בקשה ילדים קטנים במלחמה - משפטים חמודים

• הוסף לסימניות
יש פה בפרוג שרשור ממש מוצלח של משפטים חמודים של ילדים, הברקות וכל מיני דברים מצחיקים או עצובים...

חשבתי לפתוח אשכול נפרד כזה בנושא האמירות של הילדים המתוקים במלחמה.
כששומעים את הילדים משחקים או מפטפטים בימים האלו, אפשר לשמוע דברים שמעולם לא חשבנו שילדים יאמרו. ומצד אחד זה חמוד ומצחיק, ומהצד השני יש צביטה של כאב על שהם יודעים לומר את זה (וחלקם גם מבינים הרבה יותר מדי...)

אני חושבת שמהמשפטים של הילדים אפשר לפעמים ללמוד הרבה על אמונה וביטחון. כי בסוף אנחנו בדיוק כמותם, ילדים של הקב"ה שחיים במלחמה שמתנהלת מעל הראש ואין לנו אלא לבתפלל ולבטוח בקב"ה שיושיענו.

אשמח אם תעלו פה משפטים כאלו ששמעתם, ואם יש לכם בדיחות חמודות (של ילדים) שאפשר לספר בממ"ד כדי להרגיע ולהפוך את האווירה לשמחה יותר- אשמח גם שתשתפו.

בתפילה לבשורות טובות ולגאולה השלמה בקרוב!!!

• הוסף לסימניות
בת ה4 שלי: "אמא ביום חמישי תהיה לנו המסיבת סיום (שהתבטלה :( )"
אני: ומה יהיה ביום שישי?
היא בטון שלא מבין את השאלה: "מלחמה!"

חלק ממשפט של בת ה3: "אמא, אחרי שתמי (זאת הגננת האהובה) תגמור לנצח במלחמה..." :oops:

ובכל פעם שיש אזעקה בת ה3 שואלת כדי לוודא:
איזו אזעקה זאת? של שבת או של אמבולנס או של מוסטפה?

• הוסף לסימניות
היינו בגינה וקיבלתי התראה אמרתי לבן שלי שהולך להיות אזעקה ונלך לבנין ואמרתי לו שיבוא איתי בלי הקורקינט אז הוא שאל אותי " ואם יפול טיל על הקורקינט?"
כנ"ל
תליתי כביסה על הסורגים בחלון, הילדה שואלת אותי: מה נעשה עם הבגדים אם תהיה אזעקה?

• הוסף לסימניות
אמא: יש במלחמה דברים נחמדים ודברים מעצבנים,
מה נחמד לנו לדוגמא? למשל שאנחנו הרבה זמן ביחד בבית ועושים כל מיני יצירות ומשחקים בנחת....
מה אתה אומר? אילו עוד דברים נחמדים יש במלחמה?
ילד בן 4: למשל שבאמצע הלילה יורדים למקלט.... o_O(באותה מנגינה רגועה כזו של אמא.....)

• הוסף לסימניות
ביום שישי הראשון של המלחמה הסברתי בבוקר לילדה שיש חופש כי אולי יהיו אזעקות
כל היום היא נידנדה, אמא מתי כבר יהיה אזעקה, אמא אמרת שיהיה אזעקה, אמא עדין לא היתה אזעקה...
בליל שבת סופסוף היתה אזעקה, נשמנו בהקלה והיא אמרה - אווו ברוך ה' יש אזעקה!!!
(בת 3.5)

• הוסף לסימניות
ביום שישי הראשון של המלחמה הסברתי בבוקר לילדה שיש חופש כי אולי יהיו אזעקות
כל היום היא נידנדה, אמא מתי כבר יהיה אזעקה, אמא אמרת שיהיה אזעקה, אמא עדין לא היתה אזעקה...
בליל שבת סופסוף היתה אזעקה, נשמנו בהקלה והיא אמרה - אווו ברוך ה' יש אזעקה!!!
(בת 3.5)
וואי...
גם הבת שלי (בת 4+) כל היום הזה נדנדה לי שאין אזעקה.
עד שבאמצע הסעודה היא הגיעה...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה