מסלולים ים אל ים

• הוסף לסימניות
לגבי לינה שמעתי שיש כאלה מאלתרים באהלים
וזה לא מתאים לכל אחד
צריך לשכור מיטה באכסניות או צימרים ללילה
אם עושים את זה ב3 ימים
אז לילה ראשון ישנים במעלות תרשיחא.
לילה שני ישנים במירון.
ואם ביומיים
ישנים בשטח באזור הר מירון
או בבית ספר שדה הר מירון .

• הוסף לסימניות
לגבי לינה שמעתי שיש כאלה מאלתרים באהלים
וזה לא מתאים לכל אחד
צריך לשכור מיטה באכסניות או צימרים ללילה
לא כל כך נוח מבחינה פרקטית לשכור צימר כי צריך לסטות מהמסלול וזה לוקח זמן ומעייף (ולבחורי ישיבות זה לא משתלם כי זה עולה כסף)

• הוסף לסימניות
אם עושים את זה ב3 ימים
אז לילה ראשון ישנים במעלות תרשיחא.
לילה שני ישנים במירון.
ואם ביומיים
ישנים בשטח באזור הר מירון
או בבית ספר שדה הר מירון .
אני חושב שלחלוקה לימים זה הכי נוח וכך גם אני עשיתי

החלוקה לימים​

• אורכו המלא של המסע מים לים הוא כ-70 ק"מ. יש כמה אפשרויות לחלוקת המסע לימים, והן מוצגות בהמשך. בכל מקרה יש לזכור כי מדובר בטיול שדורש כושר, שכן בכל יום גומעים לא מעט קילומטרים עם ציוד במשקל משמעותי על הגב. לפיכך למטיילים לא מנוסים מומלץ לבצע כמה טיולי יום לפני היציאה למסע.
  • החלק הראשון במסע, מאזור אכזיב ועד אזור עבדון, הוא מסלול הליכה קל שעובר בעיקר בדרכי עפר וכביש (כלומר חלק פחות מעניין). לכן, יש כאלו שמוותרים עליו כדי להקל מעט על המסע, במיוחד אם מחלקים אותו ל-3 ימים. בכל מקרה חשוב להתחיל את ההליכה בשעה מוקדמת (עם זריחה).
  • בימי החורף שעות האור מועטות וחשוב לבדוק את מזג האוויר. בימי הקיץ, השמש אמנם שוקעת מאוחר, אך מומלץ לתכנן מנוחה בשעות החמות של היום.
  • החלוקה המומלצת ביותר של המסע היא ל-4 ימים, והיא מאפשרת הנאה מירבית.
מסלול של 4 ימים

• יום 1: מחוף אכזיב, דרך נחל כזיב, לינה באבירים – בסך הכל כ-19 ק"מ (ראו הערה בהמשך).
  • יום 2: מאבירים, דרך גשר אלקוש, לינה בחרבת חממה – בסך הכל כ-18 ק"מ.
  • יום 3: מחרבת חממה, דרך פסגת הר מירון ונחל עמוד עליון, לינה בעין כובס – בסך הכל כ-18 ק"מ.
    שימו לב: יש להגיע לבריכות שכווי בנחל עמוד עד 13:00 כדי שהפקחים יאפשרו לכם להמשיך לעין כובס (תלוי בעונה בשנה. בכל מקרה מומלץ להתייעץ עם רט”ג טרם הכניסה לשמורה). אם לא הספקתם, תוכלו לעלות מהבריכות לצפת ומשם להמשיך לעין כובס. חלופה אחרת היא ללון בחניון הפיתול (חרבת שמע) עצמו, וכך לקצר את המסלול של היום השלישי ב-6 ק"מ בערך, שיעברו ליום הרביעי.
  • יום 4: מעין כובס, דרך נחל עמוד מרכזי ותחתון, עד לחופי הכנרת – בסך הכל כ-16 ק"מ.
במסלול הזה בסוף כל יום ישנה נקודה למילוי מים (ראו פירוט לגבי עין כובס בהמשך).
נלקח מאתר למטייל
זה חלוקה נוחה לימים בכיף לא בלחץ מידי ולא נמרח מידי ויש גם זמן להכין אוכל בכיף ולהצטייד

• הוסף לסימניות
בגדול אני כבר יודע מה מצפה לי במסלול,
הכי חשוב לי זה מפה..
אני מבין שאני צריך לקנות את זה.
נכון?
מפה סימון שבילים 2 גליל עליון
כן עדיף מנוילן יותר נכון רק מנוילן משהו כמו 75 ש"ח יש בכל חנות טיולים לפעמים יש ביותר זול בחנויות עודפים אבל תסתכל מה ההוצאה האחרונה זה חשוב מאוד
אני יכול להשכיר למי שמעוניין, בסכום סמלי

• הוסף לסימניות
ההתלבטות שלי כרגע אם לעשות ב3 ימים או 4
בקלות אפשר לעשות את זה בשלושה ימים, אפילו יומיים וחצי אם אתם יודעים ללכת כמו שצריך.
אנחנו עשינו את המסלול הזה וסיימנו את היעד של היום הראשון (אבירים) ב 14.00 בצהריים, לבסוף החלטנו להמשיך עד גשר אלקוש ביום הראשון.

• הוסף לסימניות
עם מי את הולכת?
ערב פסח זו העונה למסלול הזה.
מתכננת כבר כמה שנים וכל פעם נתקעים לי ארועים ביום שלישי
תהנו!

• הוסף לסימניות
4 ימים???
מה זה
טיול לגיל הזהב ?
ממש לא
אבל אני וחבריי היינו גם נהנים מהמסלול והדרך והנוף
לא רצים את המסלול רק בשביל להשוויץ שסימנו
לדעתי 30 קילומטר ביום אי אפשר ליהנות מהמסלול
כך עשיתי גם את שביל הגולן ושביל ישראל ועוד הרבה מהארץ

• הוסף לסימניות
@צ'יקללה
בסוף נשמח לשמוע איך היה השביל והאם משהו השתנה
כיון שלפעמים נחסמים שבילים או בזמני ביטלו את חורבת חממה
בקיצר נשמח לשמוע עדכון על השטח

• הוסף לסימניות
נכון אבל מראש למסלול הזה יוצאים מי שבכושר ומטיילים
4 ימים זה התמרחות של ההתמרחות.
אני שוב יזכיר שאני חולק עליך בענין
לדעתי 4 ימים זה הכי כיף
וכמובן שחייב כושר בלי כושר אחרי יום אחד עם שינה אתה מרגיש שאין לך כתפיים או גב וכ"ו

• הוסף לסימניות
המלצה שלי לגבי המסלול
לקחת כמה שפחות דברים בתיק, מה שלא הכרחי לא שווה לקחת.
להגיע עם נעליים טובות, (יש קטעים עם מים שיש כאלה שהולכים עם סנדלים בחירה שלך אם זה שווה לך להביא)
ולהגיע כמובן עם תיק טוב ונוח
(עשיתי את המסלול עם נעליים קרועות, תיק קרוע, ומשקל כבד, וכמובן שזה לא היה כזה כיף...)
מפות אולי אוכל להשאיל, יש לי של שביל נט כמדומני
לגבי הזמן של הטיול אני עשיתי בשלוש ימים. בחורי ישיבה.. וגם היינו צריכים לחזור.
אבל כמובן שעדיף 4 ימים, ככה אתה לא לחוץ מידי לגמור
בהצלחה

• הוסף לסימניות
האם יש אפשרות למניני תפילה שחרית/מנחה- ערבית באזור של נקודת ההפסקות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

כולם מוזמנים
גאה בעצמי שניחשתי כבר לפני שבועיים שדוד בן הוא מקסימילאן
נהניתי מכל רגע בקריאה, מקווה שגם אתם
ספר פשוט מטורף
לדעתי - הכי טוב בינתיים מכל הסדרה
ותודה ל
@יונה ספיר על שהוא נגמר בנימה עצובה אך אופטימית מאוד
קצת הפריע לי שהעלילה המרכזית לא הייתה שנת ההתגלות, אלא כל המסעות בעבר / בבועת האוצרים
ושכמו תמיד דני לא הצליח לקבל את המקום הראשון
אגב, האם למישהו זה היה הפתעה שהתפרצות הר הגעש הייתה האר"ן? זה היה ברור לי מהשניה הראשונה
יאללה שוטו
  • שכוייח!
Reactions: טונקס1 //
8 תגובות
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

שלום לכולם,

אחרי שהסתכלתי בכמה אשכולות פה בפרוג, ובמקומות אחרים,

שמתי לב , שיש מאוד חסר בתחום של הפרעות קשב למבוגרים .

משום מה אצל הילדים כל התחום הרבה יותר נפוץ ומוכר, ויש הרבה יותר מענה.

התחום של הפרעת קשב למבוגרים אמנם בשנים האחרונות הרבה יותר מדובר , אבל עדיין יש הרבה מאוד חסר במידע , בניסיון, ובהכרות עם הענין( גם בציבור הכללי , אבל הרבה יותר בציבור החרדי)

לכן ראיתי לנכון לפתוח אשכול בנושא.
אשמח מכל מי שקשור לתחום במישרין או בעקיפין שירשום פה:

* תרופות חדשות שנכנסו לסל התרופות בתחום הפרעת הקשב.
*חידושים בתחום התרופות, השפעתם, תופעות לוואי שאלות בנושא וכד'.
* טיפול על ידי אימון אישי למבוגרים עם קשב-
אשמח מאוד לשמוע ממי שמכיר , התנסה ויודע.
סוגי טיפול, מטפלים מומלצים,( שימו לב רק לתחום הספציפי הזה , לא מטפלים לילדים)
ובכלל חוות דעתכם על התחום של הטיפול הלא תרופתי והטיפולי בתחום הזה.

ובעזרת השם, שיהיה האשכול הזה לסיוע ותועלת לכל הצריכים לכך!!!

מאמרים שיכולים לעניין אותך

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  2  פעמים
למעלה