חידה

  • הוסף לסימניות
  • #22
יפה לעשות את זה ממגזינים צבעוניים
תנו לילדים לגלגל, ולהצמיד מסביב לקופסאות(סימילאק), תוצאה יפה בקלי קלות
(והעיקר, תעסוקה..)
 
  • הוסף לסימניות
  • #23
נכתב ע"י bracha;1226351:
הנה הקישור:
https://www.dropbox.com/s/0mdwhgsn3lkiz2n/Reciclaje- Cestas de periףdicos. Basket of newspaper..mp4

פעם ראשונה שאני עובדת עם קישור לדרופבוקס תגידו לי אם זה עובד לכם.

זה הדרכה שהורדתי מהיוטיוב.
זאת אישה שהעלתה המון המון הדרכות יפיפיות של דברים מעיתונים, והכל עם הבסיס הזה של הגלילים.
יש לה גם הרבה הדרכות אחרות.

מי שפתוח לו, הנה הקישור לעמוד שלה ביוטיוב, שווה להכנס:
https://www.youtube.com/user/Gustamonton

מרתק!
יש לך עוד הדרכות מעניינות שלה?
 
  • הוסף לסימניות
  • #24
נכתב ע"י תמר;1226772:
יפה לעשות את זה ממגזינים צבעוניים
תנו לילדים לגלגל, ולהצמיד מסביב לקופסאות(סימילאק), תוצאה יפה בקלי קלות
(והעיקר, תעסוקה..)

עם איזה דבק את מדביקה אותם לקופסה?
 
  • הוסף לסימניות
  • #25
אולי ניירות מגולגלים עם סלוטייפ שעוטף אותם
 
  • הוסף לסימניות
  • #27
נכתב ע"י אנו יוצרים;1226745:
א. את מבינה ספרדית? (בעיקר חסר לי ההסבר על הצבע).
ב. יש לה אתר?

לא מבינה ספרדית אבל ככה אני הבנתי ולפי רקע קודם שלי מסתבר שזה נכון:

שימוש בצבעים אקריליים.

1. מריחת האובייקט בדבק.
2. צביעת אוטמת בצבע אחד.
3. יצירת גוונים, צביעה בצבע כהה יותר מדולל במים, וניגוב של הצבע בעודו רטוב מהמקומות הבולטים - יוצר כהות במפגשים.
4. יצירת גוונים בהירים באותו אופן של צביעה בצבע מדולל במקומות הרצויים וניגוב כך שישארו עקבות.

תודה ברכה על הקישור,
נראה מדהים, אני הולכת להכין עכשיו כאלו סלסלות מרובעות בהירות נראה איך יצא.
 
  • הוסף לסימניות
  • #28
אני מצרפת פה עוד כמה תמונות לדברים שהיא עשתה, אני חושבת שזה די מובן איך זה נעשה.
אם משהי רוצה בכל אופן את סרטון מסוים אני בשמחה יוריד לה.
 

קבצים מצורפים

  • עיתונים.pdf
    KB 527.8 · צפיות: 65
  • הוסף לסימניות
  • #29
מדהים!

כמה זמן צריך לחכות בין ייבוש הדבק להמשך תהליכי העבודה?

ואשמח לראות גם את סרטון יצירת המריצה בהזדמנות
 
  • הוסף לסימניות
  • #30
את ממש כשרונית!
ליצור דבר כזה יפה מעיתונים...
יופי של אמנות
 

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

שלום וברכה.
שמי הוא שלמה, ואני בחור ישיבה ורב במילוי מקום בין הסדרים,
לפני שאני מגיע לנושא הפולמוס אני רוצה מעט להרחיב עליי כדי שנבין למה פתחתי את הפולמוס ולמה יש לי שאלה בכלל…
לצערי בשנות לימודיי בתלמוד תורה וישיבה קטנה עברתי סבל בל יתואר.
אלימות פיזית ומילולית…
מאז שאני ילד קטן… כיתה ב׳.ג. כבר אני רוצה להיות בתחום ובגיל הגדול יותר החלפתי לשיעורים שלמים רבנים שהחסירו…
ב״ה אני רב מחליף בתלמוד תורה שבו החינוך-מעל הכל, מאוד מרוצה שם.
(סתם לסקרנות, כמה פעמים בערך קוראים בחודש מכיתה א-עד כיתה ד בערך?)

רציתי לברר מספר דברים:
מה דעתכם על הענשה?
אני אישית סבור שלא העונש עוזר אלא ההסבר,
לצערי יצא לי להעניש אבל לאחר מכן לקחתי את הילד למקום שקט וגרמתי לו להבין למה נהגתי כפי שנהגתי… ב״ה ראיתי תוצאות טובות מכך, וכן שמעתי מחבריי לצוות החינוכי…
רציתי לברר-
1.מה דעתכם על כך?
2.בתור רבנים שכבר שנים בתחום האם אני נוהג נכון בכך או לא?
3. האם הדבר הגיוני שכאשר אני מעניש ילד-אני יודע שאני עושה את הדבר הנכון,
אבל אני מרגיש שאני מעניש יותר את עצמי ומרגיש כאב פיזי על הילד?
4. איך מגיעים להקשבה מלאה בכיתה בתור רב מחליף?
5. האם נכון לעיתים בתור רב מחליף לשנות את השיעור למשהו יותר אמיתי ונכון לחיים?
(ביננו, חשבון לא הכי רלוונטי לחיים-יש מחשבון. לעומת זאת (במחילה מכל הרבנים שמלמדים חשבון. וגם לי יצא ללמד…) כבוד רבו וכבוד אביו- במחילה. אבל לעניות דעתי מעט יותר חשוב…)
6. אשמח לקבל טיפים ללימוד יותר טוב ואיך להיות יותר טוב.
7. כמובן המטרה שלי רק לעשות טוב, אשתדל להקשיב לטיפים אך אני לא מתחייב שאקשיב לכולם.
יישר כח גדול!
ש.ס.ל.
שוב כמה מילים...

האמת שכבר כמה ימים שאני מתכננת לכתוב את ה"כמה מילים" לחוברת זו, פסח תשפ"ו.

מתכננת, מתחילה ועוצרת.

כי איכשהו, במקום כמה מילים חדשות, אפשר לפתוח את כמה המילים של חגים תשפ"ו, של פסח תשפ"ד....ועוד.

שוב אנחנו בחופשות כפויות.

שוב מלחמה. ואזעקות. אש. הרס וחורבן.

שוב גולים רבים מבני העם שלנו מבתיהם שניזוקו. שוב נחרד הלב עם כל פיצוץ, הדף ורעידה של חלונות הבית.

שוב ממ"ד שמשתחל בין אקונומיקה לספוג הפלא. ואולי זה האקונומיקה וספוג הפלא שמשתחלים בין ממ"ד לממ"ד.

שוב תזכורות קשות לכך שאנחנו עדיין בגלות. גלות בתוככי הארץ המובטחת שלנו.

ושוב לוחשות השפתיים תפילה והלב מבקש שתבוא כבר הגאולה.

רק הבוקר ישבתי בממ"ד בעת שהיתה אזעקה. קולות הנפץ שנשמעו מבחוץ היו חזקים במיוחד. התרגלנו אמנם. אבל בכל פעם הם מרעידים את החלונות....ובעיקר את הלב. הבוקר הם היו חזקים במיוחד וקול חבטה של מתכת נלווה אליהם. היה ברור שזה קרוב אלי ממש.

רגעים מספר אחרי שיצאנו מהממ"ד נודעתי לנס שאירע ממש כאן, קרוב לבית שלי.

פצצת מצרר נחתה באתר בניה בסוף הרחוב שלי. נחתה ולא התפוצצה. 1.5 אורך של נס

וזו לא פעם ראשונה. רסיסי יירוט ענקיים בגודל של מכונית נפלו. ולא רק כאן.

ואז הבנתי שיש לי כמה מילים לחוברת הזו. כמה מילים שאפשר לעטוף במהודק למילה אחת- "ניסים"!

בכל דור דור עומדים עלינו לכלותינו. עוד משחר ההיסטוריה. פרעה, עמלק, מדי ופרס, בבל, יוון, ספרד בימי האינקוזיציה, גרמניה של מלחמות העולם, עיראק, חמאס, חיזבאללה, איראן. בכל דור ודור עומדים עלינו לכלותינו, בגוף ובנפש- והקב"ה מצילנו מידם.

לא נדרשת הסתכלות עמוקה בכדי לראות את הניסים הגלויים שמתרחשים סביבנו בכל יום.

פצצות מצרר שלא מתפוצצות. טילים שנופלים בשטחים פתוחים, או כאלו שמכלים את זעם הנפץ שלהם על עצים ואבנים. מאות טילים שבעזרתו יתברך מיורטים, שברי יירוט שנוחתים בינות לבניינים, בחצרות בתים, ובתוככי בתים ומכריזים בקול גדול על ניסים שהביאו בכנפיהם.

העם שלנו כואב את כאבם של כל הפצועים, את החלל והריק שמותירים אחריהם הרוגים הי"ד. הלב נרעד מול כל אלו שאבדו בית, הכאב הוא גדול ואמיתי, אבל בד בבד עם זאת הוא מודה על הניסים הגדולים. על מה שיכול היה לקרות וברוך ה' לא קרה. על עשרות נפילות שלא הזיקו, על מטחים שהותירו אחריהם קל נפץ ושובל אבק ללא פגיעות בנפש.

בזכות מה זוכים אנו לניסים גדולים כל כך, ניסים שאין להם הגיון על פי דרך הטבע?

התורה בחומש דברים, פרק י"א, מדברת על הניסים הגדולים שעשה הקב"ה לעם ישראל במצרים, במדבר ובארץ ישראל. היא מתארת את הניסים "אֶת-גָּדְלוֹ--אֶת-יָדוֹ הַחֲזָקָה, וּזְרֹעוֹ הַנְּטוּיָה. וְאֶת-אֹתֹתָיו, וְאֶת-מַעֲשָׂיו, אֲשֶׁר עָשָׂה, בְּתוֹךְ מִצְרָיִם--לְפַרְעֹה מֶלֶךְ-מִצְרַיִם, וּלְכָל-אַרְצוֹ. וַאֲשֶׁר עָשָׂה לְחֵיל מִצְרַיִם לְסוּסָיו וּלְרִכְבּוֹ, אֲשֶׁר הֵצִיף אֶת-מֵי יַם-סוּף עַל-פְּנֵיהֶם, בְּרָדְפָם, אַחֲרֵיכֶם; וַיְאַבְּדֵם ה', עַד הַיּוֹם הַזֶּה. וַאֲשֶׁר עָשָׂה לָכֶם, בַּמִּדְבָּר, עַד-בֹּאֲכֶם, עַד-הַמָּקוֹם הַזֶּה. וַאֲשֶׁר עָשָׂה לְדָתָן וְלַאֲבִירָם, בְּנֵי אֱלִיאָב בֶּן-רְאוּבֵן, אֲשֶׁר פָּצְתָה הָאָרֶץ אֶת-פִּיהָ, וַתִּבְלָעֵם וְאֶת-בָּתֵּיהֶם וְאֶת-אָהֳלֵיהֶם--וְאֵת כָּל-הַיְקוּם אֲשֶׁר בְּרַגְלֵיהֶם, בְּקֶרֶב כָּל-יִשְׂרָאֵל. כִּי עֵינֵיכֶם הָרֹאֹת, אֶת-כָּל-מַעֲשֵׂה ה' הַגָּדֹל, אֲשֶׁר, עָשָׂה..."

לאחר תיאור הניסים, ממשיכה התורה ומתנה תנאי לזכות בניסים ובזכות האחזקה בארץ ישראל "וּשְׁמַרְתֶּם, אֶת-כָּל-הַמִּצְוָה, אֲשֶׁר אָנֹכִי מְצַוְּךָ, הַיּוֹם--לְמַעַן תֶּחֶזְקוּ, וּבָאתֶם וִירִשְׁתֶּם אֶת-הָאָרֶץ, אֲשֶׁר אַתֶּם עֹבְרִים שָׁמָּה, לְרִשְׁתָּהּ. וּלְמַעַן תַּאֲרִיכוּ יָמִים עַל-הָאֲדָמָה, אֲשֶׁר נִשְׁבַּע ה' לַאֲבֹתֵיכֶם לָתֵת לָהֶם וּלְזַרְעָם--אֶרֶץ זָבַת חָלָב, וּדְבָש"

זכות הקיום שלנו, זכות האחזקה שלנו בארץ ישראל – היא קיום המצוות. ככל שנרבה בהם, כך נזכה לראות את ידו הגדולה של הקב"ה מגינה עלינו בניסים גדולים הלאה

"כִּי אִם-שָׁמֹר תִּשְׁמְרוּן אֶת-כָּל-הַמִּצְוָה הַזֹּאת, אֲשֶׁר אָנֹכִי מְצַוֶּה אֶתְכֶם--לַעֲשֹׂתָהּ: לְאַהֲבָה אֶת-יי אֱלֹהֵיכֶם, לָלֶכֶת בְּכָל-דְּרָכָיו--וּלְדָבְקָה-בוֹ. וְהוֹרִישׁ ה' אֶת-כָּל-הַגּוֹיִם הָאֵלֶּה, מִלִּפְנֵיכֶם; וִירִשְׁתֶּם גּוֹיִם, גְּדֹלִים וַעֲצֻמִים מִכֶּם"

והלוואי שנזכה לעובדו בשמחה, גם בזמנים קשים בהם הבלבול בבית ומחוץ גדולים.

הלוואי.

והלוואי ונזכה לגאולה השלימה בקרוב.

-------

תודות, כי איך אפשר בלי?

בראש התודות, תודה גדולה לבורא העולם על כל הטוב והשפע שהוא מרעיף עלינו בכל רגע. תודה על מתנות שממטיר עלינו גם בימים טרופים אלו. תודה על כח ויכולת. תודה.

תודה לאיידי וויס האלופה שפנתה אלי מעצמה ברצון לעצב גם את החוברת הזו עוד בטרם עלתה במוחי השאלה אם תהיה השנה חוברת או לא. תודה על עבודה מקצועית בנועם, בשמחה, בצורה נקייה ביותר. זקוקים למעצבת? איידי תעשה עבורכן את העבודה באופן המקצועי ביותר!

תודה להורים שלי שנותנים בלי סוף. לאמא שלי, השראה עבורי בבישול [על אף ולמרות שמלחיצה אותי ממש כשהיא כבר עמוק בסירי הפסח כשאני עוד טובעת עמוק במקרר ואקונומיקה].

תודה למשפחתי האהובה. סליחה על טעימות שנכפות עליכם לעיתים. סליחה על שנדרשתם לפנות לבלאגן צילומים שאני יצרתי. לא מבטיחה שלא יקרה שוב.

תודה לכל המפרגנות. הפרגונים שלכם הם השמן שמניע את גלגלי העשייה שלי.

------

בחוברת הושקעו מאמצים גדולים, זמן ומחשבה. אנא, הקפידו שלא להעביר בקבוצות ללא אישור מראש. מנעו ממני את עוגמת הנפש הזו.

העברתם מתכון בודד? ציינו את המקור. מתן קרדיט הוא תשלום קטן [ומתבקש] להשקעה גדולה.

בחוברת זו הוספנו אייקונים בראש כל מתכון. שימו לב אליהם. יש בהם מידע שיכול עזור לכן. התחדשנו באייקון של מיניקיטשן. מתכון שמתאים להכנה במיני- צויין ככזה.



רוב התמונות שבחוברת הם תמונות של המנות שהכנתי בפועל. חלק עברו עיבוד קל ב AI. בתמונות כאלו העיבוד היה לרקע בלבד ולא למנה עצמה. המנות אותנטיות כפי שיצאו לי בהכנתן. עם זאת, ישנם מספר תמונות שיוצרו ב AI, כולל המנה עצמה. בתמונות האלו המנות משקפות את התוצאה ב 95% לפחות. תמונה שלא עמדה בתנאי הזה – נפסלה. חשוב לציין כי גם המתכונים שבהם התמונה כולה נוצרה ב AI, המנות הן מנות שהכנתי בעבר ולא כאלו שלא ניסיתי. כך שגם תמונה שנוצרה ב AI כולה, משקפת כמעט במדוייק את התוצאה.

אפשר להעביר לפרטיים. העברה לקבוצות כפופה לאישורי.

להורדת החוברת לחצו כאן

חג כשר ושמח

העני
שלום,
החלטתי להכנס לשוק ההון, מתוך הבנה שזהו אפיק שיכול להניב רווחים גדולים בעזרת ה'.
כמובן שלהכנס לנושא כה רחב וגדול- עם אפס ידע (זה בגדול מה שיש לי...)- לא מומלץ.
אני מחפשת קורס מקיף ואיכותי שלאחריו אני אוכל לעוף קדימה עצמאית.
מחיפוש ברשת, נתקלתי במכללת דניאל דמארי,- שהוא, כך הבנתי מלמד את הנושא בצורה מעמיקה ויסודית.
אני לא אכתוב מחיר מדויק, אבל הם לוקחים בסביבות התשע אלף, ונותנים בתמורה מעטפת מאוד מושקעת, של כמעט 24/7 עם קבוצת ווצאפ צמודה שבה אפשר לשאול הכל ועונים ממש מהר, תיעוד ביומני מסחר- שהם עוברים עליו כל שבוע ומפדבקים אותי, בנוסף יש סקירה שבועית על כל מה שקורה בשוק מדניאל עצמו בה הוא מפרט על כל מה שכנראה הולך לקרות והמהלכים שהוא עצמו הולך לעשות.
וגם- פתיחת חשבון דמו- ולווי צמוד עליו, ורק אחרי שהם רואים שאני יודעת להתנהל איתו מעולה, הם עושים בדיקה ומשחררים אותי לפתיחת חשבון אמיתי.
וגם- הם מדגישים שהליווי שלהם הוא לכל החיים.
שאלתי היא-
שווה?
האם יש קורסים אחרים שנותנים מענה דומה בפחות מחיר?
זה מחיר הגיוני בשוק?

אשמח לכל מידע.
תודה רבה!!!

אשכולות דומים

מודל יצחק נבון פירוט מורחב.

המודל עדיין באמצע שלבי בניה וגימור ויש תכנית להוסיף לו בצד גן עם אנדרטות קטנות בע"ה.
ובקשר לעצם הבניה ,ככה-הרכבת עשויה ממשחק הרכבה ממש מיוחד שנמכר בארה"ב מחברת פישר פרייס לפני כעשרים שנה והחלקים שיש לנו ברובם ממה שאבא שלי שיחק בו כשהוא היה ילד וגם יד שניה מאיביי, מצורף תמונות של המשחק הוא באמת מיוחד ואפשר לעשות איתו אין ספור דברים (אני מתכנן לשים עוד תמונות מעוד דברים שבניתי)
אז הרכבת כולה נבנתה מהמשחק הזה למשחק לאחים קטנים ואח"כ היה רעיון לבנות גם את התחנה יצחק נבון כיוון שהרכבת נבנתה ע"פ הרכבת ישראל שבאה לי-ם (האדומה).
ולפני כמה שנים התחלתי לשלב לוחות פוליגל ביצירות כחומר מילוי מצויין לרצפה וקירות וגגות והייתי חותך את הלוח פוליגל בהתאם לצורך עם סכין יפני .
אז התחנת רכבת עשויה בעיר משלדה בסיסית של המשחק הרכבה (החלקים ממש נגמרו על הקשקש כולל הרכבת) והגג והבנין השחור וכל הרצפות והקירות בתחנה וגם כל העמודים וגם הרציף שבקומה למטה (יצורפו תמונות,) עשויות מלוחות פוליגל של120*80 ס"מ שחתכנו בבית.
ומלבד זאת יש גם קצת מחומרים אחרים שקף כחול לחלונות זכוכית הגדולים שבאולם נוסעים והרבה סיכות משרדיות לחבר בין דברים שונים ויש גם חוט דנטלי בתחנה וגם קיסמי שיניים וגם צבעים-אקריליק ולורדים לקישוט.

ובפירוט תהליך העבודה : יש בפוליגל שתי שכבות צמודות של פלסטיק דק בדומה לקרטון ואם חותכים רק שכבה אחת נהיה אופציה לקפל את הלוח פוליגל וזה נותן אפשרות לעשות זוויות מעוגלות או חדות מפוליגל לפי הצורך וכך נעשו כל העמודים בתחנה שהם בעצם חתיכה אחת שקופלה ל4 ועוד הרבה מקומות שיש שתי חתיכות בזווית צמודה יתכן שזה חתיכה אחת מקופלת, וגם הקימור בקצה הגג עשוי מחתיכה אחת עם חיתוך לחצי פוליגל (כלומר שכבה אחת) פעמיים לצד אחד ועוד פעם לצד השני תלוי לפי כיוון הקיפול.
וגם העיבוי לגג בחור העגול במרכז התחנה נעשה מרצועת פוליגל באורך כ125-130 ס"מ שנחתך בחיתוך חלקי (לא עד לצד השני) בערך כל 3 ס"מ ומזה נוצר עיגול ארוך.
המגן דויד גם עשוי מפוליגל וכל דגל נחתך בפני עצמו מרצועת פוליגל (קצת עבודת פרך אבל נחמדה) והכל נתלה על חוט דנטלי שהיה יותר נוח לחיבור.
גם המדרגות נעות עשויות מפוליגל 100% עם חיבורים ע"י סיכות משרדיות והמדידות היו לפי התחנה עם סרגל רגיל וחישוב הזווית עם חלקי מגנטים של "פליימאגס" .
ועוד מדידות נעשו עם חומרים מזדמנים כגון מגש הגשה עגול לחור בגג, וסיר הפוך לאחת הבמות של האנדרטה שאמורה להיות ליד התחנה. המודל לקח בערך 50-60 שעות עבודה ונתן הרבה הנאה!

קבצים מצורפים​

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  13  פעמים
למעלה