לולאה

• הוסף לסימניות
יש אפשרות לסגור סרט בפרימיר ללולאה,
ז"א שיחזור על עצמו כל הזמן?
איך?

• הוסף לסימניות
תודה הסתדרתי לבד...
ולכל מי שמעונין.
צריך לסמן את האפשרות LOOP
יו"ט

• הוסף לסימניות
יעל, יש לי הרגשה שפרוג ממש מיותר, אולי תנסי לכתוב בתיבת טקסט על שולחן עבודה את השאלה ואחרי דקה יהיה לך תשובה...:)

ועכשיו רציני, לא הבנתי מה רצית לעשות ויותר לא הבנתי איפה צריך לסמן את האפשרות LOOP?

אולי גם לי יהיה עוד דקה תשובה...:)

• הוסף לסימניות
מה לעשות שחיכיתי וחיכיתי וחיכיתי ואף אחד לא הגיב....
אז ניסיתי להסתדר לבד והצלחתי :p ב"ה.

לגבי השאלה ששאלת.
לולאה- הכונה שהסרט יחזור על עצמו ויחזור ויחזור ויחזור עד ש....
ואיך עושים את זה?
כשסוגרים לDVD יש אפשרות לסמן V במה שנקרא LOOP PLAYBACK
אם עדיין לא הבנת (וזו כבר בעיה רצינית ;)) אשלח צילום מסך בערב.

• הוסף לסימניות
יעל, אולי אני גם מתקין פרימייר אם כ"כ קל ללמוד את זה.

• הוסף לסימניות
מאוד קל ללמוד, משחק ילדים, כמובן לא באופן מקצועי להדהים, אבל בהחלט בשביל בת מצוה או יומולדת, בהחלט תוך שעתיים אתה שוחה בתוכנה.

• הוסף לסימניות
אולי תראה לנו משהו שעשית לאחר לימוד של שעתיים (!) בתוכנה???

• הוסף לסימניות
יש לי איזה משהו לא הכי מיוחד, אבל איך אני מעלה 26 מ"ב??

אגב, אביגדור אם תתעקש אני מתפשר על יומיים.

• הוסף לסימניות
דבר ראשון אני מתעקש. לא על יומיים אבל גם לא על שעתיים.
דבר שני אפשר להעלות לפה ולשים קישור.
דבר שלישי המשהו לא הכי מיוחד ולא לו...

• הוסף לסימניות
זו הבעיה של לימוד של שעתיים.
ברור שהפרימייר היא תוכנה קלה החלק הקשה זה הדברים שלפני ואחרי.
איך אתה פותח קובץ בצורה נכונה שיעלה בכל מחשב בלי בעיות ואיך אתה סוגר קובץ בצורה איכותית.
מה עושים כשנתקלים בקבצים שהפרימייר אינו מקבל אותם וכו.
אגב, לי דוקא זה כן עלה.
זה עמוס אפקטים. ואחת המעלות של פרימייר זה שאתה יכול להוזיז את התמונות כמו בסרט... זה מוסיף מאד! אתה יכול לשחק עם שכבות ושקיפויות להביא סרט בתוך סרט לעשות משהו מפוצץ.
את המצגת הזו אפשר לעשות גם בפאור פוינט, חבל על המשקל והכובד...

• הוסף לסימניות
אין לי הרבה מה להוסיף אבל בכול אופן...

אני חולק על יעל בדבר אחד, באלמעלה אמר מראש שלימוד של שעתיים זה רק בשביל איזה בת מצוה או אירוע משפחתי שחבל להשקיע בו כסף. וזה בהחלט יפה.

אני שמח שהעלת בסוף, (זה עלה מצוין, כמובן אחרי שהוציא לי את העצבים בהמתנה...) כדי שכולם יראו מה ההבדל בין לימוד שעתיים לבין לימוד מקצועי. אולי גם יעל יעלה לנו דוגמאות שהוא עשה???

בנוגע למשקל יעל כבר אמר, סרטים בכזה אורך זמן באיכות אינטרנט לא אמור לעלות על 5-6 מגה מקסימום.

הערות על הסרט, אם אתה לא הולך לעבוד בזה ברמה מקצועית אין לי כח לכתוב סתם, כי זה באמת יפה, אבל אם (או כש...) אתה הולך לעבוד בזה ברמה מקצועית אז תגיד יש לי כמה וכמה הערות בנוסף למה שיעל כתב.

סתם מעניין איפה אתה בתמונה שם???:)

• הוסף לסימניות
אהה, ועוד משהו, קרה לי סחרחורת מהסיבוב בהתחלה...

• הוסף לסימניות
או קי, כאלה קטילות זה מחייב אריכות.
ונתחיל מהסוף, אני לא נמצא שם בכלל, זה תורם גדול שתורם למוסד מסוים הרבה כסף והם לקחו אותו לסיבוב אצל רבנים, ונתנו לו בסוף את הסרטון הזה, למזכרת.
הסיבה היחידה לריבוי האפקטים, (שלדעתי זה מוריד מאיכות ורמת הסרט וכן מרמת העורך..) משום שאין שם ולו סרט אחד, אלא הכל מתמונות, ורוב התמונות דומות אחת לשניה אם שמתם לב, ולכן כדי שלא ירדם באמצע, שמנו אפקטים.

אני חולק על יעל שאפשר לעשות את זה בפאר פוינט , כמובן לא את ההתחלה עם הסיבוב ולא עוד כמה דברים, וכמובן שבפרימייר זה הרבה יותר מהר.

אמת נכון הדבר שהחלק הבעייתי זה לפני ואחרי, ותמיד כשאני צריך לסגור מצגת (אל תחשבו שעשיתי עשרות, אולי 5-6) אני מתקשר לטכנאי שמבין בתוכנות והוא מסביר לי, כוונתי היתה על עצם התוכנה איך יוצרים את הסרט ולא איך מייצאים וכד'.

אגב, המרת סרטים לפורמטים שונים וכן קבצי שמע, יש לי כמה ממירים שעושים את העבודה, זה לא קשור ישירות לנושא של פרימייר.

אכן, לא הייתי מוציא דבר כזה בשביל סרט תדמית לאוסם או בזק או... אבל בת מצוה או יומולדת בהחלט כן ואפי' גובה 300-400 דולר. הכל כפי שכתבתי.

אגב, אני בהחלט מעונין לשמוע הערות תמיד נחמד להחכים.

• הוסף לסימניות
בשביל לעשות את הסרט מענין לא שמים אפקטים.
אפשר לגוון בצבעים של התמונות שחור לבן, חום וכד', להזיז אותן בזויות שונות, מסגרות שונות, שקיפויות ויש אין סוף דברים.
גם את מה שעשית בהתחלה אם לא פאור פוינט אז מובי מייקר... לא יותר.
חבל לפתוח פרימייר בשביל כזו מצגת.
ו 300-400 דולר נראה לי שזה לא נקרא מצגת פשוטה לבת מצוה אלא בפרוש קצת יותר... על מצגת פשוטה לא משלמים יותר מ200 שקל...

• הוסף לסימניות
באלמעלה. יפה. כמה זמן עובדים על דבר כזה?
זה למדת בשעתיים בלבד?

• הוסף לסימניות
אמת, על כזו מצגת לקחנו כ- 80 $ גם כי זה ממש להעביר תמונות וגם זה שרות אגב העבודה השוטפת לאותו מוסד.
אבל בהחלט לבת מצוה זה נע במחיר הנ"ל, כי זה יותר מורכב, יש טקסט, סרטים ברקע מתחלפים, ואפי' שילוב של גרפיקה.

ונתנו, (סוף סוף יש מי שמחמיא)
העבודה על מה שראית בערך 5 שעות +-, וזה לומדים בשעתיים ועם הזמן משתפשפים.

• הוסף לסימניות
סליחה באלמעלה.
יפה מאד. בשביל לימוד של שעתיים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

שלום לכולם,
לפני שבועיים התקשר אלי אברך שבנה 2 יחידות דיור מעל הקומה שלו.

הבניה הסתייימה לפני שנה, ומאז חייו אינם חיים.

האברך שכר את שירותיו של מפקח בניה (כך כולם המליצו לו לעשות, ויפה עשה).
וב"ה הבניה הסתיימה, אבל...!!! המפקח לא היה נוכח כל הזמן בשטח והקבלן עשה כל מה שהתחשק לו ללא מפריע.

לשתי היחידות נכנסו זוגות צעירים (ממש אחרי החתונה).

ובקומה מתחת, תחת חדר השינה של הזוג מהקומה מעל, מאחת היחידות, נמצא חדר שינה של אחת הבנות, וקרוב לשם חדר ההורים.

ובלילה, גם שנגמר הקול ששון וקול שמחה, השכנים היו שותפים לכל החמשה קולות...

שמעו ה-כ-ל, דיבורים , לחישות, נחירות, צעדים, שעון מעורר, ועוד ואכמ"ל.

בעלי הדירה חשבו שאולי הבעיה היא בזוג הנ"ל, ומהר דאגו לפנותם, אבל, גם בזוג השני, אותה השירה והזימרה.

בעלי הדירה היו אובדי עצות, במיוחד שהבת הגדולה שמעה קולות מוזרים וניגשה להורים לשאול אותם מה זה, ההורים נבהלו...

הם קראו בתחילה למי שהציג את עצמו כיועץ אקוסטי, אבל בפועל הוא היה "מודד רעש מוסמך" שעל הדרך גם מבצע עבודות של אקוסטיקה...משהו לא הסתדר להם.

ובעל הדירה חיפש, ומצא את הפרטים שלי, אינני אוהב להכנס לפרויקט שכבר ביקר בו יועץ אקוסטי, ולכן בשביל להתחמק, ביקשתי ממנו שישלח אלי את הדוח שכתב היועץ.
וכבר בקריאת הדוח הבנתי שאין לו מושגים באקוסטיקה.

ריחמתי על בעל הדירה, והסכמתי להגיע לביקור.

הגעתי לדירה וביצעתי מדידות רעש עם תוכנת תדרים, ואת האמת, לא מצאתי חריגה כמו שכתוב בדוח, אבל כן שמעתי בתדר 500 הרץ, זימזומים קלים.

ובלילה, נדדה שנתי, וכן ביומיים שלאחר מכן.

לא הצלחתי להבין, כיצד תקרה של בטון בעובי 200 מ"מ עם סומסום מעבירה רעש נישא, שלטענת המודד הקודם הוא בגובה של כ80 דציבלים.

התייעצתי עם המהנדס האקוסטי מהטובים בעולם, (בשיחת ועידה עם 5 אקוסטיקאים), שגם היה פעור פה למשמע אזניו, ולא ידע מה לומר לי.

אף פעם לא התלוננו על רעש נישא מרצפה לקומה שמתחת, אלא על רעש הולם בלבד, קרי, צעדים, גרירת כיסאות ועוד.
אבל אני לא ויתרתי, ושינסתי מתניים לפתור את הבעיה.

טוב, כתבתי דוח אקוסטי, נעזרתי בתוכנה מקצועית ובניסיון אישי, והעברתי ללקוח.

בדוח כתבתי שלפני העבודה, יפרק את הריצוף ונראה מה נגלה שם.

אני מצרף לכם תמונות:
1772740855591.png
1772739413436.png

מתחת לריצוף, הקבלן מילא את החלל שהיה בגובה של כ מעל 20 ס"מ בכל המרעין בישין שהוא מצא, מחתיכות של בטון, קרמיקה, אל תשאלו מה שהלך שם.

1772739516964.png

1772739545602.png

ועכשיו הכל מובן.

קודם כל כלל ראשון, לא משתמשים בחצץ, או בסומסום, אלא אם כן מניחים יריעה אקוסטית מתחת.
ובודאי שלא משתמשים באבנים, בלוקים, ובפנלים, ומרצפות.

מה שגרם לרעש להישמע זה החללי אויר (כיסי אויר).

ואם כבר משתמשים במילוי, זה רק בחומר שנקרא "פומיס יווני" יש לו יכולות אקוסטיות מדהימות.
בעל הדירה יפרק את כל הריצוף נראה עוד מה נגלה שם, ואשתף אתכם.

בהמשך לפי הדוח שכתבתי לו נבצע טיפול אקוסטי מקיף (אני לא קבלן), ובע"ה גם בזה נבצע מדידה אקוסטית לאחר העבודה, ונראה מה נקבל.

שיתפתי אתכם האדריכלים והמתכננים, שתשימו לב על הפרט הקטן הזה, כי ללקוח, זה פרט גדול.
תשתמשו עם פומיס יווני, ותקפידו על כל ההוראות לפי המפרט אקוסטי של היצרן.
בהצלחה לכולם.
אם הגעתם עד לכאן, זה אומר שזה היה מעניין.
תודה על ההקשבה.
וגם, אני פה בשבילכם, תשאלו, אל תתביישו, ואשתדל לעזור.
ecocare-דואגים לשקט שלך.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  2  פעמים
למעלה