ניהול כללי הפורום....

• הוסף לסימניות
אנו שמחים לפתוח כאן את הפורום לסוכרתיים.
ריכזנו כאן אשכולות מהעבר בנושא סוכרת, ובע"ה יפתחו גם חדשים....
נעדכן מקצועית מדי פעם בנושאים נדרשים.
כללי הפורום:
1. מתן סיוע בבירוקרטיה, במצבי קיצון וחירום לסוכרתיים. סיוע במצבי חירום ייעשה תוך אחריות.
2. אין להעלות לקבוצה נושאים שאינם קשורים ישירות לסוכרת.
3. על נציגי חברות מסחריות לציין זאת בהודעותיהם.
4. מותר להביע ביקורת בונה על מוצרים / חברות / ספקי שירות.
5. אין להביע ביקורת אישית בפורום.
6. שומרים על חסיון רפואי.
בהצלחה ואיזון קל!

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
יש לי שאלה לגבי הלופ!
האם לפני ההתחברות צריך לקחת איזה הדרכה בשביל זה? כי יש לי את ה780 וזה פחות או יותר אותו רעיון רק בלי בזאלי
כי שמעתי ממשהו ששלימה 1500 שח
כדי לקבל הדרכה התחברות ללופ..

• הוסף לסימניות
יש לי שאלה לגבי הלופ!
האם לפני ההתחברות צריך לקחת איזה הדרכה בשביל זה? כי יש לי את ה780 וזה פחות או יותר אותו רעיון רק בלי בזאלי

כדאי לכתוב באשכול של הלופ ולא כאן
אבל התשובה חיובית בהחלט.
לא ידוע אם צריך לשלם ומן הסתם תלוי במי מדובר, אבל אי אפשר להכנס לזה בלי ללמוד.

• הוסף לסימניות
אני מקווה שהסתדרת לבינתיים (שאלת לפני חודש) אבל בוודאי שצריך הדרכה והלופ שונה מאוד מ780 בצורה קיצונית ממש, מלבד מה שמצריך טלפון יעודי. אני ממליץ לך לדבר עם מישהו שמבין היטב לפני החלטה ולקבל הדרכה מינימלית מכאלה שמשתמשים בלופ, חוסר ידע בלופ גרוע לאין ערוך מחוסר ידע ב780, מכיוון שהלופ הוא באננגלית ובמושגים והגדרות שונות לגמרי ומבוסס על התאמה אישית ומצד זה יכול להיות מותאם מאוד למי שיודע להתאים את הלופ, אבל למי שלא יודע הוא גרוע מאוד. לכן לפני השינוי אתה חייב להבין איך זה בדיוק עובד, ולמצוא כמה שיש להם את הלופ בכדי להיות אתם בקשר במקרה הצורך. בהצלחה.

• הוסף לסימניות
יש לי שאלה לגבי הלופ!
אני לא חושב שכדאי לקבל הדרכה בתשלום
מהניסיון שלי היא לא יעילה כבר פגשתי כמה וכמה אנשים שעברו הדרכה
והיום לא יודעים כלום
אם אתה רוצה לשאול אותי אז תתחיל ללמוד ותעבור על כל הויקי ואז יהיה לך הבנה

• הוסף לסימניות
והיום לא יודעים כלום
אני חייב להתייחס לדברים שלך.. יש תשלום ויש תשלום יש הדרכה vip והיא באמת יקרה, ויש הדרכה בסיסית פיראטית שכל סוכרתי שכמה שנים וקצת מבין בלופ יכול לומר אותה, הסברים על אופני פעולות ייעוץ והכוונה (לשם הדוגמה: לי היה זמן רב מגבלה על 10 יחידות בולוס לפעם אחת, שזה מרגיז בארוחות גדולות ובשבת וכו', בגלל איזה הגדרה זניחה בהגדרות, ואני ניסיתי הרבה זמן לשנות בהגדרות דברים ואת הערך המקסימלי והפחמימות וכו' עד שמישהו שמבין קצת אמר לי בדיוק מה לעשות, ושלא לדבר על הגדרות חשובות לאין ערוך כמו הרגישות וסופר בולוס ודברים שקשורים לאגלוריתם), יש כאלו שבעד תשלום בסיסי 100-200 ש"ח ישבו אתך כמה שעות ויסבירו לך התנהלות בשטח, ובאופן כללי כדאי להתייעץ בתחילת הדרך עם אלו שמנוסים ויודעים, ובקבוצות הסכרת יש הרבה אנשים נחמדים שמעולם לא חשבו לקחת על זה שקל, רק צריך לדעת להגיע אליהם (דרך מנהלי הקבוצה הם ידעו לכוון את מי שצריך), והויקי מאוד לא ברור והוא באנגלית והתרגום שלו לא מדי מוצלח וקשה מאו8ד להבין ממנו התנהלות מעשית

• הוסף לסימניות
והיום לא יודעים כלום
אין לי כ"כ זכות להגיב על הנ"ל, עקב היותי עושה הדרכות.
אבל, אני לדוגמא יכול לתת מספרי טלפון של מודרכים (באישורם כמובן), ותראו שכולם יודעים!
בסוף העניין תלוי בכמה גורמים,
1. הכרת מבקש ההדרכה. אני באופן אישי לא נותן הדרכה לכל דורש (אפי' בתשלום) אלא לאחר סינון התאמה.
2. רצון המשתמש. אלפיים הדרכות לא יעזרו למי שלא באמת מעוניין להשקיע.
3. צורת ההדרכה. כפי שכתב @מכיר כל דבר הדרכה פרטנית מלאה נותנת יותר ידע מאשר הדרכה כללית.
4. "שירות לקוחות". היכולת לחזור ולפנות למדריך עם שאלות ובעיות, תעשה הבדל לגבי זכירת הדברים. גם מי שקורא את הויקי חוזר ופותח כשמסתבך, כך מי ששומע את הויקי מתקשר כשמסתבך.
5. הגדרת ידיעה או חוסר ידיעה. יש לא לדעת כלום, ויש לא לדעת כלום. ישנם שעברו הדרכה וחלק מהדברים לא זוכרים בדיוק אלא בערך, והם מגדירים זאת כלא יודע כלום. לעומת האלו שלא יודעים כלום, כפשוטו...

כמו שכתב @מכיר כל דבר הויקי באנגלית, עם מלא חומר, והתרגום לא משהו...
רוב האנשים מנסים שם, ומבינים בערך וחושבים שהבינו, או לחילופין מתייאשים באמצע.

כדאי לכתוב באשכול של הלופ ולא כאן
אכן.
@אברימי יש מצב להעביר את השרשור כולו (למעט הפוסט הראשון) לשרשור של הלופ?

• הוסף לסימניות
העניין עם ההדרכות הוא מה קורה לאחר כמה שנים אם אדם עובר הדרכה בדרך כלל הידע הוא לא שלו הוא לא עבד בשביל לקנות אותו ואז יש לו הרבה בעיות בהמשך החיים ואין לי כוונה להתקשר ולבחון את מי שעבר הדרכה
רק אני צינתי שאחרי כמה שנים (ולא בהכרח הרבה) שוכחים מה שלא קורה עם הידע שייך לך
ומה שאני אומר אני יודע את זה מכמה אנשים שעברו הדרכה ואז אחרי שנתיים התחיל להם הבעיות ושהם מדברים איתי אני מיד מזהה שאין להם בכלל ידע וחבל
ולגבי הויקי נכון שהתרגום הוא לא משהוא (וזה בעיקר בדפדפן כרום) אבל זה עדין עדיף לעין ערוך מאשר לקבל הדרכה
זאת בכל אופן דעתי

• הוסף לסימניות
רק אני צינתי שאחרי כמה שנים (ולא בהכרח הרבה) שוכחים מה שלא קורה עם הידע שייך לך
אני רק מוסיף ומציין, שגם אלה ש"הידע כן שלהם" אחרי כמה שנים לא זוכרים, אם הם לא ממשיכים להשקיע.
ואותם אלה שמשקיעים בזה זוכרים, בין כך ובין כך.
מניסיון.

ושהם מדברים איתי אני מיד מזהה שאין להם בכלל ידע וחבל
אני מדבר עם הרבה אנשים, ואני גם רואה את הנ"ל.
אבל, בינתיים אני רואה את זה יותר בכאלה ש"למדו לבד".
אני מדגיש שמי שלומד לבד באמת, יודע מצויין. הבעיה באלו שלומדים בערך, או מתחילים ומתייאשים, או לומדים מעזרה מחברים, וכו'.
זאת בכל אופן דעתי
וזאת דעתי...

נ.ב.
(אני חושב שאני מפסיק לדסקס את הנושא הנ"ל, כי זו מחלוקת ידועה וישנה בין גדולים מאיתנו, והצדדים לא יגיעו במהרה לעמק השווה...
רק כיון שהועלה הנידון אמרתי את דעתי (ודעתם של עוד כמה), ותו לא.
ושכל אחד יועץ ברבותיו!

• הוסף לסימניות
שלום רב
אשמח לקבל את הערכים לאדם רגיל לאחר בדיקת סוכר
בבוקר ולאחר אוכל-שעה ושעתייים
תודה

• הוסף לסימניות
שלום רב
אשמח לקבל את הערכים לאדם רגיל לאחר בדיקת סוכר
בבוקר ולאחר אוכל-שעה ושעתייים
תודה
ערכים לאדם רגיל סביבות 90 חריגות יתכנו עד 120 בערך ועד 70 לאחר אוכל או שתיה מתוקה יתכן לעלות עד 180 בערך זה יורד במהירות, אם אחרי שעה מאוכל עדיין גבוה ראוי להתחיל מעקב

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה