווי נעלמה. ממש לא. מאחורי הקלעים, וואווי השקיעה (ועדיין משקיעה) סכומי עתק בבינה מלאכותית, ובמיוחד בפיתוח שבבים מתקדמים משלה, שיכולים להחליף את אלה שהוטלו עליהם סנקציות. הם מפתחים מערכות שלמות, מודלי AI ואפילו טלפונים חדשניים לגמרי, והכל בתוך השוק הסיני. כשאתה משקיע במדד AI מערבי, אתה מפספס לגמרי את השחקן העוצמתי הזה, ואת כל החדשנות שהוא מייצר. זה כמו לפסוק בבית דין רק מלשמוע צד אחד

ומה קרה כשדיפסיק הופיע?

ההופעה הפתאומית של DeepSeek. תאר לעצמך שאתה יושב בשקט, סוחר לך במניות, ופתאום, משום מקום, צצה לה חברה כמו DeepSeek, שמציגה מודל AI עוצמתי שמתחיל לקבל תאוצה מטורפת בשוק הסיני ובקהילת המפתחים העולמית.

בזמן שחברות מערביות כמו OpenAI ו-Google מושכות את רוב תשומת הלב, DeepSeek, ביחד עם חברות סיניות אחרות, מתפתחת בשיא המרץ, צוברת משתמשים ומפתחים בסין ומחוצה לה. מודלים כמו שלהם, עם היכולת שלהם לפתח יישומים חדשים ולקחת נתחי שוק, הם אלה שיכולים להשפיע באופן דרמטי על הערכות שווי של חברות AI אחרות. אם פתאום חברה סינית, שעד עכשיו הייתה "בלתי נראית" למשקיע המערבי הממוצע, מתחילה להציג יכולות דומות ואף עדיפות למודלים מובילים, זה עלול לגרום לטלטלה בשוק. מניות של חברות מערביות שעד כה נהנו מדומיננטיות, עלולות למצוא את עצמן תחת לחץ, כשהמשקיעים מבינים שיש להן תחרות עזה ומשמעותית מכיוון לא צפוי. פתאום, היתרון התחרותי של חברות מסוימות עלול להיפגע, והשוק יצטרך לתמחר מחדש את הסיכונים וההזדמנויות.

אז מה עושים?

בקיצור, חברים, מדדי מניות AI אולי נשמעים כמו הדבר הבא, אבל הם יכולים להיות די שטחיים, איטיים ומגבילים. אם אתה באמת רוצה לשים את הכסף שלך בשוק ההון אולי שווה לחשוב על מדדים רחבים וזהו?

מה אתה חושב על זה? זה משנה לך את התמונה?

הכותב אינו יועץ / או מתחום ההשקעות

אלא כותב תחושות אישיות

בשורה התחתונה השקעה במדדי מניות AI עלולה להיות מטעה ומסוכנת:

• חברות ה-AI המובילות (כמו OpenAI) הן פרטיות ולא נכללות במדדים.
  • המדדים מגוונים מדי, וכוללים ענקיות טכנולוגיה ש-AI הוא רק חלק קטן מפעילותן.
  • קיים הייפ ותמחור יתר שמובילים לתנודתיות.
  • המדדים עלולים להגיב באיחור לזינוקים במניות.
  • חברות AI סיניות מובילות אינן כלולות במדדים המערביים בגלל פוליטיקה.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה