מכונת כביסה חוו"ד למכונת כביסה

• פותח הנושא piku
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י טוליפ;395349:
אחרי שכתבתי את ההודעה ראיתי שהבעיה שלך היתה שהבגדים לא יוצאים נקיים, באמת שמעתי מכמה שמאוכזבים מהAEG בנקודה הזו (חולצות לבנות שלא יוצאות לבנות וכו') אז מבחינה זו המכונה שהמלצתי עליה טובה, כמובן שתמיד יהיו כתמים בבגדי ילדים שלא יורדים או שצריכים טיפול לפני כביסה, אבל אני חושבת (תתקנו אותי אם לא) שזה גם במכונות הכי יקרות וטובות.

הכי קל להאשים את המכונה...
יש לי AEG (פתח עליון, חצי מכנית) והכביסה בוהקת כך שכשמוצאים חיתול תינוק לבן יודעים שזה שלי,
נכון יש מכונות שיותר קל איתן לשמור על כביסה נקיה, ויש מכונות שצריך יותר להתאמץ, בד"כ המכונות שנקראות יותר מכבסות גם שוחקות יותר את הכביסה.

אגב, אתם יודעים שפרמטר חשוב בארצינו זה המים, ותלוי מאד באיזה אזור אתם גרים ומה איכות המים שלכם?

לדעתי מאד חשוב במכונה שתהיה שליטה ידנית על תוכניות הכביסה ולא תוכניות מוכנות מראש, לפעמים את רוצה השריה, ולפעמים לא, לפעמים את רוצה מכונה קצרה בטמפרטורה גבוהה, או מכונה ארוכה בטמפרטורה נמוכה, האפשרות להתערב בתהליך הכביסה ולקבוע אותו לפעמים בהתאמה ספציפית לכביסה הנתונה, חשוב מאד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;393735:
טוענים שמילה של היום היא לא מילה של פעם...
ידידתי קנתה אותה ונפרדה ממנה בצער לשלום אחרי שנה.
הטכנאי אמר שתיקון יעלה דומה לחדשה...
בקיצור, לבדוק טוב טוב לפני שמוציאים כפול מהרגיל.
לי יש בוש, מאד מרוצה.
אבל היא לא מורידה מעצמה את הכתמים.....

גם בוש של היום היא לא בוש של פעם.

היתה לי AEG שהלכה לעולמה אחרי 7 שנים, שבמהלכן הוצאתי למעלה מ2000 ש"ח על תיקונים. כששאלתי את הטכנאי איך לאמא שלי יש מכונה של AEGכבר 15 שנה והיא מצוינת, הוא טען שהמכונות של היום עשויות בפנים מפלסטיק.
כשזרקנו את המכונה הישנה, ראינו בפנים שהחלקים פשוט התפוררו.
(ואני לא נכנסת לעניין של ניקיון הבגדים שלא היה משהו...)

אז נכון שמילה של היום היא לא מילה של פעם.
אבל מילה של פעם היתה כמה רמות מעל שאר המכונות של פעם, ומילה של היום היא כמה רמות מעל המכונות של היום.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;395530:
יש לי AEG (פתח עליון, חצי מכנית) והכביסה בוהקת כך שכשמוצאים חיתול תינוק לבן יודעים שזה שלי,
נכון יש מכונות שיותר קל איתן לשמור על כביסה נקיה, ויש מכונות שצריך יותר להתאמץ, בד"כ המכונות שנקראות יותר מכבסות גם שוחקות יותר את הכביסה.
להיפך, מכונה שמכבסת פחות טוב תגרום לשימוש מאסיבי באבקה, כלור, ומחמצנים למיניהם (סנו אוקסיג'ן ודומיו) החומרים הללו גורמים הרבה יותר לשחיקת הכבסים.

חשוב תמיד להשתמש בכמה שפחות חומרי ניקוי, ובטמפרטורה כמה שפחות, ובתוכנית ארוכה, על מנת לשמור על כביסה נקייה וחדשה לאורך זמן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י piku;394516:
אפשר הסבר לגבי הכתמים?

.

שמעתי על טלסה באמת שהיא מורידה כתמים בדרך פלא, לא קניתי אותה כי אין לה 'אבא' בארץ, וחששתי.
בשביל שכתם ירד במכונה אצלי צריך להוסיף קליה או אוקסיג'ן.

• הוסף לסימניות
אין לי מידע מועיל בשבילך כי לי ולאימי יש את הAEG הגרמנית ואנחנו מרוצות מאד.

סתם טיפ קטן שגיליתי לאחרונה: אם אני מכניסה למכונה בגד עם כתם רציני והכתם לא ירד בכביסה ראשונה - אין כמעט סיכוי שירד בכביסה שניה. אבל אם אני מכבסת אותו בלי מרכך (או רק עם טיפה מרכך) יש לו סיכויים טובים לרדת בכביסה שניה.

• הוסף לסימניות
טיפ נוסף:
עשו לפחות מכונה אחת בשבוע הרתחה 95 מעלות.
(לא רוצים עם כביסה, תעשו על ריק :))

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;395348:
לי ולאימי יש מכונת כביסה של טלסה דגם TEW3L127 ושתינו מאוד מרוצות.
...
במילה אחת: מומלץ!

שמענו הרבה המלצות על המכונה אך הטכנאי תרץ בדיוק מסיבה זו:
נכתב ע"י pr;395728:
שמעתי על טלסה באמת שהיא מורידה כתמים בדרך פלא, לא קניתי אותה כי אין לה 'אבא' בארץ, וחששתי.

נכתב ע"י mig;395530:

אגב, אתם יודעים שפרמטר חשוב בארצינו זה המים, ותלוי מאד באיזה אזור אתם גרים ומה איכות המים שלכם?

לדעתי מאד חשוב במכונה שתהיה שליטה ידנית על תוכניות הכביסה ולא תוכניות מוכנות מראש, לפעמים את רוצה השריה, ולפעמים לא, לפעמים את רוצה מכונה קצרה בטמפרטורה גבוהה, או מכונה ארוכה בטמפרטורה נמוכה, האפשרות להתערב בתהליך הכביסה ולקבוע אותו לפעמים בהתאמה ספציפית לכביסה הנתונה, חשוב מאד.

מיג, אין לנו אותו דגם!
בכל מקרה, אני מכירה אישית כמה שיש להן אותו דגם כמו שלי ומאוד מאוד מרוצות. האמת שראיתי בעיניים. אצלי הנס לא התממש.
אגב, לאמא שלי גם יש AEG אבל מדגם יותר ישן בסופו של דבר היא מרוצה אחרי כל החומרים שהיא מלעיטה אותה ויש לה אותה כבר 11 שנה.
נראה לי שכביסה כמו זוהר לא תהיה לה עוד. כל אחד עם החסרונות והמעלות שלו.

בסופו של ענין החלטנו ללכת על בוש אך כשהסתובבנו בכמה חנויות(בעיקר מהמגזר שלנו) סגרנו על Constructa(לשוויגער שלי יש אך חששתי כיון שהיא לא מבצעת הרבה כביסות). ההורים של שתי המכונות הם אותם הורים והאחריות ארוכה יותר.

תודה רבה לכל המסייעים והממליצים!

אגב, כביסה נקיה תלויה בהרבה גורמים שהראשון שבהם הוא הפרדת צבעים וסוגים.
חולצות גבריות, צבעוני, שחורים, לבנים ומגבות.

• הוסף לסימניות
לי יש את Constructa
כבר שנתיים ב"ה
היא מעולה, נוחה לתיפעול ולא רועשת מאוד בסחיטה, מנקה מצויין .(לא לבד עם מרכך ואבקת כביסה ג'ל)
אני מפעילה לרוב עד 40 מעלות עם סחיטה קלה
ופעם בכמה זמן מפעילה את המכונה לבד ללא כביסה ב90 מעלות ושמה סבון נוזלי במקום אבקת כביסה, ובשיל התחזוקה שלה וגם לטובת כתמים איפה שהמרכך אני שמה חומץ זה עושה 2 פעולות ביחד גם מנקה כתמים ומוציא ריחות מבגדים וגם שומר את המכונה מאבנית.
ולאחר מכן אני עושה לכביסה רק שטיפה עם מרכך-יוצא נקי ועם ריח של כביסה שנשאר הרבה זמן.

• הוסף לסימניות
אם כבר טיפים לכביסה...
כיצד אתם מעמלנים(מל' עמילן) חולצות בעת הכביסה תוך כדי תהליך או לאחריה?

• הוסף לסימניות
לי היה לאחר החתונה AEG lavamat וכל הכביסה שלי פשוט נהרסה
והשירות שלהם היה ממש גרוע
לאחר דין ודברים החזרתי אותה לחברה (כמובן בהפסד)
כעת יש לי מכונה מדגם דלונגי ואני מאד מרוצה
3 וחצי שנים והכביסה יוצאת נקייה ולא הרוסה
קניתי אותה מהחנות ת. צורף בגאולה שאמרו לי שאם תוך שנה אני לא מרוצה הם מחזירים לי את הכסף מייד

• הוסף לסימניות
קודם דלונגי היא חברה מצויינת בעיקר בתנורים וטוסטרים ואני אישית ממליץ יותר מבחום על הטוסטרים שלהם, (אני משתמש בו לבשר, ואני אומר את זה אחרי שניסיתי מגוון של כ20 טוסטרים שונים) אבל אני לא יודע עד כמה הוא טוב בכביסה ואני שמח לשמוע ממשהו שניסה, אבל בלי קשר אני השתכנעתי כאן מהפורום שאם אני מחליף מכונה זה יהיה או טלסה או מילה, אני לא מפחד מנושא האחריות אם מדובר במוצר איכותי, כמו כן לא הבנתי מזה אין למכונה אבא? לפי החוק מגיע לפחות שנה אחריות ואם המוצר יעבוד שנה אין סיבה שהוא לא יעבוד גם יותר בפרט אם מדובר במוצר טוב. כמו כן משהו יודע למה הצוורון של החולצה מתקלף לי בכביסה? זה קרה גם במכונה הקודמת שלי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ASUS;397271:
כמו כן משהו יודע למה הצוורון של החולצה מתקלף לי בכביסה? זה קרה גם במכונה הקודמת שלי

וזה יקרה בכל מכונה כל עוד אתה לובש את החולצה.

הצווארון מתקלף כתוצאה משהשפשוף והחיכוך של הצווארון בצוואר, ואם עוד מזיעים זה גורם לשחיקה מוקדמת ומזורזת...

• הוסף לסימניות
אז אתה רוצה ללבוש במקומי? :)
סתם לעיניינו, שאני מוריד את החולצה בלילה היא עדיין שלמה, כשאני מקבל אותה מאשתי אחרי גיהוץ היא... מקולפת

• הוסף לסימניות
אז אתה רוצה ללבוש במקומי? :)
סתם לעיניינו, שאני מוריד את החולצה בלילה היא עדיין שלמה, כשאני מקבל אותה מאשתי אחרי גיהוץ היא... מקולפת

• הוסף לסימניות
אני לא יודעת למה זה קורה לך, כי לי זה לא קורה ולא קרה בשום מכונה. מה שכן אמרו לי שמיבש הורס את החולצות ולכך חולצות אני מיבשת בתליה בצל ולא במיבש.

• הוסף לסימניות
מוזר, תאמר לה שתכבס על עדין חולצות לבנות
כי אצלי זה לא קורה!

• הוסף לסימניות
אני מכבסת חולצות לבנות על 90 מעלות עם אבקת "רן" והן יוצאות מעולות. אני אפילו לא מרססת את הצאוורון והחפתים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;397707:
אני מכבסת חולצות לבנות על 90 מעלות עם אבקת "רן" והן יוצאות מעולות. אני אפילו לא מרססת את הצאוורון והחפתים.
למה 90 מעלות? 60 מספיק, אני מכבסת על 60 +אריאל + רן ויוצא לבן שלג.

חולצות שמתפוררות בצוארון בד"כ זה באמת מזעה, אימי מכבסת את כל החולצות הלבנות ביחד ורק של ילד אחד מתפורר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טוליפ;397640:
אני לא יודעת למה זה קורה לך, כי לי זה לא קורה ולא קרה בשום מכונה.

כי זה לא תלוי במכונה זה תלוי בלובש ובאזור מגוריו,
סביר שזה יקרה יותר אצל הגרים במרכז מהגרים באזור י-ם ומי שמזיע יותר זה ישחק יותר.
וכן מי שצווארו רחב ויושב הרבה בצורה שהצווארון מתחכך בצוואר כנראה שישחק את חולצותיו מאחר רזה יותר ותנוחות פעילותו אינן גורמות לחיכוך הצווארון וממילא לשחיקתו.

• הוסף לסימניות
כנראה שזה באמת בגלל המייבש, לא זכור לי שזה קרה לי לפני שהיה לי את המייבש

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה