זרקור - צונאמי נוסטלגיה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעל ברג;1740660:
"גם לי יש מה לומר",
משפחת צאני...

אגב, לפני זמן מה הייתי צריכה להרצות על אסטרטגיות למידה וזכרתי קטע שקראתי לפני 20 שנה במשפחת צאני והשתמשתי בו... זה לא מראה על טיב הזיכרון שלי אלא על טיבה של משפחת צאני.

מצרפת :)

חח
הקובץ שצירפת מכיל את יריד זרקור ואת מדור הברכות... משעשע...
אנשים מחליפים גליונות ובולים, כל המשפחה טורחת לשלוח ברכה חודשיים מראש בדואר, לרגל יום ההולדת של אבא היקר שליט"א, והמערכת מבקשת תשלום בבולים- על מה? מי זוכר? על מה כתבו לשלוח תשלום בבולים?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yaakovh;1740652:
אני זוכר את ההתרגשות ביום שלישי, בחזור מבית הספר הבייתה בידיעה שהעיתון מחכה שם, והריצה איתו לספה הגדולה ז"ל , והקריאה מהעמוד הקומיקס האחורי של רחמים ואח"כ של רות בייפוס הגאונית, דף אחרי דף, עד לעמוד הראשון, מהסיפור הכבד ביותר עד התינוקי ביותר, בלי לפספס כלום מהעיתון (אפילו את החדשות באיחור של חודשיים בחדש ישן ומעורר עניין)... וציור הקומיקס של החצי עמוד, ששלחתי לעיתון, כילד, מכתב עם בקשה להחליף את הציירת הזאת... בי. (:

לא ברביעי?

• הוסף לסימניות
תלוי באזורים.
הוא נשלח בדואר.

• הוסף לסימניות
מישהו מכיר את ספר "שיחת חולין" ?....
תראו את הציורים..
זה 'רחמים' הידוע

• הוסף לסימניות
את הקומיקס עם היהודים שבורחים למדבריות וילדה אחת טובעת בביצה מישהו זוכר?
ואת המטוס שנפל בסמוך לאוגנדה והילד ששחה באגם עם התנינים?
זוכרים? או שאני יותר זקנה מכולם?

• הוסף לסימניות
לפני 15 שנה רחמים (זה רק שם עט) ביקש ממני לצבוע לו בצבע עמוד קומיקס שהוא רצה להוציא לאור.. לא יודע מה יצא בסוף אבל חתיכת נוסטלגיה העלית לכאן ווואו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יוחנן ק;1741044:
מישהו מכיר את ספר "שיחת חולין" ?....
תראו את הציורים..
זה 'רחמים' הידוע

עלינו על זה בסיבוב הקודם של הדף היומי :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י adir28;1741067:
את הקומיקס עם היהודים שבורחים למדבריות וילדה אחת טובעת בביצה מישהו זוכר?
ואת המטוס שנפל בסמוך לאוגנדה והילד ששחה באגם עם התנינים?
זוכרים? או שאני יותר זקנה מכולם?

זוכרים. הרבה מן הסיפורים שהוזכרו כאן אני כבר לא מכירה כי הם חדשים מדי.;)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אבימי;1740815:
הסיפור של רחמים על המטוס השקוף והעגבניות בשמיטה....
איזו חדשנות זו היתה, אפילו ביחס לביום עם ריבוי הכותבים והציירים, זה היה עם מעוף מטורף.

והסיפור הזה התרחש, להזכירכם, בתשס"ד... אז היה תשנ"ד והנבואות לעוד 10 שנים כנראה היו מידי גרנדיוזיות.
תראו לי היום מכונית שקופה מעופפת, ולצערי הרב המשיח עדיין לא הגיע ורב הארץ עדיין חילונית...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הדס3;1741292:
זוכרים. הרבה מן הסיפורים שהוזכרו כאן אני כבר לא מכירה כי הם חדשים מדי.;)
כן, זה התפרסם בתשמ"ד..
ולא שאני כזאתי זקנה אלא שסבתא שלי כרכה את כל הזרקורים משנת תש"מ ועד תש"נז----
ובשנת תשס"ב קיבלתי מנוי לזרקור לכבוד המסיבת סידור. מתנה נצחית....... כי הוא עדיין מגיע מידי שבוע בשבוע לבית הורי ונקרא בשקיקה.

ואגב, מי לא זוכר את "בשעה טובה", הצומי השנתי לבני היומולדת? עד חידוש הזרקור לפני כמה חודשים הוא נשאר, ואפילו עם אותו עיצוב.

• הוסף לסימניות
לא הזכירו את ככל אשר שאלת מהרב פ. אביגדור ז"ל, ארץ מידה גם שלו...
אצל הקטנים היה בוקי סריקי.
סבא יהושע בעמ' 3,
צוהר לעולמות נעלים סופרת שכבר נפטרה
מדור כלשהו על היסטוריה באמצע העיתון של יונה נווה,
איך קראו למדור עם הקשקוש שהיה צריך לשלב בתמונה?

ופעם בכמה זמן היו זוכים במצלמה חד פעמית! זוכרים את הדבר הזה?

מזמינים אשכול נוסטלגיה על חוד היתד עם הציור של יוני בכריכה...

• הוסף לסימניות
הכוונה כנראה ל"באיזו מידה" אם אני לא טועה

• הוסף לסימניות
בקיצור..
רחמים עדיין מצייר היום??
למרות שאני זקנה.... עדיין אני מוכנה לשלם כסף ולקרוא את רחמים...

• הוסף לסימניות
לפני בוקי סריקי במדור לאח הצעיר היה את קישואים עם שוקולדה-
על ילד עם הרגלי תזונה גרועים.

היו גם סיפורים בכפולת העמודים שלפני הסוף אם אינני טועה- של הדסה ארשת. מבצע פ' קראו לזה? על מילה וליז? ואח"כ סיפור על ניאו נאצים.

גם אצלנו היו העיתונים מתגוללים על הרצפה כשהחלטנו לבלוע בפעם המי יודע כמה את הגליונות הישנים.
ולמצוא גיליון ישן שקראנו ממש מזמן והוא לא לעוס- היה מאורע משמח!
נראה לכם שעוד עשרים שנה יתרפקו הילדים שלנו על העיתונים שהם קוראים היום?
לי נראה שלא, בגלל ההיצע הגדול שיש היום והזילות בערכה של המילה הכתובה.
אך מצד שני, אולי טבעם של ילדים הוא לבלוע בשקיקה את מה שמעניין אותם, להפוך בו ולהפוך בו ולזכור אותו לדורי דורות?

• הוסף לסימניות

[/QUOTE]
זה לא היה "הציירים הצעירים?"

• הוסף לסימניות
רחמים (שם עט) תלמיד חכם רציני ממשפחת תלמידי חכמים
צייר בזרקור בתור אברך

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מימי זו;1743289:

תמונה טמונה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה