דרוש מידע יודינשטרן

• הוסף לסימניות
אני מחפש מידע על הדלקת נרות שבת ביודינשטרן [מנורת שמן שתלויה על התקרה מעל השולחן] האם יש בזה ענין ואיפה אפשר לקנות

• הוסף לסימניות
אין עניין בזה
וזה מסוכן כי זה נתקע בכובע וכן כשמרימים יד ללמעלה זה יכול להפיל את כל הנרות ....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הסיפור, כמובן, הוא המלצה בלבד ולהמחשת הטעם.
אני עומד בתחנה, מחכה לאוטובוס. עוד לפני שיצאתי מהבית ידעתי שאני יוצא על 50% - 50% - או שיגיע או שיבריז - והוא בחר באופציה השנייה, אין הסבר אחר לכך שפתאום הקו נעלם מהמסך והבא בעוד 25 דקות. מתוסכל וממהר, אני עורך ניתוח מצב זריז: לחכות לאוטובוס הבא, שגם הוא יחליט בכוחות עצמו אם שווה לו לצאת, לעצור טרמפ או לקחת מונית. מונית היא האופציה הפחות משתלמת מבחינת הכיס, ואני מושיט את ידי, מקווה שמישהו יסכים לעצור ברחוב הזה, ששמו מזמן נמצא רק בוויז. אך מסתבר שהנהגים פחות מבינים את הסיטואציה המורכבת, ופחות רוצים לעצור. יש כמה כאלו שמסמנים לך תנועה שאתה לא תבין עם היד. זה יכול להיות "אין לי מקום באוטו", "אני עוצר כאן", "הפרצוף שלך פחות מדבר אלי", או כל פרשנות הגיונית אחרת. גאון מי שחשב על זה ראשון. אחרי שעברו עשר רכבים ושבע עשרה דקות, אני מחליט לקחת מונית - מה שיהיה יהיה. אני מושיט את היד, מונית נעצרת לידי, אני עולה, סוגר את הדלת ומקליק את החגורה. אבל אני לא אוותר להם כל כך מהר! אני מתקשר לחברה המפעילה, אקסטרה, ודורש מהם הסבר הגיוני להיעדרות של הקו. אני נענה בתגובה אדיבה שמשמעותה "אני רק פקידה של פקידה, ואין לי איך לעזור לך כרגע".
אני יושב במונית, הנהג מאותת ימינה ואני מביט בחלון, כועס ומתוסכל. התחושה היא שאין לי, בתור האזרח הקטן, מה לעשות כדי שהוד כבוד מעלת הנהג יואיל בטובו לצאת מתחתנת המוצא! וזו לא רק תחושה, באמת אין לי מה לעשות, בכלל. ואני שואל את עצמי, עד מתי??? בקצב הזה כבר עדיף את אגד! המון תלונות ואיחורים, אבל בסוף אתה מגיע!
מה יהיה???

שלום לכולם,

אחרי שהסתכלתי בכמה אשכולות פה בפרוג, ובמקומות אחרים,

שמתי לב , שיש מאוד חסר בתחום של הפרעות קשב למבוגרים .

משום מה אצל הילדים כל התחום הרבה יותר נפוץ ומוכר, ויש הרבה יותר מענה.

התחום של הפרעת קשב למבוגרים אמנם בשנים האחרונות הרבה יותר מדובר , אבל עדיין יש הרבה מאוד חסר במידע , בניסיון, ובהכרות עם הענין( גם בציבור הכללי , אבל הרבה יותר בציבור החרדי)

לכן ראיתי לנכון לפתוח אשכול בנושא.
אשמח מכל מי שקשור לתחום במישרין או בעקיפין שירשום פה:

* תרופות חדשות שנכנסו לסל התרופות בתחום הפרעת הקשב.
*חידושים בתחום התרופות, השפעתם, תופעות לוואי שאלות בנושא וכד'.
* טיפול על ידי אימון אישי למבוגרים עם קשב-
אשמח מאוד לשמוע ממי שמכיר , התנסה ויודע.
סוגי טיפול, מטפלים מומלצים,( שימו לב רק לתחום הספציפי הזה , לא מטפלים לילדים)
ובכלל חוות דעתכם על התחום של הטיפול הלא תרופתי והטיפולי בתחום הזה.

ובעזרת השם, שיהיה האשכול הזה לסיוע ותועלת לכל הצריכים לכך!!!

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

מתנצלת שוב על העיכוב בהגרלות, אבל הנה זה הגיע!

הזוכה ב520 שקלים, בהגרלה של פרשת שלח, הניק
@גימפעל , ברכות!
הזוכה ב500 שקלים, בהגרלה של פרשת בהעלותך, הניק @אופססס ;) ברכות!
אנא שימו לב להודעה הפרטית.

שבת פרשת קורח
יש לנו תרומות על סך 600 שקלים!
תודה לתורמים היקרים!
@מחשבים זה אני !
@sukimeni
@תורם נוסף
@תורם נוסף

אנא הקפיצו את האשכול!

המיזם נועד לעזור לנו להכנס לשבת מוקדם ורגוע, ולאחר ביציאת השבת.

כללים לשובתים בביתם:
  1. שעתיים לפני זמן הדלקת נרות - אווירה של שלום, רוגע ומנוחה!!!
  2. חצי שעה לפני זמן הדלקת נרות - להיות מוכנים לגמרי (כולל בית מאורגן, אוכל על הפלטה, שולחן ערוך, מקלחות ובגדים)
  3. עשר דקות לפני הזמן הדלקת נרות - להדליק נרות שבת (או בזמן הדלקת נרות, אם זה המנהג)
  4. להוציא שבת - מספר דקות אחרי הזמן שרגילים להוציא
כללים למתארחים:
  1. שעה לפני היציאה מהבית - אווירה של שלום, רוגע ומנוחה!!!
  2. בחצות היום - מזוודה מוכנה
  3. יציאה מהבית - בתוך העיר: להוסיף עשרים דקות על זמן הנסיעה המשוער, מחוץ לעיר: להוסיף שעה על זמן הנסיעה המשוער
  4. חצי שעה לפני שבת מוכנים לשבת במקום האירוח (כולל ארגון המוקצה, חדר האירוח והתארגנות אישית)
  5. עשר דקות לפני שבת - הדלקת נרות (או בזמן הדלקת נרות, אם זה המנהג, או לפי המארחים)
  6. להוציא שבת - מספר דקות אחרי הזמן שרגילים להוציא
אחרי שבת כותבים כאן באשכול "זכינו" ואת מספר הנפשות במשפחה שעמדו בכללים
(ילדים מתחת לגיל 6 נכנסים להגרלה אם האמא עומדת בתנאי ההשתתפות)
אנא הקפיצו את האשכול!

בעזרת ה', השבוע גם תתקיים הגרלה למקדימים להכניס שבת, על פי תנאי הכניסה להגרלה (בהמשך)
על סכום של 520 שקלים

(מתנצלת שההגרלה של שבוע שעבר טרם נערכה, אנא התנצלו בשמי גם בפני הילדים)

תודה לתורמים היקרים, שבזכותם ההגרלה יוצאת לפועל:
@מחשבים זה אני !
@ZX

לרפואת | יאיר מיכאל בן חדווה שמחה
לרפואת | לאה אושרית בת חדווה שמחה
להצלחה ולשמירה | חדווה שמחה בת רות.

אנא התפללו בעדם בהדלקת נרות

כללים לשובתים בביתם:
  2. חצי שעה לפני זמן הדלקת נרות - להיות מוכנים לגמרי (כולל בית מאורגן, אוכל על הפלטה, שולחן ערוך, מקלחות ובגדים)
  3. עשר דקות לפני הזמן הדלקת נרות - להדליק נרות שבת (או בזמן הדלקת נרות, אם זה המנהג)
כללים למתארחים:
  3. יציאה מהבית - בתוך העיר: להוסיף עשרים דקות על זמן הנסיעה המשוער, מחוץ לעיר: להוסיף שעה על זמן הנסיעה המשוער
  4. חצי שעה לפני שבת מוכנים לשבת במקום האירוח (כולל ארגון המוקצה, חדר האירוח והתארגנות אישית)
  5. עשר דקות לפני שבת - הדלקת נרות (או בזמן הדלקת נרות, אם זה המנהג, או לפי המארחים)

תודה ל @יוצר AI מקצועי , על תמונת הרקע המקסימה לאשכול!

בהגרלה של פרשת בלק עלה בגורל הניק @ר. ב. ברכות!
נא לשים לב להודעה הפרטית!
(זאת פעם שניה של זכיה חוזרת. כלומר: גם אם זכיתם, אתם תמיד יכולים לזכות שוב!!)

שבת פרשת פנחס
תודות לתורמים היקרים ובס"ד, יש לנו השבוע 2 הגרלות נפרדות, 2 זוכים:

1. הגרלה על 540 שקלים!
תודה לתורמים היקרים:
@מחשבים זה אני !
@ZX
@טנקס
@naama m
@100 אחוז

הזכירו את השמות בתפילותיכם, ובפרט בהדלקת הנרות, כהכרת טובה לתורמים!
לרפואה שלימה | יאיר מיכאל בן חדווה שמחה
לרפואה שלימה | לאה אושרית בת חדווה שמחה
להצלחה ולשמירה | חדווה שמחה בת רות
לרפואה שלימה | תמר בת פנינה
לישועה | אסתר בריינא בת דינה תמר
להצלחה וברכה בכל | נעמה בת רוחמה ברכה

2. שובר ע"ס 500 ש"ח תרומת "קאזה בלה", שמוכרים דברים מדהים שיכולים לפאר את שולחן השבת >>> https://casabella.co.il/

תודה ל @מיכל המדהימה מפרוג

אנא הקפיצו את האשכול!

המיזם נועד לעזור לנו להכנס לשבת מוקדם ורגוע, ולאחר ביציאת השבת.

כללים לשובתים בביתם:
כללים למתארחים:

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  4  פעמים
למעלה