• הוסף לסימניות
  • #1
אשכול לעדכונים בענייני חוק הגיוס

לעדכונים על מעצרים וגזירת הגיוס בפועל, באשכול פה




הודעת מנהל:
  • האשכול נועד לעדכונים בלבד!
  • ללא פטפטת, וללא דיונים וציטוטים כלל.
  • כל הודעה שאינה עדכון תגרור חסימת המשתמש מהפורום לצמיתות!
 
משבר חוק הגיוס | השר מיכאל מלכיאלי לאדמקר וישראל כהן בקול ברמה: "האירוע של חוק הגיוס הוא גדול מאד,יש לו השלכות גם על המעונות, כשומרי חוק אנחנו לא רוצים שלומדי התורה יחשבו כעריקים, אנחנו מקווים שתגיע נוסחה שגדולי ישראל יסכימו עליה. לא אנחנו יזמנו את חוק הגיוס, מישהו כפה עלינו להעביר חוק וזה בג״צ" .
 
חוק הגיוס:
שר הביטחון יואב גלנט עדיין מתעקש על העברת החוק בהסכמה רחבה. גלנט אישר לאחרונה ליועמ"ש משרד הביטחון לקיים שיח עם גורמים בוועדת חו״ב על מנת שייתן להם מהניסיון שלו אחרי שכל השנים הוא הוביל את הדיונים על חוקי הגיוס וכעת ועדת חו"ב היא שמובילה את גיבוש החוק.
(פריינד)
 
1001286691_optimized.jpg
 
השר מלכיאלי ב'קול חי' על שאלת התמיכה בתקציב לפני חוק גיוס:
להצביע נגד או להימנע זו החלטה של גדולי ישראל. ראש הממשלה יודע שהאירועים הללו לא מחזקים את הקואליציה.
 
הרב אריה דרעי בראיון לעיתון 'הדרך':
"מקווה מאוד שכבר בשבועות הקרובים נוכל להסדיר שבני הישיבות יוכלו לשבת וללמוד ללא הפרעה, ללא שיהיו בעיות של צווים וכו', ובני התורה יוכלו לקבל שוב את התקצוב שצריך, את הסבסוד במעונות ושאר הדברים"
 
הלפרין ב'קול חי':
בניגוד לאיום הפומבי, ראשי המפלגות החרדיות הבהירו לנתניהו שלהעברת התקציב הם לא דורשים את חקיקת חוק הגיוס - אלא הגעה להבנות על תחילת מתווה, כולל מצד גלנט, רף סביר שנתניהו יוכל לעמוד בו.
 
עוד מגולדקנופף ל'מקור ראשון':
"חוק הגיוס שלנו לא מגן על מי שלא לומד תורה. אני לא מייצג את מי שלא לומד תורה, הוא מיוצג על ידי סמוטריץ', אני מייצג רק לומדי תורה. נראה לכם שכל מי שצריך להתגייס מתגייס? חוק המשתמטים נמצא בתל־אביב"
 
ליאור קינן: הייעוץ המשפטי לממשלה נמנע בשבועות האחרונים מלשלוח נציג לדיונים שמתקיימים בנוגע לנוסח חוק הגיוס. מדובר בדיונים שבהם משתתפים גורמי המקצוע של ועדת החוץ והביטחון ולאחרונה גם היועץ המשפטי של משרד הביטחון שמטרתם לגבש נוסח מתוקן לקריאה שניה ושלישית. אתמול בדיון בועדת החוץ והביטחון היו״ר יולי אדלשטיין התייחס להיעדרות נציגי היועמ״שית ואמר ״ב28 שנותיי בכנסת לא נתקלתי בתקדים כזה״.

עוד מליאור קינן: בסביבת היועמשית אומרים כי בשלב ראשון הממשלה והעומד בראשה צריכים להכריע בסוגיה ולהחליט איזה נוסח יקודם, וזה יהיה השלב הרלוונטי להשתתפותם בדיונים. סביר להניח שאכן ההחלטה על מתווה החוק הסופי תגיע ״מלמעלה״, ועדיין, כל עוד יש עבודה מקצועית שנעשית על נוסח חוק ממשלתי שנמצא בתהליך חקיקה, מדובר במצב חריג שבו הייעוץ המשפטי לממשלה בוחר שלא להשתתף.
 
השר אופיר סופר במכתב לראש הממשלה מבקר את אמירות הפוליטיקאים החרדים וקורא לקידום חוק גיוס: ״לאחרונה נשמעות בקרב ההנהגה הפוליטית החרדית אמירות שאינן מתיישבות עם רוח התקופה בעניין חשיבות השירות בצה”ל״.

מוטי בבצ'יק לגרובייס ב'משפחה': קומבינה בחוק הגיוס לחסידי גור? לא היה ולא נברא. מעולם לא נפגשתי עם שי טייב (ראש חטיבת תכנון וכוח אדם בצה"ל).

ישי כהן: גורם בכיר ב׳דגל התורה׳: ״לצערנו את הנזקים הגדולים ביותר לתדמית הציבור החרדי עושים דווקא הנציגים חרדים, סייג לחוכמה שתיקה - בטח בנושאים שלא קשורים אלינו״.
 
השר אופיר סופר במכתב לראש הממשלה מבקר את אמירות הפוליטיקאים החרדים וקורא לקידום חוק גיוס:
״לאחרונה נשמעות בקרב ההנהגה הפוליטית החרדית אמירות שאינן מתיישבות עם רוח התקופה בעניין חשיבות השירות בצה”ל״.
 
השר שלמה קרעי למימרן ב׳קול חי׳:
״חוק הגיוס הוא נדרש וצריך לקדם אותו. אני אומר לכם שגלנט והיועמ״שית מנסים לפרק את הממשלה בגלל חוק הגיוס. אנחנו מאמינים שאפשר להעביר את חוק הגיוס ובעז״ה זה יקרה״.
 
דפנה ליאל ב׳ערוץ 12׳:
לאור הקושי לגבש חוק גיוס מוסכם, בסביבת נתניהו בוחנים אפשרות להעביר במקום חוק שיאפשר לחרדים שלא מתגייסים להמשיך לקבל מימון מעונות.
 
שיחות בנושא חוק הגיוס צפויות להיערך בשבוע הבא מול שר הביטחון יואב גלנט, כשהמסר שיועבר לו: העבר את חוק הגיוס או שתפוטר. כך פורסם הערב (שבת) בחדשות הערב בכאן 11.
יערה שפירא
 
השר גולדקנופף במשדר ׳קול חי׳:
״זה לא טוב להם (לתקשורת) כשאני אומר שרוצים חוק גיוס והמינימום שכתוב בהסכמי הקואליציה. אנחנו נותנים בממשלה את החלק שלנו, רוצים לדעת שנקבל גם מה שמגיע לנו. כבר אמרתי - אל 'תתנו' לנו ואנחנו לא נתן לכם, יש קערה גדולה וכל אחד יקח מה שהוא צריך״.
 
ישי כהן: ‏
גולדקנופף העביר מסר נוסף לנתניהו: לא יהיה תקציב בלי פתרון לחוק הגיוס, גם במחיר של הליכה לבחירות, לא מדובר בעוד איום סרק. נתניהו שניסה לבדוק עם בכירים בגור מה מקור האיומים של גולדקנופף קיבל תשובה: ״זו ההוראה מהאדמו״ר״.
 
עקיבא וויס:
האולטימטום של המפלגות החרדיות "אם אין חוק גיוס אין תקציב מדינה" מגיע מלמעלה מבכירי הרבנים והאדמו"רים שלוחצים על הפוליטיקאים להביא פתרון. זה כבר לא בידיים של דרעי וגולדקנופף. הנקודות המרכזיות שמטרידות את הרבנים שמבחינתם אם אין חוק אז לפרק את הממשלה: הפיכת עשרות אלפי בחורי הישיבות לעריקים, עצירת התקציבים לישיבות, עצירת הסבסוד למעונות, עצירת מחיר למשתכן לחרדים.
 
אני סבור שחרדים צריכים לשרת בצבא ושהמצב הנוכחי לא יכול להימשך. האירוע שבו הרמטכ"ל הסיר פאץ' עם המילה משיח ממדיו של חייל הרחיק אותנו מהיעד הזה, וגרם נזק בשם אידאולוגיה פוליטית.
לא רוצה פא'צים? לגיטימי, תסיר את כולם. אבל הלוי נהג על פי הכלל המנחה של המחנה שאליו הוא כנראה משתייך - אכיפה בררנית. תמיר מורג.

התגובה של יענקי פרבר לדברים הנ"ל:
image (29).png
 
הכותרות הראשיות של ׳כלכליסט׳ ו׳דה מרקר׳ - מתקפה נגד החרדים על רקע חוק הגיוס. הכותרת ב׳דה מרקר׳: ״עתיד המדינה תלוי באדמו״ר מגור ובבחירות לנשיאות ארה״ב״.
 

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

מוישי נראה כמו הילד הכי תמים שתפגשו: חולצה מגוהצת, כיפה שחורה שיושבת בול, וחיוך של "ילד טוב ירושלים". אבל מאחורי המראה המטעה הזה מסתתר מוח שמזהה פרצות בלוגיקה של מבוגרים עוד לפני שהם סיימו לדבר...
קצת הכרות...
הרקע: יום שישי אחר הצהריים. מוישי נכנס לבית הכנסת השכונתי, לבוש בחולצה לבנה מעומלנת, הכיפה השחורה הקטנה מונחת בדיוק במרכז הראש. הוא ניגש למקרר השתייה. הגבאי הוותיק, רבי חזקאל, איש רציני עם משקפיים על קצה האף, עוצר אותו.
רבי חזקאל: "מוישי! לאט לך. אתה יודע שהשתייה פה היא רק למי שלומד או עוזר לנקות לפני שבת?"
מוישי (עוצר, מחייך את החיוך שלו ולא מתבלבל לשנייה): "שלום עליכם, רבי חזקאל. בדיוק על זה רציתי לדבר איתך. אתה הרי גבאי ותיק, אתה יודע שזמנים השתנו, נכון?"
רבי חזקאל (מרים גבה): "מה הקשר לזמנים שהשתנו? עבודה זו עבודה, ושתייה זו שתייה."
מוישי (בטון בוגר ומחושב): "נכון מאוד. אבל פעם, כשאבא שלי ברוך היה בגיל שלי, היית צריך להזיז ספסלים כדי להרגיש שאתה עוזר. היום, בעידן הדיגיטלי, העזרה הכי גדולה היא 'יחסי ציבור'. אם אני אשתה פה כוס טרופית קרה ואצא החוצה עם פרצוף מרוצה, כל הילדים בשכונה ירצו לבוא ללמוד דווקא בבית הכנסת שלך. אני בעצם עושה לך פה שירות שיווקי בחינם!"
רבי חזקאל (נשאר פעור פה לרגע, מנסה להבין אם הילד הרגע עבד עליו או שהוא באמת גאון): "שירות שיווקי? בשביל טרופית אחת?"
מוישי (לוקח את השתייה, קורץ ומניח יד על הכתף של הגבאי): "בדיוק, רבי חזקאל. אל תסתכל על הכוס, תסתכל על הפוטנציאל. שבת שלום!"
מוישי יוצא מהדלת בצעד קליל, משאיר את הגבאי לעמוד שם ולמלמל לעצמו: "הילד הזה... הוא עוד יהיה ...774555.jpg
  • תודה
Reactions: net131 //
15 תגובות
בין שלל הדיווחים העדכונים והפריצות לשידור, שמות הנטבחים וסיפורי הניצולים, תקיפות בעז"ה וחיסול המחבלים, החדשות הטובות והפחות, המתח והחרדות, האזעקות והמרחב המוגן, הטלפון והמרחב הקולי.

חשוב שיהיה גם מקום אחר, אווירה טובה, להתאוורר ולנשום עמוק, להביט על עם ישראל היפה, להתמקד בחדשות הטובות, פוסטים שמעלים חיוך, סרטונים ותמונות עם הומור בריא, שיעזרו לנו לעבור את התקופה. יהיה טוב!


כמה כללים בסיסיים:
  • אין להעלות תכנים כפולים.
  • ללא ציטוטים ושרשורים. לזה יש נספח.
  • הודעות מאולצות או תת רמה - מיותרות, אין טעם להעלותם.
  • אין לדון כלל! בדברים שיעלו פה.
  • יש להעלות רק דברים שמתאים לרוח אתר חרדי.
  • ללא תמונות נשים.
  • ללא בקשות "אפשר בזיפ"! (תוכלו לפנק את המנוטפרים בלי שיבקשו).
  • ללא מחזור קרשים ישנים, בדיחות מלפני שנה או עשור מיותרות.


עריכה:
כפי ששמתם לב, האשכול השתנה מעט, מעלה רמה ומחליף פורמט.
כל הדירוגים התאפסו. מהיום, אתם מחליטים מה מתאים ומה בדיחת קרש מאולצת ומיותרת.

אשכול זה מיועד לבדיחות ותכנים הרצים ברשת וקשורים למלחמה בלבד.
יש לכם בדיחה טובה? מעולה! תכתבו אותה פה.
מישהו העלה בדיחה, ויש לכם מה לומר עליה, כתבו בנספח. אין לפתוח פה ציטוטים ושרשורים.

צופים יקרים, שימו לב! אתם מצבעים ומשפיעים איזו הודעה מתאימה, ואיזו מאולצת או תת רמה.
ההצבעה אנונימית, וכל אחד יכול להשפיע. הודעה שתקבל דירוג שלילי, תוסר מהאשכול.

כמובן, הודעה כפולה, או כזאת הנוגדת את כללי האשכול, תקבל אף היא את הדירוג השלילי שלכם,
וכך תעזרו לנו לשמור עליו נקי עם רמה גבוהה.
נספח לדיונים - אשכול איראן ועדכונים ביטחוניים.

האשכול נפתח כדי לשמור על אשכולות החדשות המרכזיים נקיים ותכליתיים.
הוא ישמש כמרחב היחיד לדיון על הידיעות הביטחוניות המתפרסמות בפורום.

קראו את הכללים היטב. הם מחייבים, והאכיפה תהיה בנוסח משמרות המהפכה.

מטרת האשכול?
- הרחבות ופרשנות: הבאת רקע נוסף לידיעה, או ניתוח ענייני ומנומק של המצב.
- שאלות ובירורים: בקשת הבהרה על דיווח שעלה באשכול המרכזי.
- מידע משלים: עדכונים שחשובים להבנת התמונה אך אינם "חדשות מתפרצות".


מה לא ייכנס לכאן? עילה לחסימה מיידית

- גלישה לנושאים אחרים: האשכול ממוקד ביטחונית בלבד. פוליטיקה, עניינים אזרחיים או כל נושא שאינו קשור ישירות למלחמה/איראן - יימחקו.

- "ניהול המלחמה": אין מקום ל"הצעות למטכ"ל, פרשנויות בשקל או תרחישי אימים חסרי ביסוס.

- התכתבויות אישיות בין ניקים ("פינג-פונג"), או שרשורים שנמרחים על עמודים שלמים ללא ערך מוסף.

כדי לאפשר שיח איכותי, אנחנו נוקטים במדיניות אפס סובלנות.
* חסימה לצמיתות: משתמש שיעבור על הכללים, ייחסם מהאשכול באופן מיידי.
* אין חנינות: אין טעם לפנות במערכת הדיווח או בהודעות פרטיות לבקשת שחרור. הפיתרון היחיד לשחרור מחסימה - הוא פשוט לא להיחסם מלכתחילה.
האחריות היא שלכם. שמרו על שיח ענייני.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  4  פעמים
למעלה